Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Κρίση να δουν τα μάτια σου!



Η Λιάνα Κανέλη στον City 99,5 σήμερα είπε ότι στα εγκαίνια του Golden Hall την Παρασκευή έκλεισε η Κηφισίας για ώρες! Καταναλωτικό συλλαλητήριο! Η μισή επαρχία ήρθε με πούλμαν για να δει το καινούριο Mall και να αγοράσει Gucci! Και είναι και πολύ άσχημο κτήριο από ό,τι βλέπω.

Στον άλλο «ναό της κατανάλωσης», τον Saturn, «θύματα» της κρίσης περίμεναν από τις 4 αξημέρωτα για να καπαρώσουν τηλεόραση πλάσμα 40 ιντσών έναντι 480 ευρώ! Το είπε ο Χρυσόστομος Λουκάς στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο οποίος περιέγραψε γελώντας οικογένεια που έσερνε την… πλασματική της τηλεόραση στους διαδρόμους του καταστήματος, ψωνίζοντας άλλα πράγματα, από φόβο μην της την πάρει κάποιος άλλος!!

Και συνέχισε λέγοντας ότι, στο «Ναυτικό Σαλόνι» τις προάλλες, μεγαλοδικηγόροι και επιχειρηματίες αγόραζαν μετρητοίς γιοτ αξίας 400.000 ευρώ, διότι τα βρήκαν σε καλή τιμή. Άλλοι, φτωχότεροι αυτοί, αγόραζαν μεταχειρισμένα σκάφη 4-8 ετών, έναντι 130.000 ευρώ! Μέχρι το τέλος της χρονιάς, είπε η Ευγενία Λουπάκη, στη χώρα μας θα δαπανηθούν 5 δισεκατομμύρια ευρώ για σκάφη πολυτελείας και 4,5 δις για μικρότερα!

Ο νομάρχης Δωδεκανήσου ζήτησε να επεκταθεί σε επταήμερη η παραδοσιακή πενθήμερη κραιπάλη της Γ΄Λυκείου, για να ανακάμψει η τουριστική κίνηση στη Ρόδο! Η σκέψη να ρίξουν τις τιμές, για να μην κοστίζουν 5 μέρες στη Ρόδο όσο μια εβδομάδα στην Πράγα, δεν περνάει καθόλου από το μυαλό τους!

Οι οικονομικοί σας διευθυντές, παλικάρια μου, δεν είναι για να παίρνουν τις μισθάρες τους, αλλά για να κατεβάζουν ιδέες στα δύσκολα! Όχι ρουσφέτια και λαμογιές! Ιδέες όπως οι παρακάτω:

Στο Λονδίνο, η αλυσίδα Marks & Spencer κερνάει καφέ και εκπτώσεις όποιον πελάτη πάει 7-9.30 το πρωί. Η δε αλυσίδα Banana Republic προσφέρει πρόγευμα στους αγουροξυπνημένους πελάτες της, ψωνίσουν-δεν ψωνίσουν! Κάποια άλλα καταστήματα προσφέρουν δύο αυτοκίνητα στην τιμή του ενός!

Αλλά εσείς μάθατε να δουλεύετε 4 μήνες για να ζείτε πλουσιοπάροχα τους υπόλοιπους 8. Δίνοντας κάθε δωμάτιο για 15 ευρώ στο ξένο τουριστικό πρακτορείο, ενώ από τον Έλληνα παίρνετε 100.

Ρε, μπας και μας δουλεύουν; Μήπως η κρίση στην Ελλάδα είναι το πρόσχημα για απολύσεις, «απασχολησιμότητα» και εντατικοποίηση;

11 σχόλια:

squarelogic είπε...

Ρώτησες καθόλου τιμές γιορτινης αποδρασης σε χειμερινούς προορισμούς?
εκεί θα τρελλαθείς!

Ή αυτό που λες,ή όσοι τα φέρνουν σχετικά βόλτα αισθάνονται να πιεζονται τόσο πολύ,που για είναι έτοιμοι για 3 μέρες διαφυγής να τα σκασουν χοντρά.

Και φυσικά,όταν βρίσκουν τα κορόιδα σήμερα,γιατί να σκεφτούν το αύριο?

Κρίση όμως υπάρχει και θα γίνει πολύ αισθητή τη νέα χρονιά όταν η ύφεση προκαλέσει κυμα απολύσεων...

Locus Publicus είπε...

Ηδη αισθάνομαι πλουσιότερος! Μπράβο στα παιδιά. Και του χρόνου με σκάφος. Τουλάχιστον μπήκαν και βγήκαν στο μαγαζί χωρίς να σκοτώσουν άνθρωπο, και να ρίξουν τις πόρτες όπως έγινε αλλού.

Λωτοφάγος είπε...

@ Squarelogic, είχα ρωτήσει πρόπερσι και φοβάμαι να το ξανακάνω! Άσε που έχω αρχίσει να μην τα φέρνω εύκολα βόλτα!
Ασφαλώς και υπάρχει κρίση, αλλά ίσως εμείς να είμαστε ακόμη σε άλλη φάση, όπως το 1929, που η ύφεση άργησε 3 χρόνια!
Επειδή όμως οι Έλληνες γενικά σε φλομώνουν στα ψέματα και κλαίγονται αλλά, αν παρατηρήσεις πιο προσεκτικά, θα δεις άλλα πράγματα, επιφυλάσσομαι. Ξέρω μονάχα τι συμβαίνει στο σπίτι μου. Για τους άλλους δεν παίρνω όρκο!

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Είμαστε ακόμα πολιτισμένοι, Λόκους. Δεν κάνουμε τέτοια πράγματα και ελπίζω να μην κάνουμε ούτε στο μέλλον -τουλάχιστον για να ψωνίσουμε!

[Germanos] είπε...

Δεν ξερω για τα σκάφη αλλα εγω αγόρασα καταπληκτική μπανιερα με 250 ευρώ

Ανώνυμος είπε...

Υπογράφω μέχρι κεραίας όσα λες και προσθέτω πως μόλις έχασα μια ευκαιρία να αποκτήσω μια Πόρσε αξίας 130000€ στην τιμή των 122000€επειδή με πρόλαβε άλλος!
Σε μένα η κρίση λωτοφάγε, δεν έφτασε ακόμα και δεν προβλέπω να φτάσει σύντομα αφού ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος!
Για την ιστορία να πω μονάχα πως πέρσι το πετρέλαιο το πήρα 70 λεπτά και φέτος, λόγω της κρίσης προφανώς, το αγόρασα προς 64 λεπτά το λίτρο…

mtryfo είπε...

Δεν έμαθα βρε παιδί για το "ξεπούλημα" να σπεύσω να εφοδιαστώ κι εγώ κανένα σκάφος... κανένα αυτοκίνητο...έστω καμμιά τηλεόραση...
έχω ξεμείνει στις 21 ίντσες...

Εχουμε δρόμο μπροστά μας ακόμη για τα δυσκολότερα...κουράγιο...

Μην αναρωτιέσαι για τα δωμάτια που ενοικιάζονται σε πολλαπλάσια τιμή στους Ελληνες...η απάντηση ειναι γνωστή..."οι πράκτορες μας τα κλείνουν απ τον Οκτώβριο, ενώ οι Ελληνες δεν ξέρουν πότε θα κάνουν διακοπές, αποφασίζουν τελευταία στιγμή"... πειστικότατη οπως αντιλαμβάνεσαι

Λωτοφάγος είπε...

@ Aπό το Ναυτικό Σαλόνι, Γερμανέ μου; Θα έπεσες στο κλείσιμο, φαίνεται! Χαχα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Να, λοιπόν, ο λόγος που η Ρωσία τα βγάζει πέρα δύσκολα, Συνεά: αντί να ακριβαίνει, φθηναίνει το πετρέλαιο! Τι να κάνουν κι αυτοί οι καημένοι!
Φαντάζομαι ότι θα έμαθες την καταπληκτική ιδέα του Μίχαλου περί εβδομάδας 3-4 ημερών! Πάει πακέτο με την ιδέα του Γιωργάκη περί ανασφάλιστης εργασίας!
Πού ήταν κρυμμένα τέτοια σαΐνια τόσον καιρό;
Πεδίον δόξης λαμπρόν η κρίση: ας στίψουν κι άλλο τους νέους, να δούμε ποιος θα αγοράζει τα προϊόντα τους!

Λωτοφάγος είπε...

@ Εμ, αυτά τα παρακολουθούν, Μαρία μου, δεν τα αφήνουν έτσι!
Τα δυσκολότερα δεν ήρθαν ακόμη, πράγματι.
Ναι, την ξέρω την απάντηση. Όπως ξέρω και κουτοπόνηρους ξενοδόχους που "δώσανε" τις κλίνες σε γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία και τελικά χάσανε τα ξενοδοχεία τους!
Να δεις τι δωμάτια θα νοικιάζουν του χρόνου! Ναυτιλία και τουρισμός μας είχαν μείνει, πάνε κι αυτά! Αλίμονο στα παιδιά που βγαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας!

vasikos metoxos είπε...

Παρακολουθώντας τα κανάλια αισθάνεσαι το κατοχικό σύνδρομο που διαπότισε την ημεδαπή κατανάλωση. Ωστόσο η "ευκαιρία" της τηλεόρασης των 480 ευρώ δεν προσπερνά απαρατήρητη από την μεσαία τάξη που ζορίζεται. Για τους άλλους με τα γιωτ κλπ που αντιπροσωπεύουν το 5% της κοινωνίας τι να πεις. Αυτοί συνεχίζουν να καταναλώνουν όσο το 25%. Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα. Την άνοιξη θα κλάψουν μανούλες...