Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Ελληνικά παράδοξα


Είναι γνωστή η ευαισθησία του Γιώργου Σουφλιά προς το περιβάλλον. Το ότι θα έφτανε όμως στο σημείο να λιποθυμήσει αντικρίζοντας το δάσος της Δαδιάς, κανείς δεν το περίμενε! Ελπίζω όσοι τον κατηγορούσαν για αναλγησία, να ζητήσουν συγγνώμη πάραυτα!
Τι κινητικότητα είναι αυτή που έχει κυριέψει τελευταία τον πρωθυπουργό μας; Δεν τον προλαβαίνω: κάθε μέρα και σε άλλη χώρα βρίσκεται. Και να σκεφτεί κανείς ότι παλιότερα συναγωνιζόταν τον Μπους, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του στο ράντσο του στο Τέξας! 
Τη στιγμή που όλες οι δυτικές χώρες κρατικοποιούν τράπεζες και ασφαλιστικές, εμείς εξακολουθούμε να ξεπουλάμε! Μέχρι και στις συμφορές, με καθυστέρηση ερχόμαστε. Η Κατάρ[α] της Ολυμπιακής!
28 δισεκατομμύρια στις ελληνικές τράπεζες! Που τα τελευταία χρόνια έχουν απίστευτα κέρδη από τοκογλυφία! Και έχεις και τους φοιτητές που νομίζουν ότι αν κλείσουν τα πανεπιστήμια θα στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Αν νοιαζόταν κανένα από τα μεγάλα κόμματα για εσάς, παιδιά μου, θα έδιναν τα 28 δισ. στα σχολεία, όπως κάνει η Πορτογαλία που αγοράζει για όλα τα παιδιά του δημοτικού υπολογιστές των 50 δολαρίων.  

11 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Έχω ενστάσεις, λωτοφάγε.

1.Λιποθύμησε από το πολύ οξυγόνο, νομίζω.

2. Δε είναι κινητικότητα.
Έχει πάθει μια ακαθησία και ψάχνει που θα κάτσει!

3. Μια ζωή φωνάζαμε "όχι στα ξένα κέντρα αποφάσεων" και τώρα που αυτονομηθήκαμε, εσύ.. διαμαρτύρεσαι!

4. Γιατί να μην κλείσουν τα πανεπιστήμια?
Είτε ανοιχτά είτε κλειστά, χαίρι δεν βλέπουμε.

5. Σιγά την Πορτογαλία!!! Δύο φορές την κερδίσαμε στην έδρα της!!

vasikos metoxos είπε...

Ο Σουφλιάς πήγε στο Σουφλί και λιποθύμησε. Προφανώς εάν πήγαινε στο Κιότο θα έκανε χαρακίρι.

AA είπε...

Μακάρι όλα αυτά τα "Φθηνό, μικρό Laptop με δυνατότητα σύνδεσης στο internet" project, να στέκονταν στο ύψος των προσδοκιών τους.

Όπως έδειξε η ιστορία τα τελευταία 2-3 χρόνια που έκαναν την εμφάνιση τους, κοστίζουν 100-200 δολάρια στο δελτίο τύπου της εταιρίας που το ανακοινώνει αλλά μέχρι να φτάσουν στην αγορά παίρνουν το διπλάσιο της τιμής τους μπορεί και παραπάνω.

Αν η Πορτογαλία "μοιράζει" laptops στα 50 δολάρια, κάπως ή κάποιος έχει ήδη πληρώσει τα υπόλοιπα 200-450 δολάρια που κοστίζει τελικά αυτό το προϊόν (δεδομένου οτι επιλέξανε Intel Classmate τελικά και όχι το OLPC του Νεγροπόντε :-D ).

Το πιο πιθανό που θα συμβεί στο γάιδαρο αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα πανεπιστήμια για καιρό είναι να ψοφήσει.(Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια "μ' αυτά και μ' αυτά" έχουν υπολειτουργήσει για μεγάλο διάστημα)

mtryfo είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Σπίθα, μάλλον ο υπεχωδε "ξεράθηκε" απ το πολύ οξυγόνο, δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να του δώσει ένα τσιγαράκι να στανιάρει? τεσπα λέω τώρα εγώ η... άκαπνη, απ ό,τι θυμάμαι βέβαια...

Τις τράπεζες θα μπορούσαν να τις "αγοράσουν" με πολύ λιγώτερα...

Ναι, ακριβώς σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου, αν κλείσουν τα "ιδρύματα" για άλλη μια φορά...η είδηση θα ήταν το αντίθετο!!!

Spy είπε...

To ωραίο είναι που δίνουν τα 28 αυτά δις στις τράπεζες, υπό κάποιες προϋποθέσεις τις οποίες έτσι και τις δείτε να τηρούνται εμένα να μου τρυπήσετε το μπλογκ. Ενώ άμα δεν τηρήσουμε εμείς τις προϋποθέσεις προς τις τράπεζες, ποιός μας σώνει...

Λωτοφάγος είπε...

@ 1. Τώρα, Σπίθα μου, γιατί με στενοχωρείς; Άσε με στις αυταπάτες μου!
2. Λες να έχει αιμορροΐδες; Και το χειρότερο: λές να μας αδυνατίσει το παιδί;
3. Άρα μάλλον πρέπει να αισθανθούμε εθνικά υπερήφανοι! Επιτέλους κάνουμε την επανάστασή μας!
4. Έχεις δίκιο. Επαναστατικό θα ήταν να πήγαιναν όλοι οι φοιτητές για μάθημα για να γελάσει κάθε πικραμένος: οι αίθουσες δεν θα τους χωρούσαν κι οι καθηγητές θα αναγκάζονταν να διδάξουν! Λέμε τώρα...
5. Πλάκα πλάκα, μια χαρά πάει η Πορτογαλία: τα λεφτά της ΕΕ τα έκανε έργα υποδομής, όχι πισίνες και κότερα! Τι κι αν τη νικήσαμε; Σπάνια είναι ανοιχτοί οι ουρανοί!

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλή ιδέα, Βασικέ. Μήπως έχεις κανα κονέ στην Ιαπωνία να τον προσκαλέσουν; Άντε, να αραιώνουμε σιγά σιγά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Πράγματι, aa, κάποιοι φαίνεται να βάζουν τρικλοποδιές στον Νεγκρεπόντε!
Πάντως, κι η Ουρουγουάη άρχισε να προμηθεύεται τα φθηνά λάπτοπ. Λεπτομέρειες δεν ξέρω.
Μόνο τα 2 τελευταία χρόνια; Από το 2000 (που εμπλέκομαι άμεσα λόγω των παιδιών μου) έχουν χαθεί χιλιάδες ώρες σε κάθε σχολή και η ποιότητα των σπουδών φθίνει ραγδαία.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαρία, μου λείπουν οι αναρτήσεις σου! (αυθόρμητο σχόλιο)
Δεν είναι πολιτικά ορθό να καπνίζει ο ΥΠΕΧΩΔΕς! Θες να του τραβήξουν το αφτί οι Αμερικανοί;
Αλήθεια, εκείνα τα διαβολομηχανήματα που σκανάρουν τους υποψήφιους επιβάτες και φανερώνουν τα σώψυχά (και τα σώβρακά)τους στους υπαλλήλους των αεροδρομίων θα μπορούσαν να κάνουν και τσεκ απ για όγκους, αρτηριοσκλήρυνση κτλ., οπότε να γλιτώνουμε και ώρες αναμονής στο ΙΚΑ!

Λωτοφάγος είπε...

@ Σοβαρά, Spy; Κάτι σαν τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των Κέντρων Ελεύθερων Σπουδών; Δεν θα γίνουμε κράτος ποτέ, Υπουργέ, Υπουργέεεεε!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Θα ανοίξουν και οι ουρανοί:)
Έχουν τις μαύρες τους, που και που:)