Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Από την Ύβρι στη Νέμεση...

... τιτλοφορούσε το άρθρο της βρετανική εφημερίδα τον περασμένο Γενάρη, αναφερόμενη στον τέως πρόεδρο της χρεωκοπημένης Royal Bank of Scotland, τον 50χρονο Fred Goodwin, που αποχώρησε δίνοντας στον εαυτό του ετήσια σύνταξη 700.000 λιρών, για να έχει, ο άνθρωπος,  περήφανα γηρατειά!

Η επονείδιστη αυτή πράξη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, δεδομένου ότι η τράπεζα σώθηκε με χρήματα των φορολογούμενων Άγγλων, ενώ οι Σκοτσέζοι αναγκάστηκαν να κάνουν γαργάρα τις περί ανεξαρτησίας φιλοδοξίες τους!

Αλλά, όπως λέει κι ο λαός, it was just a matter of time: όπως μεταδίδει το BBC σήμερα, τα τζάμια της πολυτελούς οικίας του λαοφιλούς Goodwin στο Εδιμβούργο και η αστραφτερή Mercedes S600 που ήταν σταθμευμένη απέξω δέχτηκαν τις θωπείες της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης με το λακωνικό όνομα "Τα αφεντικά των Τραπεζών είναι εγκληματίες"!

Στο μήνυμά της, η οργάνωση τονίζει: "Είμαστε εξοργισμένοι που άνθρωποι σαν αυτόν ζουν πλουσιοπάροχα, ενώ απλοί άνθρωποι ζουν άνεργοι, άποροι και άστεγοι." Και καταλήγει: "Αυτή είναι μόνο η αρχή"!

Λωτοφάγειος απορία: οι πολυδιαφημισμένες και πολυάριθμες κάμερες της βρετανικής αστυνομίας -η οποία μάλιστα έψεξε τη δική μας επειδή δεν μπαίνει στον κόπο να μας φωτογραφίζει- θα της χρησιμέψουν στον δύσκολο αυτόν αγώνα;

Διάβαζα στο "ethnosonline" την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάσταση στη Μανωλάδα -ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη για τις άθλιες συνθήκες διαμονής και εργασίας στη συγκομιδή της φράουλας- στην οποία τονίζεται ότι, με ευθύνη του κράτους, τίποτε δεν άλλαξε, στο όνομα της «αγροτικής ανάπτυξης» και του «γεωργικού εκσυγχρονισμού»! Αντίθετα, μας θυμίζει ότι λίγους μήνες αργότερα, μια ακόμη «Μανωλάδα», αυτή τη φορά στα Φιλιατρά, «βελτίωσε» το σύστημα, βάζοντας τιμοκατάλογο ντροπής ανάλογα με το «χρώμα» των εργατών.

Θυμάμαι ότι το ΚΚΕ είχε μιλήσει τότε για "τσιφλικάδες", αλλά αποδείχτηκε τελικά ότι η άγρια εκμετάλλευση των ξένων εργατών είναι μια πάγια τακτική, τόσο των "τσιφλικάδων" όσο και των απλών αγροτών! Διότι, αγαπητά μου παιδιά, πάντα τα ανθρωπάκια ψάχνουν να βρουν πλάσματα πιο ευάλωτα από τους ίδιους για να τα βασανίσουν και να νιώσουν την ηδονή του δυνάστη! Αυτή ακριβώς η διαστροφή είναι που μας ξεχωρίζει από τα άλλα ζώα και όχι η δήθεν ανώτερη ευφυΐα μας!

Και λίγο μετά άκουσα για τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε την ηρωική Μανωλάδα, προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα, τζάμια και ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ φράουλας! Δυστυχώς σκότωσε και δύο φουκαράδες βούλγαρους εργάτες, ενώ τραυμάτισε πολύ σοβαρά έναν τρίτο! "Παράπλευρες απώλειες", θα έλεγε κυνικά ο αλήστου μνήμης Μπους. Αυτούς θα τους κλάψει κανείς;

Και φυσικά οι υπόλοιποι φορολογούμενοι θα πληρώσουμε αποζημιώσεις. Εκείνο που με προβλημάτισε είναι η δήλωση των επιστημόνων: τα επόμενα 15 χρόνια, είπαν, οι ανεμοστρόβιλοι στη Δυτική Ελλάδα θα γίνουν συχνότεροι και σφοδρότεροι, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών! Συνεπώς, μαζέψτε λεφτά, αδέλφια!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Είπαμε να κάνουμε καποιο δώρο στους εαυτούς μας όχι όμως και σύνταξη 700.000 λιρών ετησίως!!
Σας θυμίζει τίποτε;

Λωτοφάγος είπε...

@ Πολλά! Κι ένα πολύ παλιό δωράκι που είχε κάνει ο διοικητής της ΔΕΗ στον εαυτό του πρίν από 2 δεκαετίες περίπου. Ο πρώτος διδάξας!