Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

De-bite

Όχι, δεν είναι ανορθογραφία.  Δαγκώνει! Αμφιβάλλετε ότι οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί θα προτιμούσαν να το αποφύγουν; 

  • Ο Κώστας Καραμανλής θα "παλέψει" χωρίς να ελπίζει σε τίποτε, μόνο και μόνο επειδή νιώθει την καυτή ανάσα της Ντόρας στο σβέρκο του -και αυτό δεν είναι... σεξουαλικό υπονοούμενο. Δεν του φτάνουν όμως οι δελφίνοι, έχει και τους κομμένους λόγω σκανδάλων να μιλάνε για... ανηθικότητα! Ενώ, όπως μας θυμίζει ο Δ. Κ. Παπαϊωάννου στη χθεσινή Ελευθεροτυπία, ο μόνος που διεγράφη άδικα ήταν ο βουλευτής Πιερίας Ε. Πολύζος, ο οποίος είχε δηλώσει το 2005 ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν και τίμιοι αλλά και διεφθαρμένοι! Τότε, όμως, η κυβέρνηση φορούσε ακόμα τον φερετζέ των... αντι-νταβατζήδων.
  • Ο Γιώργος Παπανδρέου (θα έλεγα Γιωργάκης, αλλά προσπαθώ να κρατήσω ένα επίπεδο) ζήτησε μονομαχία, αφενός γιατί έτσι κάνουν στο States και αφετέρου διότι αντιμέτωπος με τον Καραμανλή σκέτο θα νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά. Ωστόσο, κάτι η πρόσκληση στον αρχιτέκτονα Ατσεμπίγιο για να μας κάνει Βαρκελώνη (μου θυμίζει εκείνο το ανέκδοτο για τον γέρο Καραμανλή που θα μας έκανε... Σαμουνί!), κάτι η -γενικώς και αορίστως- "πράσινη ανάπτυξη" και κάτι τα "απακαθαρμένα" ψηφοδέλτια, τον έχουν αναβαθμίσει τελευταία. Αν δεν μας στείλει όλους "στις κάλτσες" ή δεν "απολύσει" μύδρους, θα τη βγάλει καθαρή τη βραδιά! 

Πάντως, όταν τις προάλλες στις 4 το μεσημέρι άκουσα, "με συγχωρείτε για το ακατάλληλο της ώρας, τηλεφωνώ από το πολιτικό γραφείο της κας Βάσως Παπανδρέου", κατάλαβα τι εννοεί ο Σπίλμπεργκ με τη λέξη "αραχνοφοβία"!

  • Η Αλέκα Παπαρήγα αποχώρησε αρχικά από τη διακομματική και υπαναχώρησε αργότερα, προφανώς επειδή κατάλαβε πως έτσι θα βοηθούσε και η ίδια σε αυτό που υποτίθεται ότι πολεμάει το ΚΚΕ, δηλαδή τον εξαμερικανισμό του πολιτικού μας συστήματος: να διεκδικούν την εξουσία δύο και μόνο κόμματα, που διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται γελώντας ότι η Αλέκα δεν αντέχει να καθίσει δίπλα στον Αλέξη.
  • Ο Αλέξης Τσίπρας θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά και προφανώς είναι πολύ αγχωμένος. Είχα χαρεί πολύ με την επιλογή του από τον Αλαβάνο τότε. Είχα βαρεθεί να βλέπω ρυτίδες και γκρίζα μαλλιά (και όσα αυτά συνεπάγονται, βεβαίως βεβαίως). Η υπερβολική του προβολή είχε ανεβάσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε δυσθεώρητα ύψη, από τα οποία δεν άργησε να γκρεμιστεί. Παραφράζοντας το ρητό "οι εχθροί του εχθρού μου είναι φίλοι μου", πιστεύω πως, όταν κάποιος βάλλεται πανταχόθεν και κυρίως από άτομα μειωμένης ηθικής, δεν μπορεί να είναι τόσο σκάρτος!

Δυστυχώς ο Αλαβάνος δεν τίμησε τη φήμη του, ενώ ο νεαρός έδειξε ήθος και αμεσότητα, τόσο στις κινήσεις όσο και στην πρόσφατη συνέντευξή του στη ΔΕΘ. Μένει να δούμε αν είναι ικανός να σβήσει από τη μνήμη μας το μαλλιοτράβηγμα του ΣΥΝ με τις "συνιστώσες"! 

  • Οι Οικολόγοι-Πράσινοι έτυχαν επίσης υπερβολικής προβολής πριν από τις Ευρωεκλογές, και το πολύ φως τούς ξεθώριασε! Η φράση του απίθανου εκείνου Τρεμόπουλου μετά την εκλογή του, "προφανώς μιλάτε σε έναν ευρωβουλευτή"(!!!), η αδράνειά τους σε κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα (Βοτανικός, πυρκαγιές του Αυγούστου κ.ά.), η αυτάρεσκη δήλωση ότι θα συνεργαστούν με οποιονδήποτε και η απόπειρά τους να καπελώσουν συλλογικές προσπάθειες όπως στο Κτήμα Δρακοπούλου είναι δείγματα τυχάρπαστου συνονθυλεύματος! Μάλλον θα φάνε πόρτα.

Ο μόνος πανευτυχής είναι ο "Τώρα ξέρεις" Καρατζαφέρης. Γιατί όχι; Με τόσες προσωπικότητες που μάζεψε πάλι και με όπλο του τη σιδηρά πειθαρχία που επιβάλλει στα στελέχη του, το μόνο που έχει να κάνει είναι να πάρει μαζί του τα σκονάκια με τις εξυπνάδες μικροαστικού καφενείου που μας εκσφενδονίζει κάθε τόσο και να χαμογελάσει στην κάμερα!

Τελευταίο κρούσμα ήταν η δήθεν οργανωμένη αντίδραση των εκλεκτών δημοσιογράφων στην προκατασκευασμένη μορφή της τηλεμαχίας! Και τι έγινε; Αυξήθηκε ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του ο καθένας από αυτούς για να υποβάλει τις ερωτήσεις του.

Σιγά τα ωά! Εγώ έχω καλύτερη πρόταση: Να κάνουν τις ερωτήσεις αληθινά αντικαθεστωτικοί ή εχθρικοί δημοσιογράφοι, όπως π.χ. ο Γιώργος Δελαστίκ κι η Αριστέα Μπουγάτσου για τα πολιτικά θέματα, η Ζέζα Ζήκου για τα οικονομικά, ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου για την εξωτερική πολιτική, η Λίνα Γιάνναρου για το περιβάλλον. Θα μπορούσαν ακόμα να υποβάλουν ερωτήσεις δάσκαλοι και καθηγητές, αρχαιολόγοι, πυροσβέστες, γονείς και καταξιωμένοι δήμαρχοι, μέσω διαδικτύου. Δεν θα ήταν τρομερά ενδιαφέρον και δημοκρατικό;      

7 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Ωραία και σωστή η πρόταση της τελευταίας παραγράφου φίλε λωτοφάγε, ωραία τα λές και στο πόστ. Ακόμα πιο επαναστατικότερο όμως θα ήταν να πούν οι δημοσιογράφοι πως μόνον με τον Παπανδρέου θα μιλήσουμε, αυτός ειναι ο αυριανός πρωθυπουργός. Δεν περιμένουμε τίποτα απο τον Καραμανλή, ο άνθρωπος είναι παντελώς ανίκανος και αδιάφορος. Τι να πεί το τσίρκουλο της πολιτικής. Δεν ξεχνιέται φίλε μου αυτή η προδοσία...

Ναπoλέων είπε...

@ Lotus Fagus
Σού διέφυγε μιά λεπτομέρεια, φίλτατε, ότι ΔΕΝ έχουμε δημοκρατία αλλά ολιγαρχία, πολύ κοντά μάλιστα στην «ενός ανδρός αρχή».
Οπότε, γιαυτό που προτείνεις, ταιριάζει η, χυδαία μεν πλην καλή, λαϊκή ρήση...
«ψάχνεις για καλλιγραφία στης μυλωνούς τον κώλο».

@ Locus Plebus
Από προδοσία καλέ μου ο ελληνικός λαός έχει εισπράξει τόση, που μπορεί να δανείσει όλη την Οικουμένη...
Όσο για τον μέλλοντα {με βάση ένα αισχρό καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα} πρωθυπουργό, άσε καλλίτερα...
Μας πρόδιδε ουκ όλίγα χρόνια ως υπουργός ποικίλων υπουργείων... Εικοσιτόσα, αν ενθυμείσαι...

mtryfo είπε...

Να... τέτοια μας κάνεις... μας προσγειώνεις απο το κάστρο του Εδιμβούργου, στην καμαρίλα του debite ουπς debate ήθελα να πω...
και να βγαίναμε σοφότεροι απ το χθεσινό τουρλουμπούκι θα λεγα "άντε βρε αδελφέ, κάτι μάθαμε παραπάνω" αλλα μπαααα το απόλυτο τίποτε, με ολίγη απο nothing για να κινηθώ και στα πλαίσια του προηγούμενου ποστ...
απόψε δε... η μητέρα των μαχών...
αντε βρε καλη τηλεθέαση...

Λωτοφάγος είπε...

@ Δυστυχώς όλες οι προδοσίες ξεχνιούνται, φίλε Λόκους. Γι' αυτό και σε κάθε καινούρια μένουμε κατάπληκτοι!

Λωτοφάγος είπε...

@ Τριών οικογενειών αρχή, θα έλεγα Ναπολέων.
Ναι, ο Γιωργάκης μάς το παίζει εξωγήινος τώρα τελευταία. Και μάλιστα εξωγήινος σωτήρας! Ουστ!

Λωτοφάγος είπε...

@ Γιατί, Μαρία μου; Στο πνεύμα του Εδιμβούργου παρέμεινα: δεν έχεις ακούσει για το σκοτσέζικο ντους;
Ναι, όπως είπε κι ο Αλέξης, απόψε ξαναέδωσαν το μάθημα οι δύο μετεξεταστέοι, αλλά είπαν ακριβώς τα ίδια!
Έχω μια απορία: εκείνο το σύνθημα "απόφαση ευθύνης" στις αφίσες του Καραμανλή, πώς ακριβώς μεταφράζεται στα ελληνικά;
Ότι πήρε την απόφαση να αναλάβει τις ευθύνες του;

Κλαζoμένιoς είπε...

Οι δικές μου ατάκες επί του μπιντέϊτ ήταν καλλίτερες.

Μπρίτς!

Κακό Σαββατοκύριακο, Κακή ψήφο!
{Με έχουν καταραστεί και ό,τι λέω, βγαίνει το αντίθετο...}