Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Η υπόγεια αίθουσα Τριάντη

Αντιγράφω από τον Satanasso (satanasso-tefteria.blogspot.com), για να θαυμάσετε κι εσείς:

"Διαβάζω στον Στάθη της «Ελευθεροτυπίας» (15/1/08) τα σχόλια για την εκδήλωση της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς», με θέμα την διαφθορά, όπου γράφει για τον προϊστάμενο της εν λόγω οργάνωσης, τον κ. Μπακούρη ο οποίος τσίμπησε 500.000.000 δρχ., σαν αποζημίωση απόλυσης από προϊστάμενος του Οργανισμού για τους Ολυμπιακούς αγώνες, όπου δεν έκανε τίποτα.
Η εκδήλωση έγινε «στη Μέκκα της Διαφάνειας εν Αθήναις, στο Μέγαρο Μουσικής, ένα κτήριο κρυστάλλινο».
Η παράπλευρη συνεχόμενη του Μέγαρου Μουσικής πολυώροφη σε βάθος υπόγεια αίθουσα «Τριάντη», συναυλιών και λυρικού δράματος, είναι το μεγαλύτερο αυθαίρετο της επικράτειας. Η οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Αθηνών εκδόθηκε για πολυώροφο υπόγειο πάρκινγκ και αίθουσα συνεδρίων. Χρηματοδοτήθηκε δε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γι’ αυτό διεκδικεί ένα διεθνές πρωτείο. Ότι είναι η μοναδική όπερα-κατακόμβη, που δεν καμαρώνει σαν το εμφανέστερο και το ομορφότερο αρχιτεκτόνημα της πρωτεύουσας. Κάτι δηλαδή σαν την Όπερα Γκαρνιέ στο Παρίσι, το Κόβεντ Γκάρντεν στο Λονδίνο ή το Μετροπόλιταν της Ν. Υόρκης. Όλα στα κρυφά και τα μουλωχτά. Όπερα ρουφιάνων και τρακαδόρων."

18 σχόλια:

marianaonice είπε...

Γιατί να μην είναι αυθαίρετη η οικοδομή αυτή;; Θα τους τιμωρήσει κανείς;; Ποιός;; Η Ελληνική Δικαιοσύνη;;; Για να είχες φτιάξει εσύ κανένα αυθαίρετο καλύβι, να δεις τους εισαγγελείς πως θα σου την έπεφταν!!! Την καλημέρα μου φίλε, τα λες πολύ ωραία, αλλά "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" όπως όλων μας, δυστυχώς!!!

vasikos metoxos είπε...

Με τα ΔΟΛάρια του πολιτισμού Λωτοφάγε...

Roadartist είπε...

σε τι μπαχαλο κρατος ζουμε.. ελεος!

Βάσσια είπε...

Λωτοφάγε, αν και πολλές φορές είναι δογματικός, τον διαβάζω τον Στάθη, και το είχα διαβάσει αυτό για τον Μπακούρη.
Εάν μετά και τον θάνατο του Χριστόδουλου, επακολούθησουν κι άλλα παρατράγουδα, όπως τον τελευταίο καιρό....... θα βγάλω την τηλεόραση από την πρίζα.
Δεν έχω αντοχές πλέον.

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

Δεν το ήξερα αλλά δυστυχώς... πολύ δυστυχώς δεν ξαφνιάζομαι πια!

ILIAS είπε...

Καλά 500 000 000 δραχμούλες μωρέ πήρε ο άνθρωπος. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να ξυπνάς στις 12 το μεσημέρι και να γραβατώνεσαι για να πηγαίνεις να προίστασαι και να μην κάνεις τίποτα;
Το παιδί το ξέρω. Τα λεφτά του τα δώσανε ως αποζημίωση γιατί είναι ροκάς και τον υποχρεώσανε να κόψει μαλλί, να βγάλει σκουλαρίκια και τζιν και να φορέσει κουστούμ στο γιουσουρούμ στο γιουσουρούμ....

Και νά'ταν μόνο αυτά φίλε λωτοφάγε... 1 προϋπολογισμό 1 ολόκληρο ΑΕΠ φάγανε τα κοράκια τα λαμόγια και οι συμβουλάτορες για την "ολυμπιάδα" της coca-cola και της adidas!

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Κι αυτό δεν είναι τίποτα σε σχέση με τόσα άλλα. Λόγω συνάφειας ξέρω πάρα πολλά, ακόμα και σε ποιο σημείο και ποια ώρα γίνονταν οι εβδομαδιαίες συναντήσεις που στήνονταν οι ολυμπιακοί "διαγωνισμοί".
Καλά κάνεις και τα γράφεις!

squarelogic είπε...

Η αιθουσα Τριαντη (και το Μεγαρο γενικα) ειναι ομολογουμενως καταπληκτικη και σαν συνεδριακος χωρος.Το θεμα ειναι ...
1)ποσες εκατοντ.εκατομμυρια ευρω εχει φαει ο Λαμπρακης για να στησει το Μεγαρο,και αφου εχει γινει με κρατικα χρηματα,απο που κι ως που ο ιδιος λειτουργει ως απολυτος μοναρχης εκει μεσα

2)καποτε εμπαινες στο Παρκο Ελευθεριας και απομονωνοσουν απ την βουή της Β.Σοφιας...τα δεντρα εκρυβαν και τον δρομο και τις εισοδους του Παρκου.Εδω και 10 χρονια αθλια ελλενιτ παραπηγματα και φραχτες εχουν κατατεμαχισει το μιρο πρασινο πνευμονα,αρχικα δηθεν για το Μετρό,μετα για την κατασκευη του Μεγαρον Plus, και η αθηνα εχει χασει ενα απ τα ελαχιστα αλσυλια της.Επι της ουσιας ενας δημοσιος χωρος ζωτικης σημασιας εκχωρηθηκε ανευ ανταλλαγματων βεβαια,σε εναν ιδιώτη,αλλα τι ιδιώτη...Πως το ειχε πει ο Καραμανλης στου Μπαιρακταρη?
Μονο που φαινεται οι "νταβατζηδες"
ξερουν να βρισκουν το κουμπί του καθε Κωστακη,Γιωργακη κλπ...

Το γιατι γινονται ολα αυτα το βλεπετε καθημερινα τον τελευταιο μηνα,το δηλωσε εμμεσως και ο οξυδερκης Ακυρος Κουκοδημος απολογουμενος πρωτα στην υπερτατη αρχη μας,την Τηλεοραση(και φυσικα σέκεινους που κινουν τα
νηματα αυτης)

mania είπε...

λωτοφάγε μου,
ήρθα να σου ανταποδώσω την επίσκεψη που έκανες στα μέρη μου. Μου άρεσε το μπλογκ σου και ειδικά αυτή η ανάρτηση...Και στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης στην οποία αναφέρεσαι μίλησε και ο Πρωθυπουργός μας για διαφάνεια, στον απόηχο της βουτιάς του "φίλου" του του Ζαχόπουλου που για χρόνια ήταν ο απόλυτος άρχων του Υπουργείου Πολιτισμού...

Λωτοφάγος είπε...

Να διευκρινήσω ξανά προς όλους ότι το αποκαλυπτικό κείμενο ανήκει στον Satanasso. Εγώ δεν τα ήξερα. Δική μου είναι μόνο η τελευταία αράδα με το σχόλιο.

@ marianaonice, όπως λέει κι ο φίλτατος Βασικός Μέτοχος από κάτω σου, πρόκειται για "τα ΔΟΛάρια του πολιτισμού"! Πολύ καλό, Βασικέ.

@ Ποιος να μας ελεήσει, roadartist; Χάσαμε και... τον Χριστόδουλο!

@ Βάσια, θα έμαθες βέβαια ότι η αυτοκτονίτιδα εξελίσσεται σε επιδημία! Υπάρχει και καλή τηλεόραση! Όχι σήμερα, αλλά γενικώς!

@ Εγώ πάλι, ξαφνιάζομαι συνεχώς, αγαπητή Γαϊδάρα: τι στο διάολο σκεφτόμαστε μπροστά στην κάλπη;

@ Να προσέχεις τις παρέες σου, Έκτορα! :)
Λιγά λίγα βγαίνουν στη φόρα. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον! Στην Ιαπωνία θα κάνανε και μερικοί χαρακίρι! Εδώ δύο είπαν να αυτοκτονήσουν και απέτυχαν!

@ Ωραίες συνάφειες έχεις, Παράξενε Ελκυστή. Θυμήσου τι έγραψε ο Καβάφης για την "πολλή συνάφεια του κόσμου". :)

Λωτοφάγος είπε...

Θα μάθατε, φαντάζομαι, και για την αποικιακού τύπου συμφωνία της κυβέρνησης με τον κ.Microsoft, η οποία επισημοποιήθηκε, βεβαίως βεβαίως, στο Μέγαρο Μουσικής!

@ Πολύ σωστά τα λές, φίλε spuarelogic. Ναί, έχω πάει στην αίθουσα Τριάντη, όταν μιλούσαν οι έλληνες ξενιτεμένοι συγγραφείς. Εξαιρετική! Δεν τσιγκουνευτήκαμε ούτε σε λεφτά ούτε σε υλικά! Ασχέτως αν ο κ. Λαμπράκης είναι ο καπετάν Ένας εκεί μέσα. Διότι, αν δεν ήταν, θα απέσυρε την υποστήριξή του και τον Κωστάκη θα τον έτρωγε το μαύρο φίδι!

@ Καλώς ήρθες, Μάνια. Είπαμε: η κυβέρνηση ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται! Και δεν έχει νταβατζήδες! Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

Ναπoλέων είπε...

@ Λωτοφάγε και λοιποί συμπλογκίστες, συμπλογκίστριες, συμπλογκιστάκια.

1. Για ιστορικούς και μόνον λόγους θα πρέπει να αναφερθεί πως την μεγάλη μάχη για το υπόγειο πάρκινγκ που δια μαγικού σημιτικού ραβδίου μεταμορφώθηκε σε όπερα, την έδωσε το «αντί» με σειρά, επί χρόνια, από επίκαιρα δημοσιεύματα, άρθρα, αναλύσεις, ντοκουμέντα.
Δεν κουνήθηκε φύλλο, δεν άνοιξε ούτε καν η μύτη του γνωστού «μάγκα» Λαλιώτη, ΥπΕΧΩΔΕ, από τις απόλυτα τεκμηριωμένες καταγγελίες.
Το «αντί» βλέπεις ούτε ζούγκλα είναι ούτε θέμα, ούτε Μέγκα κλπ.

2. Ως προς το τί σκεφτόμαστε μπροστά στην κάλπη θα θυμίσω ένα ανέδοτο της δεκαετίας του 1950, που ακόμα όμως ταιριάζει...

Οι Άγγλοι, λέει, είναι απολίτικος λαός. Δεν συζητάνε ποτέ για πολιτικά στις πάμπ, στα σαλόνια, δεν σκέφτονται πολιτικά, εκτός από μιά φορά: Όταν ψηφίζουν.
Οι Έλληνες, αντίθετα είναι πολύ πολιτικοποιημένοι: Ασχολούνται με την πολιτική, συζητούν συνέχεια γι' αυτήν στα καφφενεία, στα σπίτια, παντού. Σκέφτονται συνέχεια πολιτικά εκτός από μιά φορά: Όταν ψηφίζουν.

Αυτά και κουράγιο νά 'χουμε να δούμε ποιόν θα διαλέξει το άγιο πνεύμα, πριν από μάς για μάς, όπως πάντα, για αρχιεπίσκοπο.

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

M-meggie είπε...

Ούτε εγώ ήξερα όλα αυτά για το Μέγαρο Μουσικής αλλά δεν ξαφνιάστηκα και πολύ. Εκείνο όμως που μου προκάλεσε έκπληξη και γέλιο είναι ο τίτλος της οργάνωσης: Διεθνής Διαφάνεια.
Εσείς δεν γελάτε; Περίεργο

SATANASSO είπε...

Ένα άλλο απίθανο που συνδέεται με την αυθαίρετη αυτή κατασκευή, είναι η χρήση της. Επειδή στην Ευρώπη δεν τρώνε κουτόχορτο και η χρηματοδότηση αφορά υπόγειο πάρκινγκ και συνεδριακό κέντρο, επίσημη προβολή θεατρικών κ.α. χρήσεων δεν τολμούν να κάνουν μην και ζητηθούν τα όβολα πίσω. Κάτι δηλαδή σαν τις "δενδροφυτεύσεις' στο Πέραμα.
Πράγματι, όπως γράφει ο Ναπολέων, την μάχη για την ενημέρωσή μας την έδωσε πριν χρόνια ο εκδότης Χ. Παπουτσάκης του «ΑΝΤΙ». Οι «αστέρες» της κατασκευής του ήσαν οι τότε ΥΠΠΟ, ο Λαλιώτης με σεγοντάρισμα τον τότε πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. Λιάσκα. Ο τελευταίος συνεργαζόμενος στο έργο με τον Πανδή, του οποίου το όνομα έγινε πάλι γνωστό πρόσφατα, από την αναφορά του γλύπτη Βαρώτσου στα τεκταινόμενα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Ο Πανδής υπήρξε και γενικός manager-δερβέναγας των ΄έργων της Πολιτιστικής στην Θεσσαλονίκη του ’97.

Μετεωρίτης είπε...

Mάλιστα.

Κάθε μέρα και καινούργια, ελπιδοφόρα για τον τόπο μας και για την ηθική μας, νέα!

Αχ, βρε Λωτοφάγε, πώς αντέχεις;!

Βάσσια είπε...

Λωτοφάγε φίλε μου.....
Με ένα δηλαδή fake- αυτοκτονικό προφίλ, σώζομαι;;;;;;;
:-) ;-)

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλώς ήρθες, Ναπολέων. Με τέτοιο όνομα, μόνο από την όμορφη Ήπειρο θα μπορούσες να κατάγεσαι! Το "αντί" πράγματι έδωσε σπουδαίους αγώνες, μα ίσως ήταν νωρίς ακόμα. Οι Έλληνες ωριμάζουμε πολύ αργά, βασανιστικά αργά! Έχω μια ερώτηση, αλλά θα την κάνω στο δικό σου μπλογκ.
Βλέπω τους σεπτούς ιεράρχες μας και τρομάζω: λες να ψηφίσουν τον χειρότερο;

@ Γελάμε, Νότα, αλλά δεν το ακούς γιατί είναι κλαυσίγελως! Καλώς ήρθες.

@ Όλα τα μπουμπούκια παρόντα, δηλαδή, Satanasso. Σε ευχαριστώ για την είδηση και καλώς ήρθες.

@ Τώρα που το λές, Μετεωρίτη, κι εγώ αναρωτιέμαι πώς αντέχουμε! Κάποιοι έστω...

@ Το έπιασες το νόημα, βλέπω, καλή μου Βάσια. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ζαχό!

Locus Publicus είπε...

Δεν πρόλαβα να αφήσω σχόλιο νωρίτερα, η πληροφορία με κατέπληξε ειλικρινά. Αλλο ένα παράδειγμα δημοσίου χρήματος που οικοιοποιείται απο ιδιώτη πάνω σε παρανομίες. Κρίμα. Η πληροφορία είναι όντως καταπληκτική.