Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Σκέφτομαι και γράφω


[Γελοιογραφία του Στάθη, στην Ελευθεροτυπία της 12.1.08]

«Οι πολιτικοί παρενοχλούν τους πολίτες», τόνισε τις προάλλες ο Παύλος Μάτεσις σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης -η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, πόρρω απέχει από την ιδιωτική, παρά τα κατά καιρούς στραβοπατήματά της!
Και ο Πέτρος Μάρκαρης συμπληρώνει στους "Ορίζοντες" της εφημ. ΤΑ ΝΕΑ/8.1.08: «Η πολιτική αποκτά δομές μαφίας. Ως συγγραφέας, και δη αστυνομικών μυθιστορημάτων, βρίσκομαι στον παράδεισο, αλλά ως πολίτης θλίβομαι βαθιά. Το λεγόμενο σύστημα της διαπλοκής [στο βιβλίο του Ο Τσε αυτοκτόνησε] ήταν υπαρκτό, δεν το επινόησα. Όμως, μέσα σε τέσσερα χρόνια εξελίχθηκε με άλματα!»
Μήπως είναι καιρός πια οι συγγραφείς μας να αρχίσουν να μιλούν, έστω κι αν κανείς σχεδόν δεν τους ρωτά;

Νέα αύξηση στην τιμή γάλακτος, που είναι ούτως ή άλλως η υψηλότερη στην Ευρώπη; Καλά, προχτές δεν έπεσαν κάτι καμπάνες στο καρτέλ γάλακτος; Τα πρόστιμα παραγράφτηκαν κιόλας; Πού είναι η επιτροπή συναγωνισμού οεο;
Μήπως πρέπει να ξανασκεφτούμε την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ; Το λέω γιατί οι διάφορες εταιρείες με σημαία ευκαιρίας, που μας προσφέρουν φθηνές χρεώσεις, στηρίχθηκαν στα δίκτυα του ΟΤΕ, όπως ο κισσός στο δέντρο! Αν υποχρεώνονταν να στήσουν δικά τους, δεν θα μπορούσαν να τον ανταγωνιστούν σε τιμές. Και τους τηλεφωνικούς καταλόγους για να στήσουν τα διάφορα 118.., από κάποια στελέχη του ΟΤΕ τους πήραν και τώρα χρεώνουν πανάκριβα τους αφελείς για τις υπηρεσίες τους! Αν λοιπόν ο ΟΤΕ ξεπουληθεί, ποιος θα μας σώσει από το καρτέλ των τηλεπικοινωνιών;

Εν μέσω του γενικού χαμού, το ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Καβαλήσαμε κιόλας το καλάμι, παιδιά; Κι αν η αύξηση που πήρε η Αριστερά συνολικά είναι περιστασιακή; Αν οι απελπισμένοι πολίτες σάς ψήφισαν δίνοντας μια ευκαιρία στον ίδιο τους τον εαυτό; Μην τους απογοητεύσετε κι αυτή τη φορά με τη μικρόνοιά σας. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι σας πίστεψαν. Σας έδωσαν τη δύναμη να τους βγάλετε από το τέλμα και την αδιαφορία. Μην τους ρίξετε ΠΑΛΙ στο δίλημμα «Σκύλλα ή Χάρυβδη»!

300.000 ευρώ πρόστιμο έφαγε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος επειδή δυσφήμισε τον πρώην πρύτανη του Καποδιστριακού και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλο.

Κι όμως,
600.000 φύλλα πούλησε το Πρώτο θέμα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε!!!! Τόσοι ήθελαν να καμαρώσουν τις ερωτικές περιπτύξεις του Ζαχόπουλου; Καλά, χάθηκαν οι τσόντες από τα βίντεο κλαμπ, αδέλφια; Τόσα χρόνια πέρασαν, κι όμως είμαστε ακόμα «ένα απέραντο φρενοκομείο»!

11 σχόλια:

Βάσσια είπε...

«Αποχωρώ με αηδία…»

Προσυπογράφω και,
Έρχομαι μαζί σου φίλε μου.

sergios είπε...

Τελικά όλη αυτή η ιστορία με το ρεκόρ του "θέματος" το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι οι Έλληνες εκτός από ηδονοβλεψίες είμαστε και ανυπόμονοι. Την επόμενη μέρα πολλές ιστοσελίδες φιλοξένησαν τις φωτογραφίες. Ίσως πάλι να φταίει και η χαμηλή προσβασιμότητα στο internet. Αν μη τι άλλο ο Ζαχόπουλος θα μείνει στην ιστορία και στη συλλογική μνήμη ως γαμίκος κάτι που ούτε στα πιο τρελλά του όνειρα δε θα περίμενε! Ή για να το θέσω αλλιώς "κοίτα ρε κάτι τύποι που γαμάνε..."
Υ.Γ. Συγνώμη για τις κακές λέξεις αλλά εδώ που φτάσαμε...

Λωτοφάγος είπε...

@ Πού να πάμε, Vassia; Ούτε να ιδιωτεύσουμε δεν μπορούμε πλέον! Θυμίζουμε περισσότερο τον πυροσβέστη στην αποκάτω φωτογραφία!

@ Μα τι ηδονοβλεπτικό βρίσκουν εδώ, segios; Παρ'όλα αυτά, το θέμα είναι ότι το Μαξίμου εξακολουθεί να το παίζει ροζ σκάνδαλο, ενώ γίνεται χαμός στα υπόλοιπα: λιμάνια, Σκοπιανό, ασφαλιστικό, ακρίβεια, απασχολήσιμοι! Φαίνεται πως ο Σαρκοζί έδωσε γραμμή! Έτσι περνάνε όλα στο ντούκου.

roadartist είπε...

Ωραιο το σκιτσακι πολυ πετυχημενο. Ειμαστε ενα μπαχαλο..

mtryfo είπε...

"Φαίνεται πως ο Σαρκοζί έδωσε γραμμή! Έτσι περνάνε όλα στο ντούκου."
********
δεν μας εφτανε που τα μμε ασχολούνται με τις κυρίες του Σαρκοζί που διαδέχονται η μιά την άλλη, έπρεπε να πάρουμε και τη γραμμή του!!!!
Αν γράψω έστω και μια σειρά παραπάνω θα είναι μια χιλιοειπωμένη πρόταση, που ωστόσο επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που διαπιστώνουμε πόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα!!!

squarelogic είπε...

Ουδενός τα ώτα δεν ιδρώνουν...
συνεχίζουν το συστημά τους σα να μην τρεχει τιποτε:
Η Κυβερνηση τα ροζ σκανδαλα..
οι γαλακτοβιομηχ/νιες τις ανατιμησεις τους...
τα αριστερα κομματα τις εριδες τους...
οι εφημερίδες τις "ΚΥΠατζηδικες" αποκαλυψεις τους...

Γουσταρω ομως -Μακη vs Θεμου.
-Κουρή vs both...
- να μαθω την προελευση των5 εκ.στο λογαριασμο του Θεμου


Για να δω τι συνταρακτικό θα βρουνε για να τα ξεχασουμε ολα αυτά...
μια και δεν ειμαστε υπερδυναμη να εισβαλλουμε σε καμια μακρινη "τρομοκρατική" χωρα,μηπως θ'αρκεστουνε σε καμια αυξηση ΦΠΑ που θα γεμισει και τα ταμεια τους?

Locus Publicus είπε...

600.000 φύλλα! Απίστευτο. Εχει τελικά εθιστεί ο περισσότερος κόσμος στο φτηνό θέαμα. Ολα τα θέματα αποτελούν διασκέδαση.

Λωτοφάγε, το κερασάκι πάει στο σύλλογο των δημοσιογράφων του "Θέματος" που αφού χωρίς ιερό και όσιο παραβίασαν κάθε ανθρώπινο κώδικα δεοντολογίας, στο τέλος ανακοίνωσαν πως η ηθική του Μάκη δεν αντέχεται και τον διώχνουν. Διώχνουν οι υπάλληλοι το αφεντικό τους! Αυτά μόνον στο Βαλκανιστάν γίνονται.

Λωτοφάγος είπε...

Roadartist, mtryfo, squarelogic και locuspublicus, ειλικρινά δεν έχω να προσθέσω τίποτε. Λυπάμαι τόσο πολύ για το κατάντημά μας!

ILIAS είπε...

Αποχωρώ, με χαρά που τα αναφέρεις, έτσι, για την Ελλάδα ρε γαμώτο. Αυτοί είναι; είμαστε θα πω εγώ... (χωρίς πρόθεση να θίξω κανέναν)

vasikos metoxos είπε...

Το έγραψα τις προάλες στο μπλογκ μου το επαναλαμβάνω και εδώ : "φρενοκομείο το πρωί και σκυλάδικο τη νύχτα".

ΒΜ

ΥΓ.Το πουταναριό είναι το ίδιο μέρα νύχτα και στις δύο "επιχειρήσεις".
Άει σιχτίρ επιτέλους...

Λωτοφάγος είπε...

Έκτορα και Βασικέ Μέτοχε, λίγο θυμωμένους σας ακούω, γιατί άραγε; Εδώ μερικοί δεν αλλάζουν, λένε, την Ελλάδα με τίποτε! Και το χειρότερο; Επιστρέφουν! Για να ξαναπάρουν 700 ευρώ, να λαδώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες, να βλέπουν τους φόρους τους να γίνονται "επιχορηγήσεις" σε ορισμένους ή να χάνονται σε μαύρες τρύπες, τα παιδιά τους να ξοδεύουν τα καλύτερά τους χρόνια στα φροντιστήρια, να δίνουν φακελάκια παντού και να καταλήγουν χωρίς συντάξεις επειδή τα ταμεία αγόρασαν σοδομημένα ομόλογο!