Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Ραδιόφωνο VS Τηλεόραση


Σπάνια βλέπω τηλεόραση. Μου την έχει περιορίσει ο γιατρός! Όταν το τολμώ πάντως, βλέπω ειδήσεις στα κρατικά κανάλια, έστω κι αν υφίσταμαι προπαγανδιστική ακτινοβολία. Είναι πολυσυλλεκτικές και περιλαμβάνουν αληθινά πολιτιστικά θέματα, κι όχι… πού τραγουδάει φέτος η Θώδη! Φυσικά δεν χάνω «Εξάντα», «Κουτί της Πανδώρας» και «Εμπόλεμη Ζώνη», αλλά και «Νέους Φακέλους» όταν μου αρέσει το θέμα. Γελάω μόνο με «Ελληνοφρένεια» και μαθαίνω αν θα χρειαστώ μπουφάν από τον αγαπητό μετεωρολόγο της ΕΤ3 Σάκη Αρναούτογλου.

Αντίθετα ακούω πολύ ραδιόφωνο. Στο σπίτι και στο δρόμο. Ειδησεογραφικούς αλλά και μουσικούς σταθμούς. Και κυρίως ενημερώνομαι, χρόνια τώρα, για τα θέματα των εφημερίδων από την αγαπημένη μου Δέσποινα Μαυρογένη (8-10 το πρωί στον «Μελωδία»).

Η Μαυρογένη είναι δημοσιογράφος με Δ κεφαλαίο, που σέβεται το επάγγελμά της, τον εαυτό της και τους ακροατές της. Αγαπάει τους ανθρώπους και τα ζώα, έχει οικολογικές ευαισθησίες και, κυρίως, δεν είναι ερωτευμένη με τη φωνή της! Δεν φλυαρεί άσκοπα, δεν πάσχει από σοβαροφάνεια, δεν χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα, είναι πνευματώδης και χαρούμενη (χωρίς το πρώτο συνθετικό της λέξης, που χαρακτηρίζει πολλούς συναδέλφους της). Όταν λείπει με άδεια, το καλοκαίρι μού πέφτει ακόμα πιο βαρύ, και έχω συμπτώματα στέρησης!

1 σχόλιο:

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Oriste, egraye o Lowtofagos ki ena 8etiko post, kai den uoarxoun sxolia! H gkrinia poulaei!

Pantws mas aresoun kai ta 8etika kai ta gkriniarika post tou Lowtofagou.