Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Διαμαρτύρομαι!

Πινακίδα στη Λευκωσία από την προ-ευρώ εποχή

- Διαμαρτύρομαι επειδή όλες οι δυνάμεις του Σύμπαντος έχουν συνωμοτήσει για να μην μπορέσει ο Πρωθυπουργός μας να παρακολουθήσει το Euro με την ησυχία του! Πάνω που πήγε ο άνθρωπος στην Αυστρία για να συζητήσει με τον καγκελάριο της χώρας για την ευρωπαϊκή ακρίβεια (!), ο Εγκέλαδος θυμήθηκε να κουνήσει τη δυτική Πελοπόννησο. Με το που επιστρέφει στην Ελλάδα τη Δευτέρα σκεπτόμενος «δεν πειράζει, θα δω τον αγώνα στην τηλεόραση», απάγεται ο πρόεδρος των βιομηχάνων της βόρειας Ελλάδας. Και με το που ανακοινώνουν οι απαγωγείς την τιμή, νά σου οι υπουργοί Απασχόλησης της Ε.Ε. να ψηφίζουν το 65ωρο!

- «Επιτέλους!», αναφωνούν οι υπονομευτές Βρετανοί, «ήρθατε στα λόγια μας! Χαζοί είμαστε που από το 1993 διατηρούμε το δικαίωμα –μόνοι εμείς από όλη την Ε.Ε.− να αυξομειώνουμε κατά βούληση τις ώρες απασχόλησης; Κοιτάξτε πόσο χαμηλά είναι η δική μας ανεργία και πόσο ψηλά η δική σας»! Κυρίες και κύριοι, διαμαρτύρομαι διότι, 15 χρόνια τώρα, στη Βρετανία οι εργαζόμενοι δούλευαν επισήμως 60 ώρες και αμείβονταν για 60, ενώ στην Ελλάδα εξακολουθούν να δουλεύουν ανεπισήμως 65 ώρες και να αμείβονται για 40! Μεγάλη αδικία! Με τη νέα οδηγία όμως –αν επικυρωθεί από το Ευρωκοινοβούλιο- οι Έλληνες θα δουλεύουν και επισήμως πλέον 65 ώρες, ενώ θα πληρώνονται για 40 για να μην προκαλέσουν πληθωρισμό! Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: πώς γίνεται να μην χρησιμοποιούμε ποτέ ως χώρα το δικαίωμα εξαίρεσης για κάτι καλό, αλλά να προτιμούμε την αποχή από την ψηφοφορία;

- Διαμαρτύρομαι επειδή οι βουλευτές είναι οι πιο κακοπληρωμένοι Έλληνες! Σήμερα, στην εκπομπή «Υπάρχει είδηση» της ΕΤ3 άκουσα έναν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να προκαλεί ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ Έλληνα να ανταλλάξει το εισόδημά του με τη βουλευτική αποζημίωση και «αφού πληρώσει τα μηνιαία έξοδα», να του πει μετά «αν μπορεί να ψωνίσει με τα υπόλοιπα από το σούπερ μάρκετ»! Ναι, όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, οι βουλευτές μας πένονται!

- Και κάτι τελευταίο. Την Κυριακή, ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην Αυστρία ανακοίνωνε με στόμφο: «Βρισκόμαστε στις όχθες του ποταμού Salz που σημαίνει αλάτι, σαν αυτό που θα βάλουν την Τρίτη στις πληγές τους οι Σουηδοί»!!! Ελπίζω ότι τώρα που τσούζουν οι δικές μας πληγές, ο αγαπητός κύριος θα κατάλαβε την παροιμία «ακόμα δεν τον είδαμε και Γιάννη τον εβγάλαμε».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Spy είπε...

Δεν έχεις κι άδικο...
Σε σχέση με τους βουλευτές πάντως, για διευκρίνησέ μου, αν ξέρεις. Εννοούσε ο "αδιάφθορος" και αδικημένος αυτός κύριος, ΜΟΝΟ τη βουλευτική του αποζημίωση ή και όλα τα συμπαρομαρτούντα (εκτός έδρας, οδοιπορικά, αυτοκίνητο, κινητά, γραμματείς, courier, σωματοφύλακες, αμοιβές για συμμετοχή σε επιτροπές κλπ.);
Γιατί αν εννοούσε μόνο το πρώτο, να του δώκουμε κι εμείς το κατιτίς μας του ανθρώπου, να μην πεινάει... μιας και τον έβαλαν με το ζόρι να κάνει αυτό το σκατοεπάγγελμα. Μα καλά, που τη βρήκε τη δουλειά; Από τον ΟΑΕΔ του την πασάρανε;

mtryfo είπε...

αυτοί οι απαράδεκτοι
"απεσταλμένοι" όχι μόνο του Σκάϊ αλλά και άλλων καναλιών, που νομίζεις ότι ζούν σε άλλο κόσμο ή που πρέπει να λένε αυτές τις μ#$%$^@&, απορώ πως κυκλοφορούν την επομένη και δεν φοβούνται μη τους φασκελώσει κάποιος σοβαρός άνθρωπος...

Λωτοφάγος είπε...

@ Αναφερόταν στη βουλευτική "αποζημίωση". Και μόνο η λέξη, αγαπητέ μου κατάσκοπε, δείχνει ότι οι άνθρωποι αυτοί επιτελούν ένα επώδυνο και βλαβερό επάγγελμα, κάτι σαν τη μυοκτονία ή την αποκομιδή απορριμμάτων, ε; Υποθέτω ότι πρέπει να τους χρωστάμε χάρη: κάποιος πρέπει να κάνει τη σκατοδουλειά! Το πρόβλημα είναι ότι δεν συγκράτησα το όνομά του, για να του στείλω κανα νέο άνθρωπο που δουλεύει για 600 ευρώ ώστε να κάνει συμφέρουσα ανταλλαγή!

@ Δεν φοβούνται, mtryfo, διότι είμαστε πια πολιτικά ορθοί και δεν φασκελώνουμε.

ILIAS είπε...

Καλημέρα Λωτοφάγε

Με βάζεις σε υποψίες! λές ο Σημίτης να είναι ο άξιος συνεχιστής του Μητσοτάκη;

Α δουλεύουμε και επίσημα 60 ώρες; δηλαδή μέχρι τώρα ήταν ανεπίσημα;

Προσφέρομαι προσφέρομαι! Ανταλλάσω τον παχυλό μου μισθό για τα ψίχουλα που λαμβάνει ο εν λόγω βουλευτής!

Τουλάχιστον μαθαίνουμε ξένες γλώσσες Salz=αλάτι λοιπόν bourg=μας έπεσε βαρύ το χάμπουρκερ μήπως;

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα αρκετά ποστ από το blog σου. Στα δύο πρώτα είχα ήδη αναφωνήσει: Επιτέλους! Ποικιλία θεμάτων. Εύστοχα όσο και καυστικά σχόλια. Έχει γίνει τρομερά δύσκολο το ζήτημα τής επιλογής αγαπημένων ιστολογίων όπου δεν θα χάσει κανείς το χρόνο του. Το δικό σου κερδίζει επάξια μια θέση στα αγαπημένα μου.
Σίγουρα θα υπάρχουν πολλά καλά blog αλλά η έλλειψη χρόνου καθιστά δύσκολη τήν ανακάλυψή τους. Μια καλή μέθοδος να τα βρίσκουμε είναι να εμπιστευόμαστε τις λίστες τών αγαπημένων όλων εκείνων που ήδη έχουμε κατατάξει στους αξιόλογους.
Όπως και να 'χει χάρηκα που σε βρήκα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, Έκτορα, και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κάθε τόσο ανασταίνεται σαν τον Δράκουλα! Πάντως, ο Γιωργάκης τον έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, λέει. "Η μικρή Ελένη/κάθεται και κλαίει/γιατί δεν την παίζουνε/τα άλλα τα παιδάκια".
Είδες που κι εσύ δεν το ήξερες; Γι'αυτό είναι η ΕΕ, βρε κουτό: για αν προστατεύει τον εργαζόμενο.
Λοιπόν, μας μένει να μάθουμε το όνομα του βουλευτή, για να του ανακοινώσουμε ότι βρέθηκε ο καλός Σαμαρείτης!

@ Μια άλλη καλή μέθοδος, Μπλογκούλη, είναι να διαβάζεις με προσοχή τους σχολιαστές και να επισκέπτεσαι όσους βρίσκεις ενδιαφέροντες. Αυτήν εφαρμόζω, κι έχω βρει πολύ ωραίους τύπους!
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά κυρίως σε ευχαριστώ για την ωραιότερη ανάλυση της Εθνικής Ελλάδος που έχω διαβάσει!