Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Στης Ελλάδας την ολόμαυρη ράχη...


α) Άκουσα στο ραδιόφωνο το πιο σύντομο ανέκδοτο της χρονιάς: "ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο πλανήτης σε χρειάζεται"! Πριν όμως αρχίσω τα χάπια, έρχεται η εξήγηση: "Πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ελλάδα και την ΕΕ". Τώρα ησύχασα... 
β) Επειδή βρέχει στη Μακεδονία χάσαμε τη Ριτσώνα! Αυτό κατάλαβα από την οργισμένη δήλωση του Χ. Μαρκογιαννάκη. Είναι σαν εκείνο το παλιό ανέκδοτο: όταν αλλάζεις μια λάμπα, γαργαλιέται η κόρη του διοικητή της ΔΕΗ! Βέβαια είπε και το άλλο περί... κόστους κάθε φορά που απογειώνεται ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο. Τέλος πάντων, ο άνθρωπος είναι πλέον επικίνδυνος για όλη τη χώρα!
γ) Ο Ρουσόπουλος δεν θα μας κάνει, λέει, την τιμή να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Αν δεν κάνω λάθος, ουδέποτε τον ψηφίσαμε! Ακολούθησαν εκκλήσεις από μέλη της Νουδούλας να ακολουθήσουν το παράδειγμά του όσοι εμπλέκονται "σε υποθέσεις που απασχόλησαν την επικαιρότητα" -κοινώς ΣΚΑΝΔΑΛΑ! Είδατε πόσο πλούσια είναι η ελληνική γλώσσα; Το πας γύρω-γύρω και καταφέρνεις να μην πεις την κακιά λέξη.
δ) Είκοσι ένα τα κρούσματα της "νέας γρίπης" - τα περισσότερα made in USA! Γιατί, λοιπόν, δεν εκδίδουμε μια ξεγυρισμένη ταξιδιωτική οδηγία, σαν αυτές που είχε εκδώσει κατά καιρούς για εμάς η αγέρωχη πάλαι ποτέ αυτοκρατορία; Λέτε να θυμώσει ο Ομπάμα και να μας βομβαρδίσει σαν τη Γιουγκοσλαβία ή θα ξαμολύσει τους Τούρκους;
ε) Οκτώ εκατομμύρια εμβόλια θα φέρει ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος είχε επίσης... συνοδεύσει αεροπορικώς και το πρώτο κρούσμα γρίπης στη χώρα μας! "Θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες τον Σεπτέμβριο", δήλωσε. Δεδομένου ότι η γρίπη αυτή πλήττει κυρίως τους νέους, σκέφτηκα ότι το μέτρο αφορά παιδιά, μαθητές και γενικώς πολίτες μέχρι 40 ετών. Δίκαιο! Για τον κύριο υπουργό και την "Επιτροπή κατά της πανδημίας", όμως, "ευπαθείς ομάδες" είναι οι άνω των 65 χρόνων και όσοι πασχουν από χρόνια νοσήματα! Εντελώς τυχαία, και σύμφωνα με τους αναλυτές, πρόκειται επίσης για ομάδες που στηρίζουν τη ΝΔ και γενικώς τον δικομματισμό!
στ) οι Καφρόπουλοι της βόρειας πλευράς του Υμηττού μετέτρεψαν το δάσος σε σκουπιδότοπο και οσονούπω σε κρανίου τόπο! Τώρα κατηγορούν τους δημάρχους, τους οποίους αυτοί οι ίδιοι ψήφισαν! Αυτή τη στιγμή που γράφω, ο βόμβος των πυροσβεστικών αεροπλάνων που περνούν από πάνω με κάνει να ανατριχιάζω!
ζ) Να "καρφώνουμε" όσους καπνίζουν παράνομα, μας ζητάει η Κυβέρνηση, τηλεφωνώντας σε έναν 4ψήφιο αριθμό! Αν είναι να γίνω ντε και καλά χαφιές, προτιμώ να καρφώνω όσους σπαταλούν το νερό, μολύνουν τα ποτάμια ή πετούν σκουπίδια στις χαράδρες! "Καλύτερα να είσαι κουκουλοφόρος παρά καπνιστής σήμερα",  σχολίασε εύστοχα ο Γιώργος Μητσικώστας.
η) Σε 3-4 στρατόπεδα συγκέντρωσης θα μαντρώσει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τους μετανάστες από τις χώρες που ισοπέδωσαν οι ισχυροί του πλανήτη! Υποθέτω με τα 12 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε από την ΕΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, και των οποίων την τύχη δεν μάθαμε ποτέ. Ίσως περισσέψει και κάτι για να κτιστεί εκείνο το τζαμί.
Δεν θέλω να σας στενοχωρήσω, αλλά, όσα τείχη κι αν χτίσετε, όσους νόμους κι αν θεσπίσετε, όσους σιδερόφρακτους κι αν βγάλετε στους δρόμους. αν έκαιγαν το χωριό μου ή απειλούσαν την οικογένειά μου, κι εγώ στον πλούσιο και υποκριτή θύτη μου θα κατέφευγα ως πρόσφυγας!
Υ. Γ. Έστω και με καθυστέρηση, τα θερμά μου συγχαρητήρια στον θαρραλέο δήμαρχο Καισαριανής Σ. Τζόκα, ο οποίος έγραψε στο δημοτολόγιο το παιδάκι αφρικανών μεταναστών που γεννήθηκε στην Ελλάδα. 

4 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Πολλές και ουσιαστικές αναφορές, που δείχνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα, για το, που ζούμε και με ποιούς.
Λιτό, επιγραμματικό, δικαίως σκληρό και επικριτικό.
Πολύ καλό ( άλλη μια φορά!)

Λωτοφάγος είπε...

Νά' σαι καλά. Έχω πάντως σκοπό να γράψω και πιο αισιόδοξα κείμενα. Χαχαχα!

mtryfo είπε...

Αχ μωρέ Λωτοφαγε απο που να ξεκινήσει κανείς... νοιώθει ότι περιτριγυρίζεται πλέον από επικίνδυνους...
ο Τζόκας ειναι η φωτεινή εξαίρεση και φοβούμαι ότι δεν θα βρει μιμητές...

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαρία, όταν κάποιος κάνει την αρχή, ακολουθούν κι άλλοι. Συμβολική ήταν η εγγραφή. Αν όμως το κάνουν κι άλλοι, τότε θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση.