Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Φταίει ο Χατζηπετρής!


"Αεροπλάνα δεν ήρθαν στον Μαραθώνα! Η Δασική Υπηρεσία αρνήθηκε να φτιάξει δασικούς δρόμους και μας μήνυσε όταν πήραμε αντιπυρικά μέτρα!", φωνάζει σχεδόν κλαίγοντας ο Δήμαρχός του. "Να εκκενωθεί η Λεωφόρος Μαραθώνα από τα οχήματα!", κάνει έκκληση η Πυροσβεστική. "Αυθαίρετα που ξεφύτρωσαν -κανείς δεν ξέρει πώς- μέσα στο πευκοδάσος!", σχολιάζει έκπληκτος ο απεσταλμένος του Σκάι. "Αντί να λες όλα αυτά, να πεις για τους παλιοπούστηδες που μας κυβερνούν και μας αφήσαν μόνους!", ουρλιάζει έξαλλη μια γυναίκα, επεμβαίνοντας στην ανταπόκριση δημοσιογράφου.
Φταίει η Πυροσβεστική; Φταίει η Κυβέρνηση; Φταίει η Δασική Υπηρεσία; Φταίνε οι μυστηριώσεις και κακεντρεχείς "δυνάμεις... της Φύσης";
Όοοοχι, χρυσά μου, φταίμε ούλοι εμείς! Έντεκα εκατομμύρια "Έλληνες"! Που σε λίγες μέρες θα έχουμε ξεχάσει τα πάντα, θα περιγράφουμε τις διακοπές μας και θα πάσχουμε από την... κατάθλιψη του Φθινοπώρου! Ναι, καλέ!
Μήπως να σας θυμίσω ότι οι Ηλείοι ξαναψήφισαν Νέα Δημοκρατία πρόπερσι για τρία χιλιάρικα; Αλήθεια, η Μανωλάδα, πού είπαμε ότι βρίσκεται;
Μήπως να σας θυμίσω ότι από τις 8 μέχρι τις 9 το βράδυ η ΕΤ1 μετέδιδε κάποια αθλητική διοργάνωση, η ΝΕΤ ποδόσφαιρο, η ΕΤ3 Ξανθόπουλο και -η αποθέωση!- το STAR έδειχνε κάτι μαγιό με κώλους; Ναι, την ώρα που βράδιαζε και τα αεροπλάνα σταματούσαν τις πτήσεις, την ώρα που καιγόταν η Αττική, τα κρατικά και το... "νεανικό" κανάλι σφύριζαν κλέφτικα!
Έτσι είναι, χρυσά μου. ΕΜΕΙΣ και ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ φταίμε. Που έχουμε το νου μας στη λαμογιά και την αρπαχτή και ζηλεύουμε όσους τα "καταφέρνουν"! Που βγάζουμε αυτοδύναμες κυβερνήσεις για να τις βρίζουμε, αντί να εξαναγκάζουμε τα κόμματα να συνεργάζονται ώστε να ελέγχουν το ένα το άλλο.  Που χαζεύουμε τον εκάστοτε πρωθυπουργό να φορά το λυπημένο προσωπείο του και να ορκίζεται στη μοναδική και αιώνια αξία της ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!
Περιουσία: αυτή είναι η μαγική λέξη, που κινεί τα πάντα. Όλα τα άλλα να πανε να γ@#$%$#!
Νομίζω ότι πουθενά στον πλανήτη δεν υπάρχουν άλλοι κάτοικοι που να μισούν τόσο τη χώρα τους! 

19 σχόλια:

μ είπε...

Που να μισούν τόσο τη χώρα τους και να αγαπούν τόσο τους εαυτούληδες και την περιουσία τους!

Καλώς όρισες :)

Μετεωρίτης είπε...

συμφωνώ και επαυξάνω.
Στην Ηλεία ψήφισαν ξανά αυτόν τον λαμπρό πρωθυπουργό και αυτήν την κυβέρνηση.

...Τι περίμενες από τα κρατικά κανάλια να δείξουν δηλαδή; Αφού το έργο το έχεις ξαναδεί...

Καλησπέρα

Ν.Α. Λάμπης είπε...

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΛΩΣΙΣ του Ν. 509
-----------------------------
Ο κάτωθι υπογεγραμμένος, δηλώ υπευθύνως και εν γνώσει των συνεπειών του Νόμου περί ψευδούς δηλώσεως ότι:

1. Αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας πάσαν αυτο-α-δύναμον κυβέρνησιν και τας παραφυάδας αυτής.

2. Αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας πάσαν Ζήμενς και τας παραφυάδας αυτής, διότι και μόνον με την υπερτιμολόγησιν του c4i, την οποίαν εχλαπάκιασεν δωροδοκούσα ασυστόλως και ανενδοιάστως, θα ηδυνάμεθα να αγοράσωμεν στόλον ολόκληρον πυροσβεστκών ελικοπτέρων και μυριάδας συσκευών εγκαίρου ανιχνεύσεως των πυρκαγιών.

3. Κραυγάζω έμπλεως θαυμασμού το της Εθνικής ημών Κυβερνήσεως του Γ. Παπαδοπούλου αθάνατον σύνθημα (βαρβαριστί: "σλόγκαν"):
Φύτεψε κι εσύ ένα e-mail ! Μπορείς !

4. Καλώ απαξάπαντας τους μπλογκαδόρους και μπλογκαδόρισσες, Χατζηπετρήδες ή ού, να κάνουν το ίδιο, διότι:
Γίνεται μιά μπλογκερική κίνηση να πιεσθεί η Siemens να επιστρέψει τα παραπάνω λεφτά που εισέπραξε δωροδοκώντας.

Αν θέλετε να μετάσχετε, στείλτε και σείς κάτι σαν το παρακάτω (και γερμανικά αν μπορείτε, αν και δεν έχει τόση σημασία) πατώντας εδώ ή αντιγράψτε το URL: http://w1.siemens.com/contact/en/business/business_mail.php?formid=crossfinanc/.

Κύριοι και κυρίες,
όπως καλλίτερα από μάς ξέρετε για να καλύψετε το κόστος για τις δωροδοκίες πολιτικών κομμάτων και προσώπων, υπερτιμολογούσατε τα έτσι πωλούμενα προϊόντα σας.
Θεωρούμε ότι, ως ελάχιστη ένδειξη μεταμέλειας, πρέπει να επιστρέψετε στην Ελλάδα τα παραπανίσια χρήματα που εισπράξατε.

Sirs and madams,
as you better than us know, in order to cover the cost of bribing political parties and persons you applied a lot higher mark-up on the products that you used to sell by this "mode".
We think that, as a least indication of repentance, you must payback to Greece the extra money you have cashed.


Αν πάρουν πολλά "γράμματα" να δείτε που θά 'χει αποτέλεσμα.
Αν μή τί άλλο, θα τους φέρουμε «την σκούφια γύρα»...

Με θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Ν.Α. Λάμπης-Χατζηπετρής

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ, Μάνο.
Νομίζω ότι πολλοί σαν κι εμένα θα ήθελαν να φύγουν για πάντα από αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο. Για να μην τον βλέπουν να αργοπεθαίνει.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κι εμείς οι υπόλοιποι τι κάνουμε, Μετεωρίτη μου;
Αν δεν είναι ΑΥΤΟΣ ο λαμπρός πρωθυπουργός, θα είναι ο άλλος! Το θέμα είναι ότι η διαφθορά έχει παρεισφρήσει παντού. Και πως, όσες συμφορές κι αν έχουμε υποστεί, δεν αλλάζουμε μυαλά!

Λωτοφάγος είπε...

@ Φταίει το καζίνο αν εσύ παίζεις μπλακ τζακ και χάνεις, Ν.Α.Λάμπη μου;
Φταίνε οι έμποροι αν εσύ αγοράζεις υπερτιμημένα ή άχρηστα προϊόντα εν γνώσει σου;
ΕΜΕΙΣ φταίμε, όχι η όποια Ζίμενς. Μήπως θυμάσαι τον Μητσοτάκη του 1990; Στην προεκλογική του εκστρατεία είχε μιλήσει ξεκάθαρα για τις προθέσεις του. Παρ' όλα αυτά, τον ψήφισαν. Και όταν πραγματοποίησε τις εξαγγελίες του, τον βρίζανε! Ομαδική σχιζοφρένεια το λένε στο χωριό μου.

squarelogic είπε...

Δεν ξέρω αν συνειδητά μισούν τόσο την χώρα τους αλλά σίγουρα δεν βλέπουν πέρα απ το στενό ατομικό τους συμφέρον,και σίγουρα με εξόχως κοντόφθαλμη οπτική.
Το πρόβλημα της ελλην.κοινωνίας είναι οτι 30 χρόνια γενίκευσης και εξιδανίκευσης της λαμογιάς και αποθέωσης του λαιφστάιλ των "έπωνύμων" εδραίωσαν έναν άκρατο ατομικισμο που καταστρέφει την ελλην.κοινωνία παντού:στα σχολεία και τα πανεπιστήμια,στους δρόμους,στα δάση και τις παραλίες.
Είναι το ίδιο πρόβλημα που διαγιγνώσκουν και στην μπερλουσκονικη Ιταλία,και δυστυχώς υπερβαίνει πρωθυπουργικά πρόσωπα.

mtryfo είπε...

.... κι επειδή τα περισσότερα στην Ελλάδα έρχονται με μια καθυστέρηση συνήθως δεκαετίας, αφού καεί και ρημαχτεί η μισή Ελλάδα, την υπόλοιπη θα την αναλάβει κάποιος αντίστοιχος "Μπερλουσκόνι" που θα σβερκωθούμε ...

Ektoras είπε...

Εμείς, οι ασύμμετροι, η βροχή που δεν ήρθε και τα πεύκα... Μια χαρά τα γράφεις Λωτοφάγε, όσες φορές και αν κάηκαν όποια κυβέρνηση και αν ήταν

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Σωστός.

Στεφανής ο γνωστός ψυχίατρος.

ΕΡ: "Ποιά είναι η διαφορά στην νοοτροπία του Έλληνα σε σχέση με τους άλλους λαούς, αυτούς που λέμε έχουν κράτος, οργάνωση;"

Στεφανής: Έν απλό θα σας πω.Όταν σπάμε ένα ποτήρι..
Ο έλληνας λέει" έσπασε το ποτήρι"
οι άλλοι λένε "έσπασα το ποτήρι"

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Geia sou Lwtofage! Kalws wrises! We love you! *kardoules*

Ki emeis pou oneireuomaste kapote na meinoume Ellada (se kamia wraia grafikh polh plai sth 8alassa, touristikh, gia na exei kala estiatoria kai gia na mh mas piasei kleistofobia)... Les, ama aparnh8oume thn TV kai kanoume home-schooling tou paidiou na exoume elpides na epibiwsoume xwris sobares apwleies? Hmmm....

Λωτοφάγος είπε...

@ Squarelogic, συνυπογράφω αυτά που λες, αν και επιμένω ότι δεν αγαπάμε πραγματικά την πατρίδα μας.
Ευτυχώς, τουλάχιστον, για την ώρα δεν έχουμε Μπερλουσκόνι. Ο Βγενόπουλος ανήκει σε άλλη συνομοταξία!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαρία, έχω μια απορία: εμείς καίμε τα δάση διότι δεν έχουμε κτηματολόγιο και δασολόγιο. Οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί γιατί τα καίνε;

Λωτοφάγος είπε...

@ Κι απ' ό,τι λένε, Έκτορα, τώρα πια κάηκαν οριστικά! Δεν είναι αναστρέψιμη η καταστροφή.

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Ακριβώς, Σπίθα: δεν αναλαμβάνουμε ποτέ τις ευθύνες μας. Φταίνε πάντα οι γκόμενες, οι πρώην κι οι επόμενες!

Λωτοφάγος είπε...

@ Κι εγώ σας αγαπώ, Ρούφα και Μίμη. Να απαρνηθείτε την τιβί; Και πώς θα μαθαίνετε συνταρακτικά νέα όπως η παραίτηση του Γιάννη Μανώλη;
Όταν λέτε "τουριστική" εννοείτε τετράγωνα ασχημόσπιτα δίπλα στο κύμα και πάνω στα βράχια, rooms to let, μεθυσμένους Εγγλέζους, ακριβά μπιχλιμπίδια και πονηρούς ταξιτζήδες; Εξαιρετικό περιβάλλον για το παιδί σας!

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Oxi, ennooume paradosiakh polh (ki an exei kai monterno tmhma de mas afora, emeis sto paradosiako kommati 8a meinoume), me oikogeneiako tourismo, kai me arxaiologiko mouseio parakalw, kai pollh istoria, kai na katakluzetai to Sabatokuriako apo tralamenous A8hnaious gia na gelame, me onoma p.x. na arxizei apo N kai na teleiwnai se o.

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Poios einai o Giannhs Manwlhs?

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναύπλιο, ε; Πονηρούλια! Excellent choice, dear!
Γιάννης Μανώλης; Ένας νεοδημοκράτης που έχασε το δρόμο και την πίστη του! Ίσως απαφασίσει να την ξαναβρει κοντά σε εκείνον τον γνήσιο απόγονο των αρχαίων Ελλήνων, που ακούει στο αρχαιοπρεπέστατο όνομα Καρά-Τζαφέρ-ης!