Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Πας ο αιτών λαμβάνει...

Στάθης, από τη χθεσινή Ελευθεροτυπία

Από το ένθετο "Ρεπορτάζ" της εφημερίδας Χτύπος του Νέου Ηρακλείου αλίευσα το εξής χαριτωμένο: Ένα ΑΤΜ της Βρετανίας τρελάθηκε και άρχισε να βγάζει χαρτονομίσματα των 20 £ αντί των 10! Για 5 ολόκληρες ώρες, οι ευτυχισμένοι πελάτες έπαιρναν τα διπλάσια από όσα ζητούσαν! Ως Βρετανοί, μάλιστα, που έχουν αναγάγει την «ουρά» σε επιστήμη , συμφώνησαν δημοκρατικά να κάνει ο καθένας 3 (!) αναλήψεις και να επιστρέφει στο τέλος της ουράς. Το συνολικό ποσό που έδωσε το μηχάνημα προτού χαθεί το όνειρο ήταν 15.000 £!!

Από το περιοδικό "Εικόνες" της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής: Οι υπεύθυνοι για τις συναυλίες τρέμουν τις απαιτήσεις των ροκ σταρ. Οι Def Leppard, όμως, που θα εμφανιστούν στο Στάδιο Καραϊσκάκη την 1η Ιουλίου, ζήτησαν απλώς να υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί, γυαλί και πλαστικό στα καμαρίνια τους! Με αυτή την αφορμή, και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, οι υπεύθυνοι θα εγκαταστήσουν τους μπλε κάδους ανακύκλωσης στο χώρο της συναυλίας! Εύγε, εύγε, εύγε!

Θα μάθατε ασφαλώς ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τίμησε σπουδαίους Έλληνες και ξένους που προσέφεραν στην ανθρωπότητα. Ένας από τους τιμώμενους ήταν ο Θανάσης Βέγγος, που δήλωσε με πίκρα ότι «δεν υπάρχουν πια καλοί άνθρωποι»! Υπάρχουν Θανάση μου, απλώς μένουν στη σκιά, για να μην τους μαυρίσει ο ήλιος.

Για παράδειγμα, ο «Ρομπέν των φυλακών», αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος, ο οποίος 30 χρόνια τώρα οργώνει τις φυλακές στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Αλβανία και το Ισραήλ και απελευθερώνει άπορους φυλακισμένους που δεν μπορούν να εξαγοράσουν την ποινή τους! Ο 77χρονος Θεσσαλονικιός ιερωμένος έχει απελευθερώσει ήδη 10.350 ανθρώπους και συνεχίζει!

Ή ο ελληνορώσος αστροναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν, που κρατάει μέσα στην καρδιά του την Ελλάδα σαν πολύτιμο διαμάντι και δεν την ευτελίζει «μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου», όπως λέει ο Ποιητής (ποιος ποιητής; Ντροπή!), έτσι όπως μόνο οι Έλληνες της διασποράς ξέρουν να κάνουν. Γιατί εμείς… άσε καλύτερα!

Ο αγαπητός Κάρολος τίμησε επίσης τον ελληνοαμερικανό πρώην Δημοκρατικό γερουσιαστή Paul Sarbanis, εισηγητή του νόμου Sarbanis-Oxley, ο οποίος θέσπισε το 2002 αυστηρό πλαίσιο για τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Κύριε Σαρμπάνη μας, μια και συνταξιοδοτηθήκατε στις States, δεν έρχεστε προς τα δώθε… που σας χρειαζόμαστε για ένα πλαισιάκι; Έτσι, για να μην μπορεί κανείς να απασχολεί ανθρώπους χωρίς να τους πληρώνει! Ή, ακόμα καλύτερα, να πηγαίνει σπίτι του αν δεν πληρώνει τις εισφορές!

Τον φωτογράφο Αριστοτέλη Σαρρηκώστα που απαθανάτισε με την φωτογραφική του μηχανή τη νύχτα του Πολυτεχνείου και τον ολλανδό δημοσιογράφο και οπερατέρ Αlbert Coerant, στον οποίο οφείλεται η με κίνδυνο της ζωής του λήψη του μοναδικού κινηματογραφικού ντοκουμέντου από την είσοδο του τανκ στο Πολυτεχνείο. Η σκηνή έκανε το γύρο του κόσμου και ο ολλανδός ανταποκριτής την παραχώρησε στο ελληνικό κοινό χωρίς να κρατήσει δικαιώματα.

Τη Φατίμα Ελόγιεβα, καθηγήτρια του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης που, ως είθισται, μας αγαπά περισσότερο από όσο αγαπάμε εμείς τους εαυτούς μας.

Και να τελειώσω με κάτι χιουμοριστικό. Τιμήθηκαν με το Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής και δύο υπέροχοι σκιτσογράφοι: ο Κώστας Μητρόπουλος –οι πρώτες του γελοιογραφίες έχουν την ηλικία μου!- και ο Βασίλης Χριστοδούλου, ακόμα πιο… παλαίμαχος! Άξιοι!

Υ.Γ. Όλους τους τιμηθέντες θα βρείτε στο omogeneia.ana-mpa.gr

14 σχόλια:

dr.SeenG είπε...

Χμ...αυτό με το ΑΤΜ ενεργοποίησε τη φαντασία μου και το ελληνικό μου "δαιμόνιο". Αν μου τύχει ποτέ, θα κάνω καταθέσεις και αναλήψεις συνέχεια... :)
Ο Θανάσης Βέγγος είναι από τις αδυναμίες μου. Κι όχι μόνο για τις στιγμές γέλιου που μας έχει χαρίσει. Είναι μια "ψυχούλα"
Με εντυπωσίασε ο Ρομπέν των φυλακών. 10.350??????
Πολύ καλησπέρα φίλε Λωτοφάγε!

snikolas είπε...

Ευχάριστο διάλειμμα!

Γεφυριστές είπε...

Ο γιατρός μας έφερε εδώ λωτοφάγε, υποψιαζόμενους σε ποια χώρα κατοικείς. Και τον ευχαριστούμε. Όμορφα! κι ακόμη πιο όμορφα που δεν παραλείπεις τις γκρίνιες. Είναι το μόνο, τελικά, που η γενιά μας δεν αφήνει ούτε ένα δευτερόλπετο να περάσει στη λήθη (Αλέκα: σιγά Κώστα μην σπρώχνεις!)Να σαι καλά.

vasikos metoxos είπε...

Γκρίνια, γκρίνια αλλά η Ελλάδα που αντιστέκεται σε αποζημιώνει αραιά και που.
Θανάσης Βέγγος. Η σκηνή του ταξιτζή που απαγγέλει τα λόγια του Σεφέρη στη μέση του πουθενά, στο "βλέμμα του Οδυσσέα" του Θόδωρου Αγγελόπουλου:

"... Η Ελλάδα πεθαίνει. Αλλά πεθαίνει αργά και η αγωνία κρατά πολύ και δεν το αντέχω..."

Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρά και από μένα... Όποιος αγαπάει ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ... όποιος αγαπάει μόνο τον εαυτό του δεν πολυνοιάζεται. Σαν το μωρό του Σολομώντα. Η μάνα που αγαπούσε ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ δέχτηκε να ζήσει το μωρό έστω και στη αγκαλιά μιας ξένης. Ενώ η άλλη που αγαπούσε μόνο την πάρτη της δέχτηκε να το μοιράσουν. Άκρως διδακτικός ο μύθος και δεν ξέρω πώς μου ήρθε... Τώρα που το καλοσκέφτομαι σηκώνει ανάλυση...
Να σαι καλά, Λωτοφάγε!
Χαίρομαι που βλέπω και τους Αλέκα-Κώστα!!!

Unknown είπε...

Σκεφθείτε αυτό το ΑΤΜ στην Ελλάδα!
Τι καυγάς θα έπεφτε;

doctor είπε...

Στην Ελλάδα δεν περιμένουμε να χαλάσει το ΑΤΜ. Πάμε το βράδυ και το ξηλώνουμε, όπως κάνουν στην Κρήτη!

doc

Locus Publicus είπε...

Αντε να δούμε και μερικά καλά φίλε Λωτοφάγε. Ωραία η συλλογή σου. Συνέχισε. Οι μπλόγγερς έχουν απ' οτι βλέπω πολύ γερά στομάχια!

Βάσσια είπε...

Nα σου πω δεν ξεχωρίζω καμία είδηση.

Η κάθε μία με την αξία της.
Μερικές σταγόνες "καλοσύνης" στην καθημερινότητά μας.

Έναν παραπάνω θαυμασμό στον ιερωμένο που "λειτουργεί" ανάμεσα στους φυλακισμένους.

Μπράβο για το ποστ.
:-)

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ποια από τις καλές ειδήσεις σου είναι η καλύτερη.
Θα έλεγα για την το ΑΤΜ αλλά είμαι σίγουρος πως θα κάνω λάθος, αφού είναι αδύνατον οι τραπεζολήσταρχοι να μην βρουν αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του μηχανήματος και να τους τα πάρουν πίσω!
Οι καλές ειδήσεις λωτοφάγε πάντα υπάρχουν αλλά δεν εντυπωσιάζουν όσο οι κακές γιαυτό και δεν προβάλλονται.
Νάσαι καλά να συνεχίσεις να τις ψαρεύεις και να μας τις κάνεις γνωστές ώστε να σπάει η μονοτονία του γκρίζου.
Την καληνύχτα μου.

mtryfo είπε...

Καλό μήνα Λωτοφάγε,
ευχάριστο πέρασμα απ το προηγούμενο ποστ...

μεγάλη συμπάθεια ο Θ.Β....
σπάνιος άνθρωπος, σεμνός...τι να πω...

Λωτοφάγος είπε...

Καλό μήνα σε όλους! Η απουσία μου οφείλεται στην... εμπλοκή μου με το σόι μου! Τι να κάνουμε; Το συγγενολόι φυγείν αδύνατον!

@ Dr Seeng, το χαλασμένο ΑΤΜ δεν άφησε καμιά φαντασία αδρανή! Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς: όλοι στα όνειρά μας γινόμαστε ληστές τραπεζών!

@ Αν είμαστε συνεχώς μουρτζούφληδες, snikolas, δεν θα έχουμε και λόγο να συνεχίσουμε!

@ Χαχαχα! Καλώς ήρθατε, αλέκα-κώστα. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο για να έχει σασπένς η ζωή!

@ Τι υπέροχη σκηνή, Βασικέ Μέτοχε!

@ Από τους ωραιότερους μύθους αυτός. Κι εσύ, ως Μύστης, το γνωρίζεις καλύτερα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Κύριε Βαρδάκα, πάντα ορθολογιστής! Φοβάμαι πως αν γινόταν στην Ελλάδα, ο ντόρος από την κλωτσοπατινάδα θα προσείλκυε τους μπάτσους και τελικά κανείς δεν θα έπαιρνε φράγκο! Χαχαχα!

@ Σωστά, γιατρέ μου, εμείς είμαστε πρακτικοί άνθρωποι: ό,τι δεν λύνεται, κόβεται!

@ Εάν έχεις δέκα γραμμάρια μυαλό, χρειάζεσαι και γερό στομάχι, Λόκους. για να επιβιώσεις στην Ελλάδα!

@ Όταν διάβασα τον αριθμό των αποφυλακισμένων, Βάσια, δεν πίστευα στα μάτια μου! Οι σεπτοί ιεράρχες μας πόσους έχουν βοηθήσει, άραγε;

@ Ναι, αλλά θα πρέπει να αποδείξουν ότι πράγματι τα πήραν, Συνεά, έτσι δεν είναι;

@ "The bright side of life", όπως λένε κι οι αξεπέραστοι Monty Python, αγαπητή mtryfo!

pinelopi t. είπε...

Καλησπέρα κι από μένα!
από Κρήτη εγώ αλλά δεν έτυχε να πάρουμε ποτε λεφτά από τα ξηλωμένα ΑΤΜ χαχα!!
πολύ καλό το post σου Λωτοφαγε.. ετσι ειναι ας βλεπουμε που και που και τις καλές πτυχές της πραγματικότητας!