Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

"Θα τρελαθώ! Θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο!"


(η εικόνα προέρχεται από  instituteformodern.co.uk/ tag/education)

Θεϊκή ατάκα! Την άκουσα στο σημερινό «Ράδιο Αρβύλα Best of», μαζί με μερικά ακόμα απίθανα που συνέβησαν την εβδομάδα που πέρασε:

  • Την Στεφανίδου να μας εξηγεί με παγερή σοβαρότητα ότι ο γάμος της Μενεγάκη με τον Λάτσιο αποτελούσε ως τώρα… πρότυπο για εμάς! Υποθέτω ότι, κατά συνέπεια, το διαζύγιό τους μας αφήνει ανίατο ψυχικό τραύμα. Ταυτόχρονα, έδειχνε φωτογραφίες του ζεύγους. (Για να είμαι ειλικρινής, είχα την εντύπωση ότι έβλεπα την «Ωραία και το Τέρας».)
  • Ένα υπέροχο βιντεάκι που απέδειξε ότι σήμερα ο Νώε δεν θα είχε καμία τύχη, αφού, για να κατασκευάσει την κιβωτό του, θα έπρεπε να περάσει από τις συμπληγάδες της Πολεοδομίας, της Εφορίας, της απεργίας των ξυλουργών, της Μπιρμπίλη που θα αμφισβητούσε το δικαίωμα του Θεού να κάνει κατακλυσμό και θα τον καλούσε σε… διάλογο, του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα εξέταζε τη συνταγματικότητα του κατακλυσμού και του ίδιου του Θεού που θα τα έπαιρνε στο κρανίο και θα ανέβαλλε επ’ αόριστον τον κατακλυσμό!
  • Τον Αυτιά, ο οποίος είχε μεν συνδεθεί με έναν μετεωρολόγο, αλλά ουσιαστικά περιέγραψε ο ίδιος τον καιρό, ενώ ο δυστυχής επιστήμων περιορίστηκε να ψελλίσει ένα «ναι», όταν ρωτήθηκε αν συμφωνούσε με την πρόβλεψη.

Ο Αυτιάς και οι λοιποί Ντερμπεντέρηδες με κάνουν να συμφωνώ με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος, σε επιστολή του στην Ελευθεροτυπία γράφει: «Είναι απόλυτη πεποίθησή μου, και σίγουρα χιλιάδων άλλων σκεπτόμενων ανθρώπων, πως τη ζημιά που προκαλεί στο κοινωνικό σύνολο ένας λαμπερός τηλεπαρουσιαστής σε ένα και μόνο δελτίο ειδήσεων (των 8 κατά προτίμηση), εγώ δεν θα την καταφέρω 10 ζωές να μου χαρίσουν»! (http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=31/01/2010&id=127064


Αρκεί να θυμηθείτε πού οδήγησαν, αφενός ο μακροχρόνιος εκφοβισμός των πολιτών μέσα από ρεπορτάζ για διαρρήξεις, βιασμούς και ληστείες και αφετέρου η αναγόρευση του ΛΑΟΣ (δια του εκπροσώπου του Κ. Αϊβαλιώτη, ο οποίος υπηρέτησε τη μαμά Ελλάς μόλις 45 μέρες) σε στυλοβάτη της πολιτικής μας ζωής, τιμονιέρη της ΝΔ και τιμητή των πάντων.


Γενικά, όλη την εβδομάδα βλέπω μόνο ειδήσεις στην ΝΕΤ και στο ΣΚΑΪ. Προτιμώ την αμιγή προπαγάνδα και όχι τη γκρίζα, τα πολυθεματικά και όχι τα μονοθεματικά δελτία. Το απόγευμα της Κυριακής, όμως, προσφέρει αρκετές ενδιαφέρουσες εκπομπές: το «Χθες, σήμερα, αύριο» του Σεραφείμ Φυντανίδη στη ΝΕΤ, τα «Χώματα με Ιστορία» του Μαμαλάκη και «Balkan Express» στην ΕΤ3 και, φυσικά, το αγαπημένο μου «Big Bang Theory» στον Star, όπου τέσσερις ευφυέστατοι αλλά ονειροπαρμένοι nerd προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στον αληθινό κόσμο! 


Και επειδή ο Μαμαλάκης σήμερα μου τον θύμισε, 
Κουίζ: Ποιος είπε αυτά τα λόγια; «... ελπίζω ότι όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της. [...] εφ' όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

Απάντηση: ο Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ' Εθνοσυνέλευση.(Ανδρέας Ρουμελιώτης http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=30/01/2010&s=edw-radio-e) 


6 σχόλια:

Ektoras είπε...

Καλημέρα φίλε Λωτοφάγε, κατά τι όντως, πάνω στη βιασύνη μου (για το προηγούμενο σχόλιο).

Λατρεύω τους ραδιοαρβύλα, την ελληνοφρένεια, και καμμια καλή ταινία στο star (βάζει που και που ανάμεσα σε διαφημίσεις) άντε αν κάτσει, να δω και κανα ντοκυμανταίρ σε σκάϊ ή νετ ξέρεις, τις μεγάλες ώρες... όταν ο λαός επιμορφώνεται κοιμώμενος.

Kατα τα άλλα, η tv παραμένει κλειστή κανα χρόνο και βάλε και ηρέμησα...

Σίγουρα θα έπινα μπύρα με τον Παλαιοκώστα και θα έφτυνα χοντρά στη μάπα τον γλοιώδη ^οο^...

Αυτό το τελευταίο με τον Καποδίστρια το είχα αναφέρει και 'γω παλιά. Ας μην αναρωτιούνται λοιπόν κάποιοι γιατί τον φάγανε μπαμπέσικα...

Καλή σου εβδομάδα

Υ.Γ. Κάτσε να σε διορθώσω και 'γω μια στιγμούλα χαχαχα!
Του Λαού όχι του ΛΑΟΣ βρε συ, τσσ τσσ πιπέρι στο στρώμα ( Βιτσης Αποστολιάτος vs MacboRads) :)

Βάσσια είπε...

Λωτοφάγε τι θέλεις να πεις, ότι δηλαδή δεν ήταν το πρότυπό σου Λάτσης-Μενεγάκη.......

Με απογοήτευσες.

Το αντιπαρέρχομαι και δηλώνω ότι ειδήσεις διαβάζω στην εφημερίδα - τηλεόραση βλέπω σπάνια πλέον.
Τον "Εξάντα" όποτε μπορώ, ένα σίριαλ, csi απαραίτητα :-)
Παρακολουθώ όμως κάποια ξενα σίριαλ από το διαδίκτυο.

Ταινίες - πολλές - εντός, εκτός κι επί της Τιβι - όταν αξίζει.

:-)
Καλή εβδομάδα

Aldebaran είπε...

Ανάμεσα στις λίγες αξιόλογες εκπομπές που αναφέρεις, υπάρχει και το ΡΙΜΕΪΚ με τη Ρένα Θεολογίδου. Στο κρατικό κανάλι φυσικά...

marianaonice είπε...

χαχαχαχα!!
Την παρακολούθησα και εγώ την εκπομπή του Ράδιο Αρβύλα, σε επανάληψη και πέθανα στα γέλια!!
Θα πηδηχτώ από το παράθυρο, απίστευτο!!
Άσε που έμαθα από την Τατιάνα ότι η Μενεγάκη είναι σήμερα το πρότυπό μας για έναν σωστό και ηθικοχριστιανικό γάμο! χαχαχαχαχα!!
Και τώρα με το διαζύγιο μας γκρέμισε από το βάθρο που είχαμε ανέβει εξαιτίας της!!
Τι θ' ακούσουμε ακόμη!
:))))

mtryfo είπε...

... και παρ όλο που θα πρεπε να εκτιμήσουν τη απόφαση του Καποδίστρια, τον έφαγαν γιατί τους χαλούσε την μανέστρα... δυστυχώς!!!

φίλε μου λωτοφάγε,
την τηλεόραση δεν την έχω κλειστή, απλώς έχω πολύ καλή σχέση με το τηλεκοντρόλ....χαχαχα

Λωτοφάγος είπε...

Ούτε κι εγώ έχω κλειστή την τηλεόραση, απλώς βλέπουν οι υπόλοιποι. :)
Εξάντα, Ριμέικ, Έρευνα του Τσίμα, Εμπόλεμη Ζώνη και κάποιες άλλες εκπομπές τις γράφω για να τις δω όποτε μπορέσω. Μόνο τα κυριακάτικα απογεύματα βουλιάζω στον καναπέ... Ταινίες βλέπω σε dvd, που δεν διακόπτονται από διαφημίσεις ή στον κινηματογράφο.