Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Τα οψώνια


Σκόπιμα όλες αυτές τις μέρες δεν σχολίασα τους γάμους των ομοφυλόφιλων, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι απλώς δεν μας πέφτει λόγος! Οι σεξουαλικές επιλογές των συνανθρώπων μας πρέπει να είναι σεβαστές και να μην απασχολούν το μυαλουδάκι ημών των υπολοίπων. Έχουμε ήδη πολλή δουλειά ασχολούμενοι με τα του οίκου μας. Εξαιρείται, ασφαλώς, η παιδοφιλία, διότι εκεί δεν υπάρχει συναίνεση δύο ενηλίκων, αλλά βιασμός.
Αξιοποιώντας το κενό νόμου, τέσσερις άνθρωποι ζήτησαν από τον δήμαρχο της Τήλου να τους παντρέψει, και αυτός δέχτηκε, δεδομένου ότι η τέλεση πολιτικού γάμου είναι μέσα στα καθήκοντά του. Ο Α. Αλιφέρης, γιατρός και θύμα κοινωνικών διακρίσεων στα νιάτα του –όταν του απαγορεύτηκε η είσοδος στην ιατρική σχολή επί χούντας λόγω κοινωνικών φρονημάτων- έχει παλέψει πολύ για να βοηθήσει το νησί που «υιοθέτησε» . Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Άρα ούτε και σε αυτό το θέμα χρειαζόταν η γνώμη μου.

Η δήλωση όμως του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ «Τα γαρ οψώνια της αμαρτίας θάνατος», η οποία υπονοεί ότι η δολοφονία του Σεργιανόπουλου ήταν θεϊκή τιμωρία, είναι προσβολή νεκρού! Και ως τέτοια, με εξόργισε!
Επιπλέον, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Και όλα δείχνουν πόσο λανθασμένη ήταν η απόφαση του μακαριστού Χριστόδουλου να μην προβεί στην απαραίτητη κάθαρση, όταν πριν από 3 χρόνια οι πομπές κάποιων ιεραρχών σκανδάλιζαν τον ελληνικό λαό. Διότι η ατιμωρησία και η αδιαφάνεια, μαζί με την άποψη που είχε κυριαρχήσει επί των ημερών του ότι η Εκκλησία μπορούσε να χώνει τη μύτη της σε ξένα χωράφια, αποχαλίνωσε τους πάντες! Κι αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα για όλους!

Δεν πίστευα ότι θα το έλεγα ποτέ, αλλά ειλικρινά λυπάμαι τον νέο Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει δώσει μόνο δείγματα σεμνότητας και αξιοπρέπειας!

12 σχόλια:

Theogr ο κηπουρός είπε...

Δυστυχώς έχω πικρή πείρα από το πόσο κοντόφθαλμοι και αναχρονιστικοί είναι κάποιοι άνθρωποι που τους θεωρούσαμε σπουδαίους και προοδευτικούς. Τι να πει κάνεις. Για μια καλημέρα πέρασα, παίζει κι ένα διαγωνισμός αν σε ενδιαφέρει. Καλό τριήμερο να έχουμε και καλό καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές- έμεινε και τίποτα να κάψουνε;

Γεφυριστές είπε...

Καλημέρα Λωτοφάγε,
είναι γνωστό ότι η χώρα αυτή στροβιλίζεται καθημερινά γύρω από την πυελική ζώνη (που θα έλεγε και ως γιατρός ο κ. Αλιφέρης). Ήτοι: τα πάντα κινούνται γύρω και με βάση τα γεννητικά όργανα των πολιτών αλλά και των κατά καιρούς ασκούντων εξουσία (μονίμως γραμμένους μας έχουν). Εξαιρετικό το άρθρο σου, έξω από τα δόντια (ανεβήκαμε ανατομικά!) κι όσο για την παροιμία τα λέει ΟΛΑ. Εντύπωση επίσης μας έκανε και η αναφορά σου στο πρόσωπου του άξιου δήμαρχου. Ωραία πράγματα.
Σε ευχαριστούμε για τη φιλοξενία

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τη δήλωση τού μητροπολίτη θα έπρεπε να έχουμε ξεμείνει σχεδόν από κληρικούς.
Όσο για το σπίτι τού κρεμασμένου και τη σχέση του με τα σκοινιά τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Τώρα πια το σπίτι τού κρεμασμένου το γεμίζουν απ' άκρη σ' άκρη με σκοινιά για να παρέχουν διευκολύνσεις σε όποιον εμπνευστεί από τόν χώρο και τήν περιρρέουσα ατμόσφαιρα και αποφασίσει να ακολουθήσει το λαμπρό παράδειγμα τού προγενέστερου αυτόχειρα. Το θεάρεστο αυτό έργο το αποκαλούν αλληλεγγύη προς τόν πλησίον και παροχή χείρας βοηθείας σε υπάρξεις με έλλειψη αυτοπεποίθησης. Βοήθειά μας…

Locus Publicus είπε...

Θα σταθώ στην τελευταία παράγραφο, για να τονίσω τη σπουδαιότητά της. Η γλώσσα και δημόσιος λόγος που παράγουν πολλά μέλη της Εκκλησίας είναι απαράδεκτος. Πέρα απο ποίμνιο, η Εκκλησία είναι και διοικητικός οργανισμός. Αν ο Ιερώνυμος δεν μπορεί αν τον διοικήσει, τότε ας επιλέξει κάποιον άλλον. Γιατί το μαγαζί έχει χάσει μέτρα και σταθμά. Μια εκκαθάριση θα χαροποιούσε τους πάντες.

sergios είπε...

Πράγματι, αυτός ο Ιερώνυμος πρέπει να είναι γαμώ τα παιδιά! Πως να έμπλεξε με όλους αυτούς άραγε;

mtryfo είπε...

Δεν πίστευα ότι θα το έλεγα ποτέ, αλλά ειλικρινά λυπάμαι τον νέο Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει δώσει μόνο δείγματα σεμνότητας και αξιοπρέπειας!,

για να δούμε πόσο θ αντέξει αυτός ο άνθρωπος, που δεν προλαβαίνει να τους μαζεύει...μια τον Θεσσαλονίκης, μια τον Πειραιώς, μια των Καλαβρύτων...ειναι και πολλοί αναθεμά τους...

Unknown είπε...

"Επιπλέον, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Και όλα δείχνουν πόσο λανθασμένη ήταν η απόφαση του μακαριστού Χριστόδουλου να μην προβεί στην απαραίτητη κάθαρση, όταν πριν από 3 χρόνια οι πομπές κάποιων ιεραρχών σκανδάλιζαν τον ελληνικό λαό."
Αναμφιβόλως έχετε δίκαιο..
Μία από τις μεγαλίτερες αστοχίες του Χριστόδουλου αυτή ήταν. (Η άλλη - και μεγαλίτερη- ότι δεν έκοψε τα πόδια των Φαναριωτών όπως έκανε ο αντάρτης Σεραφείμ!!).
Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και στην κυριότερη περίπτωση, του αρσενοκοίτου και πολυεκατομμυριούχου Αττικής, τον οποίο απεμάκρυνε από την Μητρόπολή του το Φανάρι ακύρωσε την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος!! Χωρίς μάλιστα να έχει δικαίωμα (με παρότρυνση του σημερινού "Μητροπολίτου του κλεινού άστεος των Αθηνών",όπως απεκάλεσε ο Βαρθολομαίος τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, του Ζακύνθου κλπ κλπ ..

vasikos metoxos είπε...

Ο Κολοσούσας είναι εδώ αγαπητέ. Δεν σταμάτησε ποτέ η μπόχα. Πάλι καλά που τον διάβασαν τον μακαρίτη τον Σεργιανόπουλο στην Δράμα και δεν τον παράχωσαν στην χωματερή.

Mystis είπε...

Ως προς το παπαδαριό, Λωτοφάγε, έχεις δίκιο και προσυπογράφω. Κούρασαν πολύ τον κόσμο, ας έχουν υπόψη τους ότι η αντίδραση μπορεί να ρθει ξαφνικά και εκεί που δεν το περιμένεις.
Όσο για τους γάμους των ομοφυλόφιλων το ξεπετάς το θέμα. Δεν ξέρω, πραγματικά δεν ξέρω. Έχω την αίσθηση ότι και ο αγλαός δήμαρχος Τήλου κάπου κάνει λάθος. Κάτι του διαφεύγει. Κάτι διαφεύγει όλων μας.
Νομίζω ότι όταν αγγίζουμε αυτό το θέμα (γάμος ομοφυλοφίλων κτλ.) είμαστε ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ...

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν νομίζω να έμεινε τίποτε, Theogr, αλλά αυτοί είναι ικανοί για την έκπληξη.

@ Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, Αλέκα-Κώστα. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να μετονομαστούμε σε Πυελλάδα, έχετε δίκιο.

@ Ναι, ναι, οι άγιοι πατέρες μας φροντίζουν πάντα, Μπλογκούλη. Πότε με την αγιαστούρα και πότε με το μελίρρυτο λόγο τους!

Λωτοφάγος είπε...

@ Μπα,ξέρω μερικούς που δεν θα χαίρονταν καθόλου, καλέ μου Λόκους.

@ Παρακολουθώ την όλη φάση με την περιέργεια εντομολόγου, Σέργιε. Δεν καταλαβαίνω γιατί εξέλεξαν αυτόν τον άνθρωπο! Μήπως για να φαίνεται περισσότερο ο Άνθιμος;

@ Είναι πράγματι πολλοί, Μtryfo. Και μαυροντυμένοι σαν κοράκια!

@ Ένας πατριάρχης χωρίς ποίμνιο, ένας ακριβοθώρητος αρχιεπίσκοπος κι ένας αρχομανής μητροπολίτης Θεσ/νίκης: τι απίθανη παρέα, κύριε Βαρδάκα!

@ Μήπως ήταν κατειλημμένη, Βασικέ; :)

@ Εξαρτάται τι γνώμη έχεις για το γάμο, αγαπητέ Μύστη. Αν τον θεωρείς θεσμό για τη διαιώνιση του είδους, τότε έχει δίκιο ο Χατζηγάκης. Αν είναι ένωση δυο ανθρώπων που αγαπιούνται, έχει άδικο.
Σε κάθε περίπτωση, κρύβει τόση ιδιοτέλεια και ασχήμια, που αναρωτιέμαι γιατί δεν έχει ακόμη αντικατασταθεί!

Unknown είπε...

Ένας Πατριάρχης χωρίς ποίμνιο, αιχμάλωτος (στην καλύτερη περίπτωση!!) του Τουρκικού Κράτους ο οποίος εξελέγη ως Πατριάρχης με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στην κεφαλή του Μυσουλμάνου και Τούρκου Νομάρχη Κωνσταντινουπόλεως..
Και ο οποίος επιμένει να έχει "το δεσμείν και το λύειν" στην Εκκλησία της Ελλάδος..¨