Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΣτΕ... μμα στο κεφάλι μας να το έχουμε!


«Ποιος τους έχει διορίσει και ποιοι είναι και από κρατάει η σκούφια τους;», αναρωτιέται ο πολύς Άδωνις Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ, ενώ τους κατηγόρησε ότι ακολουθούν «τις επιταγές του κ. Τσίπρα και του κ. Αλαβάνου και του ΣΥΡΙΖΑ»!

Ο λόγος περί των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας (εν συντομία ΣτΕ), οι οποίοι τώρα τελευταία έχουν μπει στο μάτι πολλών. Οι αρνητικές αποφάσεις, πότε για την εκτροπή του Αχελώου –αγαπημένο φαραωνικό έργο του Γ. Σουφλιά, που υποστηρίχτηκε και από το ΚΚΕ για μικροπολιτικούς λόγους!- πότε για την κατασκευή ΧΥΤΑ δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους και τώρα για την περίφημη «διπλή ανάπλαση» του Ελαιώνα έχει εξαγριώσει τους «νταβατζήδες», οι οποίοι πιέζουν φυσικά την κυβέρνηση! Γνωστή είναι άλλωστε η προτροπή του Νικήτα Κακλαμάνη προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να διαδηλώσουν για να μην ματαιωθεί η κατασκευή του γηπέδου, ενώ κάθε νοήμων πολίτης ξέρει ότι ο σαματάς δεν γίνεται για την έδρα του ΠΑΟ, αλλά για την κατασκευή ενός ακόμα MALL του Βωβού! Εκτός από την πλήρη τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα –που αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα- το σχέδιο αυτό είναι και παράλογο εν μέσω οικονομικής κρίσης! 

Όμως οι δικαστές του ΣτΕ τιμούν το λειτούργημά τους. Και είναι να αναρωτιέται κανείς πώς καταφέρνουν να μένουν αδιάφθοροι σε ένα κράτος τόσο διαβρωμένο από το χρήμα, σε μια χώρα όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, γνωρίζοντας πως, αν τον «τσιμπήσει» ο νόμος, θα λαδώσει ή θα καταφύγει στον βουλευτή του για να ξελασπώσει και ξανά προς τη δόξα θα τραβήξει!

Αγαπητοί μου αναγνώστες, το ΣτΕ και τα μάτια μας! Δεν έχουν μείνει και πολλοί θεσμοί αλώβητοι από τη διαφθορά και τα οικονομικά συμφέροντα. Πρέπει να το προστατέψουμε, για να συνεχίσει να μας προστατεύει. Κορόνα στο κεφάλι μας να το έχουμε, που λέγανε κι οι παλιοί!

Υ. Γ. Οι καταναλωτές-μπλόγκερ σε όλη την ΕΕ κλιμακώνουν το μποϊκοτάζ εναντίον του Ισραήλ και αναζητούν τον αριθμό 729 στο barcode
των προϊόντων, ο οποίος δείχνει ότι χώρα προέλευσης είναι το Ισραήλ. Η κατανάλωση είναι δύναμη, και είναι στα χέρια μας. Ας μην περιοριζόμαστε στον οίκτο για τα θύματα της γενοκτονίας!  

4 σχόλια:

mtryfo είπε...

Τώρα τι να πω... οταν και ο Αδωνις ο νομοταγής πάει κόντρα στο ΣτΕ.. θ αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει και θεός!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, ο γνωστός θεός της Ελλάδας, που φροντίζει να μην εξολοθρευτούμε μόνοι μας, Μαρία!
Νομοταγής-ξενομοταγής, παίζονται πολλά συμφέροντα, και το ΣτΕ χαλάει τη μανέστρα!

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Εχω έναν πάρα πολύ δικό μου άνθρωπο,που σε νεαρή ηλικία εδώ κι 11/2 χρόνο διορίστηκε δικαστής στο ΣτΕ.
Πρόκειται για άτομο,όπως και οι συνάδελφοί του που έχω γνωρίσει, με ευρεία μόρφωση και ανοιχτούς οριζοντες. Πολιτικές απόψεις δεν επιτρέπεται να εκφράζουν ανοιχτά αλλά δεν θα τους χαρακτήριζες ποτέ συντηρητικούς.
Για κάθε υπόθεση μελετούν άπειρες ώρες ό,τι μπορείς να φανταστείς(από χωροταξία μέχρι ζωολογία και από αρχαιολογία μέχρι ψυχιατρική) ενώ πολλές φορές προσφεύγουν (άτυπα) σε ειδικούς διαφόρων επαγγελμάτων για να τους συμβολευτούν για κάποιο θέμα. Έτσι έχουν αποκτήσει μια σφαιρικη γνώση και πλήρη κατανόηση των δομών της κοινωνίας μας. Για να μπεις στο ΣτΕ πρέπει να έχεις αποφοιτήσει μέσα στους 5 πρώτους στη σχολή Δικαστών στη Θεσσαλονίκη. Είναι δηλαδή το τοπ των τοπ. Δεν εχουν καμία σχέση με τους ξερούς, σκληρούς δικαστές που ξέρουμε. Να φανταστείς οι άντρες δικαστές μαζεύονται τακτικά και παίζουν 5Χ5!
Επικρατεί ένα φιλελεύθερο ανανεωτικό πνεύμα. Είναι όπως τα λες. Το ΣτΕ και τα μάτια μας.

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν ήξερα τίποτε από όλα αυτά, Παράξενε Ελκυστή. Κρίνω εκ του αποτελέσματος. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Ώστε, λοιπόν, είναι ίσως ο πιο προχωρημένος και δημοκρατικός θεσμός που έχουμε! Και αδιάφθορος!