Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Αναμνήσεις από το μέλλον


Φαντάζομαι ότι όλοι είδατε με τα ματάκια σας αυτές τις μέρες, εκ του φυσικού ή στην τηλοψία, σκηνές απείρου κάλλους που αποδεικνύουν το δυσθεώρητο… ύψος του πολιτισμού μας:

Τις ατελείωτες ουρές έξω από τα βενζινάδικα και τους οδηγούς να διαπληκτίζονται με αυτούς που τους παρέκαμπταν για να γεμίσουν τα μπιτόνια τους. (Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς έχουν πραγματικά ανάγκη τη βενζίνη και πόσοι είναι απλώς υστερικοί! )

Τον εκπρόσωπο των βυτιοφορέων (υπάρχει τέτοια λέξη;) αρχικά να αρνείται ότι για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Ξάνθη αμείβονται με 600 ευρώ, ενώ την επόμενη στιγμή να ρωτάει τον εκπρόσωπο των βενζινοπωλών «δηλαδή, κατά τη γνώμη σας, πόσα θα έπρεπε να παίρνουμε;»(!!!)

Τους αγρότες στο Ηράκλειο Κρήτης να πλακώνονται με τους φορτηγατζήδες επειδή καταστρέφεται η σοδειά τους και επειδή, κατά τη γνώμη τους, μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να κλείνουν τις εθνικές οδούς όποτε και όσο γουστάρουν.

Τον κρητικό βενζινοπώλη, ο οποίος αρχικά πουλούσε τη βενζίνη 1,60 € το λίτρο, αργότερα 2 και με κλειστά φώτα 3 €, να ισχυρίζεται ότι με αυτό τον τρόπο… διαμαρτυρόταν για την απεργία! Και το έκανε ατενίζοντας με θράσος το φακό, καλεσμένος σε παράθυρο του Μέγκα, και φορώντας τον κεφαλόδεσμο για να το παίξει λεβεντομ######. Και κάποιοι αναρωτηθήκατε πού είναι ο εισαγγελέας.

Τους δημοσιογράφους να αφηγούνται περιπτώσεις κλοπής βενζίνης από ντεπόζιτα αυτοκινήτων!!!

Τα ασθενοφόρα να προμηθεύονται βενζίνη από το στρατό, διότι οι απεργοί αυτή τη φορά δεν επέτρεψαν ούτε στα νοσοκομεία να καλύψουν τις ανάγκες τους σε καύσιμα (αλήθεια, αν κάποιος πεθάνει επειδή δεν έφτανε η βενζίνη, έχουν άραγε την ηθική υποχρέωση οι οικείοι του να μηνύσουν το σωματείο;).

Αν κάτι πάει πραγματικά στραβά –ένας σεισμός, ένας τυφώνας, ένας πόλεμος- τι θα κάνουμε; Θα φάμε ο ένας τον άλλο;

Αντί να ανεχόμαστε την ομηρία από κάθε λογής συντεχνία, γιατί δεν αντιδρούμε με μποϊκοτάζ; Να μην αγοράσουμε βενζίνη, να μην ταξιδέψουμε με καράβια στα νησιά, να μην πιούμε γάλα της γνωστής παρέας, να μην πάρουμε ταξί, να μην πάμε σε ξενοδοχεία, να μην φάμε τομάτες κ.ο.κ. Πιστεύετε ότι θα χρειαστεί να απέχουμε για πολύ; Όχι, βέβαια. Πολύ λιγότερο απ’ όσο απεργούν αυτοί. Και στο μέλλον θα το σκεφτούν δυο φορές προτού μας κάνουν τη ζωή δύσκολη!

28 σχόλια:

vasikos metoxos είπε...

Το έγραψα και στο δικό μου μπλογκ για τον κρητικό βενζινοπώλη. Πούλαγε 1,60 για να διαμαρτυρηθεί για την αισχροκέρδια. Το βράδυ προφανώς γαμάει τα πιαδιά του για να διαμαρτυρηθεί για την παιδοφιλία ο λεβεντοπαπάρας...

[Germanos] είπε...

Ετσι ειναι δυσυχώς , οι λεβεντοπαπάρες κυβερνούν σε αυτή την πλευρά της Μεσογείου.

snikolas είπε...

Tο είπα και σε άλλο blog που τα χώνει για το θέμα της βενζίνης. Είναι λες και μας ψεκάζουν με σπρέι που κατεβάζει το IQ. Σαν τα χαϊβάνια τρέχουν να βάλουν βενζίνη χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες.

offshore είπε...

isos merikoi apo aftous ontos na tin ehoun anagi, anthropoi pou kanoun taxidia gia epaggelmatikous logous, astheneis pou menoun stin eparhia alla parakolouthountai se kapoio megalo nosokomeio. Pantos an eihame oloi ibridiaka aftokinita den tha mas tromaze toso poli afti i apergia. Einai pio akriba bebaia (hhhmmmm giati arage) kai den diafimizontai katholou (idia aporia). Kai to pio eknebristiko einai pos oi perissoteroi ta apodehontai kai etsi kai diamarthirithei kapoios atomatos ginetai grafikos kai antidimokratikos se kapoies periptoseis. Giati i apergia einai dikaioma, nai alla kai ta dikaiomata ton allon? Kai oi ipohreoseis olon mas?
PS. 600 Evro Saloniki-Xanti? Thelo na allaxo epaggelma, TORA!

dr.SeenG είπε...

Ε...πως να την χαρακτηρίσω όλη αυτή την κατάσταση που περιέγραψες Λωτοφάγε; Πόλωση; Αποσύνθεση; Χάος;
Είναι πολύ λυπηρά όλα αυτά. Και δυστυχώς φταίμε όλοι μας. Μα όλοι μας. Είμαστε όμως σαν τις καμήλες που μπορούν να κοιτάνε μόνο τις καμπούρες των άλλων.
Εγώ τα κοιτώ απελπισμένος όλα αυτά. Ας με πουν μοιρολάτρη... δεν έχει σημασία.

SATANASSO είπε...

Ναι, συμφωνώ. Πρέπει εκ περιτροπής να απέχουμε από την προμήθεια κάποιων ειδών και προϊόντων. Οι ντομάτες έφτασαν τα 3,50€. Κόβεις την ντοματοσαλάτα για 10 μέρες. Δεν πέρνουμε βενζίνη από SHELL -BΡ για ένα μήνα. Να δείς μετά πως ρεγουλάρουν τα πράγματα. Αυτό όμως κολλάει στραβά σε ένα εθνικό βίτσιο. Την συνενόηση και την ομαδοποίηση του διεκδικητικού αγώνα. Σε μας αυτά είναι ανύπαρκτα.

xasodikis είπε...

Αυτό πάντως που είναι πραγματικά προκλητικό στην όλη ιστορία, είναι το αίτημα των ιδιοκτητών βυτιοφόρων να μην τιμωρούνται οι ίδιοι, όταν γίνουν τσακωτοί να μεταφέρουν νοθευμένα καύσιμα, αλλά... οι οδηγοί!

Μιλάμε για θράσος, όχι αστεία, έτσι;

Βάσσια είπε...

Γιατί δεν το κάνουμε;

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ.

Να σταματήσουμε όλοι μαζί ταυτόχρονα να αγοράζουμε αυτά που μας προσφέρουν σε τιμές "βασιλικές".

Μήπως εμείς κερδίζουμε από κάπου; Όχι.

Καλησπέρα :-)

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Gurisame ki emeis epitelous, Lwtofage, kai me mia pagkosmia apokleistikothta!

greendim είπε...

Ωραίο το ποστ σου, ωραίος ο "χώρος" σου.
Καλά να 'σαι!...

Λωτοφάγος είπε...

@ είμαστε γελοίοι, Βασικέ Μέτοχε! Ασχολούμαστε με τη δήλωση του Τσίπρα για τα ναρκωτικά και κάνουμε ότι δεν βλέπουμε το ξάφρισμα και το φτύσιμο! Καλά μας κάνει ο κάθε τυχάρπαστος!

@ Ναι, γιατί τους το επιτρέπουμε, Γερμανέ μου! Μας πηδάνε και τους ξαναψηφίζουμε! Ο "καταλληλότερος" μάλιστα, μας έχει χεσμένους!

@

Λωτοφάγος είπε...

@ Πρόβατα που εύκολα μεταμορφώνονται σε άγριους λύκους, Νικόλα. Αυτό ακριβώς με φοβίζει.

@

Λωτοφάγος είπε...

@ Offshore, κάνε γρήγορα, θα μείνουμε τελευταίοι στην ουρά για τη δήλωση επαγγέλματος!

@ Η Δημουλά είπε το Σάββατο, γιατρέ μου, στην πολύ καλή εκπομπή της Ετ1 "Η Ζωή είναι αλλού", ότι οι απαισιόδοξοι ξοδεύουν πολύ περισσότερη ελπίδα από τους άλλους! Συμφωνώ.

@ Για να δούμε πόσοι θα κάνουν μποϋκοτάζ σήμερα 15/5, Satanasso. Τελικά, και άλλοι είχαν την ίδια ιδέα, αλλά απομένει να αποδείξουμε ότι έχουμε λίγη τσίπα ακόμη.

Λωτοφάγος είπε...

@ Είναι για πολύ ξύλο οι άνθρωποι, Χασοδίκη μου! Και να δεις που θα γίνει δεκτό. Διότι έχουν μεγάλη επιρροή στην κυβέρνηση. Εδώ, κόντρα στην Ε.Ε., απαιτούν να περνάνε βυτιοφόρα με υγρά καύσιμα από σήραγγες!
Πάλι θα μπλέξουμε με προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!

@ Ούτε τσίχλες, Βάσια, σήμερα! Όχι πως θα ιδρώσει το αφτί τους με μία μέρα, αλλά λιγάκι θα τσούξει, ελπίζω.

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλώς τους! Ελπίζω να πουλήσετε καλά την αποκλειστικότητά σας. Γιατί εμείς δεν τη θέλουμε πια. Αρκετή πίκρα έχουμε πάρει τις τελευταίες μέρες!

@

Λωτοφάγος είπε...

@ Greenndim, καλώς ήρθες κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Elpizoume h pikra na mhn einai se proswpiko epipedo! Sou euxomaste polla akoma euxarista ta3idia sto mellon.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ κόλλησα σ' αυτόν τον τύπο που ντυμένος την Κρητική παραδοσιακή ενδυμασία ξεφτίλισε με την πράξη του όλη τη λεβεντιά της Κρητικών.
Είναι όμως λεβέντες οι Κρητικοί ή όλα είναι φήμες που χάνονται στα βάθη της παράδοσης;
Αν είναι διαφορετικοί και δεν μοιάζουν αυτόν το βρωμιάρη, έχουν την ευκαιρία να το αποδείξουν. Πως; Να μην πατήσει κανένας το ποδάρι του στο μαγαζί του αγιογδύτη τσιφούτη τώρα που η απεργία έληξε ώστε να αναγκαστεί να βάλει λουκέτο.
Αν δεν το κάνουν, λυπάμαι που θα το πω, αλλά δεν διαφέρουν σε τίποτα με αυτόν τον ευρωφονιά και σε ανάλογη περίπτωση το ίδιο θα έκαναν κι αυτοί!
Γεια σου λωτοφάγε και υπομονή.
Βάρα εσύ το ταμπούρλο και δεν μπορεί, κάποτε αυτοί που θα ακούσουν το χτύπο του θα γίνουν πλειοψηφία.

Λωτοφάγος είπε...

@ Όχι, τίποτε προσωπικό, Ρούφα και Μίμι. Να είστε καλά και πάντα χαριτωμένοι.

@ Τι να σου πω, Συνέα. Κάποτε πίστευα κι εγώ, αλλά κάτι κρούσματα τα τελευταία χρόνια (επί προσωπικού, όπως λένει κι οι Roufa tav gosou & mhmi lass) με κάνουν να αναρωτιέμαι αν είναι ένας ακόμη μύθος ή οι σημερινοί Κρητικοί την έχουν δει φίρμες και υπεράνω! Άσε που οι μισοί βρίζουν τους άλλους μισούς!
Λες να ακούσουν προτού βουλιάξει εντελώς αυτή η χώρα;

squarelogic είπε...

απέφυγα να σταθώ στην ουρά για βενζίνη περιορίζοντας τις μετακινήσεις με το αυτοκινητο στις απολυτως απαραίτητες για τη δουλειά.
Στο βενζιναδικο που βαζω συχνα βενζίνη η απεργία έφερε μια αύξηση της τάξης των 10 λεπτ/λιτρο.
Επίτηδες,δεν έβαλα και σημερα το πρωι για να δω πόσο θα το κρατήσουν;ε,λοιπόν το μεσημέρι που ξαναπερνούσα κατάβαζαν την τιμή,/οχι ακόμα στα προ εβδομάδος επίπεδα,αλλά που θα παει...

Χρειάζεται συνειδητή αντίσταση απο εμάς,αλλά δυστυχως η Ελλάδα είναι μια μικρή αγορά,στην οποία οι παίκτες γρήγορα αντιλαμβανονται οτι τους συμφέρει καλυτερα η "συννενόηση κυρίων" και το fixing τιμών,παρά ο ανηλεής ανταγωνισμός για την επικράτηση.

ΥΓ.το θράσος του Κρητικού ξεπερνά κάθε όριο.Το αστείο είναι οτι αντλεί την αλαζονία να νομίζει οτι μπορεί να κοροιδέψει όλο τον κόσμο ακριβώς απ την παράδοση που ξεφτιλίζει.

Ο άλλος είπε...

Ο πολιτισμός μας σταματάει μόλις τελειώσει η βενζίνη ή κοπεί το ρεύμα. Φανταστικός ο Βασικός Μέτοχος με τον λεβεντοπαπάρα. Και πολύ όμορφη φωτογραφία. Είναι ένα Τράμπαν, κλασσικό αυτοκίνητο Ανατολικής Γερμανίας ζωγραφισμένο πάνω σε ένα κομμάτι από το Τείχος που έχει απομείνει. Το Τράμπαν σπάει το Τείχος. Και η μαλακία του νεοέλληνα κάθε λογική

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

"Μπραζίλ". .θυμίζει η κατάστσαση.
Φανταστική ταινία που μιλά για το μέλλον..
Κοντά είμαστε.
Το 1/3 εντός συστήματος και γραφειοκράτες και τα 2/3, έξω από τα τείχη, φυτοζωούν..

Theogr ο κηπουρός είπε...

Καλησπέρα. Είμαι θυμωμένος σήμερα από το γεγονός ότι ένας υπουργός προσπάθησε να κλείσει ένα κέντρο απεξάρτησης. Πέρνα αν θες από το blog μου να μάθεις τα νέα .

Λωτοφάγος είπε...

@ Squarelogic, κάποτε πρέπει να τους πείσουμε γι' αυτό, δεν νομίζεις; Ως πότε θα ανεχόμαστε τον κάθε παπάρα να μας κάθεται στο σβέρκο;

@ Είναι από το Βερολίνο, φίλε Άλλε, μα δεν κατάφερα να μου βγει η λεζάντα! Είπα να κάνω τσαχπινιά και να τη βάλω αριστερά, αλλά ψιλοατύχησα! Δεν βαριέσαι...

@ Ακριβώς, Σπίθα. Δεν πάμε καλά γενικώς. Κυρίως η νοοτροπία μας.
Φοβάμαι ότι θα δούμε πολλά φοβερά στο μέλλον.

Λωτοφάγος είπε...

@ Theogr, τα κείμενά σου για τις εξαρτήσεις είναι πολύ καλά. Σου άφησα σχόλιο. Σε βάζω και προτεινόμενο, επειδή ασχολείσαι με κάτι που μέχρι πρότινος οι Έλληνες ούτε καν το εκμυστηρεύονταν στους δικούς τους.

doctor είπε...

Η απεργία πέρασε.
Η τιμή της βενζίνης έμεινε.
Η απατεωνιά σε όλο της το μεγαλείο...

doctor

Λωτοφάγος είπε...

Το αντίθετο θα με εξέπληττε, γιατρέ μου!

Ανώνυμος είπε...

Μποϊκοτάζ ΤΩΡΑ


Η λύση είναι μόνο μια ….. πιάστε τα ποδήλατα και αλλάξατε τρόπο ζωης στις μετακινήσεις σας γενικά κινηθείτε με τα ποδιά για μικρές αποστάσεις και για γυμναστική.
Ήδη στην Αμερική διάβαζα ότι έχει μειωθεί η κατανάλωση στη βενζίνη κατά 3% περίπου με συνέπια να αυξηθούνε τα αποθέματα των εταιρειών …..να δω τι θα τα κάνουν ????
Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε εναλλακτικά καύσιμα η εναλλακτική ενεργεία για να κινηθούμε και εξαρτιόμαστε κατά κύρια βάση από το πετρέλαιο η μας έχουν κάνει να εξαρτιόμαστε ????!!!!
Βλέπε Βραζιλία με καύσιμο την βιοαιθανολη στα αυτοκίνητα με ποσοστό 80%
Σας μίλησε κανένας ότι μπορείτε να βάλετε και υγραέριο σαν εναλλακτικό καύσιμο στο αυτοκίνητο σας με μια μετατροπή της τάξης των 1000 ευρώ(που αν κανείς αρκετά χιλιόμετρα το χρόνο κανείς απόσβεση παρά πόλη γρήγορα)????
Σας μίλησε κανείς για την βιοαιθανολη που με ποσοστό 10% στη βενζίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε αυτοκίνητο???
Πρέπει να ανοίξουμε λίγο τα ματιά και τα αυτιά μας !!!!