Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Δεν μας χέζεις, ρε Νταλάρα;

Αθάνατε Χάρι Κλιν, τώρα δικαιώνεσαι! Πολλαπλώς...

Το προχθεσινό Ποντίκι δημοσιεύει ανακοίνωση της MIG, με την οποία καταγγέλλεται το εξής εκπληκτικό: η εταιρεία κατέθεσε αγωγή κατά της Ντόρας την Παρασκευή 25.9.09 και εκείνη έσπευσε να ανακοινώσει ότι ανταπέδωσε την αγωγή αυθημερόν. Η αλήθεια είναι πως η αγωγή της κατατέθηκε τη Δευτέρα 28.0.09 (μία μέρα εργάσιμη αργότερα δηλαδή), αλλά -οποία έκπληξις!- πήρε δικάσιμο για τις 22.4.10, ενώ η MIG πήρε δικάσιμο για τις... 26.5.11

Η ίδια εφημερίδα αναρωτιέται αν αληθεύει η φήμη ότι το golden boy του ΟΠΑΠ (εννοεί τον Χρήστο Χατζηεμμανουήλ που παίρνει 500 χιλιάρικα το χρόνο!) προσέφερε ως χορηγία στο... London School of Economics (!!!), όπου δίδασκε, 200.000 ευρώ από τα ταμεία του Οργανισμού! Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, δηλαδη, αγαπητά μου παιδιά. Γι' αυτό σας λέω: σταματήστε τον τζόγο. Και τα λεφτά σας χάνετε και κανείς ΠΟΤΕ δεν μας απέδωσε λογαριασμό, ως όφειλε, για το πού πηγαίνουν!  

Η δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου μου θύμισε αυτό που έλεγα και σε παλαιότερη ανάρτησή μου: οι πολιτικοί στην Ελλάδα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να πάρουν σύνταξη! Έστω και με το ένα πόδι στον τάφο, επιμένουν να καθορίζουν τη ζωή των επόμενων γενεών! Κων/νος Μητσοτάκης, Αχιλλέας Καραμανλής, Μιλτιάδης Έβερτ, Λεωνίδας Κύρκος μάς θυμίζουν διαρκώς την παρουσία τους με αυτάρεσκες δηλώσεις και απαιτήσεις που ενίοτε ξεπερνούν το προσδόκιμο ζωής! Για να μην αναφερθώ στον Μίκη Θεοδωράκη. Δεν ενδιαφέρονται για την υστεροφημία τους; Θέλουν να τους σιχτιρίζουμε εσαεί; Δεν έχουν παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα; Αν τους περισσεύει ενέργεια, ας τσαπίσουν κανέναν κήπο, ας φυτέψουν καμιά ταράτσα, για να συνεισφέρουν έστω στην προσπάθεια για την ανάσχεση των κλιματικών αλλαγών. Είχε κολλήσει τον ιό κι ο Μάνος Ελευθερίου και περιφερόταν ως μαϊντανός στα διάφορα "πάρτι της ζωής σου", αλλά, μετά την περιπέτεια με τον Ψινάκη, ξαναμαζεύτηκε στο καβούκι του.

Είχε δίκιο ο μπαρμπα Γιάννης ο Σκαρίμπας που έλεγε να αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου μετά τα 65, για να μην αποφασίζουν τα μορμολύκεια για την τύχη των νέων! Εντάξει, ας ανεβάσουμε το όριο στα 75 σήμερα, αφού κάτι τα βιάγκρα, κάτι η πρόοδος της ιατρικής, έχουν κάνει τα μυαλά μας να πάρουν αέρα (κοπανιστό, όχι φρέσκο). 

Βέβαια, έχουμε και το παράδειγμα των δύο τελευταίων προέδρων της Δημοκρατίας, οι οποίοι αποχωρούν δημοφιλέστεροι από ποτέ. Ή ακόμα του Σταύρου Δήμα, που υπήρξε άκρως επιτυχημένος Επίτροπος Περιβάλλοντος, κατορθώνοντας να ξεπεράσει και τον παλιό εαυτό του και το κόμμα του. Να μην ξεχάσω και τον Μανώλη Γλέζο, πάντα σεμνό και γλυκομίλητο. Όμως, πάντα οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. 

Περίπου 8 ώρες μας χωρίζουν από τις εκλογές. Μακάρι οι Έλληνες να μην βγάλουν παντοδύναμη κυβέρνηση. 35 χρόνια πληρώνουμε ακριβά τον δικομματισμό. Μακάρι, επίσης, να έχουμε 6 κόμματα στη Βουλή, αν και ο Ναπολέων με διαβεβαιώνει ότι αυτό δεν γίνεται. Θα ευχόμουν ακόμα να μην εκλέγαμε 300 αργόσχολους αλλά 230 όπως η Πορτογαλία (με πληθυσμό ίδιο με της Ελλάδας). 

I'm too old for this shit, όπως έλεγε ο Ντάνι Γκλόβερ στο "Φονικό Όπλο". 

Καλό βόλι και, όσοι ψηφίζετε Α΄Αθήνας και ΣΥΡΙΖΑ, θυμηθείτε: και ο Τσίπρας θέλει τον σταυρό του για να βγει!

Υστερόγραφο 4.10.09: Θυμήθηκα και τον Μανώλη Ρασούλη, που κάποτε έφυγε για το Παρίσι... εξοργισμένος με τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα, αλλά επέστρεψε χωρίς να έχουν εκλείψει οι λόγοι της αυτοεξορίας του και γράφει σαχλοτραγουδάκια, δίνοντας πού και πού ακατανόητες συνεντεύξεις. Με ακούει Παρίσι; Σας παρακαλώ, ξαναπάρτε τον! 

12 σχόλια:

squarelogic είπε...

Όλες οι επισημάνσεις ενδιαφέρουσες Λωτοφάγε μου.Η Ντόρα παρά την εύνοια του κρατικού μηχανισμού θα τα βρει σκούρα με τον Βγενό που δεν μασά τα λόγια του όπως οι κρατικοδιαιτοι μεγαλονταβατζήδες.
Εμένα πάντως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μου δίνει κάποια ελπίδα και προοπτική...

mtryfo είπε...

Να μην ξεχάσω και τον Μανώλη Γλέζο, πάντα σεμνό και γλυκομίλητο. Όμως, πάντα οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα

κράτα μικρό καλάθι λωτοφάγε φίλε μου... δεν ειναι της ώρας βέβαια, αλλά κράτα μικρό καλάθι...

mtryfo είπε...

οσο για τον Χάρυ Κλυνν ρώτα στην Καλαμαριά να σου πουν, πως δεν έχει καμμία σχέση μ εκείνον που ήξερες και που ονομάζεις "αθανατο"... μα καμμία σχέση... καμμία σχέση σου λέω... άστο να πάει...

Λωτοφάγος είπε...

@ Έχουμε γίνει μινιμαλιστές, Squarelogic. Ίσως είναι καλύτερα έτσι. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για εθνοσωτήρες και, καμιά φορά, κάνουμε πράξη το "συν Αθηνά και χείρα κίνει" (βλ. κινήματα πολιτών). Μόνο με συνεχείς πιέσεις οι διάφοροι Ομέρ Πριόνηδες θα το σκέφτονται και δεύτερη φορά προτού πάρουν τις μπουλντόζες.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαρία μου, πάνω κάτω ξέρω πώς έχει καταντήσει ο Χάρι Κλιν. Υπάρχουν όμως φράσεις του που έμειναν αθάνατες, όπως ακριβώς οι στόχοι του σατιρικού του λόγου που απλώς μεταλλάχθηκαν αλλά δεν εξαφανίστηκαν.
Έβλεπα τις προάλλες την έπαρση στο βλέμμα της Άννας Νταλάρα καθώς άκουγε εκείνη την ανεκδιήγητη Βόζεμπεργκ και αναρωτιόμουν πόσο θα μεγαλώσει (η έπαρση) αν εκλεγεί βουλευτίνα!
Έχει δώσει περίεργα δείγματα ο Μανώλης Γλέζος τα τελευταία χρόνια; Δεν το γνωρίζω. Φυσικά και δεν αποκλείω τίποτε για τα επόμενα χρόνια. :)

vasikos metoxos είπε...

Καλό βόλι σύντροφε λωτοφάγε. Κανείς δεν είναι τέλειος άλλωστε...

PS I still have a dream (more later tonight)!!!

marianaonice είπε...

Kαλό βόλι Λωτοφάγε κι ας είναι και στο Σύριζα!!
Τόριξες??
εγώ τώρα πάω, πολύ συγχισμένη!!
χαχχαχα!!!

Ναπoλέων είπε...

Λώτ,
συμφωνώντας «εν γένει» διαφωνώ σε μερικά {ένα ιδιαίτερα σημαντικό κατ' εμέ...} αλλά θα σου τα πώ από Δευτέρα.

Καλά (μας) αποτελέσματα.

α-α-ε
Ν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Τι όνειρο, Βασικέ; Ότι θα παραιτούνταν ο Καραμανλής; :) Εκπληρώθηκε. Με γεια μας η Ντορούλα!
Σε ζηλεύω, πάντως. Εγώ μόνο εφιάλτες έχω... Ακούς εκεί το ΛΑΟΣ τέταρτο κόμμα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ελάχιστοι το έριξαν χωρίς θυμό, Μαριάννα. Όμως θα ζητούσα πολιτικό άσυλο στο Παλάου αν έμενε μόνο του το ΚΚΕ ανάμεσα στα λιοντάρια!

Λωτοφάγος είπε...

@ Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτησή σου, Ναπολέων -όπως θα έλεγε κι ο Χατζηνικολάου. :)

mtryfo είπε...

μη γκρινιάζεις Λωτοφάγε μου ... ξέρεις τι ειναι με τόση πίεση το 4,3%... μεγάλη υπόθεση...
ας το διαχειριστούνε σωστά αυτη τη φορά και θα "αυγατίσει"...

οσο για τον Καρατζαφύρερ... το βλέπαμε που ερχόταν... δεν το βλέπαμε? μη συγχίζεσαι τσάμπα!!!

Εκείνο που δεν μπορούσα να φανταστώ ηταν το "εύρος" της νίκης του ΠΑΣΟΚ... ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά...