Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Πού πας, ρε Ιονέσκο;

Επειδή έγραψες για μια Φαλακρή τραγουδίστρια, νομίζεις ότι κατέχεις και την αποκλειστικότητα; Προφανώς δεν είχες ιδέα τι θα πει Ελλάδα και θέατρο του Παραλόγου. Λοιπόν, για να μην μας κουνιέσαι, θα σου απαριθμήσω, έτσι πρόχειρα, μερικά γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψή μου τώρα τελευταία, για να σου αποδείξω ότι είμαστε μακράν:

  • Θυμάσαι που δεν στείλαμε βοήθεια στην Αϊτή επειδή, όπως είπαν τα σαΐνια της κυβέρνησης, "απέχουμε πολύ και δεν προλαβαίνουμε να πάμε εγκαίρως"; (άλλο, βέβαια, αν η Ιταλία έστειλε αμέσως -προφανώς είναι πιο κοντά στην Καραϊβική!) Οι Έλληνες διασώστες ζήτησαν να τους διατεθεί ένα κονδύλι για να πάνε τουλάχιστον αυτοί. Απάντηση δεν ερχόταν, οι άνθρωποι απηύδησαν, πήγαν με δικά τους έξοδα και, μόλις έφτασαν (12 μέρες μετά το σεισμό), έβγαλαν έναν ζωντανό άνθρωπο από τα ερείπια. Ήρωες οι Έλληνες, χαρές και πανηγύρια, αλλά, ύστερα από 2 μέρες, ήρθε η... αρνητική απάντηση από το υπουργείο! Ναι, αγαπητέ, τους αρνήθηκε τη χρηματοδότηση της αποστολής τους!

Πείστηκες; Όχι; Θα σου πω και άλλα:

  • Τον περασμένο Σεπτέμβριο, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ο τότε Υπουργός Πολιτισμού και νυν αρχηγός της ΝΔ "μετακίνησε" το ναό του Επικουρείου Απόλλωνος από το νομό Ηλείας στο νομό Μεσσηνίας, για να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους του! Δηλαδή ο Αντωνάκης μας δεν θα μείνει στην ιστορία του πολιτισμού ως ο εγκαινιαστής του Μουσείου της Ακρόπολης αλλά ως ο μεταφορέας του υπέροχου αυτού έργου του Ικτίνου. Ευτυχώς, ο διάδοχός του, Παύλος Γερουλάνος, έσπευσε να "επιστρέψει" το ναό στην Ηλεία, παρά τις διαμαρτυρίες των ηρωικών Μεσσήνιων. Δυστυχώς, βέβαια, δεν έχει κάνει ακόμα τίποτε για τη διάσωσή του.  (Γ. Ι. Αλλαμανής, εφ. Ποντίκι/28.1.10)
  • Οι κάτοικοι του Αγαθονησιού παραπονέθηκαν στον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα για τις παράνομες πτήσεις των τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από τα κεφάλια τους, κι εκείνος τους υποσχέθηκε ότι θα τους φτιάξει... ιστοσελίδα στο ίντερνετ!! Υποθέτω για να κάνουν τα παράπονά τους στον ίδιο τον αρχηγό της τουρκικής αεροπορίας. (Ποντίκι/14.1.10)
  • Στη χθεσινή "Lifo", ο Στέλιος Κούλογλου διαμαρτύρεται γιατί κανένας δεν έχει συλληφθεί για τη λεηλασία που εξακολουθεί να υφίσταται η Ελλάδα. Το "Ποντίκι" της 4ης Φεβρουαρίου περιγράφει μερικούς τρόπους φοροδιαφυγής που δεν αφήνουν ίχνη: αλυσίδα με καφετέριες και αλυσίδα με καταστήματα ρούχων έχουν πολλές ταμειακές μηχανές αλλά μόνο μία εκδίδει νόμιμες αποδείξεις, αεροπορική εταιρεία ανταλλάσσει τιμολόγια με λογιστικό γραφείο και 17 ακόμη εταιρείες, ενώ, βάσει ρύθμισης του ανεκδιήγητου Αλογοσκούφη, το Δημόσιο επιστρέφει το 90% του ΦΠΑ που του αποδίδεται, κρατάει το 10% και μετά ξεκινάει ελέγχους! Μπερδεύτηκες; Εγώ να δεις!

Το καλύτερο στο φυλάω για το τέλος:

  • Θυμάσαι την "υπόθεση ζαρντινιέρα", για την οποία οι αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε ποινές-χάδι, ενώ στην πραγματικότητα κατέστρεψαν τη ζωή του Αυγουστίνου Δημητρίου; Ε, λοιπόν, σε λίγο καιρό ο δύστυχος φοιτητής θα αντιμετωπίσει στο δικαστήριο κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση διακεκριμένων φθορών και για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης! Εν ολίγοις κατηγορείται ότι έκανε θόρυβο πέφτοντας, κατέστρεψε τη ζαρντινιέρα και προκάλεσε πόνο στα χέρια και τα πόδια των αστυνομικών που τον γρονθοκοπούσαν!

Ύστερα από αυτό, δεν απορώ που ο Καμπουράκης ευχήθηκε στην επόμενη ζωή του να γίνει "ένα μοναχικό, ταλαιπωρημένο αρμυρίκι στην Κρήτη"! (Θεόφιλος Δουμάνης, περ. Lifo/11.2.10)

Για να συνέλθεις από τα απανωτά σοκ, να μια φωτογραφία που τράβηξα από τον εντέκατο όροφο μιας ολλανδέζικης φοιτητικής εστίας το περασμένο καλοκαίρι:


Υ.Γ. Δεν θέλω γκρίνιες. Και οι δικές μας πόλεις πνιγμένες στο πράσινο είναι!

6 σχόλια:

Ektoras είπε...

Χίλια μύρια κύματα... μακριάαα τ'Αϊβαλί...

Τώρα μη μείνεις με την απορία φίλε μου και εγώ με την ίδια απορία έχω μείνει, πώς μου ήρθε στο μυαλό το παραπάνω καθώς διάβαζα το κείμενο! Δεν πειράζει αγαπητέ τα αξίζουμε, να τα λουστούμε τώρα! άλλωστε στην Ψαροκώσταινα ζούμε, πνιγμένη είναι και αυτή στο... πράσινο ετούτη την περίοδο, στο μπλέ της θάλασσας και του ουρανού και εναλλάξ αλλά το ΛΑΟΣ θα μας σώσει, θα φυτέψει τόσες ζαρντινιέρες... το θέμα είναι τι φυτό θα μπεί

Καλό Σαββατοκύριακο αγαπητέ Λωτοφάγε

Aldebaran είπε...

Συμφωνώ με την ανάρτησή σου...
Με αφορμή, όμως, τη φωτογραφία θα ήθελα να επισημάνω πως η Ολλανδία έχει πληθυσμό γύρω στα 15 εκατομ. και έκταση περίπου το 1/3 της χώρας μας (όσο η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόνησος μαζί). Είναι, δηλαδή, πολύ πιο πυκνοκατοικημένη χώρα απ' τη δική μας. Πώς τα καταφέρνουν οι Ολλανδοί κι έχουν τέτοιες πόλεις ενώ εμείς φτιάχνουμε πόλεις-τέρατα;

squarelogic είπε...

aldebaran
Μήπως γιατί είναι εντελώς επίπεδη και δεν έχει ούτε τ.μ. "χαμένο" σε βουνά?Κι επίσης μήπως επειδή η βροχόπτωση είναι κατά πολύ μεγαλύτερη πρασινίζοντας τα πάντα?
Βεβαίως το ελλην.τσιμέντο δεν πρασινίζει όσο και να βρέξει.

Λωτο φάγε,
πράγματι,τι να μας πει ο Ιονέσκο...
Αυτά δια βαζουν και οι "εταίροι"(και οι εταίρες...) και δεν έχουν καμία διάθεση να μας συνδράμουν εμπράκτως!

Λωτοφάγος είπε...

@ Σαρκοβόρα, Έκτωρ, τι άλλο; Πώς λέμε "τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα"; Αυτό!

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν τους κυβερνούν Σουφλιάδες, Καραμανλήδες και Παπανδρέου πάππου προς πάππον, Αλδεβαράν. Και, επειδή τους έζησα λιγάκι, σε διαβεβαιώ πως κι εκεί κάποιοι γιατροί φοροδιαφεύγουν όταν μπορούν, δεν κάνουν ανακύκλωση όταν δεν τους βλέπουν και φασίζουν αρκετά. Οι άνθρωποι είναι παντού οι ίδιοι. Απλώς σε άλλες χώρες υπάρχουν συγκεκριμένες δομές και έλεγχοι.
Εδώ βασιλεύει η ασυδοσία.

Λωτοφάγος είπε...

@ Φίλε Squarelogic, έχουμε άφθονο νερό, αλλά κάνουμε κάκιστη διαχείριση! Επίσης είναι καλής ποιότητας. Στην Ολλανδία δεν σερβίρουν ποτέ νερό, εκτός αν το ζητήσεις, οπότε σου φέρνουν... σφηνάκι!
Όσο για το τσιμέντο... φέτος στο προαύλιο της πολυκατοικίας μου έχει πρασινίσει!
Για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όμως, η ΕΥΔΑΠ άφηνε να τρέχει νερό από 2 δικές της "βάνες" στο δρόμο, παρά τα συνεχή τηλεφωνήματά μας! Τελικά ήρθε συνεργείο που έσκαψε τρεις (!) δρόμους και έβαλε καινούριους σωλήνες! Αφασία!