Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Ένεση MARFINης στην Ολυμπιακή;

Η φωτογραφία από το in.gr

Παρακολουθώ με ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον τον Ανδρέα Βγενόπουλο! Δεν σας κρύβω ότι οι περισσότερες κινήσεις του –όπως η περίφημη ομιλία στη Βουλή- με διασκεδάζουν πολύ περισσότερο από τη δράση των κομμάτων, τα οποία είναι πληκτικά αναμενόμενα και επαναλαμβανόμενα!

Όπως η χθεσινή:

Απηύθυνε έκκληση ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης στους έλληνες επιχειρηματίες για να επενδύσουν στην Ολυμπιακή; Τσουπ! Να, ο κύριος MARFIN!

Αντιγράφω από το in.gr τα αποσπάσματα από την ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η MIG αποφάσισε σήμερα να ανταποκριθεί στην έκκληση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και είναι έτοιμη να προσέλθει σε απ΄ευθείας διαπραγματεύσεις ώστε η Ολυμπιακή να συνεχίσει να λειτουργεί στα πλαίσια της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

«Εφόσον οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε συμφωνία, προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε οικειοθελώς στο Ελληνικό Δημόσιο τη δυνατότητα επανακρατικοποίησης της Ολυμπιακής σε χρονικό διάστημα μέχρι και τρεις μήνες μετά τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών».

«Είμαστε έτοιμοι και να συμπράξουμε στην διαδικασία αυτή, με οποιοδήποτε άλλο υγιή επιχειρηματικό ή επενδυτικό όμιλο επιθυμεί, αλλά και να αποσυρθούμε, εάν κάποιος άλλος Έλληνας σοβαρός ενδιαφερόμενος εξασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος και δεν επιθυμεί τη δική μας συμμετοχή».

Στην ίδια ανακοίνωση, η MIG εκφράζει την ελπίδα η πρόταση «να αντιμετωπισθεί σε αντιστοιχία με τις πραγματικές μας προθέσεις και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες» και σημειώνει ότι στις τελικές αποφάσεις του ΔΣ της θα σταθμίσει την «επίτευξη ή μη της επιθυμητής διακομματικής συναίνεσης, αλλά και την κοινωνική αποδοχή για τις εξελίξεις αυτές στον εθνικό μας αερομεταφορέα».

Η πρόταση, όπως ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, σε δηλώσεις του στον Realfm, αφορά το σύνολο της Ολυμπιακής: πτητικό κομμάτι, τεχνική βάση και επίγεια εξυπηρέτηση.Το ύψος της πρότασης ξεκινά από 120 εκατ. ευρώ περίπου και μπορεί να αγγίξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ «αν κανείς επιθυμεί τελικώς να αγοράσει και όλα τα αεροπλάνα και όλα τα ανταλλακτικά και τα λοιπά». (Αν ρίξετε μια ματιά στις προσφορές που είχε μέχρι τώρα ο υπουργός, θα δείτε τη διαφορά).

Πριν από λίγο άκουσα ότι οι πιλότοι της Ολυμπιακής βλέπουν ευνοϊκά την κίνηση ματ του κυρίου MARFIN!

9 σχόλια:

mtryfo είπε...

Πριν από λίγο άκουσα ότι οι πιλότοι της Ολυμπιακής βλέπουν ευνοϊκά την κίνηση ματ του κυρίου MARFIN

Φυσικά, αυτή η "ομάδα εργαζομένων" είχε μάθει να τα παίρνει κάτω απ το τραπέζι απ όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, γιατί να μη βλέπει με καλό μάτι την προσφορά του μέλλοντος Μπερλουσκόνι της Ελλάδας...

Λωτοφάγος είπε...

@ Χμ, λές να εξελιχθεί σε αυτό που δεν κατάφερε να εξελιχθεί ο Κοσκωτάς, Μαρία; Οι πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα μοιάζουν με τις αντίστοιχες ιταλικές, αλλά όχι και οι κοινωνικές.
Πιστεύεις ότι ο ελληνικός λαός θα ψήφιζε έναν επιχειρηματία; Συνήθως ψηφίζει πολιτικούς που υποστηρίζονται από επιχειρηματίες και καναλάρχες. Προτιμά τους... μεσάζοντες!

Λωτοφάγος είπε...

Υ.Γ. Όσο για τους πιλότους, πράγματι απορώ με την έπαρση με την οποία μιλούν εδώ και μήνες στους δημοσιογράφους. Στο στιλ "εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με την υπόλοιπη πλέμπα της Ολυμπιακής"!
Προφανώς είναι παραχαϊδεμένοι!

Spy είπε...

Φυσικά και είναι παραχαϊδεμένοι, διότι τους μάθανε να είναι έτσι.
Επίσης πιστεύω ακράδαντα, πως ο λαός θα ψήφιζε έναν επιχειρηματία. ΑΥΤΟΣ ο λαός, έτσι; Για να εξηγούμαστε. ΑΥΤΟΣ ο λαός θα ψήφιζε οποιονδήποτε θα του έδινε ελπίδα, αποδεδειγμένη, και όχι βασισμένη σε "θα". Ε, λοιπόν η ΜΙG είναι η μόνη ελληνική εταιρία (πλην τραπεζών), η οποία "φαίνεται" αλώβητη από την κρίση, ο Βγενόπουλος δεν έχει προλάβει ακόμα να τσαλακώσει το προφίλ του, και ο λαϊκισμός του έχει φτάσει στα άκρα (για επιχειρηματία).
Γιατί λοιπόν να μην τον ψηφίσουν όλοι οι "αδικημένοι" του θεού, αμέσως μόλις τους τάξει κάτι (όπως ας πούμε, πάγωμα των δόσεών τους για 2 χρόνια - τυχαίο παράδειγμα...);

Ανώνυμος είπε...

Κατι παίζεται εδώ φίλε μου...
Ποιός θα έδινε 200εκ € για μια εταιρεία που είναι ήδη χρεωμένη με δις € και που κάθε χρόνο επιφέρει άλλα 500εκ.€ ζημία; Με τη σπάθη της Ε.Ε. να κρέμεται επίτην κεφαλήν της επίσης!
Και τόσο καλός Σαμαρείτης! "θα την εξυγιάνουμε και θα δώσουμε την ευκαιρία στο Ελληνικό Δημόσιο να την επανακρατικοποιήσει 3 μήνες μετά τις εκλογές"!!!!!
Ή εγώ είμαι χαζός και δεν καταλαβαίνω τίποτα, ή η MIG τά'χει χάσει εντελώς (που δε νομίζω), ή αυτό που παίζεται είναι μια αβανταδόρικη προσφορά-"θυσία" υπέρ κυβέρνησης τωρινής αλλά και μελλοντικής με προφανή σοβαρά μελλοντικά ανταλλάγματα. Φυσικά οι εργαζόμενοι μην ακούγοντας για 1η φορά περί απολύσεων εντάσσονται ευνοϊκά υπέρ αυτής της κίνησης, αλλά θα τους έλεγα 2 σοφές ελληνικές παροιμίες. Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι και... πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!

Την καλησπέρα μου, καλή εβδομάδά

Λωτοφάγος είπε...

@ Αγαπητέ Κατάσκοπε, δεν έχω να προσθέσω τίποτε παραπάνω σε αυτά που γράφεις!
Άλλωστε, ΑΥΤΟΣ ο λαός ψηφίζει τόσα χρόνια τις ίδιες οικογένειες, στα ίδια κόμματα και δεν θέλει να δει κυβερνήσεις συνεργασίας, παρόλο που χαΐρι δεν βλέπει! Τι διεργασίες λαμβάνουν χώρα μέσα στο ακατοίκητό τους που θά'λεγε κι η Μαλβίνα;
Εκείνο που με συναρπάζει -με κάποια δόση διαστροφής- είναι η απελπισμένη προσπάθεια και των 2 κομμάτων να υφαρπάξουν την εξουσία με ολοένα και πιο ληστρικούς εκλογικούς νόμους! Ψάχνουν να βρουν τρόπο να κυβερνήσουν αυτοδύναμα με 33% σαν τον Μπους!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μα κάτι παρόμοιο είχε κάνει κι ο Ωνάσης, Έκτορα: αφού έφτιαξε την Ολυμπιακή με κρατική επιχορήγηση και έβγαλε υπερκέρδη, την πουλησε στο ελληνικό δημόσιο πανάκριβα, για να ακολουθήσει το γνωστό όργιο διορισμών και χρεών!
Ο Βγενόπουλος υπόσχεται να την "παραχωρήσει" στο δημόσιο και όχι να τη χαρίσει! Απευθύνεται στον συναισθηματισμό μας, ξέροντας ότι προτιμάμε να την έχει κάποιος Έλληνας και όχι οποιαδήποτε ξένη εταιρεία, όπως έγινε με τον ΟΤΕ!
Πάντως, αν τελικά την εξαγοράσει, θέλω να δω τι θα γίνει με τη μετακίνηση ψηφοφόρων στις εκλογές: θα τολμήσουν τα κόμματα να φορτώσουν τα έξοδα στην εταιρεία; Καλά, θα πέσει πολύ γέλιο!

Ναπoλέων είπε...

Κάπου έχω μπερδευτεί... Ειδικά από τον "ΕΚΤΟΡΑ".

Απ' ότι έχω καταλάβει απ' τον Κωστή μας Χατζηδάκη {αλλά και από τον ...Βερελή ακόμα και τους προ αυτού ...πωλητές} η ΟΑ θα πουληθεί «καθαρή» αφού τα χρέη των προ της πώλησης χρήσεων τα αναλαμβάνει το Δημόσιο.

Οπότε ο mr MIG απλώς θα ξαναπαίξει το τόσο επιτυχημένο "παιχνίδι" του με τις μετοχές του ΟΤΕ.

Λανθάνω;;;

α-α-ε
Ν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Προφανώς, Ναπολέων, αλλιώς ποιος θα την αγόραζε; Πάντως, είναι μεγάλα και τα χρέη του Δημόσιου προς την Ολυμπιακή. Μόνο τα εισιτήρια μετακινούμενων ψηφοφόρων, πολιτικών και ευρωβουλευτών να αθροίσεις, βγάζεις ένα ουχί ευκαταφρόνητο ποσό, νομίζω!
Αυτό είναι το παιχνίδι του Βγενόπουλου! Οι φιλοπάτριδες εξέλιπαν προ πολλού!