Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Εθνική Πατριωτική Παιδεία

Η Μακεδονία της Κυριακής  δημοσίευσε στις 14.6.09 πίνακες με το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανά κάθε χώρα της ΕΕ για την παιδεία. Μέσος όρος είναι το 4,072%, επειδή:

Οι διάφοροι κουτόφραγκοι δίνουν έναν σκασμό λεφτά, ενώ εμείς 3,95%.  Λιγότερα από εμάς δίνουν μόνο οι φτωχούλες Βουλγαρία, Ρουμανία και Σλοβακία, μα αυτές είναι καινούριες στην παρέα και δικαιολογούνται. Οι Δανοί και οι Μαλτέζοι δίνουν τα περισσότερα (6,83%). Προφανώς είναι λίγο χαζοντάβανα και δεν τα παίρνουν εύκολα τα γράμματα! Ακολουθούν οι Σουηδοί με 6,19 και οι Κύπριοι με 6%.

Μέχρι κι η Πορτογαλία δίνει ένα πλουσιοπάροχο 5,26%. Το εξοργιστικό δε, με αυτή την κυρία, είναι ότι τα πανεπιστήμιά της είναι πανέμορφα! Όπως και όλα τα δημόσιά της κτήρια. Ευχαρίστως θα πήγαινα τώρα στα γεράματα να φοιτήσω εκεί. Αλλά αυτή ήταν κάποτε αυτοκρατορία, ενώ εμείς είχαμε τουρκοκρατία κλπ κλπ. Ξέρω... ξέρω... Μέχρι το 3000 θα τσαμπουνάμε την ίδια δικαιολογία!

Εκεί, όμως, που δείχνουμε όλη τη γαλαντομία μας είναι στην έρευνα: 0,57% του ΑΕΠ! Συγκλονιστικό! Η Φιλανδία και η Σουηδία, γνωστές για τη σπατάλη τους, δίνουν 3,3 και 3,7% αντίστοιχα. Βέβαια, εμείς απειλούμαστε από τον κουμπάρο μας τον Ερντογάν, οπότε επενδύουμε τα ευρουδάκια μας σε F16.  

Παρά ταύτα, φίλτατοι, ένα ελληνικό πανεπιστήμιο κατάφερε να χωθεί στα 200 καλύτερα της Ευρώπης για το 2008: το Αριστοτέλειο! Είναι, βέβαια, προτελευταίο, αλλά ανήκει στην ελίτ, με πρώτα τα Κέμπριτζ και Οξφόρδη. Με χαλάει μόνο που δύο τουρκικά βρίσκονται στην 164η και 166η θέση. Ωστόσο, για τα χρήματα που δίνουμε, πάλι καλά να λέμε!

Αυτά είδε ο Κυριάκος Βελόπουλος και αποφάσισε να παρέμβει για να βοηθήσει και το Καποδιστριακό να αλλάξει κατηγορία. Σύμφωνα με τον "Ιό" της Ελευθεροτυπίας του Σαββάτου, εξέφρασε -λίγο φορτικά είναι αλήθεια- την άποψή του επί της εκλογής καθηγητή για την έδρα Σλαβικής-Παλαιοσλαβικής Γλώσσας και Φιλολογίας, και μάλιστα στον ίδιο τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Έκρινε, δηλαδή, ότι η κυριότερη υποψήφια είναι ακατάλληλη για τη θέση!

Κάποιοι φθονεροι αντέτειναν ότι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν πάτησε ποτέ το πόδι του σε πανεπιστημιακή αίθουσα. Θα απαντήσω ότι δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο για να καταλάβεις πότε ένας υποψήφιος είναι πράκτορας του εχθρού και αν με το πλούσιο επιστημονικό του έργο κάνει ανθελληνική προπαγάνδα! Αυτό μπορεί να το καταλάβει όποιος δεν κοιμάται όρθιος, αλλά επαγρυπνά. Και ο ελληνικός λαός του το αναγνωρίζει και τον επιβραβεύει με την ψήφο του! 

Γι' αυτό σας λέω: το νου σας, ρεμάλια! Θα δούμε ακόμα χειρότερα στο μέλλον.

5 σχόλια:

μ είπε...

Αν σκεφτούμε πόσο είναι το ΑΕΠ των Σκανδιναβών και κάποιων άλλων Ευρωπαίων συγκριτικά με το δικό μας και το ποσοστό που δίνεται στην έρευνα στις δύο περιπτώσεις, καταλαβαίνουμε όλοι για τι ελληνικά ψίχουλα μιλάμε.

Αλλά μην ανησυχείς όμως, συγχωνεύουν ερευνητικά ιδρύματα τώρα, όλα καλά και ρόδινα!

Ektoras είπε...

Τώρα τελευταία, φίλε Λωτοφάγε, έχω μια τάση για σκωπτικά σχόλια, με εμπνέουν οι αναρτήσεις σου που κινούνται στο ίδιο πνεύμα θέλω να πιστεύω :)

3,95% για παιδεία; έλα μωρέ στρογγυλοποίησέ το 4%! ορίστε! σιγά μη χρειαζόμαστε παραπάνω, μιας και άλλο ένα 4% από το "ΑΕΠ της τσέπης του φορολογούμενου" πάει στην φροντιστηριακή παραπαιδεία από όπου παίρνει ένα σκασμό έσοδα το κράτος, οι διαπλεκόμενοι, οι μιζαδορολαμογιαροταπεινοσέμνηδες, κλ.π κλ.π... τους δε αδιόριστους που τους βάνεις; αν δεν υπήρχαν τα "ιδιαίτερα" χωρίς μπλοκάκι, το ποσοστό ανεργίας από 25% (10 λένε καλά τώρα...) θα ήταν 35%!

Όσο για την έρευνα; μα... την κάνουν τα κανάλια για μας και οι δημοσκοπικές εταιρείες lol τι άλλο θες! μην είσαι πλεονέκτης!

Τιμή και δόξα στους φτασμένους πατριώτες!

Το ρεμάλι ονόματι Έκτορας, αρχαιοελληνικώς φερόμενο και αγόμενο σου στέλνει την καλήν του εσπέρα

Λωτοφάγος είπε...

@ Μάνο, έχεις απόλυτο δίκιο: άλλο είναι το δικό μας 0,57% του ΑΕΠ και άλλο της Δανίας. Κι αυτό κάνει ακόμα πιο θλιβερή τη σύγκριση.

Λωτοφάγος είπε...

@ Έκτορα, τι άλλο να κάνω; Φοβάμαι μήπως στο τέλος αρχίσω να πουλάω τρέλα και κάνω τον κόκορα πάνω σε παγκάκι όπως ο Κωνσταντίνου στην ταινία "Ξύπνα κορόιδο"!
Να προσθέσω στην παρατήρησή σου, πως, αν δεν υπήρχαν τα ιδιαίτερα, οι καθηγητές των φροντιστηρίων θα πένονταν, οπότε η κατανάλωση θα μειωνόταν. Είναι γνωστή η αφαίμαξη που κάνουν οι φροντιστηριούχοι τόσο στις αμοιβές όσο και στην ασφάλιση των καθηγητών, με την κλασική επωδό "αν δεν σου αρέσει, φύγε. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω"!
Συνεπώς; Συνεπώς, καλά που το κράτος δεν δίνει περισσότερα χρήματα για την παιδεία. :)

Ναπoλέων είπε...

@ Λωτ

...«Μωρό μου, φάλτσο!»

Σού το υπόδειξε ολίγον ο Μάνος αλλά φαίνεται πως ...«δεν τό 'πιασες το υπονοούμενο».

Σε καταδικάζω να βρείς τα αντίστοιχα ΑΕΠ, να τα πολλαπλασιάσεις με τα ποσοστά και να μάς παρουσιάσεις πόσα ευρά δίνουμε συγκριτικά στην Παιδεία και την Έρευνα!

Τότε θα καταλάβουμε καλά «πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος»... όχι με τα ποσοστά.

Εγώ πάντως ως γνήσιο {και πιστοποιημένο με ISO 9002!} ρεμάλι, άκουσα την συμβουλή σου, μάζεψα το νού μου και έστειλα την αίτησή μου εγγραφής στο ΛΑ.Ο.Σ.

Με λίγη τύχη μπορεί να αναβαθμιστώ σε υπουργό αύριο-μεθαύριο, πού ξέρεις;;;

α-α-ε
Ν.