Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Για βας, για βας

[Του Στάθη, από την Ελευθεροτυπία της 9.5.08]

Και φτάσαμε που λέτε, φίλτατοι αναγνώστες, στο σημείο να αποφασίζει ο πρώτος τυχών Πλεύρης ποια βιβλία είναι κατάλληλα για τα παιδιά μας και να αποκαλεί τα μέλη της κριτικής επιτροπής που είχαν απονείμει το ΚΡΑΤΙΚΟ βραβείο «ομοφυλόφιλους, πόρνους και άλλα ανήθικα στοιχεία»! Ευτυχώς, να λέμε, που δεν ζήτησε να τους κάψουν στο Σύνταγμα μαζί με το βιβλίο!
Και ο δικαστής Δ. Γαβαλάς να συμφωνεί, υπογράφοντας ένα ανεκδιήγητο σκεπτικό, και να διατάζει την απόσυρση του μυθιστορήματος! (Παραδόξως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης ανέθεσε στον προϊστάμενο της Επιθεώρησης Δικαστών Δ. Κυριτσάκη την αξιολόγηση του σκεπτικού και της απόφασης. Φαίνεται ότι δεν πάσχουν όλοι από… πλευρίτιδα!)

Να ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος ότι το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος αλλά αέριο του θερμοκηπίου που πίνεται με την πορτοκαλάδα, τη μπίρα και την κόκα κόλα!

Να ξεπουλάει ο Γ. Αλογοσκούφης τον ΟΤΕ, τα λιμάνια και σε λίγο τα ΕΛΤΑ και να ισχυρίζεται ότι το κάνει για λόγους υγιούς ανταγωνισμού! (Η μόνη αλήθεια σε όσα λέει είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την εκποίηση των "ασημικών της οικογένειας".)

Να προσπαθεί ο «επίτιμος» της ΝΔ να αλλάξει την Ιστορία, διαγράφοντας την αποστασία του και παρουσιάζοντας τον Γεώργιο Παπανδρέου (τον παππού, να εξηγούμαστε) ως έναν άφρονα που παραιτήθηκε από πείσμα επειδή δεν τον παίζανε τα άλλα παιδάκια!

Να παίζονται στη δημόσια τηλεόραση, που ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε, μόνο οι εκπομπές που γουστάρει κάποιος Παναγόπουλος, γνωστός για το εξαιρετικό του αισθητικό κριτήριο που μετέτρεψε την ΕΡΤ σε φυτώριο φραπελιάς και Μεγάλης Ιδέας για μια ακόμη νίκη στο Ευρωτσίρκο! Και να ανακοινώνει στον Σ. Κούλογλου, έναν από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που τιμούν ακόμη το επάγγελμα, ότι το κανάλι δεν έχει λεφτά για ρεπορτάζ στην Κίνα! Διότι προφανώς τα χρειάζεται για την πολυτελή περιοδεία της… Κακής-μας-μοίρας!
Και να μας δουλεύει ψιλό γαζί ακόμα και η εν λόγω ελληνοαμερικάνα, η οποία πουλάει παλιμπαιδισμό και τσαχπινιά που μυρίζουν ναφθαλίνη! Πάνω που είπαμε, δηλαδή, ότι γλιτώσαμε από τη Βίση μετά την πανωλεθρία της. Τελικά, σε αυτό το τσίρκο θα στέλνουμε ή τεκνά ή μεγαλομπεμπέκες (εξαιρείται η Έλενα που ήταν θεά!).

Α, μια και μιλάμε για μουσική, χτες είχα πάει στο «Metropolis», για να αγοράσω ένα σιντί για παιδιά φίλων. Παραδόξως υπήρχε ειδικό τμήμα, αλλά ανάμεσα στα στρουμφάκια, την «Περπερούνα» της Δόμνας Σαμίου και τη χορωδία του Τυπάλδου είχε παρεισφρήσει ο… «Βας βας Παρασκευάς», καθώς και κάτι άλλα φρικιά της Πάνια!
Και μελαγχόλησα. Διότι τα παιδιά μου είχαν την τύχη να μεγαλώσουν με το «Κάτω από ένα κουνουπίδι» του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου και μάλιστα στην αυθεντική του έκδοση! Τότε, φίλτατοι, θεωρούσαμε υποκουλτούρα το «Πάρτι των στρούμφ»!

20 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Moναδική η ικανότητά σου λωτοφάγε για ανακεφαλαιώσεις γεγονότων. Ολα δείχνουν πια πως η νέα ηθική έχει πλέον εμπεδωθεί στη χώρα. Σιγά σιγά και ταπεινά, κάθε μέρα και ένα σκαλί πιο κάτω. Το κομματικό κράτος είναι πια Λερναία Υδρα. Ας καλυφτούμε προσωρινά πίσω απο την τέχνη και ότι καλό υπάρχει. Αναρωτιέμαι πόσο πουλάει οι Βας-Βας.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Λωτοφάγε, μιά συμβουλή.
Μην ξαναβάλεις, τον "επίτιμο", στα ποστ.
Με τρομάζεις.pp

Να καούν, τα pc, θές ;;

Βάσσια είπε...

Τρέμω μήπως διαστρεβλώσουν την κρίση μας.......

Πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε;
Φαύλοι!

Καλό βράδυ Λωτοφάγε

Λωτοφάγος είπε...

@ Πολύ, φίλε Λόκους. Αφού οι ίδιοι που τον βλέπουν στον Λαζόπουλο όταν τον σατιρίζει, αργότερα τον κάνουν χάζι στην Πάνια. Η απόλυτη ελληνική σχιζοφρένεια! Τελευταία, δύο μορφωμένοι άνθρωποι, που έχουν κριτήριο στη μουσική, μου είπαν, χωρίς να κοκκινίσουν, ότι η trash T.V. τους ξεκουράζει!

@ Εγώ να δεις, Σπίθα! Σκιάχτηκα (αυτό το ρήμα είναι όλα τα λεφτά!)!
Ελπίζω ο υπολογιστής σου να είναι καλά στην υγεία του.

@ Τις προάλλες, Βάσια, άκουγα ότι πριν από κάμποσα χρόνια κάποιος είπε στον Αλαβάνο: "Τι τους τα λες και τους τα ξαναλές; Αφού αυτοί δεν αλλάζουν". Κι ο Αλαβάνος απάντησε: "Τα λέω για να μην αλλάξω εγώ"!
Ίσως είναι η μόνη λύση για να μην διαστρεβλωθεί κι η δική μας κρίση: να μιλάμε για να τα ακούμε εμείς οι ίδιοι.

dr.SeenG είπε...

Καλησπέρα Λωτοφάγε μας.
Δεν γνωρίζω όλους τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, αλλά όσους ξέρω (Γεωργιάδης, Βελόπουλος, Πλεύρης, ο σεξολόγος που μου διαφεύγει το όνομα, Βαϊτσης Αποστολάτος νομίζω, κτλ) δεν τους έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Όχι για την ιδεολογία τους. Θα ήταν αντιδεοντολογικό εξάλλου. Αλλά με τον τρόπο με τον οποίο στηρίζουν τα πιστεύω τους. Φανφάρες, τραμπουκισμοί και λαϊκισμοί στην ημερησία διάταξη. Κι όμως... Αυτός ο Πλεύρης κατάφερε να περάσει τη γραμμή του, προφανώς με αθέμιτο τρόπο. Κρίμα.
Στο θέμα της πώλησης του ΟΤΕ. Τη ΝΔ, η οποία δηλώνει πως είναι φιλελεύθερη, την κατηγορείς για την πώληση ή για τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτή; Ή και για τα δύο; Εγώ που κατατάσσω τον εαυτό μου στους μετριοπαθείς φιλελεύθερους, εστιάζω στο δεύτερο σημείο. Η αλήθεια είναι πως πωλήθηκε ανευ όρων στους Γερμανούς. Η πορεία θα δείξει τις επιπτώσεις.
Κλείνω για τον Κούλογλου, λέγοντας πως η blogόσφαιρα έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής πολύ δυναμικά. Έστω κι αν πετύχουμε τίποτα. Εξάλλου χαμένη θα βγει η ΕΡΤ, όχι ο δημοσιογράφος.
Την καλημέρα μου και πάλι!

Βάσσια είπε...

Συμφωνώ σε αυτό, απόλυτα Λωτόφαγε.
Καλή εβδομάδα
:-)

Ανώνυμος είπε...

Telika ti sinti 8a laboun ta paidia twn filwn, Lwtofage? Exoume ki emeis anhyia kai anazhtoume idees. 8a 8elame polu na ta doume na ektimoun thn kalh mousikh!

ILIAS είπε...

Για όλα αυτά και πολλά άλλα που έχεις θίξει κατα καιρούς, ένας μόνο δρόμος υπάρχει. Η πάλη. Η ανυπακοή. Η διαστρέβλωση του "συστήματος" στο μέτρο του εφικτού όπως και όσο μπορεί ο καθένας μας από το δικό του μετερίζι.

Την καλησπέρα μου

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, γιατρέ μου, Βαΐτσης Αποστολάτος. Αυτός και ο Γιακουμάτος ντροπιάζουν την Κεφαλονιά!
Τι άλλο να πουν; Έχουν προτάσεις; Ο Καρατζαφέρης ψάχνει συνεχώς να βρει σλόγκαν και εξυπνακίστικες φράσεις (κενές περιεχομένου, βεβαίως βεβαίως) για να εντυπωσιάσει. Και κυρίως για να γαργαλίσει τις αρχέγονες φοβίες των πιο ταλαιπωρημένων και λιγότερο μορφωμένων!
Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως και με τα δύο, και κυρίως με την πώληση των επικοινωνιών μας σε ξένους! Για εθνικούς λόγους.
Η εταιρεία που κατασκεύασε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, αν και συνέβαλε με πολύ μικρό ποσοστό στα έξοδα, θα την εκμεταλλεύεται εξολοκλήρου για δεκαετίες!
Στην περίπτωση του ΟΤΕ, ο Βγενόπουλος αγόρασε το 1/4 των μετοχών και τις πούλησε με κέρδος στη Deutsche Telekom, η οποία παίρνει το management δώρο! Υπάρχει μεγαλύτερος ραγιαδισμός; Ποιος έστησε τον ΟΤΕ; Ο παππούς του Αλογοσκούφη;
Το ΠΑΣΟΚ, φυσικά, είχε ήδη πουλήσει το 66% στο χρηματιστήριο, οπότε ο δρόμος είχε στρωθεί! Η ΝΔ απλώς τον περπάτησε. Τώρα έβαλε πλώρη για τα ΕΛΤΑ και έπεται συνέχεια.

Λωτοφάγος είπε...

@ Επίσης, Βάσια. Πάντα ευγενέστατη!

@ Είναι δύο μωράκια και δύο παιδάκια του Δημοτικού, Roufa tav gossou & mimi lass. Ομολογώ ότι δεν παρακολουθώ στενά τη μουσική επικαιρότητα, οπότε τους πήρα τραγουδάκια για μωρά (Αχ κουνελάκι κτλ), το δίσκο "Δεν βιάζομαι να μεγαλώσω" της Τατιάνας Ζωγράφου (με γνωστούς καλούς τραγουδιστές) και την κλασική "Περπερούνα" της Δόμνας Σαμίου. Ελπίζω να τους αρέσουν.

@ Ναι, Έκτορα, και χαίρομαι πολύ γι' αυτή τη συζήτηση που γίνεται ανάμεσα στους bloggers. Πιστεύω ότι κάτι καλό θα βγει, έστω κι αν αργήσει. Αρκεί να περιφρουρούμε την ανεξαρτησία μας. Διότι σίγουρα κάποιους ξεβολεύουμε.

moyratos είπε...

Φίλε Λωτοφάγε, ωραία τα γράφεις, ωραία τα παρουσιάζεις... Ωραία τα αναλύεις, όλα ωραία... Δεν ασχολούμε με πολιτική, δεν ξέρω τι ιδέες έχουν, ξέρω όμως ότι όλοι (οι κυβερνόντες και τα τσιράκια τους) τα κάνουν όλα για το χρήμα. Αυτή η μαρμίτα όταν τελειώσει, είμαι περίεργος να δω τι θα κάνουν (πολύ ρομαντικός ε?)
Και συνεχίζω, όλα ωραία ... Αυτόν τον .... πως να το πω, το πληκτρολόγιο δεν υπακούει, τον ψηλό με το τικ, γιατί τον ανέφερες? Δεν είδες τον Δόκτωρ? Κόντεψε να φαλυρίσει το γραφείο του!!! Σπίθα ελπίζω το pc σου να είναι οκ!!!

Να με συμπαθάς όταν θα ποστάρω με χιουμοριστικό ύφος τα πολιτικά, αλλά εάν δεν τα βλέπουμε με χιούμορ, πίστεψέ με θα γίνω πραγματικά λαιστριγόνας!!!

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Euxaristoume!

Λωτοφάγος είπε...

@ Αγαπητέ Μουράτε, και Λαιστρυγόνας να γίνεις και Κύκλωπας και θυμωμένος Ποσειδώνας, όπως θα έλεγε κι ο μεγάλος Καβάφης. Καιρός να ξυπνήσουμε, να θυμώσουμε και να δράσουμε! Αρκετά μας αποκοίμισαν τόσα χρόνια.
Μα φυσικά και να τα βλέπεις με χιούμορ (εμένα ώρες ώρες μου τελειώνει), αλλά να μην ξεχνάς πως εσένα θίγουν όλα αυτά μακροπρόθεσμα. Εκτός, βέβαια, και αν, ως "μουράτος", έχεις πλάτες και εξασφαλισμένο μέλλον!
Το βίντεο με το λιοντάρι που ανέβασες από τον bazoma.blogspot. com το έπαιξε απόψε κι ο Λαζόπουλος.
Χαιρετισμούς στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη!

@ Παρακαλώ, Roufa tav gosou & mimi lass. Ελπίζω να σας βοήθησα. Φυσικά υπάρχει κι η "Λιλιπούπολη", όπως μου θύμισε ένας φίλος σήμερα. Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί ακόμα. Και το κλασικό "Ο Πέτρος και ο Λύκος".

Ο άλλος είπε...

Αυτό που μας διαφεύγει είναι πως οι Βας Βας, είναι παντού. ΒΑΣανο μεγάλο. Στην πολιτική, την τέχνη, στη διπλανή πόρτα

sergios είπε...

Προστατέψτε τα παιδιά. Μην τα αναγκάζετε να ζουν στον κόσμο μας. Καλησπέρα ;)

mtryfo είπε...

Τότε, φίλτατοι, θεωρούσαμε υποκουλτούρα το «Πάρτι των στρούμφ»!
Ακριβώς οπως τα λες...χρωστάμε μια συγγνώμη στον μπαρμπα Στρούμφ, για την σημερινή κατάντια των παιδιών που έτσι και ξεχαστούν μεσημεράκι στην tv θα βρεθούν να τραγουδούν...βας βας (μπρρρρρρ!!!)

Λωτοφάγος είπε...

@ Κυρίως στη διπλανή πόρτα, Άλλε. Αφού όμως πρώτα μπήκε στο σαλόνι μας!

@ Από πού να τα προστατέψουμε πρώτα, Σέργιε; Ποιος θα τα προστατέψει από τους προστάτες;

@ Πάντως, ο Δρακουμέλ μας κυνηγάει ακόμα, Mtryfo, με τη μορφή του Μητσοτάκη. Σαν τις Εριννύες. Χαχαχα!

moyratos είπε...

Το θέμα δεν είναι μόνο ότι έχω πλάτες. Από μικρός στην δουλειά του πατέρα μου φτιάξαμε σιγά σιγά μια μικρή οικογεννειακή επιχείρηση.

Μέλλον ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι θα υπάρξει λαμπρό και ευοίωνο. Απλά βαρέθηκα να με "πηδάει" ο εκάστοτε πολιτικός που μου πουλάει φανφάρες.

Τους βαρέθηκα φίλε λωτοφάγε μου (τους πολιτικούς), "πονάω" όταν βλέπω κοσμάκι να βασανίζεται και κάποιους τυπάκους να τρώνε από "πτώματα".

Γελάω μαζί τους γιατί πολύ απλά απέχω από εκλογές και λαλακίες. Δεν αντέχει το στομάχι μου αυτά που με ταίζουν τα ΜΜΕ. Κλείνω την τηλεόραση και προσπαθώ με τους πελάτες-συνεργάτες να φτιάξουμε το δικό μας μέλλον. Ξέρω ότι εμάς θα πάρει η φουρτούνα ... Δεν φτάνω μόνο εγώ και εσύ και κάποιοι (λίγοι είναι η αλήθεια) να αντιδράσουμε.

Πρέπει να ξεκινήσει ένας από τους μεγάλους (σε κάθε τομέα) να αντιδρά ώστε να ακολουθήσουμε και μεις. Το θέμα είναι ότι ο κάθε μεγάλος είναι καβατζωμένος και δεν είναι *αλάκας να αντιδράσει!!! (φαντάζομαι συμφωνείς σε αυτό).

Το "μουράτος" μου το κολήσανε όταν κάπνιζα για αρκετά χρόνια "Μουράτι". Τώρα βέβαια, εδώ και 4 χρόνια στρυφτά. Το είδα το βιντεάκι. Ο Λαζό ενημερώνεται από παντού!!!! Θέλω να του στείλω και ε-μαιλ για την Αμαλία να αφιερώσει ένα τηλεοπτικό ποστ στην εκπομπή του.

Λωτοφάγος είπε...

@ Α, μάλιστα, νόμιζα ότι αυτοσαρκαζόσουν με τη λέξη "μουράτος".
Έχεις δίκιο, αλλά κανένας μεγάλος δεν θα ηγηθεί. Χαζός είναι; Μόνοι μας ό,τι κάνουμε.

moyratos είπε...

Aνα γειά σου που λέμε και εδώ πάνω!!!!