Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Κυβερνητικά -ιδημίντια

Επιτέλους, αγαπητοί μου συμπολίτες! Η κυβέρνησις των αντιεξουσιαστών (τέλος πάντων!) απεφάσισεν να αρπάξη τον ταύρο από τα κέρατα, σύμφωνα με μία χύδην έκφραση. Αντελήφθη ότι μόνον εάν κτυπήση το κακό εις την ρίζα του θα δυνηθή να επιβάλη κοινωνικήν ειρήνην. Και η ρίζα του κακού εις την Ελλάδα είναι η εκπαίδευσις εις όλας τας εκφάνσεις της. 

Πολύ ορθώς,  εκτύπησε την κορυφήν και την βάσιν. Και εξηγούμαι:

Ποινικήν δίωξιν κατά του πρυτάνεως του ΕΜΠ Κωνσταντίνου Μουτζούρη ήσκησεν ο εισαγγελεύς, διότι ένα διαβολομηχάνημα του Πολυτεχνείου ονόματι server φιλοξενεί κάτι που ονομάζεται indymedia -ό,τι και εάν σημαίνει αυτό, διότι εγώ δεν ασχολούμαι με το είδος. Το γεγονός, όμως, ότι δεν έχει αντιδράσει εισέτι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, το εκλαμβάνω ως επιβεβαίωσιν της αναρχικοκομουνιστικής φύσεως του μηχανήματος! Οι πρυτάνεις και αι πρυτανικαί αρχαί παρητήθησαν και αυτό είναι μία ευτυχής εξέλιξις διά την χειμαζομένην ανωτάτην εκπαίδευσιν. Ευελπιστώ ότι πλέον θα πρυτανεύσει η υγιής πατριωτική σκέψις.

Το δεύτερον γεγονός, το οποίο με χαροποίησεν, είναι η προσαγωγή εις την Ασφάλειαν περίπου 400 ατόμων μετά το πέρας της χθεσινής πορείας. Επί τη ευκαιρία, καιρός νομίζω είναι να απαγορευθή αυτή η άκρως πληκτική εορτή. Τριάκοντα έξι έτη έχουν περάσει από τότε. Δεν εβαρεθήκατε να καταλήγετε κάθε φορά εις την Πρεσβείαν; Εξέλιπον σήμερα οι λόγοι: πρόεδρος είναι ο αριστερός Ομπάμα και όχι ο Τρούμαν. Προσωπικώς, ουδόλως τον εμπιστεύομαι, αλλά δεν μου πέφτει και λόγος, όπως λέει μία άλλη χύδην έκφρασις.

Το ένα πέμπτο, λοιπόν, από τους προσαχθέντας είναι μαθηταί. Απολύτως σωστόν. Διότι ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ώφειλεν να τους τρομοκρατήση ενωρίς, ώστε να μην διαλύσουν το σύμπαν τον προσεχή μήνα. Καθόσον οι γονείς τους δεν στέκονται εις το ύψος των...

Υποθέτω ότι εκράτησεν τα στοιχεία και όσων αφέθησαν ελεύθεροι, διότι μεγαλώνοντας ενδέχεται να εξελιχθούν και αυτοί εις πρυτάνεις! Εν τοιαύτη περιπτώσει, εφόσον διαθέτει ηλεκτρονικούς υπολογιστάς, ας τους χρησιμοποιήσει. 

6 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Το διάβασα σήμερα στα "ΝΕΑ"......
Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς τους
ενόχλησε ή που έχουν παρανομήσει,
ειλικρινά.

Ο αριστερός Ομπάμα;
Έτσι τον αποκαλούν;
Επιφυλάσσομαι....

Καλησπέρα
:-)

Λωτοφάγος είπε...

@ Υποθέτω πως ούτε ο πρύτανης έχει καταλάβει, Βάσια.
Μα, φυσικά αριστερός ο Ομπάμα. Στη "βαθιά" Αμερική, μάλιστα, τον συγκρίνουν με τον Λένιν. Ξέρεις, την Αμερική των αναψοκοκκινισμένων οπλισμένων ασπρουλιάρηδων, με παππούδες στην Κου Κλουξ Κλαν.
Αυτών που τόσο ωραία περιέγραψε στο "Στίγμα της προδοσίας" ο Γαβράς.

Βάσσια είπε...

@ Δεν ξέρω αν είναι αριστερός ως άνθρωπος, αλλά ως Πρόεδρος των Η.Π.Α, θα είναι ότι έχουν υπάρξει όλοι οι προηγούμενοι, συνεχιστής.

@Για το θέμα του Πολυτεχνείου....
Ενοχλεί το ότι εκπέμπει από τον server του, το indymedia....
Απίστευτο;

@ Κώστας Γαβράς, μιας και τον ανέφερες, μεγάλη μορφή για μένα.
Μεγάλος Έλληνας.

Λωτοφάγος είπε...

@ Βάσια μου, οι άνθρωποι είναι πυροβολημένοι εκεί. Ακόμα και τον Καραμανλή θα αποκαλούσαν αριστερό!

Ε, ναι, ενοχλεί τον ΟΤΕ και το ΛΑΟΣ: δύο βουλευτές του, λέει, έκαναν καταγγελία!!! Εκεί μας κατάντησαν τα κωλοκάναλα που τόσα χρόνια καλούν Βελόπουλους και Αδώνιδες για να κάνουν τζερτζελέ! Το ίδιο δεν έγινε και με το βιβλίο της Έρσης Σωτηροπούλου "Ζιγκ Ζαγκ στις νεραντζιές"; Η ελευθερία μας εξαρτάται από το ΛΑΟΣ πλέον!

Έχει κάνει εξαιρετικές ταινίες ο Γαβράς, έχει κάνει και μέτριες. Παραμένει όμως ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος. Βέβαια, δεν θέλουμε και πολύ για να τον αποδομήσουμε κι αυτόν!

Ταχυδρόμος! είπε...

Η αλήθεια είναι βέβαια πως το indymedia έχει κάνει χοντράδες. Και νομίζω πως η καταγγελία είχε σκοπό να θορυβήσει τους πρυτάνεις πως παντού πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο και ένας έλεγχος.
Το άσυλο είναι μία έννοια πολύ αμφιλεγόμενη. Τώρα πια παντού υπάρχει άσυλο εκτός από το Πανεπιστήμιο, μιας και αν μιλήσεις ελεύθερα κινδυνεύεις να τις φας. Αλλά και αυτό σχετικό είναι πάλι. Παν μέτρον άριστον, θα έλεγα. Από όλους και από όλα.

Λωτοφάγος είπε...

Τα αβγά και τα πασχάλια έχουμε χάσει, φίλε μου. Το άσυλο θα μας γλίτωνε;
Όσο για το indymedia, μου αρκεί το ότι προκαλεί το μίσος του ΛΑΟΣ, κι ας μην το διαβάζω καν! Χεχε!