Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Αλειτούργητος και αλιβάνιστος ευπειθώς αναφέρω...

Μια νέα οροσειρά ύψους τεσσάρων χιλιομέτρων θα αναδυθεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης, με αποτέλεσμα η Κρήτη –που έχει ανοίξει πανιά προς Νότο μεριά- να ενωθεί κάποτε μαζί της. Ο αυτονομιστικός αγώνας των Κρητικών δικαιώνεται.
Με την οροσειρά αυτή θα ενωθούν και οι ηφαιστειογενείς Σαντορίνη, Νίσυρος και Μήλος! Υποθέτω ότι έτσι θα θαφτεί και το Sea Diamond. Να, λοιπόν, γιατί καθυστερούν την ανέλκυσή του!
Όμως, αυτά τα κοσμοϊστορικά θα συμβούν σε πέντε εκατομμύρια χρόνια από σήμερα, λένε οι γεωλόγοι που μελετάνε τις μετακινήσεις των τεκτονικών πλακών! Άχρηστη έρευνα; Έτσι νομίζετε; Τι θα λέγατε τότε για τα συμπεράσματα μιας άλλης ομάδας στην Αμερική σχετικά με το καίριο ερώτημα «πόσο ζει μια μύγα χωρίς το ένα της φτερό»;

Ωστόσο, ενώ σημαντικά κονδύλια πάνε σε τέτοιες ανοησίες, βγήκε τη Δευτέρα καθηγητής του Τμήματος Αυτοματισμού του ΤΕΙ Πειραιά στην ενδιαφέρουσα εκπομπή της ΕΤ1 «Ψηφιακή Ελλάδα» και έδειξε ρομποτάκια που κατασκευάζουν φοιτητές με δικά τους έξοδα (!), ζητώντας χορηγίες από ιδιώτες προκειμένου η έρευνα να συνεχιστεί! Τα ρομποτάκια μπορούν να έχουν δεκάδες εφαρμογές, τόσο στην ιατρική όσο και στην καθημερινή ζωή. Δυστυχώς, το Υπουργείο Οικονομίας δεν ενδιαφέρεται, διότι αυτή την εποχή παρακαλεί τις τράπεζες να πάρουν τα 28 δισεκατομμύρια!

Άδεια είναι και τα παγκάρια της Εκκλησίας, ομολογεί ο Αρχιεπίσκοπος, επειδή οι πιστοί δεν ρίχνουν τον οβολόν τους ούτε ενισχύουν τους εράνους. Έχει φοβηθεί το μάτι τους! Μακαριότατε, μία είναι η λύση και λέγεται Εφραίμ. Ο άνθρωπος φυσάει! Υπολόγισε, λέει, ότι αν αναπτύσσονταν ιχθυοκαλλιέργειες στη Βιστονίδα, θα παράγονταν τόσοι τόνοι ψάρι. Επί τόσο, που θα ήταν η τιμή χονδρικής, θα απέδιδαν τόσα εκατομμύρια στη Μονή Βατοπεδίου. Άρα θα έπρεπε να λάβει ως αντάλλαγμα εξίσου πολύτιμα οικόπεδα του Δημοσίου! Σας λέω, θα μας ξελάσπωνε όλους!
Και μιλώντας για Κύπριους, ο Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε πριν από λίγες μέρες στη Μόσχα ότι η Κύπρος δεν θα μπει στο ΝΑΤΟ όσο αυτός είναι πρόεδρος! Πιστεύει, μάλιστα, πως ούτε οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα επιδιώξουν ένταξη! Εννοείται ότι Καραμανλής και Παπανδρέου πρέπει να έγιναν έξω φρενών. Ένας λόγος παραπάνω για να χαίρομαι εγώ! 

12 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Έρευνες και κονδύλια!
Εφραίμηδες και καντήλια!

mtryfo είπε...

Εμένα μου τοπαν οι φίλοι μου στην Κρήτη, το περιμένουν να γίνει, αν όχι σε 5 εκ χρόνια σε 4.5 σίγουρα...ε...ας περιμένει και λίγο το sea diamond τοοοοοόσο καιρό κάθεται που κάθεται εκεί...

Τα παιδιά αυτά κάνουν εξαιρετική δουλειά, αν δεν μπορεί το Υπουργείο να κάνει κάτι, ας κάνουν οι μεγαλοκαρχαρίες που στριμώχνονται στη σειρά για αγαθοεργίες... αυτό ειναι πιο σπουδαίο, αλλά δεν τους εξασφαλίζει φαίνεται την ανάλογη διαφήμιση....

Δεν μπορεί ο Εφραίμ...
αδυνατεί, διότι ... έδωκεν, έδωκεν...
εις άλλας μονάς... οι οποίες τον άδειασαν και είπαν ότι δεν έχουν ιδέαν...(ο θεός να τους κόβει χρόνια τους γρουσούζηδες που δεν αναγνωρίζουν τις προσπάθειες του!)

mtryfo είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Λωτοφάγος είπε...

@ Ακριβώς όπως τα λές, αγαπητέ Σπίθα. Μια αηδία και μισή!

@ Ωστε 4,5 εκατομμύρια λένε οι φίλοι σου, Μαρία; Ε, κοντός ψαλμός αλληλούια: θα δούμε ποιος έχει δίκιο!
Οι μεγαλοκαρχαρίες δεν δίνουν στα ΤΕΙ. Είναι παρακατιανά! Άλλη η λάμψη του Μεγάρου Μουσικής ή του Μουσείου Μπενάκη! Εξάλλου, για να καταλάβεις τα προβλήματα της παιδείας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτεις κάποια παιδεία (με την ευρεία έννοια)!

akrat είπε...

ο αγών τώρα δεδικαιώνετε...

marianaonice είπε...

Με κάλυψε πλήρως ο Σπίθας!!

Το μόνο που δεν κατάλαβα εσύ γιατί να χαίρεσαι;;
Γιατί δεν θα μπει η Κύπρος στο Νάτο, η γιατί ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου έγιναν έξω φρενών;;
Χαχαχαχαα!!

Ατρεύς είπε...

Αντιρρησούλαι τινές;

1. Τρείς χιλιάδες παρά κάτι μέτρα θα είναι το ύψος! Διότι αν ξεπεράσει τον Όλυμπο θα είναι βεβήλωσις και θα θυμώσει ο Ζεύς.

2. Το "Sea Diamond" δεν θα θαφτεί αλλά θα αναδειχθεί εις μνημείον υψίστης ανικανότητας και ανεντιμότητας των αρχαίων ΤΟΥΣ προγόνων (ημών δηλαδής).

3.Οι έρευνες για τα ρομποτάκια δεν ενισχύονται διότι οι ταγοί μας θέλουν να μετατρέψουν σε ρομποτάκια ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Γκέγκε, μπίρο μ' :::

4. Η μόνη σωστή τιμωρία του Εφραίμ (αλλά και του ...Τοπλού) και των συν αυτοίς, είναι να γράψουν στο τετράδιό τους ένα εκατομμύριο φορές το ευαγγελικό:
«Ουκ έστιν δυσίν κυρίοις δουλεύειν, Θεώ και Μαμμωνά».

5.Μέχρι να πάψει να είναι ο Χριστόφιας Πρόεδρος της Κύπρου θα μάς έχει αφήσει χρόνους η «συμμαχία». Πάμε στοίχημα;;;
Πνέει τα λοίσθια μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Γιαυτό δεν του φτούρησε του Μπους σε Αφγανιράκ....

Έρρωσθε!

Υ.Γ.
Εσύ πού ψηφίζεις Λωτοφάγε;;;
Εδώ ή εκεί;;;
Ή μήπως κι εδώ κι εκεί;;;
Η Μερόπη, ο Ντέμης;;;

Λωτοφάγος είπε...

@ Ποιανού ο αγών, Akrat; Διότι, μέχρι τώρα μόνο των τραπεζών δεδικαίωται! Οι υπόλοιποι είμαστε ηρωικώς πεσόντες!

Λωτοφάγος είπε...

@ Όλα μαζί, Μαριάννα μου, όλα μαζί! Είμαι γενικά... χαρούμενος, έως χαιρέκακος!

Λωτοφάγος είπε...

@ Αγαπητέ Ατρέα:
1. Ο Δίας είναι ευέλικτος και θα μετακομίσει αν το βρει του γούστου του.

2. Ελπίζω ότι μέχρι τότε δεν θα μας θυμούνται πια.

3. και 4. σωστός!

5. Μακάρι, φίλε μου.
Εδώ ψηφίζω. Δεν ξέρω για τη Μερόπη και δεν ξέρω τον Ντέμη.

------ είπε...

Στη Βιστονίδα!!!Στη Βιστονίδα!!!!
(τα ιχθυοτροφεία)
Κι ακόμα παραπέρα φίλε μου!

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Apo ton pagwmeno Olumpo, kalutera sthn Krhth.

O Efraim na proslhf8ei sumboulos/manager/PR twn spoudastwn twn TEI. Tetoio talento, giati na paei xameno? Oudeis anamarthtos, klp klp.