Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Γιατί το Μεξικό;

Όταν έγραφα την προηγούμενη ανάρτηση, είχα δύο απορίες:
α) Γιατί τα κρούσματα στο Μεξικό ήταν θανατηφόρα;
και
β) Γιατί ο ιός εμφανίστηκε στο Μεξικό;
Η απάντηση στην πρώτη απορία ήταν εύκολη: διότι οι ταλαίπωροι Μεξικανοί δεν έχουν σύστημα υγείας! Όποιος έχει λεφτά έχει και περίθαλψη. Οι λιγότερο ευνοημένοι, απλώς αποχαιρετούν τον μάταιο τούτο κόσμο.
Εξάλλου, το Μέξικο Σίτυ -χτισμένο πάνω στην ανεπανάληπτη ιστορικά πρωτεύουσα των Αζτέκων και με πληθυσμό όσο δύο Ελλάδες και κάτι- είναι μια τυπική μεγαλούπολη της Λατινικής Αμερικής, με έντονη αντίθεση πλούσιων και φτωχών περιοχών. Έχω την περίεργη υποψία ότι τα θύματα της "νέας γρίπης" προέρχονταν από τις φτωχογειτονιές.
Ο Άρης Χατζηστεφάνου, στο χθεσινό Infowar (Σκάι 100,3 11-12 το πρωί) έλυσε τη δεύτερη απορία μου. Όταν, λέει, το φιλάνθρωπο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έθεσε το Μεξικό υπό την προστασία του, έβαλε βεβαίως κάποιους όρους. Όπως, π.χ., τη μεταφορά από τις ΗΠΑ τεράστιων μονάδων εκτροφής χοίρων, όπου οι ιθαγενείς εργάζονται σκληρά για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς δικαιώματα και, κυρίως, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής!
Έτσι, μας πληροφορεί στο χθεσινό "Έθνος της Κυριακής" ο ακαδημαϊκός Σπύρος Κυριάκης (πρόεδρος της Επιτροπής Επιστασίας Γρίπης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), στο σώμα χοίρου ενώθηκαν:
2 γονίδια γρίπης πτηνών της Β. Αμερικής + 1 γονίδιο γρίπης του ανθρώπου + 3 γονίδια γρίπης χοίρου της Β. Αμερικής + 2 ευρωασιατικά γονίδια= νέος μεταλλαγμένος ιός! 
Αυτό θα πει Παγκοσμιοποίηση, παλικάρια! Μόνο η Αφρική δεν συνέβαλε. Αλλά, ως γνωστόν, αυτή είναι ξεχασμένη κι από τον Θεό!

12 σχόλια:

Side21 είπε...

Έτσι είναι φίλε μου
οι λεγόμενες "πολιτισμένες"
χώρες απομυζούν τον πλούτο των φτωχών
και εξάγουν αρώστιες και προβλήματα.
Και μετά θέλουν να θωρακιστούν από
τους απελπισμένους λαθρομετανάστες ...

Υ.Γ.
Ο «Δικός μου Αλέξης» ήταν θείος
μου, πνευματικός μου οδηγητής
και ταυτόχρονα ίνδαλμά μου.
Έκανα φυσικά άσκηση στο γραφείο του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει...

Ektoras είπε...

Καλώς επέστρεψες φίλε μου, καλό μήνα ξανά. Μα όλα για 'μένα προσχεδιασμένα είναι, τίποτα δεν είναι τυχαίο... Και πυρηνικό ολοκαύτωμα να γίνει, "αυτοί" που "πρέπει" να επιβιώσουν και μάλιστα άνετα "κάπου" θα επιβιώσουν και καλούς απογόνους θα έχουν. Τα φτωχαδάκια, τα πιόνια, εμείς θα την πληρώσουμε. Να πάνε όλοι τους στο διάτσο. Α, και ο ΠΑΟ των Γιαννακόπουλων θα ξοδέψει άλλα 50 εκατομμύρια € μπάτζετ, τώρα που όλοι τρέχουν στα φαρμακεία!

ΥΓ ευχαριστώ που με διαφώτισες ως προς το τρέχον έτος, ήμουν χαμένος!

Do it yourself είπε...

Μιά συμπλήρωση ως προς την Αφρική:

Εκεί έχουν ...εγκαθιδρύσει το AIDS και πουλάν αβέρτα αντιρετροϊκούς ορούς, δεν θα άντεχαν να αγοράζουν και αντιγριππικά.

Και μιά απορία:

Όποιος έχει πυρεττούλη ανιχνεύεται και εντοπίζεται με τις θερμοκάμερες στα αεροδρόμια.
Όποιος δεν έχει εντιμότητα ανιχνεύεται;
Έχετε ακούσει κάτι;

Λωτοφάγος είπε...

@ Side21, ας είναι ελαφρύ το χώμα...
Είναι περίεργο και συνάμα συναρπαστικό να βρίσκεις στη μπλογκόσφαιρα ανθρώπους με τους οποίους έχεις κοινούς γνωστούς, κοινά βιώματα ή κάποτε είχες ανταλλάξει μαζί τους λίγες κουβέντες, δεν συμφωνείς;

Λωτοφάγος είπε...

@ Είδες, καλέ μου Έκτορα; Πρέπει πάλι να αγωνιστούμε από την αρχή!
Και νιώθω τόση κούραση!!!

Λωτοφάγος είπε...

Do it yourself, είναι μια θαυμάσια μέθοδος για να αποτραπεί η επιστροφή σε πολλούς πολιτικούς, καθώς και επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και λοιπούς ευπατρίδηδες!

vasikos metoxos είπε...

Όταν ένα κουτί ταμιφλου κάνει 42 ευρώ τι περιμένεις. Οι κουφάλες με τα εμβόλια να δεις τι θα κονομήσουν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Και πάνω που λέγαμε "μούφα ήταν και πέρασε", Βασικέ μου, επανέρχονται με την τρομοκρατία της πανδημίας!
Φαίνεται ότι δεν ξεπούλησαν ακόμα.

AA είπε...

Την Αφρική θα τη "θυμηθούμε" (για τα καλά γιατί και τώρα δεν τη ξεχνάμε με τόσα charities) όταν θα γίνει της μόδας όπως η "οικολογία" σήμερα. Το πολιτισμό της, τις παραδόσεις της, θα την ανοικοδομήσουμε, θα γενούμε όλοι Αφρικάνοι, όπως είμαστε σήμερα όλοι οικολόγοι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κατά καιρούς γινόμαστε διάφοροι, αγαπητέ ΑΑ, όμως οικολόγοι μόνο κατ'όνομα είμαστε!
Μακάρι να συνειδητοποιούσε ο καθένας μας τη μη αναστρέψιμη καταστροφή έστω και ελάχιστα! Πολλά θα άλλαζαν τότε...

Ατρεύς είπε...

Επειδή πολύ σάς αγαπώ, σάς διοχετεύω την εξής ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ {διασταυρωμένη και επιβεβαιωμένη!!!} πληροφορία:

Ο Καραμανλής έκλεισε τη Βουλή, μόλις έμαθε ότι ο Μανώλης είχε πρόσφατα επισκεφτεί το Μεξικό. Και ότι εμφανίζονταν πολύ ΘΕΡΜΟΣ τελευταία.

Κι επειδή θεωρεί ότι τα μέλη της Βουλής, του κόμματός του κυρίως αλλά και αρκετοί της αντιπολίτευσης, είναι ομογονιδιακοί με τα συμπαθή γουρούνια, την έκλεισε μην τυχόν και κολλήσουν όλοι τον Η1-Ν1 και ποιός μάς σώζει μετά από τον ΒΑΤΟΠ1-ΕΦΡΑΙΜ1, τον ΟΜΟ1-ΛΟΓΑ1, τον C-4-i, τον ΠΑΥΛ1-ΜΑΝΟΥΣ1 και δεν συμμαζεύεται...

Συνετή η πράξις του...

Έρρωσθε!
Και μην ξεχάσετε να ψηφίσετε ΠΛΕΓΜΑ, δαγκωτό!

Ο Αρχηγός
Ατρεύς Α. Ατρέως

Λωτοφάγος είπε...

@ Ήξερα ότι ο Μανώλης είναι καυτό αγόρι, αλλά νόμιζα πως φταίει το φλογερό του ταμπεραμέντο!
Πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία για το DNA των βουλευτών. Φαίνεται ότι μεταλλάχθηκε λόγω της τάσης τους να τσαλαβουτούν σε θολά νερά!