Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Sakis for... (n)ever again!


Έχω ξαναπεί ότι η Ευρωβουλή για τα ελληνικά κόμματα εξουσίας είναι κάτι σαν νεκροταφείο ελεφάντων: στέλνουν εκεί στελέχη τους που αρνούνται να βγουν στη σύνταξη, ώστε να μην τα έχουν στα πόδια τους! Μεσαία στελέχη, φυσικά, διότι τα πρωτοκλασάτα δεν θα συναινούσαν ποτέ σε τέτοια "εξορία". Κι ας είναι οι Βρυξέλλες, κατά τη γνώμη μου πάντα, μια πολύ γοητευτική πόλη: μικρή, καθαρή, κοσμοπολίτικη -με την έννοια του συγχρωτισμού ανθρώπων από πολλές χώρες.

Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, την έχουν δει όλοι "Δυναστεία", με αποτέλεσμα να φεύγει μεν ο μπαμπάς για Βέλγιο (όχι ως ανθρακωρύχος, φυσικά), αλλά να πλασάρεται στην Α΄Αθηνών ο γιος. Ο οποίος μάλιστα έχει κάτι περγαμηνές από το Στάνφορντ, να! (με το συμπάθειο).

Ως σοφός λαός εφαρμόζουμε την ίδια μέθοδο και στη Eurovision: γιατί να αφήνουμε τις "φωνάρες" μας να παρακμάζουν θλιβερά; Τους στέλνουμε στο πανηγυράκι και, αν μεν πάρουν μια θέση στην πρώτη τριάδα, τους ξαναστέλνουμε ύστερα από κάποια αγρανάπαυση. Αν καταποντιστούν, τους ξεχνάει ακόμα και η μάνα τους!

Αυτό έγινε με τον Ρακιντζή, τη Μαντώ και τη Βίσση. Γίνανε ρεζίλι και κρυφτήκανε! Ο Σάκης πήγε καλά την πρώτη φορά, μεσολάβησε το τέως δροσερό κορίτσι η Έλενα, και ξαναπήγε φέτος με ακόμα χειρότερο τραγούδι και τρισχειρότερα χορευτικά! 

Προσωπικά προτίμησα να πάω να δω Star Trek που, παρεμπιπτόντως, ήταν απολαυστικό! Εκμοντερνισμένο, με το χιουμοράκι του και τις αστρικές μάχες του! Έχωνε πού και πού την προπαγανδούλα του, αλλά... after all, it's Hollywood!

Υ.Γ. Άκουσα ότι κάτι γελοία ανθρωπάρια σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις έβριζαν και κακολογούσαν όλους τους "αντιπάλους" του Σάκη! Τελικά, κάθε μέρα πρέπει να ντρεπόμαστε για τους συμπατριώτες μας; 

10 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Αφού πρώτα ξέμειναν απο προσωπικότητες διεθνούς φήμης να τους πασάρουν στο κουρμπέτι με το συναισθηματικό "πόσο αγαπούν την ελλάδα οι ομογενείς". Ετσι λοιπόν, Νάνα Μούσχουρη, Βίκυ Λέανδρος εξαντλήθηκαν, και ο κ. Γαβράς (σοβαρός ο άνθρωπος), κατάλαβε τη λαδιά και είπε όχι. Και έτσι Λωτοφάγε μου έμειναν Μαριέττα και Παπακωνσταντίνου, που θα πάνε εκεί για καλοκαιρινές διακοπές καί μόνον.

Τον Σάκη, προσωπικά τον εκτιμώ. Δεν γράφει μουσική για μένα, αλλά είναι νομίζω καλό παιδί. Καλά έκανε και πήγε. Θα ανοίξει ίσως και κάποιες πόρτες για τον εαυτό του. Και εγώ αν είχα δρομολογήσει τον εαυτό μου σ' αυτή την πορεία, το ίδιο θάκανα. Το τραγούδι βέβαια ήτανε μάπα.

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Tragoudi 3etragoudi, to feretro me th shmaia mesa den htan kai o,ti pio euoiwno!

mtryfo είπε...

αμαν βρε παιδιά... σαν φέρετρο το είδατε? εγώ πάλι σαν μεγάλο "συρραπτικό" (τι κακό τόσα χρόνια δουλειά γραφείου σ αυτό παραπέμπει)

θα συμφωνήσω με τον φίλο μας τον locus.. μια χαρά τα πήγε ο Σάκης, αλλά ας μη ξεχνάει ο κόσμος που τον θάβει οτι ο ίδιος ψήφισε αυτο το τραγούδι και τον έστειλε να το υποστηρίξει... τι άλλο να κάνει...

θα διαφωνήσω όμως με τα "γκλαμουρ" ονόματα που ακούγονταν στο παρελθόν για την ευρωβουλή και καλώς δεν συνεχίστηκε αυτη η φάμπρικα... το μόνο που χρειάζεται ειναι σοβαροί άνθρωποι που έχουν διάθεση να δουλέψουν να βρίσκονται "εκεί" οταν πρέπει για να προσφέρουν...
Εξ άλλου δεν ειναι σαν το δικό μας κοινοβούλιο που οι μισοί πίνουν καφέ και οι υπόλοιποι
"διαδρομίζονται" κουτσομπολεύοντας

(κι εγώ πέρασα ωραία στις Βρυξέλλες λωτοφάγε μου και πολυ θα ήθελα να ξανακάνω πάλι αυτο το ταξιδάκι...αλλά προς το παρον μας τραβάει το Λονδίνο απ τη μύτη, οχι οτι μας κακοπέφτει βέβαια!!!)

και μια και λέμε για Λοντρα, κάνε κάτι με τα ρολόγια σου... ειναι μια ώρα πίσω αμφότερα και με μπερδεύεις...λολολ

μ είπε...

Μάπα το κομμάτι παριώτη, κακά τα ψέματα.
Έκανε ο,τι μπορούσε ο Σάκης, αλλά πολύ militair το όλο στήσιμο ρε παιδιά. Τί κόλλημα έχουμε με τα στρατά; Μια ο Ρακιτζής, μια ο Σάκης.

Εμένα πάλι μου θύμισε το λίθο από την Οδύσσεια του Διαστήματος! Όταν όμως άνοιξε, κανονικό φέρετρο!

Στο επουσιώδες τώρα ;) Νομίζω ότι οι πρωτοκλασάτοι μας πολιτικοί δε θέλουν να φύγουν για ΤενΤενόπολη απλά επειδή αγαπάνε πολύ τον τόπο τους και δεν αντέχουν το homesickness! ;)

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλέ μου Λόκους, τι να κάνουν κι αυτοί; Αφού άνθρωποι, ομογενείς ή ιθαγενείς, που αγαπούν τη χώρα δεν θέλουν ούτε να συγχρωτίζονται μαζί τους, ρίχνουν στη μάχη τα "πρωτοκλασάτα" στελέχη, για να τα αποσύρουν σε λίγο!
Κάτι σαν εκείνο το παιχνίδι με το σκύλο που του κουνάς το κόκκαλο, δεμένο με σπάγγο, για να το τραβήξεις ξανά και να γελάσεις!

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Ρούφα και Μίμη, πολύ σωστά το θέσατε! Κυριολεκτικά για θάψιμο ήταν το τραγούδι!

Λωτοφάγος είπε...

@ Εδώ που τα λέμε, Μαρία, όταν έχεις να διαλέξεις μεταξύ 2-3 ισότιμα ηλίθιων τραγουδιών, θα προσπαθήσεις να επιλέξεις το λιγότερο ηλίθιο! Νομίζω μάλιστα ότι ήταν όλα του ίδιου ατάλαντου "καλλιτέχνη"!
Και στας Βρυξέλλας υπάρχει πολλή λούφα! Οι περισσότεροι απλώς σουλατσάρουν! Ο Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ ανακηρύχθηκε, λέει, ο πιο δραστήριος ευρωβουλευτής της 5ετίας! Είναι κι ο Γκλαβάκης της ΝΔ που αγωνίζεται για την κατοχύρωση των ελληνικών προϊόντων. Για τους υπόλοιπους ακούς τίποτε;
Κι εγώ για συρραπτικό το είδα: σαν το μικροσκοπικό που κουβαλάω πάντα μαζί μου!
Να ομολογήσω κάτι; Δεν ξέρω πώς να αλλάξω την ώρα στα ρολόγια! Χεχε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Είδες, Μάνο; Ο καθένας με τις προσλαμβάνουσές του! Χαχα! Οι γραφιάδες το είδαν συρραπτικό, εσύ με την επιστημονική φαντασία σου το είδες ως λίθο!
Ε, κάποιοι έξυπνοι σκέφτηκαν να ξυπνήσουν τα μιλιταριστικά αντανακλαστικά της Ευρώπης, τώρα που εκφασίζεται ξανά!
Ναι, πράγματι, γι αυτό και πολλοί ευρωβουλευτές είναι περισσότερο στην Αθήνα παρά στις Βρυξέλλες!

mtryfo είπε...

σχετικά με τον Παπαδημούλη....
γι αυτό και τον "αντάμειψε" το κόμμα του... του "διασφάλισε" την τρίτη θέση για να μην το ξανακάνει και μας εκθέτει... ακούς εκεί ο πιο δραστήριος !!! δεν ήξερε.. δεν ρώταγε?

Λωτοφάγος είπε...

@ Τι να σου πω, Μαρία μου; Προτού σου απαντήσω, γκουγκλάρησα Παπαδημούλη και Χουντή, μήπως ο δεύτερος είναι νεότερος και γι' αυτό προτιμήθηκε. Όμως είναι μεγαλύτερος 2 χρόνια και δεν έχει καν τις περγαμηνές του Παπαδημούλη για την πράσινη ενέργεια!
Μπορεί, βέβαια, να ήταν και δική του επιλογή. Ποιος ξέρει;