Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Ο τρίτος δρόμος για το Λαγονήσι

Λευκωσία: Έμεινε στη φαντασία του ιδιοκτήτη! 
Πριν από μερικούς μήνες, και σατιρίζοντας τη διάσκεψη για το περιβάλλον στο Μπαλί, είχα γράψει ότι κι εγώ, αν ήμουν σε έναν τέτοιο παράδεισο, θα αργούσα να εκδώσω απόφαση.
Φαίνεται, λοιπόν, πως έγινε μόδα να συνεδριάζουν οι οικολογίζοντες κοινωνιστές μέσα στη χλίδα. Έτσι, το Παγκόσμιο Σοσιαλιστικό Συνέδριο λαμβάνει χώραν στο πολυτελέστερο ξενοδοχείο της Αττικής, στο Λαγονήσι. Εκεί μέσα, αραχτοί σε ανάκλιντρα και τσιμπώντας ταπεινό χαβιαράκι, θα συζητήσουν οι ευαίσθητοι σύνεδροι για την πείνα και τη φτώχεια στον κόσμο! Σωστά: "η φτώχεια θέλει καλοπέραση", δεν λέει ο σοφός λαός που τα έχει όλα προβλέψει;
Για να πληρωθεί η σφυρίδα και το chardonnay, η Νομαρχία Αθηνών έδωσε 500.000 ευρώ (από το ένα εκατομμύριο που της ζητήθηκε!) και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας άλλα τόσα! Και πάλι σωστά. Διότι, μπορεί ο Γιωργάκης να θεωρείται αμέσως καταλληλότερος μετά τον Κανένα για πρωθυπουργός, αλλά είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και, ως τέτοιος, πρέπει να δείξει ότι είμαστε άρχοντες και large!
Καμία σημασία δεν έχει αν υπάρχουν σχολεία διπλής βάρδιας ακόμα και μέσα στην Αθήνα, αν τα νοσοκομεία δεν έχουν προσωπικό και στηρίζονται στον πατριωτισμό γιατρών και νοσηλευτών, αν η έρευνα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ καρκινοβατεί λόγω έλλειψης πόρων, αν οι δρόμοι είναι πενταβρόμικοι και σκοτώστρες κι αν οι νέοι μας παίρνουν των ομματιών τους και την κάνουν για την Εσπερία. Εκείνο που προέχει είναι να μην μας πουν γύφτους οι επίγονοι του... κόκκινου Ντανί!
Πέρα όμως από αυτά, ακούω ότι το εν λόγω resort είναι και από τα πλέον αμαρτωλά: δεκάδες οι πολεοδομικές παραβάσεις, ενώ ο Δήμαρχος Καλυβίων και ο ξενοδόχος βρίσκονται αντιμέτωποι στα δικαστήρια! Μέχρι και πισίνες μέσα στη θάλασσα έχουν χτίσει, λέει! Στη θάλασσα που ανήκει στα ψάρια της, όπως έλεγε ένα ευφυέστατο σύνθημα της γενιάς μου! Εύγε, Γιωργάκη, ξεφτέρι έγινες δίπλα στους Άκηδες βλέπω!
Λευκωσία: τι νομίσατε; Μόνο εμείς έχουμε τον δικό μας Χάρο στην Αιόλου;
Οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικά αφιερωμένες στον AKRAT

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Na to 3eroun allh fora oi spoudastes - ekkolaptomenoi ereunhtes twn Panepisthmiwn ths Ellados, otan einai na pane na summetasxoun se sunedria, anti na zhtane lefta apo to mpampa kai th mama, h' na parakalane tous diorganwtes gia oikonomikh uposthri3h mazi me tous prwhn ESSDtes, na zhtane upotrofia apo th nomarxia A8hnwn. Giati, zhthsane pote kai tous eipe oxi?

Spy είπε...

"Φονιάδες των ψαριών, Πελεκάνοι"

Λωτοφάγος είπε...

@ Ποιος να τό'ξερε ότι η Νομαρχία είναι τόσο γενναιόδωρη, Ρούφα και Μίμη! Και όλο την κακολογούν! Προφανώς από κανενός το μυαλό δεν πέρασε να ζητήσει τη χορηγία της.

@ Εξαιρετικό σύνθημα, φίλε Κατάσκοπε! Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες σε έναν φτωχό συλλέκτη: ήταν σε τοίχο γραμμένο ή το άκουσες σε διαδήλωση; Και πότε περίπου;

marianaonice είπε...

Πικρές αλήθειες!!
Καμιά σημασία δεν έχει φίλε μου, αν δεν υπάρχουν όλα αυτά που εύστοχα επισημαίνεις!! Και επί πλέον αυτών και αν δεν υπάρχει Δικαιοσύνη και η απόδοσή της στη χώρα μας έχει καταντήσει ταινία επιστημονικής φαντασίας!! Ίσως γι΄ αυτό όλα πάνε κατά διαόλου και οι αγωνιστές της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τρέχουν να αποδείξουν ότι είναι ...άρχοντες στο ...γυφτομαχαλά!!
Να είσαι καλά! Τα λες πολύ ωραία!

Spy είπε...

Τοίχος, οδός Γερολάνου, Αργυρούπολη.
(μα καλά, ο οδικός χάρτης της Αθήνας είμαι...)

Unknown είπε...

Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται;
Χωρίς νά έχω δει το εξαιρετικό κείμενό σας μόλις ανήρτησα ένα αντίστοιχο με αφορμή το σημερινό ομότιτλο δημοσίευμα του κ. Ι.Κ. Πρετεντέρη στο σημερινό Βήμα!!

Λωτοφάγος είπε...

@ Σε ευχαριστώ, Μαριάννα. Τώρα να δεις γέλιο, που ο Σαρκοζί ανέλαβε την προεδρία της Ε.Ε., εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης!
Τα εγκαίνια μάλιστα, έκαναν οι Πολωνοί, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν θα επικυρώσουν τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Ελπίζω η Σοσιαλιστική Διεθνής να τα συζήτησε όλα αυτά και να έχει λύσεις!

@ Δικαιολόγησε πλήρως το όνομά σου, αγαπητέ Spy. Σε ευχαριστώ πολύ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Πάντως, με τον Πρετεντέρη δεν έχουμε σχέσεις, κύριε Βαρδάκα. Χαχαχα!
Όσο για "τα μεγάλα πνεύματα", εννοείτε προφανώς εσάς κι εμένα. Όχι τον άλλο, ε;

Locus Publicus είπε...

Με έπεισες φίλε Λωτοφάγε. Ανάμεσα στο ταπεινό χαβιαράκι και στις μεξικανικές πινακολάντες, ο γίγαντας Ελληνας σοσιαλιστής Γεώργιος θα οραματιστεί και το νέο όνομα του ΠΑΣΟΚ, για το Σεπτέμβρη. Αναρωτιέμαι αν εκείνος ο δυστυχής Τσουκάτος, κράτησε τίποτε και για τα γεράματα...

Το παραμύθι συνεχίζεται.

Unknown είπε...

Λωτόφαγε
Εννοώ και τους τρεις μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως τούς λυπάμαι. Να είσαι μέσα στη χλιδή και τήν γκλαμουριά, με τα τρεχούμενα νερά και τις πισίνες δίπλα σου, όλοι οι άλλοι με τα μαγιουδάκια τους να χτυπάνε τα drink τους στις ξαπλώστρες ενώ κάποιοι παραδίπλα είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στις αστακομακαρονάδες κι εσύ να πρέπει να συνεδριάζεις και πάλι να συνεδριάζεις κι άντε από τήν αρχή να ξαναματασυνεδριάζεις, ε, δεν λέει. Λέει; Σκέτη πίκρα είναι. Ναι, ναι, πολύ τούς λυπάμαι!

mtryfo είπε...

Εγώ πάλι άκουσα ότι ζήτησαν το "ΤΙΤΑΝΙΑ" αλλά ήταν κλεισμένο και έτσι τι να κάνουν οι σοσιαληστές, κατέληξαν αναγκαστικα στο "Λαγονήσι"
καλησπέρεεεεες!!!

Univers είπε...

Ο Ελληνικός σοσιαλισμός είχε ανέκαθεν αδυναμία στην θάλασσα. Επί εποχής ΑνδρΠαπανδρ οι υπουργοί τρωγόπιναν στον "Αστέρα" της Βουλιαγμένης, ο οποίος είχε φεσωθεί μέχρι το λαιμό.

Το πρόβλημα δεν είναι βέβαια μονοκομματικό, ούτε καν μόνον κομματικό. Επιστημονικά συνέδρια δίνουν και παίρνουν σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία και τα έξοδα δεν βγαίνουν μόνον από τις συνδρομές των μελών, κάποιοι άλλοι τα καλύπτουν εν είδει χορηγίας και με ευνόητα ανταλλάγματα από την συνεδριάζουσα επιστημονική κοινότητα (ο Τζάμπας - ως γνωστόν - πέθανε, του κάναν και τα εννιάμερα).

Spy είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον univers

akrat είπε...

χμ χμ μας αφιερώσατε βλέπω και φωτό... εμ πως...
εμείς εκφράζωσιν το ΜΕΛΛΟΝ το γίγνεσθε εξαρτάτε εκ του ΑΚΡΑΤ...
δεν είμαι όμως μόνος...
πίσω μου στοιχίζονται δράκοντες διάτοντες αστέρες εξωτικές μαιμούδες κροταλίες έχωσιν αναπηρίαν κινήσεως, πεταλούδες διαμέτρου 6 μέτρων!!!!
ΘΑ ΣΩΣΩΜΕΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ....

ωρέ δεν μου λες κάτι?
ζουλεύεις τους σοσιαλιστές βρε αχαίρευτε?

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΧΑΒΙΑΡΙ...

akrat είπε...

όσο τις παρατηρώ... δίνω άριστα στον τραβηχτή... υπέροχες...

Λωτοφάγος είπε...

@ Ο Τσουκάτος, αγαπητέ μου Λόκους, όπως και ο Αρσένης και η Γιαννάκου, είναι οι Ιφιγένειες των κομμάτων τους.
Πρόσεξε: δεν τους αθωώνω, απλώς κάποιοι τους έπεισαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, κι αυτοί έπαθαν έγκαυμα τρίτου βαθμού!
Ας πρόσεχαν, θα μου πεις, και θα συμφωνήσω.

@ Κύριε Βαρδάκα, μας υποτιμάτε και τους δύο: εσάς κι εμένα.

@ Έτσι όπως το θέτεις, φίλε μου Μπλογκούλη, με έκανες να δακρύσω! Πράγματι, είναι αξιολύπητα τα τσαμένα!

@ Συμβιβάστηκαν με κάτι κατώτερο, δλδ, mtryfo. Τι να κάνανε; Ήταν και το θέμα, βλέπεις, επείγον! Την καλησπέρα μου και σε σας, Κυρία μου...

@ Μόνο τα εννιάμερα, Univers; Στο οστεοφυλάκειο τον έχουν ήδη!
Όχι, οι λαμογιές δεν έχουν κόμμα ούτε χρώμα! Γι' αυτό άλλωστε και ακούμε συμπεράσματα συνεδρίων, τύπου "ο καφές κάνει καλό στην καρδιά"(χορηγός η Brasileiro) ή "δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα κινητά προκαλούν καρκίνο" (χορηγός η Φάκαφον)!

@ Akrat, χαίρομαι πάρα πολύ που βρέθηκε κάποιος να σώσει τον κόσμο, καθότι είμαι κομματάκι επικούρειος και κουράζομαι εύκολα. Γι αυτό και δεν ζουλεύω τους σοσιαληστές: δουλεύουν πολύ για να μας σώσουν.
Υ.Γ.1 Σιχαίνομαι το χαβιάρι: μυρίζει ψαρίλα!
Υ.Γ.2 Ευχαριστώ για το άριστα. I always do my best! (το δικό μου best, όχι του Αρβανίτη!)

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Ax, atuxes paradeigma! 8a mas epitreyete na uperamun8oume!

O kafes KANEI kalo kai den exoun kataferei na tou broun tipota kako! Kafes gia panta! Zhtw o kafes!

Kai mh mas arxisete ta peri uperbolikhs doshs kafeinhs, giati akoma kai nero ama pieis polu, 8a ta tina3eis! Prin anakaluf8oun o kafes kai to tsigaro, o kosmos htan monimws piwmenos kai / h mastourwmenos!

(Oxi, den katexoume metoxes Brasileiro. Den kapnizoume (polu). Alla pinoume sunexeia kafe. To kausimo tou dhmiourgikou mualou.)