Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Μια μικρούλα εκδίκηση

Είχα ακούσει για αυτό το περιστατικό κατά τη διάρκεια των θερινών μου διακοπών, αναδημοσιεύτηκε στην «Ελευθεροτυπία» της 13.8.08 (από την «Καθημερινή») και πιο αναλυτικά στην ίδια την «Καθημερινή» στις 7.9.08 (από τη βρετανική Guardian):

Φέτος το καλοκαίρι, ο τουρισμός στην τόσο δημοφιλή Τοσκάνη παρουσίαζε σοβαρή κάμψη και στη Φλωρεντία τα ξενοδοχεία πρόσφεραν 3 δωμάτια σε τιμή των 2! Μόνο οι ρώσοι πολυεκατομμυριούχοι είναι σε θέση πια να πληρώνουν αμύθητα ποσά για να αγοράζουν γη στις μεσογειακές ακτές, όπως κάποιος που πλήρωσε 300 εκατομμύρια ευρώ για τη φανταχτερή βίλα Λεοπόλντα στη νότια Γαλλία! Τα καπρίτσια και η ξιπασιά των νεόπλουτων έχει αρχίσει να εκνευρίζει επικίνδυνα τον απλό κόσμο. Έτσι, όταν στην πλαζ Καπριτσιόλι της Σαρδηνίας κατέφτασε με τρία μηχανοκίνητα φουσκωτά η παρέα του Φλάβιο Μπριατόρε (συνιδιοκτήτη της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς και μάνατζερ της ομάδας Φόρμουλα 1 της Ρενό), οι λουόμενοι τους «υποδέχτηκαν» με νερό από τα κουβαδάκια των παιδιών τους και τους εκσφενδόνισαν βρεγμένη άμμο!

«Εμείς είμαστε καλοί άνθρωποι και δεν θα έπρεπε να μας φερθούν έτσι», δήλωσε ο Μπριατόρε, που είχε πάει για να εγκαινιάσει ένα παραλιακό εστιατόριο, το οποίο μετέτρεψε σε αυστηρά προστατευμένο πολυτελές καταφύγιο για χρυσοκάνθαρους σαν τον ίδιο. Φυσικά το αφτί των παραθεριστών δεν ίδρωσε από τις δηλώσεις του ότι «θα τα κλείσει όλα»!

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε μία εβδομάδα αργότερα, όταν η παρέα αποβιβάστηκε με τον ίδιο τρόπο στο Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας. Εκεί, οι λουόμενοι –πιο οργανωμένοι τώρα- τους πέταξαν πλαστικές σακούλες με νερό και άμμο!

Εμείς, βέβαια, μακράν νυχτωμένοι, τρέχουμε στη Μύκονο για… σελέμπριτις της τηλεανοησίας. «Σε ποια παραλία θα δω επώνυμους;» άκουσα μια κοπελίτσα σε καφετέρια να ρωτάει τους φίλους της! «Παντού», της απάντησαν με μεγάλη σοβαρότητα.

Το πιο φρέσκο περιστατικό, όμως, συνέβη στο Κνοκ, παραθαλάσσια πόλη του Βελγίου και θέρετρο πλουσίων, όπου ο M. Lippens, πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Fortis (ναι, ναι, της γνωστής, που διασώθηκε με τις ενωμένες προσπάθειες των χωρών της Μπενελούξ) κατέφυγε για να… τον ξεχάσουν. Πάει ο κύριος πρόεδρος να αγοράσει ψάρια και, καθώς πλήρωνε, τον πλησιάζει μια γυναίκα η οποία, αφού τον στόλισε με ορισμένα… φλαμανδικά, τον έφτυσε στο πρόσωπο! Κιχ δεν έβγαλε ο κ. Lippens. Αποχώρησε κάτασπρος σαν πανί και καταϊδρωμένος.

Εμείς έχουμε τους «Ρομπέν των σούπερ μάρκετ», αλλά το Σικάγο απέκτησε τον «Ρομπέν των φτωχών» του: ο Σερίφης Τομ Νταρτ θέλησε να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές κατασχεμένων σπιτιών απαγορεύοντας τις εξώσεις.! «Παραβιάζει τη νομοθεσία», εξανέστησαν οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ο καλός μας Τομ, όμως, αδιαφορεί, βλέποντας «αθώους ανθρώπους που πετάγονται στο δρόμο και όχι μερικά κομμάτια χαρτιού». («Ελευθεροτυπία» 11.10.08)

13 σχόλια:

akrat είπε...

EM δεν είναι όλα τουριστηκά ... εύγε τους

vasikos metoxos είπε...

Keep going, Λωτοφάγε. Για να δούμε πότε το "δε βαριέσαι" θα δώσει τη θέση του στα γιαούρτια.

Διασπορά ειδήσεων σαν κι αυτές θα διώκονται στο μέλλον με τρομονόμους.

Πολίτες υπνωτισμένοι στους καναπέδες της τηλεθέασης των νταβατζήδων.

Πολίτες που πέθαναν και έχουν ξεχάσει να τους το πουν.

Στη λήθη της αρπαχτής της απάτης και του βολέματος.

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Είναι πράγματι ελπιδοφόρο που επιτέλους ο κόσμος έχει αρχίσει να ξυπνά. Ας ελπίσουμε πως θα γενικευτεί το κίνημα.
Αν και στην Ιταλία το νόμισμα έχει άλλη όψη με εκείνη την περίπτωση του νεκρού στην παραλία που ενώ οι λουόμενοι τον είχαν εντοπίσει τον άφηναν για να μην χαλάσουν τα μπάνια τους.

Ανώνυμος είπε...

Προειδοποίηση!

Απαγορεύεται ρητά η αλιεία ενθαρρυντικών για το πόπολο ειδήσεων καθώς και η αυθαίρετη διασπορά τους. Κάθε παραβάτης θα τιμωρείται με στέρηση εκφοράς κάθε μορφής λόγου επί δίμηνο!

Εκ του υπουργείου Καταναγκαστικών Έργων

Λωτοφάγος είπε...

@ Akrat,
άντε, καιρός να ξυπνήσουμε κι εμείς!

Λωτοφάγος είπε...

@ Βασικέ, φαντάζεσαι λουόμενους στη Μύκονο να γιαουρτώνουν τους... "επώνυμους";
Ναι, και μετά ξύπνησα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, υπάρχουν και τέτοια, Παράξενε Ελκυστή, αλλά ίσως η οικονομική κρίση μας κάνει καλό.

Λωτοφάγος είπε...

@ Και πώς θα ζήσω χωρίς μιλιά για 2 μήνες, Μπλογκούλη; Έλεος!

mtryfo είπε...

"Βασικέ, φαντάζεσαι λουόμενους στη Μύκονο να γιαουρτώνουν τους... "επώνυμους";

Τώρα θέλεις να τ ακούσεις μου φαίνεται... εκτός αν εννοείς να "γιαουρτώνονται" μεταξύ τους, για να περιποιηθούν τα εγκαύματα απ τον ήλιο (λέμε τώρα!)...

Λωτοφάγος είπε...

@ χαχαχα! Ακριβώς, Μαρία. Αυτός ο Γαλάτης να γιαουρτώνει τον άλλο... πώς τον λένε; Ξέρεις, αυτόν που κράζει ο Λάκης. Φλούφλιξ ή κάπως έτσι. Λυπάμαι, αλλά δεν ξοδεύω φαιά κύτταρα για να συγκρατώ τέτοια ονόματα!
Δυστυχώς, στη χώρα μας το γιαούρτωμα άνθησε σε λάθος εποχή και για λάθος λόγους!

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΑΣ ΠΑΛΑΙΟΣ ΘΑΜΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1975-1980[ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ]ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΒΛΑΧΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΞΕΠΕΦΤΑΝ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΓΚΑ-PARADISE,ΕΦΕΥΓΑΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.
ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΩΝ ΜΕ ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ,ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΑ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΤΟ 2000.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.
ASLAN/82

doctor είπε...

Μπράβο στον Σερίφη, μου άρεσε πολύ αυτό που έκανε!!!

Τον βλάκα τον Μπους ποιος θα τον φτύσει που με τον πόλεμο του Ιράκ χαντάκωσε όλη την αμερικάνικη οικονομία;

doc

Λωτοφάγος είπε...

@ Ε, αν κάπου γινόταν γιαούρτωμα στην ταλαίπωρη ελλαδίτσα μας, μόνο στην ανάδελφη Ικαρία θα ήταν δυνατόν, Aslan/82! Εξάλλου, το λέει και το όνομά του: ΝΑ!

@ Κανείς, doctor μου! Όπως κανείς δεν έφτυσε τη Θάτσερ που διέλυσε το αγγλικό κοινωνικό κράτος, κάνοντας τα τρένα πανάκριβα, το ταχυδρομείο (Royal, παρακαλώ!) αναξιόπιστο και τους γιατρούς απλησίσαστους!
Ούτε καν η θεία δίκη δεν την άγγιξε, αφού η νόσος άλτσχαϊμερ από την οποία πάσχει, δεν βασανίζει τον πάσχοντα αλλά τους γύρω του!