Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Μεγάλη επιτυχία!


Το χτεσινό εξώφυλλο του Ποντικιού φιλοτεχνήθηκε από τον Soloup

Πρώτα πρώτα, επιτρέψτε μου να συγχαρώ τον Γιωργάκη: μέσα σε πέντε μήνες έχει διανύσει 67.000 μίλια! Σαν να λέμε τρεις φορές το γύρο της Γης. Ξόδεψαν, αυτός και η κουστωδία του (καμιά σαρανταριά νοματαίοι), τεράστια ποσά σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και μετακινήσεις, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι στην Ψωρογιώργαινα απολύονται και πολύ περισσότεροι βλέπουν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται!

Και τουλάχιστον να πετύχαινε το στόχο του; Δύσκολο για κάποιον που ήθελε να διορθώσει την αλυσίδα του ποδηλάτου εν πτήσει... συγγνώμη, εν κινήσει ήθελα να πω. Θα δανειστούμε, λέει, "κατά το μεγαλύτερο μέρος" από την ΕΕ και... κατά το μικρότερο από το ΔΝΤ. Ποια είναι αυτή η αναλογία και τι ακριβώς σημαίνει, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Μέτρα άλλα δεν θα ληφθούν, λέει, αρκεί να εφαρμοστούν τα ήδη ληφθέντα.

Δηλαδή, όλα αυτά τα σούρτα φέρτα κατέληξαν στο ΔΝΤ; Μα, εκεί δεν απειλούσε ο Γιωργάκης ότι θα καταλήγαμε αν δεν μας στήριζαν οι εταίροι; Και το γεμάτο πιστόλι; Έπαθε αφλογιστία; Ή πρόλαβε να το αρπάξει ο Ντομινίκ Στρος Καν; Και τα λίγα ψίχουλα αγάπης που γυρεύαμε από τον Νικολά; Τα έφαγαν τα μυρμήγκια;

Μήπως πίσω από την αγαθιάρικη φατσούλα κρύβεται ένας σπουδαίος ηθοποιός; Μήπως όλη αυτή η παράσταση στήθηκε για να πεισθεί ο "άνθρωπος του μόχθου" να δώσει τον μισθό του χωρίς διαμαρτυρίες; Μήπως μας δουλεύεις άγρια, Γιώργο; 

Υ.Γ. Είχα ήδη γράψει αυτό το κείμενο, όταν έμαθα για τα εκατομμύρια ευρώ έκπτωση που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ του "νοικοκυρέματος" στην Εκκλησία. Και θυμήθηκα τα λόγια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο χθεσινό "Ποντίκι": "Η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι πολύ οργανωμένο. Ακόμα και όταν κυβερνούσε η ΝΔ, στην ουσία το ΠΑΣΟΚ βρισκότανε στην εξουσία. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα, είναι τρόπος ζωής"! 

10 σχόλια:

squarelogic είπε...

...Και όχι μόνο...
για δες και εδώ
http://squarelogic.blogspot.com/2010/03/blog-post_922.html

διάβασα επίσης κάπου οτι ο πρωθυπουργικός αδερφός μετά του κ.Παμπούκη μετέβησαν στο Ντουμπάι(νομίζω..)και επιστρέφοντας ενεχείρησαν εναν λογαριασμό...85.000 ευρώ!
Βρε,μήπως πρέπει να μιμηθούμε τους Κρητικούς και να πάρουμε τα όπλα?
πολύ δούλεμα πέφτει...

ΥΓ.Πολύ δίκιο έχει ο Μαχαιρίτσας!
Κάτι θα ξέρει κι αυτός...

Ναπoλέων είπε...

Α. ΔΙΟΡΘΩΣΙΣ ΗΜΑΡΤΗΜΕΝΩΝ
Οι 5 μήνες έχουν όλες κι όλες 3600 ώρες.
Ο γύρος του Κόσμου διαρκεί σήμερα περί τις 40 ώρες, άντε με απογειωπροσγειώσεις 50 πές.
Τα 67.000 που αναφέρεις είναι χιλιόμετρα πτήσης μάλλον παρά ώρες. Και αντιστοιχούν σε 1,5 γύρο, όχι 3. Ας είμεθα ακριβείς!
Αν όμως ο ΓΑΠ είναι ..."mile-collector" τήν κάναμε!!!
Έχει ήδη ξεχρεώσει το 0.0001% από το δημόσιο χρέος!
Μην είσαι γκρινιάρης. Το παιδί προσπαθεί.


Β. ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΕ
Επειδή την «Ψωρογιώργαινα» τήν έχω χρησιμοποιήσει μερικές δεκάδες φορές, ηλεκτρονικά και ...γραφικά, αναφέροντας βέβαια πάντα τον εφευρέτη, όταν καθιερωθεί, σιγουρέψεις το πατέντο και τα εξ αυτού κέρδη, αναμένω κι εγώ μίαν μικράν προμηθειούλαν.

Καλό Σαββατοκύριακο
α-α-ε
Ν.

Βάσσια είπε...

Αυτό που περίμενα (ίσως ακόμη περιμένω) είναι αυτό που λέει ο Μαχαιρίτσας... να πάψει ο τρόπος ζωής
μας να είναι "φακελωμένος" με την επιγραφή "κόμμα"....
Μπορεί;
Αυτό θέλω.

Καλημέρα

Λωτοφάγος είπε...

@ Τη διάβασα την ανάρτησή σου, Squarelogic. Κι εμένα με ανησυχεί πολύ ο Γιωργάκης. Είναι επικίνδυνος, όπως όλοι οι γιέσμεν.
Και δεν βλέπω κανένα φως στο πολιτικό μας τούνελ -ούτε καν από τρένο που έρχεται.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναπολέων, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη διόρθωση. Έγραψα βιαστικά το κείμενο, υπό το κράτος της αγανάκτησης για τους αλαλάζοντες, και δεν πρόσεξα το λάθος.
Ασφαλώς και θα σε θυμηθώ. Εσύ θυμάσαι ποια ήταν η Ψωροκώσταινα; Μια φουκαριάρα πάμπτωχη χήρα, η οποία πρόσφερε τον οβολό της για τους άπορους αγωνιστές της Επανάστασης.
Ε, όποιος είναι ο "αόρατος συγγραφέας" των λόγων του Γιωργάκη, μετέτρεψε την Ψωροκώσταινα σε "άνθρωπο του μόχθου" και τον οβολό της σε "μισθό".
Οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε συγγραφικό ταλέντο και πρωτότυπη σκέψη.

Λωτοφάγος είπε...

@ Βάσια μου, μακάρι να γινόταν ως διά μαγείας κάποια μέρα. Αλλά, δυστυχώς, εμείς πρέπει να αλλάξουμε. Και αυτό δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα.

marianaonice είπε...

Έπαψα πια να αναρωτιέμαι μήπως μας δουλεύει?
Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι μας δουλεύει ψιλό γαζί!

Καλό Πάσχα Λωτοφάγε μου!
:))

Λωτοφάγος είπε...

Καλό Πάσχα, Μαριάννα. Να περάσεις καλά, διότι μας περιμένει... γαλέρα!

KOSTAS PAP είπε...

Έτσι είναι, οι ΝΔδες είναι μπουνταλάδες, καμμία σχέση με την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. Εδώ οι Πασόκοι πήραν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το κάνανε Προστασίας του Πολίτη (τρομάρα μας) και δώστου τα χημικά στο πρόσωπο του Γλέζου. Όργουελ 1984, έτσι ονόμαζαν και εκεί τα υπουργεία. Και μη ξεχνάτε όλα τα μέσα πληροφόρησης υποστηρίζουν τυφλά ότι κάνει το ΠΑΣΟΚ.
Καλό βράδυ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλώς ήρθατε, Κώστα Παπαποστόλου.
Ακριβώς όπως τα λέτε: το ΠΑΣΟΚ έχει στήσει εξαιρετικό μηχανισμό προπαγάνδας, ήδη από το 1981. Δυστυχώς, τον αντιμετωπίσαμε με την ελαφρότητα που επιδεικνύουμε σε όλους τους τομείς. Μόνο όταν βρεθήκαμε τυλιγμένοι στον ιστό καταλάβαμε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.
Απόψε άκουσα ότι η παραλαβή των υποβρυχίων που γέρνουν από το Υπουργείο του Μπένι δεν είναι το μοναδικό σκάνδαλο! Και έχουν μόλις έξι μήνες στην εξουσία!
Παρεμπιπτόντως, οι μουσικές σας προτιμήσεις που είδα στο προφίλ είναι σπάνιες για την Ελλάδα. Δεδομένου ότι δεν διδάσκονται στα σχολεία, υποθέτω ότι είναι καρπός προσωπικής μελέτης.