Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Ο "σκατομεταποιητής"

«Μεταποιώ τα σκατά σε χαρά! Αυτή είναι η δουλειά μου. Είμαι σκατομεταποιητής!», μας δήλωσε πριν από λίγο ο Λάκης Λαζόπουλος, και συμφώνησα με ανακούφιση: ύστερα από έναν μουρτζούφλικο μήνα γεμάτο βρόμικα μυστικά και δυσώδεις συναλλαγές, επιτέλους γελάσαμε!
Χωρίς να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις ηλίθιες τηλεπερσόνες ή τα «τηλεκαημένα», βρήκε τον παλιό καλό εαυτό του και συνόψισε σε δύο ώρες όσα είπαν και όσα απλώς υπαινίχθηκαν όλοι αυτοί οι τηλεοπτικοί «εισαγγελείς» που νομίζουν ότι έχουν όλο τον κόσμο στο χέρι επειδή εκβιάζουν τους πολιτικούς!

Έτσι, στα πρόχειρα, μερικές από τις καλύτερες στιγμές του:

«Μηδενική ανοχή, είπε ο πρωθυπουργός. Δεν μας είπε όμως με πόσα μηδενικά!»

«Θα στείλω τη μάνα μου ταξίδι για κανα-δυό μήνες, γιατί μετά το αποψινό ο Τριανταφυλλόπουλος θα έχει πολλά να λέει για μένα!» (υπαινισσόμενος την εκπομπή με τον Καρβέλα)

Δείχνοντας την Τρέμη και τους υπόλοιπους να ορκίζονται ότι δεν είχαν δει το dvd, αλλά ήξεραν τι περιείχε, σχολίασε πως για πρώτη φορά στη ζωή του άκουσε ότι "δημοσιογράφοι και πολιτικοί αρνήθηκαν να δουν μια τσόντα ενώ ευχαρίστως δέχτηκαν να τους την περιγράψουν"! Και θυμήθηκα ένα παλιό ανέκδοτο: νεαρός με καμπαρτίνα πλησιάζει μια κοπέλα και της λέει, «Δεσποινίς, είμαι επιδειξίας, αλλά επειδή κάνει κρύο, πειράζει να σας τα περιγράψω;»!!!

«Είσαι πολύ καλός άνθρωπος!», αναφώνησε ειρωνικά ένας από τους καλεσμένους του Τριανταφυλλόπουλου –καθώς αυτός εκθείαζε τον εαυτό του- και ο Λάκης έδειξε το απροκάλυπτα μοχθηρό βλέμμα του δημοσιογράφου, δίπλα δίπλα με το (πανομοιότυπο) βλέμμα του Βενιζέλου όταν ο Ρέλλος του πέταξε τον καφέ!

«Όμιλο προβληματισμού θα ιδρύσει ο Βενιζέλος. Είχα ακούσει για ιππικό όμιλο, αλλά προβληματισμού ποτέ!», σχολίασε γελώντας.

«Θεέ μου, Θεέ μου», αναστέναζε η Δαμανάκη όταν η Παπακώστα δεν έβαζε γλώσσα μέσα της, ενώ ο Χαλβατζής, έξω φρενών με τη λογοδιάρροια του Ντινόπουλου, ξέχασε την καλή του κομουνιστική ανατροφή: «Αφού συνέχεια γαμάς τη συζήτηση
[Ως Λωτοφάγος ερωτώ: μήπως ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τη γαλατική ευγένεια (που δεν μας πάει κιόλας!) και να μιλήσουμε καθαρά και ξάστερα;
Αλλά η αποθέωση ήταν ένας μπάρμπας από τα ΚΑΠΗ, ο οποίος δήλωσε στην εκπομπή του Αυτιά "αηδιασμένος" από όλη την κατάσταση. Όταν ο καλός δημοσιογράφος θέλησε να τον ρωτήσει κάτι γεμάτος αυτοϊκανοποίηση, ο μπάρμπας του τα έχωσε: «Έβαλες κι εσύ το χεράκι σου για να στηρίξεις όλα αυτά τα σεμνά και ταπεινά!»

Τέλος, με αφορμή τη δήλωση της Παπαρήγα ότι δεν μπορούν να προστεθούν μήλα και πορτοκάλια για να φτιάξουν μπανάνες, κάλεσε για μια ακόμα φορά το ΚΚΕ να τα βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ για να βγούμε από τον βούρκο! Από το στόμα σου και στου Θεού το αφτί, Λάκη! Ας φωνάζουμε όλοι μαζί μήπως και μας ακούσουν!

20 σχόλια:

Αρί-μαρί είπε...

Πραγματικά, γελάσαμε λιγάκι με τον μοναδική σάτιρα του Λαζόπουλου...
Είχε δίκιο...
Τα σκατά σε χαρά!

mmexer είπε...

Απίστευτος... Για ακόμη μια φορά ξέρει πως να κάνει τα σκατά χαρά!!! Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα!!! Ας είναι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να είναι αφελής κανείς για να μην βλέπει ότι στην μπανιέρα μαζί με Θε-μακη και ΣΙΑ βρίσκονται και τύποι σαν τον Λαζόπουλο, πρόθυμοι να στρέψουν το 45άρι κατα που θα τους υπαγορέψει ο Μεγάλος. Ώρα είναι να αρχίσει και ο Λάκης να απαριθμεί μέλη της κυβέρνησης στα οποία έκανε ''σκληρή'' κριτική (αργεί λίγο γιατι δεν τον βοηθάει και το μνημονικό του). Φυσικά οι Καραμανλής, Βουλγαράκης, Κλαδάς κλπ. είναι έξω απο το κάδρο, ουδεμία σχέση με το πτώμα.

Οι ντομάτες να συγκεντρώνονται σιγά σιγά...

Μετεωρίτης είπε...

καλημέρα,
ήμουν θέατρο χτες και δεν είδα Λάκη.
Τον συμπαθώ αλλά έχει γίνει ΚΑΙ αυτός λίγο μαϊντανός...
Αυτά που κορόιδευε, τα κάνει.
Ήταν καθηγητής μοτ και κάναμε και παρέα, φοβερό άτομο, ειλικρινής, έντιμος... τα χρόνια όμως και η επιτυχία τον "άγγιξαν"-πράγμα αναπόφευκτο μεν-απογοητευτικό δε...

vasikos metoxos είπε...

Τα πλάνα με τον Βενιζέλο μετά τον φραπέ και τον μοχθηρό Μάκη μετά την προβοκάτσια ήταν απίθανα. Μία εικόνα χίλιες λέξεις.

ΥΓ Η μετεωρίτης έχει δίκιο...

sergios είπε...

Καλησπέρα!
Καλώς ή κακώς την αντιπολίτευση πλέον σε αυτή τη χώρα την κάνει ο Λαζόπουλος. Άντε και Lakis for President!

squarelogic είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
squarelogic είπε...

Δεν προλαβα παρα μικρο μερος της εκπομπής,οπότε το Σαββατο θα κλειστω μεσα...για επαναληψη.

Η επιτυχια του Λαζοπουλου οφείλεται στο οτι με το δικο του ,ιδιαιτερα ταλαντουχο τροπο ξεπερνα τις αγκυλώσεις του "πολιτικα ορθού" και τις συντεχνιακες αβρότητες και αρθρώνει αυτό που ο πολυς κοσμος σκεφτεται(και βεβαια αρκετά καλυτερα...).Για πρωτη ισως φορά στην τηλεοραση ,καποιος μιλα -εστω και χιουμοριστικα-εξω απ τα δοντια,κανοντας καλη εκμετάλλευση της ασυλίας που απολαμβάνει λογω της φημης του(κι οχι με φτηνές ειρωνίες και ριπλευ βιντεάκια αλα Θεμος).Ναστε σιγουροι οτι πολλοι τον περιμένουν στην γωνία οταν θα "σκοντάψει"...
Εστω και μερος του συστηματος πλέον,ο Λ.θυμάται την προέλευση του.

Για την τελευταία σου παραγραφο επέτρεψε μου να πω οτι σε βρισκω λιγο ρομαντικα αισιοδοξο:πιστευεις οτι αν ηταν η Αριστερα στην εξουσια δεν θα ειχες τετοια φαινομενα?
Εμένα μου φαίνεται απίθανο!Το ειδος των ανθρωπων που ελκεται απ την πολιτικη,που αντεχει να αναλωνει την ζωη του σε βαρετες συζητήσεις και "πλατφόρμες" και "ζυμώσεις" είναι σε ολα τα κομματα το ιδιο:
ανθρωπακια ματαιόδοξα,με συνδρομο Σωτήρα και απειρα απωθημένα.Απ'όλους περιμενω τα ιδια

Βάσσια είπε...

Δεν είδα την εκπομπή.
Υποθέτω όμως ότι με τόση "τροφή" θα βαρυστομάχιασε κι ο Λαζόπουλος.
:-)

Λωτοφάγος είπε...

@ eve και mmexer, ωραίο δεν είναι; Σκατομεταποιητής! Ο "πιτσιρίκος" δημοσιεύει σήμερα μερικά ωραία σχόλια για τα σκατά της καθημερινότητάς μας.

@ αγαπητέ ανώνυμε, είναι μέρος του συστήματος, σύμφωνοι (το βλέπουν και οι αφελείς), αλλά η σάτιρά του είναι ευφυής και μοναδική αυτή τη στιγμή. Και ο κόσμος λαχταράει να γελάσει και να συνέλθει από την αποχαύνωση της φραπελιάς. Πράγματι, ούτε τον Καραμανλή αλλά ούτε την Παπαρήγα και τον Αλαβάνο σατιρίζει ως προσωπικότητες. Αυτούς όμως, ούτε εμείς τους σιχτιρίζουμε. Προτιμούμε τους υπουργούς. Όσο για το 45άρι, έχουμε χορτάσει αποκαλύψεις και παραιτήσεις τα τελευταία 4 χρόνια! Δεν νομίζω να τις προκάλεσε ο Λαζόπουλος!

@ Αναπόφευκτο, Μετεωρίτη και Βασικέ Μέτοχε; Δεν τους χαλάει όλους η επιτυχία ή η εξουσία. Ίσως οι προσωπικές αδυναμίες ή βίτσια, που βρίσκουν πλέον ικανοποίηση, να είναι αυτά που διαστρεβλώνουν το χαρακτήρα του επιτυχημένου.

@ Ακριβώς, Σέργιε. Το είχα γράψει και στο κείμενο της 6.12.07 για την ιστορία της σάτιρας.

@ Squarelogic, συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Ήδη η ιστορία με το κότερο κόντεψε να του στοιχίσει τη σταδιοδρομία! Γι'αυτό τώρα ειρωνεύεται τους gay και αποδοκιμάζει τα ναρκωτικά. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι εκφράζει αυτά που εμείς δεν μπορούμε.
Ασφαλώς και δεν εννοούσα ότι αν ενωθεί η αριστερά θα πάρει την εξουσία. Δεν ξέρω αν θα το θέλαμε κιόλας. Μια δυναμική αριστερή αντιπολίτευση του 20%, όμως, θα ήταν ένα πολύ ισχυρό αντίδοτο για τη σήψη που μας τρώει! Ο μόνος ηγέτης που απαρνείται τον τίτλο του ηγέτη και δεν διαφθείρεται από αυτόν είναι ο subcommandante Marcos. Διατηρεί τον τίτλο του "υπαρχηγού", ακριβώς για να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα!

@ Μπα, ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει, vassia. Μια χαρά τα έβγαλε πέρα. Δες τον το Σάββατο, γιατί δεν ξέρω αν θα ξαναείναι τόσο καλός!

Locus Publicus είπε...

Συμπαθής ο Λαζόπουλος αγαπητέ λωτοφάγε, είναι το ωμό ύφος, αλλά πάνω απο όλα η απλή λογική που τον κάνει δημοφιλή. Δεν θα του στερήσω αυτό που του αξίζει.

Θα του πρότεινα να σκεφτεί πότε θα σταματήσει. Σ' αυτή τη χώρα, αποκαθηλώνουμε τα αγαπητά μας έιδωλα προς τέρψιν. Ζούμε σε εποχή μεγάλης παρακμής λωτοφάγε. Κοίτα πόσοι τρέχουν να πουλήσουν το δράμα κάποιου ανθρώπου σε κανάλια. Δικηγόροι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί. Οσο για την αριστερά, ίσως να σε στεναχωρήσω λίγο, αλλά εχει καταρρεύσει ιδεολογικά. Συμπαθής μου είναι και η Άλέκα (όπως παλιότερα και ο Κύρκος), αλλά δεν αρκούν τα πρόσωπα. Χρειάζεται και ιδεολογία. Η συνεργασία ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει όμιλο τυφλών σε διαγωνισμό σκοποβολής.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αγαπητέ μου locuspublicus, συμφωνώ, αλλά σου απαντώ: αυτά έχουμε για την ώρα! Το φως στο βάθος του τούνελ μπορεί να είναι η έξοδος, μπορεί όμως και να είναι το τρένο που έρχεται και θα μας πατήσει! Μαζική μετανάστευση δεν προβλέπεται, οπότε θα πορευθούμε με ό,τι υπάρχει, παλεύοντας για το καλύτερο.

Βάσσια είπε...

Μάλλον πρέπει να τον δω, εάν μπορέσω, γιατί και στη δουλειά, όλοι γι αυτή την εκπομπή συζητούσαν.
:-)

ΩΣΗΕ είπε...

δεν το είδα, αλλά μόνο το ''σκατοποιητής'' είναι φοβερή ατάκα...

και από σκατό... βρίθει ο τόπος

καλό σου βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Ο Λάκης είναι η όαση μέσα στην απόλυτη ξερα΄ί΄λα που επικρατεί στα προγράμματα της τιβι.
Πρέπει όμως να σταματήσει να υπερπροβάλει τον ¨μακάκα¨ γιατί το αστείο έχει κρυώσει.
Ακόμα,νομίζω πως ¨ξεχασε¨τον Θέμο και τα εκατομμύρια,ενώ πολύ σωστά σχολίασε το συνέταιρο Μάκη.
Καλό βέβαια είναι να μην έχουμε και απαίτηση να κάνει ο Λάκης αυτό που είναι δουλειά της αντιπολίτευσης...
Τέλος,θα ήθελα να πω στον αγαπητό Locus πως μάλλον στην κρίση του περί αριστεράς,θα πρέπει να έχει επηρεαστεί,ελαφρώς,από τη χώρα που ζει...
Στην Ελλαδίτσα μας Locus,αν είναι να γίνει κάτι καλύτερο για το λαό,αυτό μόνο μέσα από την αριστερά(και τη συνεργασία της)
θα προκύψει.

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Όλα ωραία και καλά με τον Λαζόπουλο.
Αλλά ακόμα δεν τον έχω ακούσει να μιλάει κατά του Καραμανλή; Γιατί; Δεν έχει τίποτα να πει;

Πάντως όσοι Συριζα και ΚΚΕ να ενωθούν πάλι προκοπή δεν πρόκειται να γίνει. Έχει μέλι η άτιμη η εξουσία και το βουτάν το δάχτυλό τους όλοι. Γι αυτό δεν τρέφω μεγάλες προσδοκίες. Μόνο με Παιδεία μπορεί κάτι να γίνει στην ελληνική κοινωνία και κατ' επέκταση στην πολιτική. Δηλαδή ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαζόπουλος είναι μεγάλη απογοήτευση (για μένα) απλούστατα γιατί κάποτε φαινόταν ότι μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν εγχώριο Ντάριο Φο. Δηλαδή έναν διανοούμενο της αριστεράς που παρεμβαίνοντας με σάτιρα υπόγεια να τσακίζει κόκκαλα. Να ντρέπονται οι μεγαλόσχημοι πολιτικάντηδες μας να ξεμυτίσουν, όπως ντρέπεται τώρα η Εφη Σαρρή και όχι να φωτογραφίζεται μαζί τους με χαμόγελο κολγκειτ. Να καυτηριάζει τα αίτια της σήψης και όχι τα θλιβερά συμπτώματα της.

Δεν θα ξεχάσω όταν πρόπερσι άφηνε στο απυρόβλητο τον ''κολλητό'' του και ομόστεγο Ψινάκη και την γελοία εκπομπή του για να βάλει στο στόχαστρο τον Σπύρο Παπαδόπουλο θεωρώντας ότι αντιγράφει το αποκλειστικής πατέντας κόνσεπτ της επίσης ομόστεγης Σεμίνας Διγενή. Ομιλούμε για στοχευμένη σάτιρα....

Αρκετά με τους κήνσορες που μας κουνάνε ξεδιάντροπα το δαχτυλάκι με μοχθηρό βλέμμα Βενιζέλου μετά το φραπέ. Τραβήξτε το καζανάκι σε Τριανταφυλλόπουλους και Λαζόπουλους. Σε Παπαρήγες και Τσίπρες που νοιάζονται μόνο για τα μικρομάγαζα τους. Ισως να περνάνε απαρατήρητοι, αλλά υπάρχουν ακόμη άνθρωποι σαν τον Φώτη Κουβέλη...

Λωτοφάγος είπε...

@ Για την ακρίβεια "σκατομεταποιητής", ωσηέ. Μας έχει φάει η βρόμα!

@ Έτσι είναι, synea. Μόνο αυτήν έχουμε. Έστω κι αν μας απογοητεύει πολλές φορές! Και είναι υγιές να την κριτικάρουμε και να τη σατιρίζουμε εμείς οι ίδιοι, για να διορθώνεται. Γιατί είναι δικιά μας η Αριστερά και γιατί ο όποιος σύγχρονος πολιτισμός μας από εκεί εκπορεύεται και σε εκείνην στηρίζεται: θέατρο, κινηματογράφος, βιβλία, κοινωνική αλληλεγγύη. Ειδικά για το τελευταίο, ας συγκρίνουμε τις εθελοντικές ομάδες που βοηθούν τους κοινωνικά αποκλεισμένους με το "φιλανθρωπικό" έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη!

@ Αγαπητέ tristan, κατανοώ την αγανάκτησή σου, αλλά ΑΥΤΗ την εκπομπή του επικρότησα, όχι όλες. Πάντως, το μέιλ του είναι γνωστό. Γιατί όσοι διαφωνούμε δεν του γράφουμε για να τον συνεφέρουμε λιγάκι; Ισχυρίζεται ότι τα διαβάζει όλα. Το λέω για να το ακούω κι εγώ, που βαριέμαι να στέλνω μέιλ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, παιδεία, Παράξενε Ελκυστή. Αυτό μας λείπει από το 1821! Θα είχαμε αποφύγει πολλές συμφορές αν είμασταν πεπαιδευμένοι. Δυστυχώς από την εποχή του Αλκιβιάδη αγόμαστε και φερόμαστε από γητευτές. Είτε αυτοί είναι ωραίοι και μοιραίοι είτε μας κουνάει το χαρτάκι του διορισμού και το τριχίλιαρο!

Ανώνυμος είπε...

Δείτε το κι εσείς

http://patato151.blogspot.com/2008/01/10-dvd.html

Μη φοβάστε να ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!