Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Οι βλαβερές συνέπειες της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων


Ναι, φίλοι μου, έχουμε ήδη τις πρώτες συνέπειες, οι οποίες μπορεί να γίνουν επικίνδυνες! Όχι, δεν αυτοκτόνησαν Λαρισαίοι που την είδαν και πάλι μεγαλοεπενδυτές και τελικά πήραν τον… Πηνειό (άλλο ήθελα να γράψω, αλλά είμαι πολιτικά ορθός Λωτοφάγος). Δεν έπαθαν κρίση πανικού οι θαμώνες του Hondos Center. Δεν έσπασαν τις βιτρίνες του Mall οι πιτσιρικάδες που το κατακλύζουν τα Σαββατοκύριακα. Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του περιοδικού «Γαλέρα», εκτός από αυθαίρετο, το The Mall δεν πληροί κανέναν κανονισμό ασφαλείας και δεν έχει εξόδους κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλης καταστροφής! 

Εξηγούμαι:

Χθες και προχθές κατάφερα να παρακολουθήσω την «Ελληνοφρένεια» και το «Ράδιο Αρβύλα», όπου άκουσα δηλώσεις πολιτικών και δη της κυβερνώσας παράταξης. Εκτός από τον Αλογοσκούφη -που κάτι παίρνει, αφού είναι μες στην τρελή χαρά διαρκώς- και τη Ντορούλα, η οποία βρέξει-χιονίσει χαμογελάει παίζοντας με τα νεύρα μας, ο Σ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «σαν λύκος που μύρισε αίμα» προκαλεί την «έξοδο καλικαντζάρων», ενώ κάποιος άλλος μίλησε για «σκελετούς στην κομματική ντουλάπα του ΠΑΣΟΚ»! Δεν έλειψαν οι δηλώσεις του... αντιπολιτευόμενου Νομάρχη της καρδιάς μας(ο οποίος, λέει, την Πέμπτη ΘΑ ΕΙΝΑΙ στη Νομαρχία!) και φυσικά οι κονσερβαρισμένες απαντήσεις του μάλλον αξιοδάκρυτου κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Αντώναρου, τον οποίο κάποιος γιαούρτωσε χθες (πάλι λάθος άνθρωπος γιαουρτώθηκε!). 

Και συμπεραίνω:

Οι πολιτικοί της ΝουΔούλας έχουν πλέον τρικυμία εν κρανίω! Αν δεν παίρνουν παραισθησιογόνα ή ληγμένα, τότε είναι βέβαιο ότι η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα, έχει επηρεάσει την ψυχική τους υγεία. Φοβάμαι πως κάποιοι έχουν σαλτάρει! 

Πέρσι η χρονιά τελείωνε ζαλισμένη από το σάλτο μορτάλε ενός γενικού γραμματέα, ενώ φέτος προβλέπεται να τελειώσει πνιγμένη στα νερά της Βιστονίδας! Είμαστε απελπιστικά μονότονοι. Ενώ ο κόσμος όπως τον ξέραμε τις τελευταίες δεκαετίες αλλάζει δραματικά, εμείς ακούμε ότι κάποια κυρία… Ντούβλη ζήτησε με επιστολή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας… εκλογές! «Να σαλπάρω ή να σαλτάρω;» αναρωτιόταν πριν από χρόνια το ανθρωπάκι του Στάθη. Μαζί σου, μεγάλε, ό,τι κι αν αποφασίσεις!

Να σας φτιάξω τη διάθεση με δύο σημαντικές ειδήσεις; Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά οι λωτοί είναι ακόμα στυφοί!

1) Στην Ικαρία θα κατασκευάσει η ΔΕΗ το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού από την ενέργεια των κυμάτων! Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (ουφ! το είπα!) Πάνος Καμμένος σαλπάρει το Σάββατο για να εγκανιάσει το έργο.

2) Δέκα βουβάλια θα μεταφερθούν στην Παμβώτιδα των Ιωαννίνων από τις Πρέσπες, για να τη σώσουν από τις καλαμιές που την πνίγουν! Ελπίζω να βρουν μια εξίσου οικολογική λύση και για τη βροχή που ρυπαίνει με αμίαντο από τα τακάκια των φρένων τα νερά της, όπως με πληροφόρησε τον περασμένο μήνα η φιλτάτη blogger Marianaonice!

20 σχόλια:

Markos είπε...

Not to split hairs (νεοελληνιστί πάντοτε), αλλά έχω την εντύπωση πως ο αμίαντος έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια από τα τακάκια και έχει αντικατασταθεί από ίνες αραμιδίου (ένα οργανικό πολυμερές)...
Από που αλήθεια προέκυψε η είδηση πως υπάρχει ρύπανση από αμίαντο στην Παμβώτιδα? Έχουμε κάποιο σχετικό άρθρο/δημοσίευση?

Markos είπε...

UPDATE: η wikipedia φαίνεται να επιβεβαιώνει την εντύπωση μου. Ο αμίαντος έχει όντως αντικατασταθεί...

Spy είπε...

Nαι, ου... αμέ!
Mας φτιάξατε το κέφι...

(εκτός αν εννοούσατε πως ο Yπουργός Eμπρ. Nαυτ. κλπ. σαλτάρει και όχι σαλπάρει...)

vasikos metoxos είπε...

Οι κυβερνώντες είναι τραλαλί τραλαλό διότι προμηθεύονται φρέσκον λίβανον από το άγιον όρος και φρεσκοκομμένο μαϊντανό της Πυθίας από τον Ζωνιανοφύλακα πρώην πρωθυπουργικό σύμβουλο. Την ερχόμενη Παρασκευή δε, μέσα στην διονυσιακή κραιπάλη μπορεί και να θυσιάσουν εν χορώ υπουργό προπαγάνδας τον εξ του παραπετάσματος προερχόμενον, μέσα σε κάλπη μυστική .

Λωτοφάγος είπε...

@ Μάρκο, καλώς ήρθες.
Βλέπω πως είσαι χημικός μηχανικός, εξού και το ενδιαφέρον, φαντάζομαι.
Σε παραπέμπω στην ανάρτησή μου της 4/9 για τη Δοϊράνη: σε σχόλιό της, η Μαριάννα λέει ότι τον αμίαντο βρήκε μεταπτυχιακός φοιτητής από την Άρτα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Όχι, αγαπητέ Spy, σαλπάρει για Ικαριά εννοώ. Δεν είπε τίποτε το επιλήψιμο ο άνθρωπος, και η μονάδα αυτή είναι πρωτοποριακή!

Λωτοφάγος είπε...

Ε, τώρα εξηγούνται όλα, Βασικέ μου! Τέτοια παίρνουν και χάνουν τον έλεγχο!
Αυτό νομίζω κι εγώ. Ψάχνουν για μια "νέα Ιφιγένεια", που θά'λεγε κι ο Λαλιώτης!

vasikos metoxos είπε...

Και να η "Ιφιγένεια" που μόλις πήγε στον βωμό την άρπαξε η Άρτεμις - Μαξίμου στην στοργική της αγκάλη μακρυά από τα αδηφάγα βλέμματα των υπονομευτών του γιου του ταχυδρόμου, τοποθετώντας τη πίσω από την σκηνή να κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο. Και φυσικά η εκστρατεία αρχίζει "ρούκου" μακρυά από κοινοβούλια και μπούρδες δημοκρατικές.

Φοβού τους Δαναούς και (Θεο)δωρο φέροντες αγαπητέ Λωτοφάγε...

mtryfo είπε...

Τόφαγες το παλληκάρι, το μάτιαξες, ώσπου να ολοκληρωθούν τα σχόλια, "σχόλασε" και αυτός...
Φαντάζομαι τώρα τον Αντώναρο, στη θέση του χαλίφη...ποιος τον πιάνει... από "δεν απαντώ" σε "άλλη ερώτηση" θα πηγαίνει στην ενημέρωση των συντακτών...

Ευτυχώς που βλέπουμε και "Ράδιο Αρβύλα" και γελάει λίγο το χειλάκι μας, γιατί μ αυτά που γίνονται στη βουλή και όχι μόνον....δεν ξέρω για που πρέπει να "σαλτάρουμε" εμείς....

Markos είπε...

Χρμφ, είχα γράψει ένα εμπνευσμένο σχόλιο για τον αμίαντο, τα πρόστιμα των βιομηχανιών του Ασωπού και την παραίτηση του Κυβερνητικού Σφουγγοκωλάριου αλλά μου το έφαγε ο Blogger όταν πήγα να το δημοσιεύσω...

Bad luck, συνέχισε πάντως έτσι δυναμικά Λωτοφάγε! Έφαγες το Ρουσόπουλο, επόμενο βήμα η πτώση της κυβέρνησης!

Δούλος σας ταπεινός,
Μ._

akrat είπε...

καλημέρα
εγώ θα ήθελα να γινόμουν φύλαξ νεροβουβάλων... Που κάνω αίτηση??

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα φίλε Λωτοφάγε. Την είδα και 'γω την εκπομπή των πρώην ΑΜΑΝ και γέλασα με την καρδιά μου ειδικά με τα σχόλιά τους :)
Άν στη ΝΔ παίρναν τίποτα, πιστεύω πως θα πηγαίναμε καλύτερα ως χώρα (τρόπος του λέγειν χώρα, κράτος) α, το βρήκα, το μπάχαλο τουλάχιστον θα ήταν συμμαζεμένο. Ξέρεις όπως οι στίβες των σκουπιδιών όταν τα απορριματοφόρα απεργούν. Το δυστύχημα λοιπόν είναι οτι δεν παίρνουν! Εκτός φυσικά από ον Αντώναρο που μετά το κινεζικό τοξικό γιαουρτάκι που έφαγε στα εξάρχεια πρόκοψε και έγινε εκπρόσωπος του Αόρατου (βρε ωραία τα γράφω σήμερα χαχα)

Ένα απ'τα βουβάλια που θα μεταφερθούν στην Παμβώτιδα καταγγέλω οτι εκλάπη από το κοπάδι του παππού μου!

Καλό Σαββατοκύριακο φίλτατε

Ο άλλος είπε...

Πέρυσι έπεσε ένας Γενικός Γραμματέας απ το μπαλκόνι και κόντεψε να πηδήξει στη συνέχεια όλο το πολιτικό σύστημα. Τώρα ο Θεό-δωρος, μετά τα δώρα Θεού προς την συνωμοτική ομάδα πολιτικών-μοναχών-κατασκευαστών και πρακτόρων, δείχνει να πάει το γράμμα ως υιός ταχυδρόμου προς την πολιτική ανακατοσούρα. Κάτι μου λέει πως θα επιβιώσει κι αυτός όπως ο γενικός. Γιατί εδώ και χρόνια έχουμε κατεβάσει τον γενικό της ντροπής σε αυτή τη χώρα

Λωτοφάγος είπε...

@ Από Ιφιγένειες καλά πάμε, Βασικέ μου. Κλυταιμνήστρες δεν βλέπω, και ανησυχώ!
Ξεχάστηκε και εκείνη η ευλογημένη λέξη "κάθαρση" πια.
Αισιοδοξώ πάντως: ομάδες πολιτών παίρνουν αμπάριζα και ανοίγουν τα διόδια. Θα ήθελα να ήμουν εκεί!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαρία μου, ο Προκόπης είναι τώρα υπερυπουργός! Θα προκόψουμε! Άκουσες το γλείψιμο κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου; Μπλιαχ!

Λωτοφάγος είπε...

@ Τι κρίμα, Μάρκο, που χάθηκε το εμπνευσμένο σχόλιο! Κάθε πότε έρχεται η έμπνευση; Ευελπιστώ την επόμενη φορά να την χαρούμε.
Η πτώση της κυβέρνησης δεν εξαρτάται από έναν Λωτοφάγο, αλλά από όλο το γαλατικό χωριό!

Λωτοφάγος είπε...

@ Akrat, είδα τους νεροβούβαλους στην Πρέβεζα, στην περιοχή που διεκδικεί μια Μονή Προφήτη Ηλία! Είναι συμπαθέστατοι και πολύ συνεργάσιμοι. Θα καλοπεράσεις, τυχερούλη!

Λωτοφάγος είπε...

@ Εξαρτάται τι παίρνουν, Έκτορα. Κι εγώ έχω βάσιμες υποψίες ότι είναι νοθευμένα με μελαμίνη. Γι' αυτό και οι απαντήσεις τους είναι τόσο συνεκτικές και καλουπωμένες!
Για τον κλεμμένο νεροβούβαλο μην απευθυνθείς στην Πελέκη: θα σου τον φάει ο Εφραίμ!

Λωτοφάγος είπε...

@ Τι να προσθέσω, Άλλε μου;
Μόνο ότι βλέπω κάτι λάμψεις στον γενικό της ντροπής. Πάμε για βραχυκύκλωμα;

marianaonice είπε...

Αφού χάσαμε την ευκαιρία να σαλπάρουμε τότε που ήταν καιρός δεν μας μένει παρά να σαλτάρουμε!
Χαχαχα!!!