Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Δυο φόνοι

Ένας 20χρονος Αυστραλός γρονθοκοπείται μέχρι θανάτου από 4 μπράβους στη Μύκονο, μια 25χρονη μαχαιρώνεται και αποκεφαλίζεται από τον σύζυγό της στη Σαντορίνη! Μην βιαστείτε να πείτε «πάλι τα ίδια;». Από επαγγελματική διαστροφή, θα ήθελα να τονίσω λίγο περισσότερο κάποιες λεπτομέρειες:

Πριν από 10 χρόνια, ένας σέρβος μαθητής σκοτώνεται από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, διότι, λέει, θεωρήθηκε κλέφτης. Πριν από 3 χρόνια, ένας κύπριος φοιτητής ξυλοκοπείται άγρια έξω από το ΑΠΘ διότι, λέει, θεωρήθηκε «αναρχικός»! Και στις δύο περιπτώσεις (και σε πολλές άλλες που πέρασαν στα ψιλά!), οι δράστες έπεσαν στα μαλακά. Οι γονείς των θυμάτων δεν έχουν ακόμη δικαιωθεί.
Το ίδιο ακριβώς θα γινόταν και στην περίπτωση της Μυκόνου αν το θύμα προερχόταν από κάποια φτωχή ή μικρή χώρα. Όμως η Αυστραλία αποτελεί μόνη της μια ολόκληρη ήπειρο και απείλησε με διπλωματικό επεισόδιο! Η αστυνομία μας –που πουλάει τσαμπουκά όπου την παίρνει- δικαιολογήθηκε ότι το κέντρο υγείας δεν την ενημέρωσε εγκαίρως. Συλλαμβάνει, λοιπόν, αμέσως τους 4 δράστες και τους παραδίδει στον εισαγγελέα.
Τι κάνει αυτός; Απαγγέλλει μια βαριά καταγγελία στον έναν και τον μπαγλαρώνει, ενώ απελευθερώνει τους άλλους . Γιατί άραγε; Ωστόσο, η Αυστραλία δεν είναι Σερβία και δεν χαμπαριάζει από μαφίες της νύχτας! Άστραψε και βρόντηξε, και οι καταγγελίες μετατράπηκαν σε σοβαρότερες.

Στην περίπτωση της άτυχης δασκάλας, το ρεπορτάζ της ΝΕΤ ανέφερε ότι πολλοί στο χωριό ήξεραν πως έτρωγε συχνά ξύλο και αναγκαζόταν να μείνει στο σπίτι για να μην φανούν οι μώλωπες. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να το καταγγείλει; Κανείς δεν σκέφτηκε ότι, σε συνδυασμό με τις συχνές απολύσεις του άντρα της, δεν προοιωνιζόταν τίποτε καλό; Οι γονείς της; Δεν γνώριζαν; Δεν τολμούσαν; Ποιος ξέρει; Αν το είχαν αναφέρει εγκαίρως, ίσως η κοπέλα να ήταν τώρα ζωντανή!

12 σχόλια:

o ...μάλλoν άνθρωπoς είπε...

«Πουτάνα είμαι κοινωνία
και σού μοιάζω...»

1. Συγνώμην από τις τόσα προσφέρουσες επαγγελματίες.

2. Δεν είδα καμμιά "επαγγελματική διαστροφή" στο άρθρο σου. Ωραιότατο είναι.
Σέ ταλαιπωρεί κάνα σχετικό «σύμπλεγμα»;

akrat είπε...

καλημέρα
για την Μύκονο έχεις απόλυτο δίκαιο...
για την Σαντορίνη έχουμε να επιλέξουμε...
Άσυλα, ή κοινωνία με την ψυχασθένεια και ΑΡΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΣΤΗ?
εγώ είμαι με την λογική της αποσυλοποίησης...

vasikos metoxos είπε...

Λωτοφάγε διαβάζοντας το ποστ διαπίστωσα τα εξής

1. Για Λωτογάγος πολύ δυνατή μνήμη παρουσιάζεις και μάλιστα για ζητήματα εξόχως ενοχλητικά για τις ανοιχτομάτες υπηρεσίες, που πασχίζουν για την κοινωνική γαλήνη και τάξη. Σιγά τον πολυέλαιο. Για μία "ζαρντινιέρα" τώρα...

2. Υπαινίσσεται το γενικώς ύποπτο ποστ σου ότι η Ελλάδα είναι χώρα ρατσιστών. Για όνομα του Θεού. Τι λες. Μην αρχίσεις σε παρακαλώ να αναφέρεις το προβοκατόρικο παράδειγμα του Νιγηριανού που "πήδησε" στην Καλαμαριά από την καφετέρια. Για όνομα...

3. Αναφέρεις ευθέως την κατηγορία ότι η κοινωνία κάνει τα στραβά μάτια για περιπτώσεις βίας. Απαράδεκτο. Η κοινωνία μας δείχνει έναν απίστευτο αλτρουισμό όταν πρόκειται να επιδείξει τα πλούτη της (αυτοκίνητα, βίλες κλπ).

Σε παρακαλώ να ανασκευάσεις αμέσως τους απαράδεκτους και κακόβουλους ισχυρισμούς σου, για την υπέροχη ελληνική πραγματικότητα.

ΥΓ Εκείνο το "πας μη Έλλην βάρβαρος" μήπως ήταν ρατσιστικό ?

mtryfo είπε...

...για να καταγγείλουν οι γείτονες στην αστυνομία ότι η δασκάλα κακοποιούνταν απ τον σύζυγό της, θα έπρεπε να έχουν και την δική της συναίνεση, αλλιώς θα τον καλούσαν στην αστυνομία θα του έκαναν μερικές συστάσεις, άλλες τόσες στη γυναίκα του για να τα βρούνε, η οποία δεν ξέρουμε απ τον φόβο της τι θα μπορούσε να πει, ίσως και να μην τολμούσε να τον καταγγείλει και δυστυχώς η ιστορία θα κατέληγε πάλι εδώ....έτσι φοβούμαι...

εξ άλλου γνωρίζουμε ότι πολλές ιστορίες έχουν τέτοια κατάληξη, απλώς (τρόπος του λέγειν απλώς) αυτή είχε ενα "φρικτό" τέλος που μας συγκλόνισε όλους...

Οσο για τις "επιτυχίες" της αστυνομίας, με κάλυψε απόλυτα ο συμπολίτης μου βασικός μέτοχος...

dr.SeenG είπε...

Το περιστατικό της Μυκόνου είναι χαρακτηριστικό της κυριαρχίας των "γνωστών αγνώστων" (πόσο κλισέ έκφραση) της νύχτας. Αυτό της Σαντορίνης... έχει δύο σκέλη...
1) Ο αποκεφαλισμός της κοπέλας μπορώ να πω πως είναι απομονωμένο γεγονός.
αλλά 2) αν αληθεύουν οι πληροφορίες για ξυλοδαρμό... κάπου φταίει το... "σύστημα".
Επίσης...κάτι που χαρακτηρίζει τη φάρα μας είναι η αιματολαγνεία μας. Είδες το πρωτοσέλιδο του "πρώτου θέματος"?

Albus Genius είπε...

Πολύ καλό το κομμάτι.Η κοινωνία δεν επιλύει προβλήματα περιγράφει.Οι θάνατοι μεταξύ νονών ή από ξυλοδαρμούς νονών της νύχτας αναφέρονται ως εξής. Δολοφονήθηκε ο τάδε. Το σχόλιο : η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Λές και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και οι φόνοι είναι ένα φυσικό γεγονός σε μια κοινωνία ,όπως και η οπλοφορία και η απατεωνιά και όλα τα σχετικά.
Για την αποασυλοποίηση ναι, αλλά στη Σαντορίνη δεν υπήρχε ψυχίατρος για φαρμακευτική αγωγή,ψυχολόγος υπήρχε ,που δεν μπορούσε να δώσει φάρμακα. Ο παθολόγος που τον είδε ήταν ειδικευόμενος γιατρός που έκανε το "αγροτικό" του.΄Ολα αυτά κρύφτηκαν στις ειδήσεις.Ποιός τον παρακολουθούσε ουδείς. Παλιότερα κατα τη διήγηση όποιος χτύπαγε γυναίκα την πλήρωνε ακριβά,τώρα είναι δείγμα δύναμης να χτυπάς τον αδύνατο,τέτοια ξεφτίλα μας έχει κατακλύσει, για αυτό δεν μιλάει κανένας ψοφοδεής μην τυχόν και μπλέξει. Νομίζει βέβαια ότι η δικιά του πόρτα ποτέ δεν θα χτυπήσει για τα παιδιά του ,για τις αδερφές του ή για κάποιον άλλο δικό του. Μανταλώνει λοιπόν τη πόρτα του λέει ένα: δεν πα να κόψουν το λαιμό τους, και ζεί ευτυχισμένος.

[Germanos] είπε...

αν ειχαμε περισσοτερο κρυο σε αυτη τη χωρα θα ηταν καλυτερα

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως είσαι προκατειλημμένος με την αστυνομία και γενικά με την όλη δομή του κράτους. Δεν είδες σε πόσο σύντομο διάστημα η αστυνομία μας εξιχνίασε και τελικά συνέλαβε τους απαγωγείς του Μυλωνά;
Θα μου πεις τώρα πως αν ο Μυλωνάς δεν ήταν επιχειρηματίας αλλά...μυλωνάς με παραδοσιακό μύλο, ποιός θα ασχολούνταν μαζί του-ούτε κι Παλαιοκώστας βέβαια!
Κατά τα λοιπά μάλλον έχεις δίκιο και θα συμφωνήσω μαζί σου…

Aνεμος είπε...

'ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΆΝΕ ........ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕς ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ//???ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Aνεμος είπε...

ΑΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΔΕΨΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ

Κλαζoμένιoς είπε...

2 φόνοι, 3 φόνοι...

«Η διά βιαίας ενεργείας αφαίρεσις της ζωής ανθρώπου», ...ίσως να ερμηνεύει ο Σαρίπολος.

Η διά βιαίας ενεργείας αφαίρεσις της νοήσεως του ανθρώπου, με «ολυμπιακούς», «καλλιστεία», «reality shows» κι άστα να πάν στον ...6666666666 χαρακτηρίζονται τελικά ως φόνοι;

Δεν είμαι ενήμερος.
Πληροφορείστε με, παρακαλώ.

Λωτοφάγος είπε...

Τσα! Γύρισα!
Επειδή όμως με δέρνει ακόμα η σπαρίλα των διακοπών, και παρόλο που τα σχόλιά σας είναι εξαιρετικά, θα μου επιτρέψετε να μην σας απαντήσω δημοσίως αλλά να κάνω επιτρέψεις κατ'οίκον για να σας ευχηθώ Καλό Χειμώνα από κοντά.