Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Πέτρος Ευθυμίου: "Ανατάμαμε τα λάθη μας"!!!!

Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά μας τελειώνουν το Λύκειο και δεν ξέρουν ελληνικά!
Για την ιστορία, αδέλφια, το ρήμα είναι ανατέμνω (απ' όπου και η λέξη ανατομία), στον αόριστο ανέτεμον και στο α΄πληθυντικό πρόσωπο ανετέμομεν. Το "ανατάμαμε" είναι μάλλον παράγωγο του... "αναντάμ παπαντάμ"!
Όμως, γιατί κάποιος θα έκανε ανατομία στα λάθη του; Προσωπικά, τα αναγνωρίζω πρώτα και μετά τα διορθώνω ή προσπαθώ να μην τα επαναλάβω. Δεν τα βάζω στο χειρουργείο! Α, μιλώντας για χειρουργείο, ξέρετε τι θυμήθηκα; Εκείνον τον γελοίο τύπο με την εκνευριστική φωνή, ο οποίος πριν από σαράντα χρόνια μιλούσε πάλι για κάτι χειρουργεία και γύψους! Να δεις πώς τον λέγανε... 
Το έτερο μπουμπούκι του ΠΑΣΟΚ, ο Χ. Παπουτσής, αναφερόμενος στην ταινία "Υπάρχει και φιλότιμο", είπε ότι... "[το θέμα] εμπνεύστηκε από τον Σακελλάριο και την ΕΡΕ". Τώρα τελευταία, βλέπετε, τα μεταβατικά ρήματα μετατρέπονται σε αμετάβατα και τούμπαλιν, όπως εκείνο το "το λάδι επεξεργάζεται και γίνεται σαπούνι" ή "οι εργάτες εκμεταλλεύονται"!
Και μόνο που σκέφτομαι ότι αυτή η παρέα ενδέχεται να σχηματίσει ΞΑΝΑ αυτοδύναμη κυβέρνηση, με πιάνει σύγκρυο! Γι' αυτό, πατριώτες, σας εξορκίζω: μην δώσετε αυτοδυναμία σε κανέναν! Κάντε τους τη ζωή δύσκολη, ψηφίζοντας μικρά κόμματα (εννοείται, πλην ΛΑΟΣ) και διευκολύνετε τη δική μας! 

18 σχόλια:

μ είπε...

Η τελευταία σου παράγραφος με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Αλλά μεταξύ μας όμως, από ΟΛΑ όσα έχουν κάνει και πει οι πρασινοσκούφηδες, η ορθογραφία σε χάλασε για να μην τους ψηφίσεις;;; :)

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Apo grammatikhs apoyews (sorry, apo grammatikh apoyh), 8a proteiname "anateima-anateimame", akougetai pio... fusiko, pws to lete eseis edw sto Ellada.

Stazybο Hοrn είπε...

Φιλόλογος, ππσπ-ίτης στη φιλοσοφική στα Γιάννενα, θεωρούμενος από τους καλύτερους εκθεσάδες της Κάνιγγος, πριν τον αναλάβει ο ΔΟΛ και τον μετατρέψει σε δημοσιογράφο, πανεπιστημιακό, υπουργό.

Τώρα, έχει σειρά η Συλβάνα, ωιμέ...

Ναπoλέων είπε...

Αγαπητέ Λωτ.,
καλό το {κατά ...Ταμτάκο} ανάΤεμά σου, με την προτροπή του οποίου συνηγορώ από καρδιάς διότι μόλις τέλειωσα την επεξεργασία μερικών εκδοχών με βάση τον εκλογικό νόμο και ...μού σηκώθηκε η τρίχα.
Τα συμπεράσματα θα τα δείτε στο «άλλο μου» μπλογκ "5monkeysbrain.blogspot.com".

Για το σύγκρυό σου πάντως, το οποίο είναι δυστυχώς σίγουρο, αν η Βουλή προκύψει 4κομματική, παίζεται με 5κομματική και αποκλείεται με 6κομματική, έχω...αβέρτα κουβέρτες στη Σκλίβανη.

Αν συμβεί, πέρνα να σέ φροντίσω. Και να σου πώ και για τον Πέτρο, που τον είχα -σε αντικρυστή πόρτα- συγκάτοικο για κάνα χρόνο, ως φοιτητή στα Γιάννενα το '71-'72.

Καλό μας κουράγιο και
Καλόν Αγώνα!
α-α-ε
Ν.

Ναπoλέων είπε...

Υ.Γ.
Μόλις είδα το σχόλιο του/της Stazybo Horn.

Ανάμεσα από ΠΠΣΠ και ΔΟΛ, πέρασε από την «Σοσιαλιστική Πορεία» {Ν. Κωνσταντόπουλος, Στ. Μπαμπάς, κ.ά.} που μετείχε στην «Συμμαχία των 5» του 1977.

Φαίνεται πως ο ΔΟΛ έχει το ... μαγικό φίλτρο το οποίο μετατρέπει τους σοσιαλιστές σε σοσιαληστές.

Λωτοφάγος είπε...

@ Χεχε! Όχι, βέβαια, Μάνο μου, αλλά ξέρεις τι είναι να κάθεσαι ήσυχος στη γωνίτσα σου και να σου έρχεται στο δοξαπατρί το "ανατάμαμε"; Λες "τώρα, τι άκουσα;ταμάμ ή αναντάμ;"
Ξέρεις, εκείνο που ανέκαθεν με γοήτευε στο ΠΑΣΟΚ ήταν η αξιοθαύμαστη ικανότητά του να υιοθετεί παρωχημένη σύνταξη όπως το "αφορά στο...", ενώ ταυτόχρονα δολοφονεί τη γλώσσα και κολλάει την κατάληξη -ποίηση σε επίθετα (π.χ. "αυστηροποίηση του νόμου"), αφού οι αγγλοσπουδαγμένοι σύμβουλοι μεταφράζουν τους αντίστοιχους αγγλικούς όρους!
Παρεμπιπτόντως, μόνο μια φορά ψήφισα ΠΑΣΟΚ στη ζωή μου: όταν η Μελίνα ήταν υποψήφια δήμαρχος. Ορκίστηκα να μην το ξανακάνω!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ανάτειμα - ανατείμαμε, Ρούφα και Μίμη; Χαχαχαχα! Πολύ καλό! "Ανάθεμάμε" (που ακούω τις κοτσάνες τους), ακόμα πιο καλό!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ε, τότε, αγαπητέ Stazybo Horn, με κάποιο ΔΟΛερό τρόπο κατάφερε να του σβήσει τη φιλολογική μνήμη! Καλώς όρισες!
ΠΠΣΠίτης, ε; Στα χρόνια μου, λέγαμε "ΠΠΣΠ σημαίνει παπάκι πάει στην ποταμιά"! Χεχε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Τι να τις κάνω τις κουβέρτες σου, Οβελίξ μου... ε... Ναπολέων μου ήθελα να πω, αφού αποκλείεις την περίπτωση 6κομματικής βουλής;
Των ομματιών μου πρέπει να πάρω, μου φαίνεται.

vasikos metoxos είπε...

Υπερβολές! Ο σοσιαλισμός ανακάμπτει με την Μιλένα, την Άννα, τον Πρωτόπαπα, τον Βερελή και τον Γείτονα. Και θα μας χειρουργήσουν αυτοί οι ίδιοι σε σεμινάρια ανατομίας σαν να μην πέρασε μία μέρα...

Unknown είπε...

Καλημέρα σας.

ήταν στην ΠΠΣΠ αυτό το λέλουδο;;;;

Δεν το ήξερα μεν, δεν μου κάνει καμία εντύπωση δε....

Παπάκι Πάει Στην Ποταμιά...ναι, ναι, χαχαχα...το θυμάμαι :-)

mtryfo είπε...

αχ βρε Λωτοφάγε μου , σας ζηλεύω τόσο ωραίες αναμνήσεις έχετε απο τέτοια "λέλουδα" οπως αναφέρει ο politispittas παραπάνω...
φαντάζομαι την χαρά σου που παλιοί συμφοιτητές σου θα πάρουν στα στιβαρά τους μπράτσα το τιμόνι αυτής της χώρας!!!
(Η περηφάνεια ειναι κολλητική? κινδυνεύω?)

Ναπoλέων είπε...

Λωτ.,
θεωρώ ότι στην 6-κομματική Βουλή αποκλείεται να πάθεις σύγκρυο {αυτο-α-δύναμος ΓΑΠ} καθόσον απαιτείται να πάρει το ΠΑΣΟΚ 41.5% με την ΝΔ στο 34.5% ή 39.9% με την ΝΔ στο 32%.

Με ΚΚΕ και ΛΑΟΣ στο 9% και 7% αντίστοιχα και ΣΥΝ στο 3.0001%, ομοίως και οι ΟΙΚΟΠΡΑΣΙΝΟΙ, χωρίς οι αυξομειώσεις αυτών των ποσοστών να παίζουν ιδιαίτερο ρόλο.

Θα σού στείλω ηλ-επι με το σχετικό πινακάκι υπολογισμού εδρών κατά Νόμο Σκανδαλίδη (και Παυλόπουλου στις επόμενες) να "παίξεις" με όποια ποσοστά και εισερχόμενα κόμματα επιθυμείς.

Τώρα για το «Οβελίξ», που ισχύει..., θά 'θελα να σέ δω, όταν σού ...ενσκήψουν τα γεροντόπαχα. Δεν υποθέτω ότι θα ζω όμως τότε...

Καλόν αγώνα!
α-α-ε
Ν.

Ναπoλέων είπε...

Συγνώμην... Λάθος μου: Το ποσοστό της ΝΔ πρέπει να είναι 39.9% ή μικρότερο, όχι 34.5%.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κι ο Βαγγέλας, κι ο Βαγγέλας, Βασικέ μου! Και θα μας κάνει μια χαψιά! Μπρρρ.
Καημένη Ελλαδίτσα! Τέλος δεν έχει το μαρτύριό σου!

Λωτοφάγος είπε...

@ Τελικά, αγαπητέ Πολίτη, δεν ήταν μόνο η Πανσπουδαστική φυτώριο για αστέρια σαν τον Πάγκαλο και τον Κύρτσο!

Λωτοφάγος είπε...

@ Όχι, Μαρία μου, έχω κάνει εμβόλιο, δεν κολλάς! χαχαχα
Πού να δεις πόσο περήφανοι είναι κάτι φίλοι μου που είχαν συμφοιτητή τον Βενιζέλο στη Θεσσαλονίκη!
Σήμερα άκουσα την εξής ατάκα: "Εμπιστεύομαι καλύτερα τον Γιωργάκη, διότι στη Σουηδία γνώρισε τα σουηδικά νοσοκομεία(!!!). Άσε που είναι και αθλητικός, ενώ ο άλλος μόνο σουβλάκια τρώει!"
Ναι, μάλιστα: με τέτοια κριτήρια ψηφίζει ο Έλληνας όταν δεν αποβλέπει σε ρουσφέτι!

Λωτοφάγος είπε...

@ Χεχεχε! Ελπίζω να ιδωθούμε πολύ πριν αποκτήσω γεροντόπαχα, Ναπολέων!
Ευχαριστώ πολύ για το μέιλ σου.