Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Κλαυσίγελως!


Καλά, η καλύτερή μου είναι όταν ακούω τα ποσοστά ανεργίας που δίνει η εκάστοτε κυβέρνηση: 8-9%, λέει! Γελάω με την ψυχή μου, διότι φυσικά κανέναν δεν συμφέρει να προσμετρήσει εκείνους που είναι μακροχρόνια άνεργοι και δεν δικαιούνται πλέον επίδομα ή, κυρίως, τους νέους που ψάχνουν μήνες για δουλειά και τελικά υποαπασχολούνται δεξιά-αριστερά. Ούτε βεβαίως τους δύστυχους καθηγητές φροντιστηρίων οι οποίοι βγαίνουν στην ανεργία τα καλοκαίρια, για να ξαναπροσληφθούν τον Σεπτέμβριο!

Υπάρχει όμως ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ –ο K. Μπαντουβάς, νομίζω- που νιώθει τον πόνο τους, αφού δήλωνε τις προάλλες ευθαρσώς στη Βουλή ότι δεν του φτάνουν τα 6.500 ψωροευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης (αλήθεια, για ποια συμφορά τους αποζημιώνουμε;) και αναγκάζεται να δανειστεί από παιδιά και εγγόνια! Τον είδα στην «Ελληνοφρένεια» και έπεσα κάτω από τα γέλια!

«Είμαι πνιγμένος στα χρέη», έγραψε σε σημείωμα ένας ταλαίπωρος σμηναγός, προτού αυτοκτονήσει με το υπηρεσιακό του περίστροφο! Να, γιατί ο Εφραίμ αγωνίζεται τόσο πολύ για τα οικονομικά του Βατοπεδίου που κινδυνεύουν από την οικονομική κρίση. Άδικος ο κόσμος, Γέροντά μου, άδικος!

Πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι το Σύνταγμα του 1975 (του… εθνάρχη!) προσφέρει στις μονές όχι μόνο καθεστώς φοροαπαλλαγής αλλά και πλήρους ασυδοσίας, αφού δεν υπόκεινται σε οικονομικό έλεγχο όπως όλα τα κοινωφελή και μη φορολογούμενα ιδρύματα; Και ότι, παρά τις τόσες τροποποιήσεις του Συντάγματος εκείνου, κανένας δεν τόλμησε να πειράξει το Άγιο Όρος;

35 δισεκατομμύρια βεβαιωθέντων φόρων δεν θα πληρωθούν ποτέ στο κράτος, δηλαδή σε όλους εμάς που οι φόροι μας θα πάνε στις τράπεζες για να συνεχίσουν να μας ρουφάνε το αίμα με σωλήνα ύδρευσης! Στο μεταξύ, τις προάλλες, ο Προκόπης Παυλόπουλος –πιεζόμενος από την Τροχαία- αποφάσισε να πατάξει (κάτι μου θυμίζει αυτό το ρήμα!) την ασύδοτη κυκλοφορία των κρατικών αυτοκινήτων, που μπαίνουν σε λεωφορειολωρίδες και γενικώς κάνουν ό,τι γουστάρουν. Εκείνο που δεν μας είπε είναι ποιος θα πληρώνει το πρόστιμο: ο οδηγός, ο υπουργός που διέταξε τον οδηγό να κάνει την παράβαση ή το κράτος, δηλαδή… «ούλοι εμείς, εφέντη»;

Στο μεταξύ, πέντε λιμενικοί συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα παράνομης μεταφοράς μεταναστών από την Πάτρα στην Ανκόνα! Πιστεύεται ότι εγκέφαλοι της μπίζνας αυτής είναι πολύ υψηλά ιστάμενοι, αφού «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»: κάποιες χιλιάδες ευρώ το κεφάλι, ανάλογα με την επικινδυνότητα της χρονικής στιγμής!

Στην ίδια την Ιταλία, ένα μικρό φασιστικό κόμμα προσφέρει 1.400 ευρώ σε όποιο ζευγάρι βαφτίσει τον γιο του Μπενίτο ή την κόρη του Ρακέλε (το όνομα της συζύγου του ανεκδιήγητου Μουσολίνι)! Δεν γνωρίζουμε πόσοι δελεάστηκαν από την προσφορά.

Πέρα από τον Ατλαντικό, όμως, η εκλογή του Ομπάμα αύξησε την πελατεία της Κου Κλουξ Κλαν αντί να αμβλύνει το ρατσιστικό μένος! Πρόσφατα μάλιστα, λευκός καταδικάστηκε για την εν ψυχρώ δολοφονία Πορτορικανού. Κίνητρο; Το χρώμα της επιδερμίδας του!

Με ανησυχεί πολύ η σφαγή στη Βομβάη και η συνακόλουθη όξυνση της έχθρας Ινδίας-Πακιστάν, διότι μου θύμισε την προειδοποίηση του νέου αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, στην οποία αναφέρθηκα στις 2 Νοεμβρίου. Αυτή την κρίση εννοούσε; Να θυμίσω ότι και οι δύο χώρες διαθέτουν ατομικές βόμβες!

Εμείς, βέβαια, έχουμε άλλους καημούς: από αύριο κλείνουν οι χωματερές! Όχι για να γίνουν ΧΥΤΑ και να μετεξελιχθούν σε ΧΥΤΥ όπως οφείλουν, αλλά διότι οι δήμοι θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή σε ιδιώτες! Ναι, αυτοί οι υπερχρεωμένοι δήμοι θα πληρώσουν εταιρείες για να μαζεύουν τα απορρίμματα. Προφανώς για να τονώσουν την εθνική οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας! Ετοιμάστε τις μάσκες οξυγόνου

3 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

Μπά σε καλό σου άνθρωπέ μου, αρχή μηνός να μάς κατεβάζεις τέτοια πικρόχολα;;;

Άντε...
Καλή βδομάδα,
Καλό μήνα,
Καλό μας κουράγιο!
α-α-ε
Ν.
----------
Διαφωνώ πάντως διαρρήδην {κάθετα, που λένε οι ΠΑΣΟΚοι...} με την έκφραση:
«μας ρουφάνε το αίμα με σωλήνα ύδρευσης»!
Η σωστή είναι:
«μας ρουφάνε το αίμα με το μπουρί της σόμπας»!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ε, καλά δεν θα τα χαλάσουμε για λίγα εκατοστά. Αν και νομίζω ότι ο σωλήνας ύδρευσης είναι πιο χοντρός!
Καλό μήνα, φίλε μου.
Πάντως, όταν το έγραψα τελείωνε ο σκληρός μήνας Νοέμβρης!

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Mhn anhsuxeite gia thn India kai to Pakistan kai on Obama, phge h ka Rice na ka8arisei.