Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Για την καρέκλα, ρε γαμώτο;

[Από συνέντευξή της στο Pathfinder Woman στις 2.10.06]
Λίγο πριν από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, η "για την Ελλάδα, ρε γαμώτο" Βούλα Πατουλίδου διαμαρτυρόταν στα κανάλια για τον παραγκωνισμό της από τη Φώφη Γεννηματά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Δεν θεωρούσε εκλόγιμη την 6η θέση –ορθώς, όπως αποδείχτηκε- και διατυμπάνιζε ότι είχε από μικρή συνηθίσει στη σκληρή δουλειά, συνεπώς δεν την ενδιέφερε η καρέκλα. Για να εκλεγεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης πέρυσι είχε παραιτηθεί από την τιμητική θέση στο στράτευμα που της έδωσαν μετά τη νίκη της στους Ολυμπιακούς του 1992, ενώ για να βάλει υποψηφιότητα στο Επικρατείας είχε παραιτηθεί και από τη θέση της στο Δήμο!
Και ξαφνικά, πριν από τρεις μέρες την είδαμε στις ειδήσεις, αγκαζέ με τον καθηγητή Κοινωνιολογίας Γ. Πιπερόπουλο, να καταγγέλλει σε έντονο ύφος την παραχώρηση από τον Μ. Ζαχόπουλο αρχαιολογικού χώρου στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή και Φιλικής Εταιρείας) για οικοδόμηση κτιρίου. Δεν εντυπωσιάστηκα, βέβαια, δεδομένου ότι ο εν λόγω κύριος κυριολεκτικά οργίασε στο ΥΠ.ΠΟ για τέσσερα χρόνια! Η έκπληξή μου ήταν τεράστια όταν το επόμενο βράδυ την είδα, παρέα με τον ίδιο καθηγητή, να ξανακάνει δηλώσεις, αυτή τη φορά όμως σχεδόν ακατάληπτες. Τι είχε συμβεί; Η παραχώρηση έφερε την υπογραφή του Βαγγέλη Βενιζέλου!

Τι έγινε, καλή μου; Τι σου υποσχέθηκε πάλι ο Γιώργος και ξέχασες την προδοσία; Πού πήγε η υπερηφάνεια για την οποία μας μιλούσες τότε; Και από πότε η αρχαία μας κληρονομιά έχει χρώμα και κόμμα; Όταν την καταστρέφει η ΝΔ είναι έγκλημα και όταν την θάβει το ΠΑΣΟΚ το κάνουμε γαργάρα; Καλά είπε ο Παύλος Μάτεσις στην Εύη Κυριακοπούλου ("Η ζωή είναι αλλού", ΕΤ1): "οι πολιτικοί παρενοχλούν τους πολίτες"!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kalispera.
i karekla exei ginei polythrona pro pollou...

Λωτοφάγος είπε...

Σωστά, Αναστασία, αλλά δεν μπορώ να μην θλίβομαι με την κατάντια γενικότερα και ειδικότερα! Καλώς ήρθες.

Locus Publicus είπε...

Τιμητική θέση σαν αξιωματικός στο στράτευμα; Ποιός το σκέφτηκε αυτό; Δεν έχω πρόβλημα με τη φιλοδοξία κανενός, αλλά αν ήμουν αναγνωρισμένος αθλητής θα προσπαθούσα να πουλήσω μερικές διαφημίσεις στον ιδιωτικό τομέα για οικονομική ανεξαρτησία, και αν μου άρεσε και η πολιτική θα έβαζα για βουλευτής. Αλλά άδεια ταξί και αξιωματιλίκια δεν θα δεχόμουνα. Ακούγονται ηλίθιες τρικοσμικές προσφορές. Γνώμη μου βέβαια..

Οσο για τον κ. Σαρκοζύ απο γκομενιλίκια καλά πάει, αναμένω έργο. Πάντως όταν ο δικός μας Αντρέας "αγάπησε", ή Ελλάδα έπαθε βραχυκύκλωμα. Αξέχαστο Βαλκανικό love story που ούτε ο Φώσκολος δεν το είχε φανταστεί.

Λωτοφάγος είπε...

Καλημέρα, locuspublicus. Αυτό το προνόμιο καθιερώθηκε για τους πρωταθλητές μας (από το ΠΑΣΟΚ,νομίζω) την εποχή που στον αθλητισμό δεν μας ήξερε κανείς. Σήμερα, βέβαια, έχουμε πολλούς ολυμπιονίκες και κάποιοι προτείνουν να καταργηθεί.
Βουλευτές; Μπα, δεν πουλάνε οι αθλητές! Ίσως θα μπορούσε ο Όττο Ρεχάγκελ να βγει αν γίνονταν εκλογές τον Αύγουστο του 2004. Μέχρι πρότινος ψηφίζονταν πρωταγωνιστές της μικρής οθόνης, αλλά στις τελευταίες εκλογές το φαινόμενο αυτό ατόνησε. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν βγάλαμε καμιά Τσιτσιολίνα!
Τι έργο να προσφέρει ο Σαρκοζί; Υποτιμά τόσο τους Γάλλους, ώστε σπανίως μένει εντός συνόρων. Μέχρι να φάει τη σπαλιόρα του κι αυτός και να πάει στη μαμά του. Καλά, ο Ανδρέας ήταν "σιδερένιος". Όλοι, γυναίκες-άντρες, τον υποστήριζαν, προφανώς επειδή η γυναίκα του είναι η γνωστή ξινή Αμερικάνα, που δεν καταδέχεται να μιλήσει ελληνικά! Έπαιρναν έτσι την εκδίκησή τους.

Ανώνυμος είπε...

Aφήνω τα περί Πατουλίδου γιατί δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με το άτομο.Έχουν ειπωθεί προεκλογικά τόσα που ό,τι και αν προστεθεί θα είναι χωρίς σημασία.
Για τον Σαρκοζί ήθελα να μιλήσω και για το 47% που επιμένει να τον στηρίζει και το οποίο δεν το βρίσκω καθόλου μικρό ποσοστό.
Μπορούμε όμως να καταλάβουμε γιατί παρόλα τα καραγκιοζιλίκια του τον στηρίζουν οι Γάλλοι,αν σκεφτούμε τι υπάρχει σαν αντιπολίτευση.
Με λίγα λόγια,η Γαλλική αντιπολίτευση είναι κάτι σαν την Ελληνική.Συγκρίνεις τη Σεγκολέν με το Σαρκοζί,τον Καραμανλή με τον Παπανδρέου και ψηφίζεις τον λιγότερο άχρηστο!
Το θέμα είναι πότε η αριστερά θα αποφασίσει να παρέμβει με συγροτημένο λόγο και ενωμένη,να στείλει τους λογείς Σαρκοτέτοιους στα αζήτητα.

marianaonice είπε...

Όλα όσα περιγράφεις για την Πατουλίδου, το Σαρκοζί, το ξεπούλημα των κερδοφόρων επιχειρήσεων του κράτους, τα σκουπίδια της Ιταλίας συνοψίζονται σε μία λέξη: "ΠΑΡΑΚΜΗ". Αυτό είναι το σημερινό πρόσωπο του κόσμου μας!! Καλή χρονιά.

Βάσσια είπε...

Λωτοφάγε, τέτοια γράφεις και πάλι υποτροπιάζω. :-)
Πάντως, δεν υστερούν και οι άλλες χώρες σε "κακές" πολτικές και λαμογιές.
Τώρα, για την καρέκλα..... πως το έλεγε ο Καλογήρου;
"Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!"
;-)

ΩΣΗΕ είπε...

Τελικά μόνο χώρα της λήθης δεν είναι η χώρα σου. Χωρα της αλήθειας μάλλον είναι. Οι πολιτικοί είναι λαμόγια παντού φίλε κι αν είμασταν κι εμείς -Θεός φυλάξοι- τα ίδια θα κάναμε. Για τη Βούλα απαξιώ, ο Σαρκοζί καλά κάνει ο άνθρωπος, το αμάξι δεν το βλέπω να αφήσουν οι αμερικανοί να κυκλοφορήσει ευρέως την επόμενη
10ετία και τα σκουπίδια θα τα πετάμε όλοι στην Αφρική σε λίγο και θα λέμε μάλιστα ότι κάνουμε φιλανθρωπία. Δεν παιζόμαστε οι άνθρωποι (με μικρό α)

Καληνυχτίζω

Unknown είπε...

Όταν άνθρωποι γνωστοί στο κοινό από άλλες δραστηριότητες (πχ Πατουλίδου) ζηλεύουν την "δόξα" των πολιτικών και ανακατεύονται με την πολιτική μοιραίως ευτελίζονται. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες..

Univers είπε...

Η κερδοφορία του ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΎ ΟΤΕ επί δεκαετίες δεν αφορούσε τους Έλληνες πολίτες αλλά τους προνομιούχους υπαλλήλους του. Εγώ ως Έλλην μη διασυνδεόμενος (βυσματωμένος) με τα κατάλληλα πρόσωπα περίμενα επί 9 χρόνια (!) στο κέντρο της Αθήνας για τηλεφωνική γραμμή (ενώ σωρεία συμφοιτητών μου από την επαρχία απέκτησε τηλέφωνο με ψευδείς βεβαιώσεις περί βαρέος ασθενούντος πατρός και με βυσματικές μεταφορές γραμμών από αλλού). Και αν δεν παραχωρούνταν η κινητή τηλεφωνία σε ιδιώτες ακόμη θα παρακαλούσα για γραμμή. Και αν δεν δινόταν προσβασιμότητα στο δίκτυο για παροχή υπηρεσιών internet από ιδιώτες (με όλα τα προβλήματα που αναμφισβήτητα υπάρχουν) ο ΟΤΕ ακόμα θα πουλούσε ISDN γραμμές στην τιμή του aDSL. Να την βράσω την κερδοφορία του και την στρατηγική σημασία του!

Αν δεν ιδιωτικοποιηθεί πλήρως ο ΟΤΕ είναι καταδικασμένος να γίνει σε λίγα χρόνια η νέα Ολυμπιακή. Δεν ξέρω αν άλλο κράτος είναι ικανό να διατηρεί ορισμένους τομείς της οικονομίας του στο Δημόσιο, εξασφαλίζοντας παράλληλα ικανοποιητική λειτουργία. Εμείς πάντως, με την κομματοκρατία και τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

Μεταξύ μέτριων έως θλιβερών υπηρεσιών από ένα κρατικό μονοπώλιο (που με είχε καταδικάσει για χρόνια να παρακαλάω να γίνω πελάτης του!) και καλύτερων υπηρεσιών από μια ανταγωνιστική ιδιωτική αγορά, συγχωρήστε με για την απρέπεια αλλά προτιμώ το δεύτερο.

Και ούτε έχω τη διάθεση αύριο να κληθώ να καλύψω τις ζημίες που θα αρχίσει να συσσωρεύει ο ΟΤΕ, για χάρη της... στρατηγικής του σημασίας. Και να μην ακούσω ιστορίες ότι τώρα έχει βελτιωθεί ο ΟΤΕ κτλ. κτλ. Έχει βελτιωθεί γιατί η αγορά ανοίχτηκε στον ανταγωνισμό. Και εξ αιτίας αυτού θα εμφανίσει αργά ή γρήγορα ζημίες, αφού όσο είναι δημόσιος υπόκειται στους κανόνες λειτουργίας ενός δημόσιου οργανισμού (μονιμότητα, συνδικαλιστικοί εκβιασμοί για κεκτημένα κοκ.) Εμένα προσωπικώς η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ με κάνει να χοροπηδάω από τη χαρά μου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ακριβώς αυτό είναι το θέμα, αγαπητέ synea, αλλά αργεί πολύ, βρε παιδί μου! Μακρύς ο τοκετός!

@ Καλή χρονιά και σε σένα, marianaonice. Έτσι είναι, αλλά πότε θα κάνει ξαστεριά;

@ Δεν έχουμε την αποκλειστικότητα, vassia, απλώς, όπως είπε κι ο Γιασμίνα Χάντρα τις προάλλες, οι λαμογιές σε άλλες χώρες "δεν επηρεάζουν τόσο τον πολίτη, επειδή υπάρχει ήδη η υποδομή και η παραγωγή και προχωράει η χώρα". Εμείς πάμε σαν τη χελώνα, οπότε η λαμογιά προλαβαίνει να μας οξειδώσει!

@ Γιατί θα κάναμε τα ίδια, ωσηέ; Επειδή όλοι οι αποτυχημένοι δικηγόροι, τα παιδάκια του μπαμπά και οι κομπλεξικοί μικροαστοί ανακατεύονται με την πολιτική; Αυτοί είναι από την αρχή λιγούρια, δεν χαλάνε στην πορεία! Δηλαδή διαμαρτυρόμαστε επειδή θέλουμε να φάμε κι εμείς; Αυτό εννοείς;
Ευελπιστώ ότι το νέο αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει, όπως κυκλοφορούν τα φθηνά ινδικά φάρμακα για το AIDS, παρά τις προσπάθειες της πολυεθνικής να τα εμποδίσει! Αλλά χρειάζεται επαγρύπνιση και να καταλάβουμε ότι σπίτι μας είναι όλος ο πλανήτης κι όχι μόνο η γωνίτσα μας!

@ Σωστά, χρίστο βαρδάκα. Πού πάει, ξυπόλητη στα αγκάθια; Και το χειρότερο είναι ότι δεν μαθαίνει από τα λάθη της!

Λωτοφάγος είπε...

@ Τι να πω, καλέ μου Univers; Δυστυχώς έχεις δίκιο. Εκεί έφτασαν την κατάσταση, πολιτικοί και συνδικαλιστές. Δεν έχω τίποτε να αντιτείνω στο οργισμένο σχόλιό σου, όσο κι αν με πονάει η κατάντια των δημόσιων οργανισμών και αγαθών!

mtryfo είπε...

υποτίθεται ότι επισκεπτόμαστε τη χώρα της λήθης για να ξεχάσουμε τα χάλια μας, αλλά εσύ επιμένεις να μας τα θυμίζεις...θα συμφωνήσω με τον univers για το θέμα του ΟΤΕ και όχι μόνο...δυστυχώς

Με τον Σαρκοζί ας ασχοληθούν οι Γάλλοι, εμένα μου φτάνει που με πιλατεύουν ο Κωστάκης κι ο Γιωργάκης!
Οσο για την Πατουλίδου, τέτοιο πολιτικό εκκρεμές, απ την παρέα του ΠΑΣΟΚ στην παρέα Ψωμιάδη και τούμπαλιν...