Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Ματωμένη σημαία αναζητεί στέγη


Με ανοιχτή επιστολή (8.11.08) που απηύθυναν στο ΠΑΣΟΚ, ο πρύτανης του ΕΜΠ Κώστας Μουτζούρης και ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967-1974 Δημήτρης Πρωτοψάλτης ζήτησαν την επιστροφή της ματωμένης σημαίας του Πολυτεχνείου στο φυσικό της χώρο!

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι η εν λόγω σημαία χαίρει άκρας υγείας!

Με παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι η σημαία θα παραδοθεί σε λίγες μέρες στη Βουλή!

Και εμείς, οι βαθιά νυχτωμένοι ιθαγενείς μάθαμε ότι:
  1.  Η σημαία φυλάσσεται από το 1980 (!) στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη(!!), προφανώς για να μην τη φάει ο σκώρος.
  2. Πρόεδρος της ΕΦΕΕ ήταν τότε ο Χρήστος Παπουτσής (ιδέα μου είναι ή φυσιογνωμικά αποτελεί όντως την προσωποποίηση του ΠΑΣΟΚ που θα θέλαμε να ξεχάσουμε;)
  3. Η Χαριλάου Τρικούπη δεν την παρέδιδε 28 χρόνια τώρα, επειδή δεν υφίσταται πλέον ΕΦΕΕ!!!
  4. Ο «φυσικός χώρος» της –κατά το ΠΑΣΟΚ- είναι η Βουλή και όχι το Πολυτεχνείο
Συμπέρασμα αυθαίρετο: μυρίζει εκλογές και κάποιοι θα κάνουν τα πάντα για να τις κερδίσουν!

14 σχόλια:

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Ζήσε Μάη μου να φας εκλογές! Πιο νωρίς δεν τις βλέπω. Κι ας τις έχει ανάγκη ο τόπος.

Tον πρύτανη Μουζούρη τον είχα καθηγητή στη σχολή. Είχαν ακουστεί διάφορα σε βάρος του κι ενώ ήταν απλός καθηγητής, χωρίς δηλαδή καμία ανάμιξη στα πολιτικά. Θέλω να πω ότι δεν του είχαν βγάλει βρώμα πολιτικοί του αντίπαλοι καθηγητές ή φοιτητές. Ποτέ δεν μάθαμε αν ήταν αλήθεια. Αλλά σαν εκπαιδευτικός ποτέ δεν μου γέμισε το μάτι. Όμως διατηρούσε ένα ύφος κι ένα στυλ που δεν ταίριαζαν σε εκπαιδευτικό.

Κάθε φορά που κάποιος μου θυμίζει ότι αυτός είναι πρύτανης απλά χαμογελάω θλιβερά για το πάλαι ποτέ κραταιό ΕΜΠ.

Παράξενος Ελκυστής είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
issallos είπε...

εγω λεω....να δωσουνε την σημαια σε μενα σε σενα....σ'αυτον δεν κανω πλακα.... να κανουμε μια λιστα με ονοματα που θα ηθελαν να εχουν τη σημαια...και με την σειρα μας...να την κραταμε....και οχι να την εχουν τα κομματα και να εκμεταλευονται το αιμα που ειναι χυμενο πανω της !!!
ΥΓ....λεω εγω...!!!!

akrat είπε...

τα σύμβολα τα κρατούν αυτοί που μέσα στον ορειμαγδό ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ .... και τα έσωσαν...
οι άλλοι ας προσέχουν για τα επόμενα...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα φίλε Λωτοφάγε... Όσο ζώ μαθαίνω τελικά. Το άκουσα και στις ειδήσεις και έμεινα. Αυτή η σημαία δεν είναι μια οποιαδήποτε Ελληνική σημαία... δεν είναι οποιοδήποτε λάβαρο, και ας είμαι εναντίον των σημαιών των παρελάσεων κλ.π.
ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ επιτέλους σε τούτο τον τόπο ΣΗΜΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ να πρεσβεύουν ιδανικά ανώτερα των ιδεών ακόμα και εκείνων που τα παράγουν, είδικά ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ για αυτά τα ιδανικά τα ιδεώδη, τις ουτοπίες. Έστω και αν στο μέλλον απέτυχαν να γίνουν πράξη. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν έχει. Καμμία συνεπαγωγή. Επιτέλους ας το καταλάβουν εκείνοι που την πρόδωσαν, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΥΡΙΟΙ...

Την καλησπέρα μου

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι δεν κατόρθωσε η ΕΦΕΕ να συγκροτηθεί σε σώμα κοντά τριάντα χρόνια τώρα, δίνει στο ΠΑΣΟΚ το δικαίωμα να λέει ότι όχι μόνο δικαιολογημένα την κρατάει αλλά και να ισχυριστεί πως αν την άφηνε στο χώρο του πολυτεχνείου, θα είχε χαθεί ή θα είχε καεί από τους αναρχικούς, με το σκεπτικό ότι κι αυτή αποτελεί σημείο εκμετάλλευσης στα χέρια των αστικών κομμάτων.
Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν ξέρω πόσοι θα ήταν (από κείνους που τη μάτωσαν) που θα διαφωνούσαν…

Ναπoλέων είπε...

Κούκλε μου εσύ!
θα σέ βάλω πάλι «πρώτο τραπέζι πίστα»...
Όμως:
1. Δυστυχώς το ΠΑΣΟκ, ήδη από το 1975..., έχει βάλει πολλά πράμματα στη ναφθαλίνη.
Κι έτσι δεν τα έφαγε ο σκώρος, αλλά η μαρμάγκα.
2. Ο Παπουτσής ΔΕΝ είναι το πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ! Διότι το ΠΑΣΟΚ {που θέλουμε να ξεχάσουμε, αλλά όλο μπροστά μας είναι...} και πολυπρόσωπο και πολυπλόκαμο είναι.
3. Κι εμείς, οι ξενέρωτοι, πανηγυρίζαμε το '60+ για την ίδρυσή της...
4. Περί «φυσικού χώρου» του ίδιου του "Πολυτεχνείου", της εξέγερσης δηλαδή, ιδές το δικό μου πρόσφατο "ποστ".

Τελειώνοντας, αναρωτιέμαι αν η εκλογομυρουδιά είναι ευωδία ή δυσωδία...
Οψόμεθα.

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων

Locus Publicus είπε...

Αλλο ένα πράγμα για να τσακωνόμαστε φίλε Λωτοφάγε. Ενα καινούργιο κατασκευασμένο θέμα, στο βωμό του ωχαδελφισμού και της διχόνοιας. Λίγος ακόμα λαικισμός βασισμένος σε σύμβολα. Τα γνωστά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν γνωρίζω τον Μουτζούρη, Παράξενε Ελκυστή. Στη Φιλοσοφική τον Μπαμπινιώτη είχαμε όταν ήταν απλός καθηγητής, και η συμπεριφορά του ήταν ακριβώς ό,τι περιγράφεις για τον Μουτζούρη.
Τελικά, μόνο ο Μάνθος διασώζεται μάλλον. Δεν ξέρω τι γνώμη έχουν οι Θεσσαλονικείς, βέβαια...
Κάτι υποσχέσεις δώσανε χθες στους πυρόπληκτους. Ύποπτο μου φαίνεται. Χαχα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μακάρι να είχαμε την ωριμότητα να τη φυλάξουμε όπως της πρέπει, Ίσαλε. Αλλά εμείς πάμε από το κακό στο χειρότερο, σαν κακομαθημένα παιδιά!

Λωτοφάγος είπε...

@ Αν μου επιτρέπετε, Akrat και Συνεά, θα σας θυμίσω ότι ο πομπός και όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται στο Πολυτεχνείο 35 χρόνια τώρα, και κανείς δεν τα πείραξε!
Γιατί να καεί ειδικά η σημαία;

Λωτοφάγος είπε...

@ Κι εγώ είμαι εναντίον των παρελάσεων και των σημαιών, Έκτορα. Η σημαία όμως αυτή δεν είναι σύμβολο εθνικισμού, αλλά αγώνα για την ελευθερία, και ως τέτοιο ανήκει σε όλους μας και όχι σε κάποιον συγκεκριμένα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Και η μαρμάγκα ψόφησε, Ναπολέων!
Ευχαριστώ για το βάθρο!
Πολυπρόσωπο και πολυπλόκαμο, ναι. Αλλά ο Παπουτσής πήγε ευρωβουλευτής και έλαμψε δια της απουσίας του! Έγινε υπουργός και πλούτισε χωρίς προσπάθεια. Έχει ύφος χωρίς ήθος και αλαζονία χωρίς αυτογνωσία! Αυτό εννοώ με τη λέξη "προσωποποίηση".

Λωτοφάγος είπε...

@ Μάλλον δεν θα επεκταθεί το θέμα, Λόκους, διότι η επικαιρότητα... τρέχει και νέο βίντεο ταλανίζει το έθνος! Αχχχχχ!