Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Χεχεχε!


Επιτρέψτε μου την χαιρεκακία!
Τα Εγγλεζάκια νομίζουν εδώ και αιώνες ότι έχουν το δικαίωμα να κριτικάρουν και να σνομπάρουν όλους τους άλλους λαούς του πλανήτη.
Αγαπημένα τους θύματα οι Γάλλοι, εμείς και οι πρώην αποικίες τους. Το τι ακούσαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 -ενώ ακόμα τους ετοιμάζαμε- είναι γνωστό σε όλους σας. Το τι μας σούρνουν κάθε φορά που αρχαιοκάπηλοι ληστεύουν κάποιο από τα -αφύλακτα- μουσεία μας είναι επίσης γνωστό. Ποτέ δεν θα μας συγχωρήσουν τη διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα! 
Επίσης, ποτέ δεν θα συγχωρήσουν τους Κύπριους και τους Ινδούς, οι οποίοι -αχάριστοι όντες- καθόλου δεν εκτίμησαν την προστασία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και διεκδίκησαν την ανεξαρτησία τους αντί να παραμείνουν αποικίες! Έτσι, στους πρώτους δημιούργησαν πρόβλημα με τους Τουρκοκύπριους και στους δεύτερους ένα Πακιστάν για να τους βρίσκεται!
Άλλο αγαπημένο τους θέμα για διακωμώδηση είναι τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών: εδώ έχουν άφθονο υλικό και δεν τους αδικώ.
Και ξαφνικά, ο βρετανικός λαός μαθαίνει πως οι δικοί τους βουλευτές και υπουργοί δεν αρκούνται στους παχυλούς μισθούς και στα ποικίλα επιδόματά τους, αλλά αγοράζουν τσόντες από το Ίντερνετ, πληρώνουν στεγαστικά δάνεια, αλλάζουν λαμπτήρες, φτιάχνουν κήπους και... ταΐζουν τους σκύλους τους, στέλνοντας το λογαριασμό στο Δημόσιο Θησαυροφυλάκιο! Μέχρι και οι αιρετοί εκπρόσωποι του Σιν Φέιν (η πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ) εισπράττουν τα 400 χιλιάρικα της βουλευτικής αποζημίωσης, ενώ υποτίθεται ότι διαμαρτύρονται απέχοντας από το Κοινοβούλιο.
Τα αγγλικά tabloid καταγράφουν με μεγάλη ευχαρίστηση τις δαπάνες, οι περισσότερες των οποίων είναι αστείες σε σχέση με αυτές των ημετέρων! Στηρίζονται δε, σε έναν νόμο του 1971. Μόνο που γίνονται εν μέσω πολύ σοβαρής οικονομικής κρίσης. Μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων πολιτών δήλωσαν ότι οι πολιτικοί είναι "γουρούνια που τσαλαβουτούν στη λάσπη"! 
Εδώ, όμως, τελειώνουν οι ομοιότητες, αφενός διότι εμείς άλλους αποκαλούμε συνήθως με αυτό το όνομα και αφετέρου διότι σήμερα έγινε γνωστό πως όσοι κατηγορούνται επιστρέφουν τα χρήματα! Ενώ εμείς ποτέ δεν θα πάρουμε πίσω έστω και ένα μικρό ποσοστό των κλεμμένων!

8 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Η ιστορική "ανωτερότητα" της Ινγκλατέρας είναι γνωστή Λωτοφάγε μου. Ως εκ τούτου, η χαιρεκακία επιτρέπεται:)


Χαίρομαι όμως που αποδίδεις τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Γιατί η Βρετανία είναι μια δίκαιη χώρα. Δεν θα είχα πρόβλημα με τα δικαστήριά της και το νομικό της σύστημα άν είχα εκεί μια υπόθεση. Ενώ σε μάς...

Τις ευχές μου. Σε διαβάζω πάντα.

vasikos metoxos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
vasikos metoxos είπε...

Με βάση τα δεδομένα αγαπητέ λωτοφάγε, οι βρετανοί βουλευτές είναι κλεφτοκοτάδες μπροστά στο ημεδαπόν μεγαλείο. Έτσι και τους σκάσει μία "ζίμενς" εκεί θα γίνει το σώσε και ίσως πραγματοποιηθεί και η πρώτη επανάσταση στη γη της χιλιόχρονης αδιασάλευτης τάξης...

Λωτοφάγος είπε...

@ Φίλτατε Locus, πολύ χαίρομαι που σε... "ξαναβλέπω"! Μου έχεις λείψει! Κι εσύ και οι αναρτήσεις σου, βεβαίως βεβαίως.
Είμαι δίκαιος Λωτοφάγος και αναγνωρίζω την τεράστια διαφορά μεταξύ ελληνικής και αγγλικής δικαιοσύνης, αν και κάποια σκάνδαλα επί Μπλερ παραμένουν στη σκιά!
Όπως αδικαίωτος παραμένει κι ο φόνος του νεαρού Βραζιλιάνου στο λονδρέζικο Μετρό!

Λωτοφάγος είπε...

@ Πράγματι, Βασικέ μου, είναι... chickenthieves, ενώ οι δικοί μας είναι megathieves!
Οπωσδήποτε, αν έχουν κι εκεί χεσμένη τη φωλιά τους, είναι καλύτεροι μάστορες από τους δικούς μας στο κουκούλωμα! Γι' αυτό και δεν έχουν επαναστάσεις!

mtryfo είπε...

γειά σου "λωτοφάγε" μου με τις "κακιούλες" σου...
σιγά τα ωά καλέ τι έκανες... χαιρεκακίες και πράσινα άλογα... μια χαρά σε βρίσκω...
Ωστόσο...
απ την εκ των ένδον πληροφόρηση που έχω (χεχεχε) η πρώτη εφημερίδα που αναφέρθηκε στα σκάνδαλα των κυβερνητικών αναγκάστηκε την άλλη μέρα να αναφερθεί και στα αντίστοιχα της αντιπολίτευσης γιατί "εκεκράχθη" αρμοδίως απο τις άλλες φυλλάδες που της έριξαν το ανάθεμα οτι αποκρύπτει τα των τόρρυδων...οπότε αναγκάστηκε να βγάλει και τα άπλυτα των συντηρητικών στην φόρα...
φαύλος κύκλος!!!

Θα συμφωνήσω με τον locus οτι κάποια πράγματα οπως η δικαιοσύνη λειτουργούν σε διαφορετικό επίπεδο απ ότι οι δικοί μας...

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλώς το Μαράκι!
Άσε, γελάμε χαιρέκακα, αλλά μόλις συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει στα καθ' ημάς, τρέχουμε για αντικαταθλιπτικά σε εφημερεύον!
Έχω παραγγείλει μεγάλη ποσότητα για τη νύχτα των Ευρωεκλογών!

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Giati, ti to kata8liptiko perimenete na mh sumbei stis Eurwekloges?