Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Απονέμεται το βραβείο...

α) Μνήμης χρυσόψαρου στους λαούς όλης της ΕΕ, για τη συμβολή τους στη νεκρανάσταση της ακροδεξιάς! Ξέχασαν ότι και ο Χίτλερ με εκλογές πήρε την εξουσία και θεώρησαν ότι μπορείς να παίζεις τένις με την ψήφο σου.
β) Υποκρισίας στους ίδιους, επειδή τόσο γρήγορα απεμπόλησαν την πολυδιαφημισμένη δημοκρατικότητά τους! Η ανεκτικότητα απέναντι στον "άλλο" είναι ήδη κλινικά νεκρή. 
γ) Προπαγάνδας στα τηλεοπτικά κανάλια και στον Λάκη Λαζόπουλο, επειδή συνειδητά έστειλαν στην παραλία τους νεότερους ψηφοφόρους, γνωρίζοντας ότι αυτοί είναι και οι πιο θυμωμένοι από όλους! Ποια ακριβώς συμφέροντα εξυπηρέτησαν, μένει να αποδειχθεί.
δ) Ανοησίας στο 50% του ελληνικού λαού (για το πραγματικό ποσοστό υπάρχουν βάσιμες  αντιρρήσεις) που προτίμησε να πάει για μαύρισμα αντί να μαυρίσει ΟΛΟΥΣ αυτούς που απεργάζονται την οικονομική, οικολογική και πνευματική καταστροφή της χώρας! Φοβάμαι ότι πολύ γρήγορα το κυριακάτικο μπάνιο σας θα μας βγει ξινό, πατριώτες. Μην ακούσω όμως κανέναν να γκρινιάζει!
ε) Αρτηριοσκλήρωσης στο σταλινικό (!) ΚΚΕ, το οποίο εδώ και ένα χρόνο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να διαβάλει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας στο απυρόβλητο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ! Ένας είναι ο εχθρός, ο Συνασπισμός!
στ) Βλακείας (τουλάχιστον!) στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή στέλνει στο Ευρωκοινοβούλιο έναν άχρωμο και μέτριο Νίκο Χουντή αντί για τον επιτυχημένο (από όλες τις απόψεις) Δημήτρη Παπαδημούλη. Ουσιαστικά ακυρώνει αγώνα πέντε ετών.
ζ) Χριστιανικής συμπεριφοράς και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή, αντί να αντεπιτεθεί στο ΚΚΕ και να υπεραμυνθεί των επιλογών του, έστρεψε και το άλλο μάγουλο και αναλώθηκε σε εσωκομματικές αψιμαχίες. 
η) Αυτογνωσίας στην Αλέκα Παπαρήγα -η οποία, στον μακροσκελέστατο μονόλογό της, έδειξε πως ούτε στιγμή δεν αναρωτήθηκε πού πήγαν 150.000 ψήφοι- και στον Γιώργο Παπανδρέου -που δεν είπε λέξη για την πρωτοφανή αποχή- επειδή αμφότεροι θεώρησαν το αποτέλεσμα των εκλογών προσωπικό τους θρίαμβο!
θ) Κατανόησης μηνύματος στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, αφού το "διάβασε", δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις -αυτές ακριβώς που προκάλεσαν την αποστολή του μηνύματος!
ι) Αυτοκαταστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι η μετρημένη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα και ο τρόπος που τη διάβασε απέδειξε πόσο λανθασμένη ήταν η συμμετοχή του Αλέκου Αλαβάνου στο ντιμπέιτ! Θεωρώ ότι ο νεαρός θα έφερνε έναν άνεμο φρεσκάδας σε έναν ταριχευμένο θεσμό και ελπίζω η Κουμουνδούρου να έχει καταλάβει το λάθος της. 

18 σχόλια:

μ είπε...

Διαφωνώ μερικώς μόνο με τα ΣΤ και Ι.

Όσο αφορά στο ΣΤ, θα πρότεινα να δούμε πρώτα πώς θα κινηθεί ο κος Χουντής στην Ευρωβουλή και μετά να τον κρίνουμε. Σίγουρα ο κος Παπαδημούλης πέτυχε στη θητεία του, αλλά η τοποθέτηση άλλου προσώπου στη θέση του δεν ακυρώνει το έργο του πρώτου. Τώρα για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση είναι διαφορετική...

Για το Ι. Ειλικρινά δεν έχω καταλήξει για την ικανότητα του κου Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως ο Αλαβάνος είναι ένας ιδιαίτερα έξυπνος πολιτικός και παθιασμένος με τον αγώνα που κάνει το κόμμα του. Μακάρι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ο Τσίπρας, αλλά προς το παρόν με έχει απογοητεύσει.

Heliotypon είπε...

Ο Καρατζαφύρερ επιμένει ότι θα κυβερνήσει κάποτε. Λες να μας προκύψει; (κι ο Χίτλερ εξελέγη, δεν είπες;).

Ανώνυμος είπε...

Λωτοφάγε, πολύ μου άρεσε η απονομή των βραβείων,επειδή το έκανες με κριτήρια πέρα για πέρα αξιοκρατικά αλλά και με ξεχωριστό στυλ.
Θα διαφωνήσω όμως για το ¨βραβείο βλακείας¨ που αφορά το Ν. Χουντή.
Κανένας δεν αμφισβητεί τις ικανότητες του Δ, Παπαδημούλη αλλά, ε, ας μη τον θεωρήσουμε κι αναντικατάστατο.
Το μόνο λάθος στην όλη ιστορία είναι ότι τον τοποθέτησαν στην tρίτη θέση για να ¨διατηρηθούν οι ισορροπίες¨. Εδώ χρειάζεται σίγουρα το βραβείο βλακείας στο ΣΥΡΙΖΑ, που με αυτή του την κίνηση μάλλον…ανισορροπία έφερε!
Το βραβείο ¨Χριστιανικής συμπεριφοράς¨ δεν θα το έδινα πριν τη δήλωση της Αλέκας περί υπόθαλψης των κουκουλοφόρων από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν συνεχίσει να αντιμετωπίζει το ΚΚΕ με τον ίδιο τρόπο, τότε να ενσωματώσουμε το βραβείο βλακείας με το βραβείο ¨χριστιανικής συμπεριφοράς¨ και σε ειδική τελετή να του το απονείμουμε μαζί.
Το ¨βραβείο αυτοκαταστροφής¨ είναι και το ουσιαστικότερο Λωτοφάγε και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Μια απορία: αφού ο Αλαβάνος στην ουσία παρέδωσε τη σκυτάλη στον Τσίπρα, τι στο καλό ήθελε και στην πορεία έμπλεκε στα πόδια του Αλέξη, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι ο κηδεμόνας που προστατεύει το μικρό από της παγίδες;
Μα τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει ότι αυτή η ¨δυαρχία¨ αφαιρούσε κάτι από τη σοβαρότητα ενός σχηματισμού σαν το ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα προκαλούσε (το λιγότερο) και τα ειρωνικά σχόλια των ¨Ντερμπεντέρηδων¨;
Ελπίζω μέχρι τις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει σωστή εκτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και να επανακτήσει…τις δυνάμεις του…

Λωτοφάγος είπε...

@ Μάνο, άκουσα τον Ν. Χουντή σε συγκέντρωση στη γειτονιά μου και μου φάνηκε πολύ "λίγος" για να αντιμετωπίσει τους ημεδαπούς και αλλοδαπούς καρχαρίες.
Επειδή μάλιστα έχω εμμονή με τη σωστή εκφορά της γλώσσας (ιδίως από δημοσιογράφους και πολιτικούς), όταν άκουσα να λέει "δικτακτορία" αντί "δικτατορία" (δύο φορές), ένιωσα να με χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα!
Δεν δίνω πλέον δικαιολογίες σε δημόσια πρόσωπα: οφείλουν να μιλούν σωστά και ουσιαστικά!
Υποθέτω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τον Δ. Παπαδημούλη τρίτο σε μια κρίση τρελής αισιοδοξίας, αλλά δυστυχώς δεν έβγαλε ούτε καν δεύτερο ευρωβουλευτή!
Για το (ι) στο οποίο διαφωνείς, σε παραπέμπω στο σχόλιο του Συνεά πιο πάνω. Προσθέτω μόνο ότι η παρουσία του Τσίπρα, ενός νέου και άφθαρτου προσώπου ανάμεσα στα κουρασμένα των άλλων, θα τραβούσε και νεότερο ακροατήριο. Η ξαφνική αλλαγή τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια του.
Σαν να παραδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι "έχουμε τον μικρό για να γυρίζει την Ελλάδα και να μιλάει, αλλά μόνο ο μεγάλος και έμπειρος μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ντιμπέιτ"!
Ό,τι κι αν ειπώθηκε εκ των υστέρων, δεν έπεισε κανέναν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Heliotypon, η αναρρίχηση του Χίτλερ στην εξουσία με εκλογές είναι κάτι που παλιά οι Γερμανοί αποσιωπούσαν, διότι τους πονούσε!
Αν, όμως, μελετήσεις όλη την ιστορική του διαδρομή, θα δεις πολλές ομοιότητες με το σήμερα και θα τρομάξεις!
Αν μετά ξαναδείς το μειδίαμα του Καρατζαφύρερ όταν έλεγε "δεν ήρθε ακόμα η ώρα" (να κυβερνήσει) θα ανατριχιάσεις: ο βρυκόλακας ξαναχτυπά!

Λωτοφάγος είπε...

@ Συνεά, για τον Ν. Χουντή δες την απάντηση που έδωσα στον Μάνο. Δεν αντέχω πλέον τις μετριότητες!
Αν η Αριστερά θέλει να πολεμήσει τα λαμόγια και να πείσει τους ανθρώπους έναν έναν ξεχωριστά ότι υπάρχουν και καλύτεροι Έλληνες, θα χρειαστεί έξυπνους και ικανούς υποψηφίους.
Επίσης, γιατί να μην ξαναπροωθήσει κανείς έναν πετυχημένο; Είναι εποχές για πειραματισμούς;

Ektoras είπε...

"Η ανεκτικότητα απέναντι στον "άλλο" είναι ήδη κλινικά νεκρή."

- Για το Λαζό και το ρόλο που βαράει τα έχω πει και moi

- Συμφωνώ σε όλα εκτός από το τελευταίο. Ταπεινή μου άποψη, ο Τσίπρας είναι νέος μόνο στη φάτσα

Αυτά τα ολίγα

Καλό Σ/Κ φίλε

vasikos metoxos είπε...

Τα σάρωσε όλα ο Σύριζα. Της ριζοσπαστικής αριστεράς και της αυτοκαταστροφής...

Ναπoλέων είπε...

Καλό ΣαΚύ και...
ρήσεις και αντιρρήσεις... ελλανόδικες και άλλες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει 2 ευρωβουλευτές {και η ΝΔ 7} όταν στο εκλογικό μέτρο συνυπολογισθούν τα ΛΕΥΚΑ, όπως πρέπει και όπως υπάρχει "δεδικασμένο" από το 2003.
Τους ενημέρωσα, ελπίζω να κάνουν ένσταση.


α) «τους λαούς της ΕΕ»... Την "πλειοψηφία" του ~18% εννοείς;;;

β) «δημοκρατικότητα»... από τη Λιβύη σίγουρα περισσότερη...

γ) «προπαγάνδας»... τς...τς...τς... πιπέρι στο στόμα... "επικοινωνίας" το λέμε!

Και εν πασει περιπτώσει, ρέ φίλε, θέλεις να απαρνηθούν τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ {μετά το κονόμι}λόγο ύπαρξής τους;;;

δ) «Ανοησίας του ελλ. "λαού"»... Δεν τού έχουν, μάθει ούτε οι «αριστεροί» γιατί κανέναν τους δεν συμφέρει..., τί θα πεί ΛΕΥΚΟ{*}.
Μην ξανακλέψεις εκκλησία...

ε) στ) ζ) η) θ) Συμφωνώ και επαυξάνω.

ι) ΔΓ/ΔΑ

Καλό μας κουράγιο.
αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων
--------------
{*} Ίδετε σχετικά άρθρα μου στο «αντί», παλιότερα, αλλά και στό μπλογκ μου στη ...σειρά "Για μιά αριστερή Αριστερά".

Ναπoλέων είπε...

Υ.Γ.

για το (ζ)

Είναι σκληρό να ζητάς από τα "παιδιά" {Αλαβάνος, Τσίπρας, Αρ. Ρεύμα} να καταδικάσουν το "γονιό" τους.
Δεν απαρνιέται εύκολα κανείς την παιδική του ηλικία...

α-α-ε
Ν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αγαπητέ μου Έκτορα, έστω κι αν είναι νέος μόνο στη φάτσα (πράγματι η γλώσσα του πολύ γρήγορα έγινε ξύλινη έως απολιθωμένη), και πάλι θα κέρδιζε τις εντυπώσεις απέναντι στους υπόλοιπους!
Εφόσον το ντιμπέιτ είναι μόνο κατ' επίφασιν τηλεμαχία, όσοι συμμετέχουν παίζουν με όρους επικοινωνιακούς!

Λωτοφάγος είπε...

@ ... και της Αυτομαστίγωσης, Βασικέ μου!
Και προς μεγάλη χαρά του ΛΑΟΣ!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναπολέων:
α) αν ψήφιζε το 68% θα άλλαζε κάτι;
β) κι από το Αφγανιστάν
γ) ΝΑΙ!
δ) σιγά μην πήγαινε μέχρι την κάλπη για να ρίξει λευκό! Πήγε να μαυρίσει!
ζ) Σωστά. Εξάλλου, πατρίδα είναι η παιδική μας ηλικία, λέει μια ρήση.

Ναπoλέων είπε...

@ Λωτοφάγε,
Καλημέρα, Καλή βδομάδα,

-Επί του {α} ένα παραμύθι που (θα ήθελα να) μου έλεγε ο παπούς:
Όταν το πρώτο ψάρι πήδηξε από περιέργεια έξω απ' το νερό, στη στεριά, απλώς ψόφησε.
Όταν πολλά ψάρια πήδηξαν εξω απ' το νερό, στη στεριά, έτυχε μερικά από αυτά να έχουν μεταλλαγμένα βράγχια και επέζησαν... Το πάλαιψαν, έκαναν τα πτερύγια χέρια και πόδια[*], μετά υιοθέτησαν την όρθια στάση, έβλεπαν από μακρυά και τους θηρευτές και τα θηράματα, μεγάλωσαν τον ορίζοντά τους και κάποτε θ' ανακαλύψουν και την δημοκρατία.

-Επί του {δ}: Εκεί τον θέλουν οι "ταγοί"... στις παραλίες όχι στην κάλπη.
Μεταξύ άλλων, σκέψου πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η προπαγανδιστική τους δαπάνη για να στρέψουν, προς τα συμφεροντά του καθένας, τόσο πολύ περισσότερα άτομα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Έχεις δίκιο, Ναπολέων. Δυστυχώς...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Πολύ καλό!

mtryfo είπε...

Δυστυχώς συμφωνώ απόλυτα με τα σημεία που παραθέτεις... και λέω δυστυχώς διότι ξεκίνησαν και τα παρατράγουδα φίλε μου...

Λωτοφάγος είπε...

@ Σπίθα και Μαρία, σας ευχαριστώ. Ναι, τα παρατράγουδα άρχισαν. Να δούμε πώς θα τελειώσουν...