Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Μίζενς, τσάντες και μιζέρια


Ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ επί Τσουκάτου δεν είδε τις τσάντες με το ένα εκατομμύριο μάρκα, διότι αυτός κατοικοεδρεύει στον 3ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ το ταμείο είναι στον 2ο. Μάλιστα. Λογικό μου φαίνεται: εδώ δεν επικοινωνούν τα μυαλά τους, θα επικοινωνούν οι όροφοι; Αναρωτιέμαι μόνο γιατί δεν βγαίνει να πει έντιμα: «Ναι, βρε παιδιά, μου φέρανε λεφτά για το κόμμα και τα πήρα επειδή είχαμε έξοδα. Για ευνόητους λόγους δεν ενδιαφέρθηκα για τον άγνωστο δωρητή».
Πέρσι τέτοια εποχή φούντωναν οι φήμες για πρόωρες εκλογές. Οι νουνεχείς υποστήριζαν πως δεν υπήρχε σοβαρός λόγος για κάτι τέτοιο. Τελικά, οι εκλογές έγιναν. Και φέτος υποψιαζόμαστε το λόγο: για να ισχύσει ο νόμος της παραγραφής για την προπροηγούμενη κυβέρνηση! Συμφωνία κυρίων, λοιπόν;
Φέτος ακούγονται πάλι ψίθυροι. Πάμε για νέα παραγραφή; Φοβάμαι ότι με τόσα σκάνδαλα θα έχουμε κάθε χρόνο εκλογές. Ευτυχώς που καταργήθηκαν τα εκλογικά βιβλιάρια!

Η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, η οποία επρόκειτο να δοθεί στο Πεκίνο με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη και του Μανόλη Μητσιά, δεν θα πραγματοποιηθεί διότι το ΥΠΠΟ δεν έχει χρήματα. Όλως παραδόξως βέβαια, βρέθηκαν χρήματα για τη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη. Τι είπες; Είναι φίλος του πρωθυπουργού; Μα τι κακοήθειες είναι αυτές;


Το concept του νέου σήματος της ΕΡΤ μας κόστισε ΜΟΝΟ 1.200.000 ευρώ!!! Σχεδιάστηκε δε από αγγλική εταιρεία, στην οποία δόθηκε η δουλειά με απευθείας ανάθεση! Ασχέτως αν το βρίσκετε καλαίσθητο ή όχι (εγώ ΟΧΙ), με ποιο δικαίωμα η δημόσια τηλεόραση που πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ ανέθεσε όπου γούσταρε αντί να κάνει δημόσιο διαγωνισμό; Γιατί, διάολε, υπάρχει το ΤΕΙ Γραφιστικής, η Σχολή Βακαλό και τόσα ΙΕΚ; Δεν έχουμε ταλέντα που θα μπορούσαν να το φτιάξουν καλύτερο; Αναρωτιόμουν κι εγώ γιατί είναι τόσο άτεχνο το τ… Απλούστατα, ο Άγγλος το σχεδίασε σαν t.

Επειδή στην ανάρτησή μου με τίτλο «10+1 άχρηστα πράγματα…» έγραψα ότι η Φιλανδία έχει κουνούπια το φθινόπωρο, η θεία μου με κατσάδιασε άγρια που προσέβαλα ξένους ανθρώπους! Ζητώ ταπεινά συγγνώμη και διορθώνω: τα δρακουλιάρικα κουνούπια ζουν στη Νορβηγία! Συνεπώς, στη Φιλανδία μπορώ να πάω.

Και ένα νόστιμο: ακούμε συνεχώς ότι τα δύο νεοκλασικά κτίρια στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου εμποδίζουν το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως «να συνομιλεί» με τον Παρθενώνα. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, γνωστότερος ως Vangelis, έδωσε μια απάντηση που με καλύπτει πλήρως: «Δεν θα έπρεπε να ρωτήσουν και τη γνώμη του Παρθενώνα αν επιθυμεί να «συνομιλήσει» με ένα τέτοιο κατασκεύασμα;» Γεια σου, ρε Βαγγέλη!

Υ. Γ. Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από το Λωτοφάγειο Αρχείο Λαϊκής Επιγραφικής (Λ.Α.Λ.Ε.) και τραβήχτηκαν στην Άνδρο (2002-04).

9 σχόλια:

Spy είπε...

Post "όλα σε 1";
Σα διαφήμιση της Alpha Bank ένα πράγμα...

Πάντως έχεις σε όλα το δίκιο σου.
Ειδικότερα για το σήμα της ΕΡΤ (το πιο ανώδυνο θέμα έπιασα λόγω ΠΣΚ) εκτός από εσένα κι εμένα, και άλλοι 5-6 εκατομμύρια έλληνες (οι άλλοι απλώς δεν βλέπουν τηλεόραση) έχουν την ίδια ακριβώς γνώμη για την αισθητική του. Τώρα που μάθαμε και το ποσό, θα έχουμε και την ίδια ακριβώς απορία.

Ναπoλέων είπε...

Λωτοφάγε, καλημέρα και καλό ΣαΚυ.

Επί του καλού σου, ως συνήθως, "ποστ' έχω μερικές, ως συνήθως, σημειώσεις ας πούμε.
Θ' αρχίσω από τον πάτο.

* Καταγγέλλω τον Βαγγ. Παπαθανασίου ως λογοκλόπο διότι η απορία έχει αρχικώς διατυπωθεί, όταν σε γήπεδο είχαν ακουστεί ιαχαί:
«Δεν θα γίνεις έλληνας ποτέ,
αλβανέ, αλβανέ»
κατά ποδοσφαιριστή που είχε τολμήσει να βάλει γκόλ.
- Τόν ρώτησαν άν θέλει να γίνει έλληνας;;;
* Ως προς τους Νορβηγούς κώνωπες, συμφωνώ. Να μην έχουν πετάξει άραγε κι ώς τη Φινλανδία;
* Καταγγέλω ως λογοκλόπο και την «Toilet» διότι πρόκειται περί φράσεως του Μποστ που την ανέγραφε σε καθήκια (πραγματικά, όχι μεταφορικά...) που πουλούσε στο μαγαζί του.
* Οι εκλογές θα γίνουν πρόωρα, ώστε να παραγραφούν τα δωροληπτικά αδικήματα των δικών τους, αλλά και για να ισχύσει στις ΕΠΟΜΕΝΕΣ, που κι αυτές θα γίνουν πρόωρα, ίσως μαζί με τις ευρωεκλογές..., το νέο καλπονοθευτικό εκλογικό "σύστημα Παυλόπουλου", που χαρίζει 50 έδρες στο 1ο κόμμα, ...κακομεταχειρίζεται τους συνασπισμούς κομμάτων... και δίνει «ισχυρές» κυβερνήσεις, όπως και το παρόν "Σκανδαλίδη", αντοχής ενός έτους...
* Το φαινόμενο της κοινωνικής αποξένωσης λόγω ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΥ κίνησης (ασσανσέρ) σε μιά πολυκατοικία σε αντιπαραβολή με την αναπτυσσόμενη κοινωνικότητα λόγω ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ κίνησης (π.χ. παλιές αυλές με δωμάτια γύρω-γύρω) έχει μελετηθεί επαρκώς πολύ παλιότερα από κοινωνιολόγους και αρχιτέκτονες και ΚΑΜΜΙΑ, μα απολύτως ΚΑΜΜΙΑ, ευθύνη δεν έχει το ΠΑΣΟΚ και ο "Θόδωρος της Πόπης" για την αποξένωση αυτή.

α-α-ε
N.

Ανώνυμος είπε...

Να σημειωθεί με ιδιαίτερη έμφαση ότι για όλα όσα αναφέρεις, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο, ΟΥΔΕΜΙΑ ευθύνη φέρει η ΕΡΤ η οποία πασχίζει να φτάνει πάντα καθαρό το σήμα της και στον τελευταίο ιθαγενή τής ηπείρου μας...
Παράκληση όπως το ανωτέρω επαναληφθεί με αποκλειστικό σκοπό την εμπέδωση.

Λωτοφάγος είπε...

@ Και νοικοκυρεμένα, Spy!
Γιατί θα έχεις απορία; Κουμπάροι, ξαδέλφια, συγγενείς, φίλοι, όλοι παίζουν!

@ "Μετανάστες, μην μας αφήνετε μόνους με τους Έλληνες": αυτό μου θύμισες, φίλε Ναπολέων.
Σοβαρά; Του Μποστ είναι; Τώρα εξηγείται! Είπα κι εγώ πώς ένας ταβερνιάρης στην Άνδρο ήξερε τόσο καλά ελληνικά!
Και μπορούν να κάνουν κυβέρνηση με 35%;
Σωστά. Πάντως ποτέ δεν περίμενα να έχουμε και τρίτη Ιφιγένεια στο ΠΑΣΟΚ μετά τον Λαλιώτη και τον Αρσένη! Χεχεχε!

@ Μα, ασφαλώς, Μπλογκούλη. Η ΕΡΤ είναι μεγαλύτερη φίλη μας από την Εθνική Τράπεζα!
Πριν από μερικά χρόνια, διάβασα με έκπληξή μου ότι η ΕΡΤ απασχολεί στο ραδιομέγαρο... 15 νομίζω κηπουρούς!!! Όσους φαντάζομαι και ο Εθνικός Κήπος.

Ταχυδρόμος! είπε...

Καλημέρα!

Μία μικρή διόρθωση αν και το αποτέλεσμα δεν αλλάζει: ήταν 1 εκατ. μάρκα δηαλδή 400.000 ευρώ.

Όσο δηλαδή για να φτιάξοθμε 2 σχολεία σε μεγάλες πόλεις ή 10 στα ακριτικά νησιά..

akrat είπε...

μπρε
μου άνοιξες νέους δρόμους..
και ασχολούμε με τις επιγραφές χρόνια τώρα...
για πες περισσότερα...
μην τα κρατάς ούλα για πάρτη σου..
για τις μίζες .... δεν λέω ... στην απέξω είμαι... χαχα στην από μέσα απαπα δεν θα ήθελα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Έχεις δίκιο, Ταχυδρόμε. Ανακάλυψα το λάθος μόλις χτες, αλλά λησμόνησα να το διορθώσω. Καλοκαιρινή ραστώνη γαρ! Ήδη αποκατέστησα την αλήθεια!

@ Αραιά και πού δημοσιεύω τέτοιες πινακίδες στο μπλογκ μου, Akrat. Ψάξε το. Στο άμεσο μέλλον θα βάλω κι άλλες. Ασφαλώς και δεν τις κρατάω για πάρτη μου. Τι με πέρασες; Σκρουτζ;

Ούτε κι εγώ θέλω ανάμειξη με μίζες. Θέλω να μείνω πάντα ένας ανέμελος σαρκαστής Λωτοφάγος!

Ανώνυμος είπε...

1 ekat. marka einai 500 000 eurw, den einai? (Opoia sxolastikoths...)

Sophia είπε...

Καλό μήνα Λωτοφάγε.Ώστε έχεις έρθει και στην Άνδρο...Εντυπώσεις;