Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Όχι, δεν είναι στραβός ο γιαλός!


Στις 23 Οκτωβρίου χτυπήθηκε άνανδρα από "αγνώστους" ο γνωστός δημοσιογράφος της "Ελευθεροτυπίας¨και συν-blogger Μάκης Νοδάρος! Σε όσους τον διαβάζουν τακτικά, είναι γνωστό το ήθος και το θάρρος του να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα στην πατρίδα του την Ηλεία. Άνθρωποι σαν κι αυτόν δίνουν υπόσταση στην έννοια "δημοσιογράφος", που τώρα τελευταία κάποιοι διάττοντες αστέρες την έχουν καταντήσει συνώνυμη της λέξης "ρουφιάνος"!
Ελπίζω ότι τα θρασίμια δεν θα καταφέρουν να τον τρομοκρατήσουν και θα επανέλθει δριμύτερος στις επάλξεις!
Πάνω που πίστευα ότι με το real estate ασχολούνται μόνο οι μοναχοί, διάβασα ότι η γυναικεία (!) Mονή Κάτω Παναγιάς στην Άρτα διεκδικεί 3.500 στρέμματα από τον Δήμο Άρτας, ανεμίζοντας σουλτανικά φιρμάνια και αποφάσεις της... Απέλλας! Τα 500 τα έχουν ήδη δηλώσει στο Κτηματολόγιο, παρά την αρνητική εισήγηση της πρωτοβάθμιας επιτροπής της εταιρίας «Κτηματολόγιο Α.Ε.». Γιατί, κορίτσια;
Η παραπάνω έκταση, σημειώνει ο blogger I-Reporter, βρίσκεται στο Λόφο Περάνθης το ομορφότερο και το ακριβότερο κομμάτι της πόλης, που η οικονομική του αξία είναι τεράστια.
Στην υπόθεση ενεπλάκη και η κα Σταματούλα Μαντέλη Προϊσταμένη Δ/νσης Πολιτικής Γης, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων παλιά μας γνώριμη από την υπόθεση της Βιστωνίδας!
Φυσικά η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.
Αλλά και η Μονή Προφήτη Ηλία στην Πρέβεζα διεκδικεί τη λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού, απειλώντας μάλιστα να εκδιώξει τους 300 κατοίκους της νησίδας Κορωνησίας! Φτωχοί ψαράδες είναι οι άνθρωποι, που προσπαθούν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς σε μια ειδυλλιακή -για εμάς τους επισκέπτες- περιοχή. Δεν φτάνει που το επίσημο κράτος τους αγνοεί, έχουν και τους καλόγερους να ονειρεύονται τουριστικές επιχειρήσεις!

11 σχόλια:

marianaonice είπε...

Καλά θεέ μου σε τι κόσμο ζούμεεε!!!
Έλεος πια!!!
Καλό ξημέρωμα με την καινούρια ώρα λωτοφάγε!!

vasikos metoxos είπε...

Ο Μάκης Νοδάρος είχε μπει στο μάτι των νταβατζήδων της Ηλείας. Μία τίμια και γεναία φωνήγ από τα Λεχαινά, μία μικρή κωμόπολη της δυτικής Πελοποννήσου. Για τα άλλα τι να πει κανείς. Ας θυμηθούμε σήμερα στην 51η επέτειο από την αναχώρηση του Μεγάλου Κρητικού τον αιρετικό και επίκαιρο λόγο του: να φυλάγεσαι από τα πισινά του γαϊδάρου και από τα μπροστινά του καλογήρου...

ria είπε...

άμα τα χρυσοβουλα, βρίσκονται τόσο εύκολα, βρήτε μου και εμένα ένα, δε θέλω μεγάλη έκταση και ακατοίκητη είναι, στο σούνιο εκει παραδίπλα μια κατοσταριά στρέμματα! να είμαι δίπλα στον ποσειδώνα!
και θα σας φιλοξενώ και στο αυθαίρετο που θα φτιάξω!

akrat είπε...

μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά...

spyros1000 είπε...

μηπως μπορεις να αναφερεις την πηγη των ανωτερω?ιδιως για την μονη παναγιας στην αρτα ενδιαφερομαι πολυ...
ευχαριστω....

Λωτοφάγος είπε...

@ Αυτή ή καινούρια ώρα ήταν υπέροχη την Κυριακή, Μαριάννα, ε;
Όσο για τον κόσμο μας, και μη χειρότερα να λέμε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Εξαιρετική παροιμία, Βασικέ! Γέλασα με την ψυχή μου!
Οι λαϊκοί άνθρωποι δεν κρύβονταν πίσω από το δάκτυλό τους. Εκφράζονταν όπως ένιωθαν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Τς τς τς, τι τα πέρασες τα χρυσόβουλα, Ρία; Νομίζεις ότι μπορεί να τα έχει ο κάθε πικραμένος;
Μόνο οι εκπρόσωποι του θεού επί της γης έχουν τέτοια πρόσβαση!
Μην τα κάνουμε όλα ίσωμα.

Λωτοφάγος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Λωτοφάγος είπε...

@ Μαύρη σαν καλιακούδα, Akrat!

Λωτοφάγος είπε...

@ Σπύρο 1000, στο "Έθνος της Κυριακής" της 19/10/08 το διάβασα, αλλά το αναφέρει ο μπλόγκερ I-reporter και διάφορες τοπικές εφημερίδες.
Αν ψάξεις στο google, θα βρεις αρκετές αναφορές.