Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Ω, γλυκύ μου έαρ...

φωτο Motionteam [in.gr 5.8.2003]

Πριν από πέντε ακριβώς χρόνια, σαν σήμερα, σαν τώρα, είκοσι ένα αγγελούδια έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη! Το κακοδεμένο φορτίο μιας υπέρβαρης νταλίκας έκοψε στη μέση το τραγούδι της επιστροφής από μια ξέγνοιαστη εκδρομή!

Συγχωρέστε μου το συναισθηματισμό, αλλά κάθε φορά που περνάω από εκείνο το σημείο είναι σαν να ακούω τις κραυγές τους που στοίχειωσαν την κοιλάδα!
Ως άνθρωπος και ως γονιός είναι αδύνατο να ξεχάσω εκείνη την ανοιξιάτικη βραδιά που παγώσαμε από φρίκη!
Και φυσικά θεωρώ αδιανόητα κυνικό, έως καi εγκληματικό, το παζάρι για τις ποινές που έκανε για χρόνια ο γνωστός ποινικολόγος-μποξέρ και τέως ευτυχισμένος οικογενειάρχης!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
squarelogic είπε...

Αυτός ήταν ο δικηγόρος του εγκληματία οδηγού και του αφεντικού του?

Πάντα κατάπτυστος!
Δυστυχώς Λωτοφάγε καθε μέρα πηγαίνοντας για δουλειά βλέπω τέτοιους δημίους εν δυνάμει να οδηγούν τα θηριώδη φορτηγά τους χωρίς καμιά μέριμνα για τους διπλανούς ΙΧδες,να σταματούν για ξεφόρτωμα όπου γουστάρουν κλείνοντας με φυσικότητα την 1 λωρίδα σε πολυσύχναστους δρόμους με μιαμιση λωρίδα,νάλλάζουν αιφνίδια λωρίδα λες κι είναι παπάκια...

Το σύστημα εκπαίδευσης και χορήγησης αδειών οδήγησης δυστυχώς νοσεί βαρύτατα:είναι απ τους πιο διεφθαρμένους τομείς του Δημοσίου.

Μάτωσε η ψυχή μου με κείνα τα παιδιά...Απορώ πως οι γονείς τους βρήκαν την ψυχραιμία να μην αποδώσουν δικαιοσύνη με ένοπλη αυτοδικία.

Λωτοφάγος είπε...

Κι εγώ το ίδιο, Squarelogic, κι εγώ το ίδιο!
"Το σύστημα εκπαίδευσης... νοσεί βαρύτατα": δεν νοσεί μονάχα, είναι συνειδητά εγκληματικό! Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτοί οι πουλημένοι κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια, έχοντας πάρει στο λαιμό τους τόσο κόσμο!
Για να μην μιλήσουμε για τον εγκληματολόγο (όπως λέμε "εργατολόγος" και "35χρονη").

dr.SeenG είπε...

Σερφάριζα και μπλογκάριζα αρκετή ώρα και το θέμα των Τεμπών το είδα μόνο εδώ. Τα ΜΜΕ φαίνεται έχουν πιο σημαντικά πράγματα να αναδείξουν. Μπράβο σου που το θυμήθηκες.

Λωτοφάγος είπε...

Καλώς ήρθες, k.pavlou.
Μάλλον δεν έψαξες καλά, διότι αργά τη νύχτα -μπλογκάροντας κι εγώ- είδα στον άΝεμο (naftilos.blogspot.com)τη φωτογραφία της "Ελευθεροτυπίας" (φ.της 14.4.03)από το δυστύχημα.
Όσο για τα ΜΜΕ, προτιμούν τη λήθη επειδή απλούστατα δεν έγινε τίποτε από τότε! Γιατί να ξύνουμε παλιές πληγές; Όταν αιμορραγούν, λερώνουν την εικόνα του Αγίου Βέτο!

Βάσσια είπε...

Δεν υπάρχουν λόγια.
Ποτέ ξανά τέτοιες απώλειες.

(το είχα διαβάσει και στο Zorba και ήρθαν πάλι οι μνήμες).

Λωτοφάγος είπε...

Μακάρι, Βάσια. Μα με αυτά τα μυαλά, φοβάμαι πως ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Πριν από ένα χρόνο, νομίζω, παρά λίγο να θρηνήσουμε και πάλι θύματα!

Locus Publicus είπε...

Θα ήθελα να καταθέσω και εγώ, έτσι για να υπάρχει, τη συναισθηματική φρίκη που ένοιωσα όταν άκουσα το θάνατο τόσων παιδιών τη στιγμή της χαράς τους..