Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Οι ειδήσεις σε πέντε λεπτά

[Θεσσαλονίκη 2006]
Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Άρχισε χθες ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου που θα κορυφωθεί αύριο με την καθιερωμένη πορεία, από την οποία όμως θα απουσιάζουν οι κάμερες. Οι φοιτητικές οργανώσεις θα εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με πανό τύπου «Μάνα, δεν θα με καμαρώσεις φέτος!» και «Με ποιο δικαίωμα μας στερείτε τα 15 λεπτά δημοσιότητας που δικαιούμαστε;»

Ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Μάνθος δήλωσε ότι και φέτος οι πύλες της πολυτεχνικής σχολής θα παραμείνουν ανοιχτές, ενώ οι πρυτανικές αρχές θα αναλάβουν την περιφρούρηση του χώρου. Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά ο φωτισμός θα είναι καλύτερος, γιατί πέρυσι ένας μύωπας φοιτητής έπεσε αρχικά πάνω σε μια ζαρντινιέρα και κατόπιν σε μία βέσπα, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους για να τον βοηθήσουν. Καθηγητές που παρακολούθησαν τη διάσωσή του κατέθεσαν ως μάρτυρες, διασώζοντας την τιμή, τόσο της ελληνικής αστυνομίας όσο και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πόλυ (εκ του Police)! Ο Σύλλογος Οπτικών Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε το σταθμό μας ότι μέσα στο 2007 εξέτασε δωρεάν όλη τη φοιτητική κοινότητα και προσέφερε γυαλιά υψηλής ποιότητας σε λογικές τιμές, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια ατυχήματα φέτος!

Η Ε.Ε. φαίνεται ότι ανοίγει τις πύλες της στα αμερικανικά κοτόπουλα, τα οποία για λόγους δημόσιας υγείας βυθίζονται μετά τη σφαγή τους σε μπάνιο χλωρίνης ώστε να απολυμανθούν. Οι συνήθεις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, οι οποίες προτιμούν την εδώδιμη σαλμονέλα, αντιδρούν, όπως αντιδρούν αψυχολόγητα και στην εισαγωγή μεταλλαγμένων. «Μνήμες υπανάπτυξης!», σχολίασε με απαξιωτικό ύφος αξιωματούχος της Ε.Ε.

Κατάδικος για παιδεραστία, ευρισκόμενος σε άδεια, βίασε προ ημερών 9χρονο κοριτσάκι αλβανικής καταγωγής. Οι αρχές εξέφρασαν την οδύνη τους και δήλωσαν ότι σε παιδεραστές και βιαστές θα χορηγούνται συχνότερα άδειες, προκειμένου αυτοί να εκτονώνουν την αυξημένη τους λίμπιντο και "να μην επιτίθενται σε όποιον βρουν μπροστά τους όπως κάνουν οι αρσενικές νυχτερίδες όταν ξυπνούν από χειμέρια νάρκη"!

Ήταν οι ειδήσεις των δώδεκα από τον Ερινύα 66,6. Στο μικρόφωνο ο Γιάννης Φονιάς.

9 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Δηλαδή μακριά από δίκυκλα, ζαρντινιέρες κλπ.
Και από εκεί που θα καταγράφονται οι διαδηλωτές on camera - τώρα τίποτα;

Πάντως εγώ εξακολουθώ να αναρωτιέμαι προς τι αυτού του είδους ο εορτασμός.

Locus Publicus είπε...

Oι πρυτανικές αρχές θα αναλάβουν την περιφρούρηση του χώρου; Αυτό είναι μεγάλη είδηση. Θα καεί το πελεκούδι.

Τώρα που υπάρχει και άσυλο, είμαι σίγουρος πως οι ομάδες των απανταχού τραμπούκων θα δώσουν τη δέουσα ιστορική σημασία στο συμβάν του πολυτεχνείου.

Πότε το επόμενο δελτίο;

Λωτοφάγος είπε...

Vassia, ΑΥΤΗ η πορεία δεν θα έχει κάμερες. Όχι όλες. Τι το πέρασες; American bar?

locuspublicus, καθηγητές και φοιτητές ανέλαβαν την περιφρούριση και πέρσι στο ΑΠΘ και κύλησαν όλα ομαλά μέσα στο Πολυτεχνείο της Θεσ/νίκης. Αν δεν ήταν οι καθηγητές και κυρίως αυτός που το βιντεοσκόπησε, ακόμα θα αναρωτιόταν ο κόσμος πώς ο φοιτητής συγκρούστηκε με τη ζαρντινιέρα και ακολούθως με τη σταθμευμένη βέσπα! Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

squarelogic είπε...

Επιτέλους ειδησεις απο σωστή οπτική γωνία!



(αν στεκεται κανεις αναποδα...)

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Πολύ καλό.
Επίσης να προσθέσω ότι σ' αυτή την πορεία δεν θα πουλάνε ταυτόχρονα αναπτήρες και σημαίες σε περίπτωση που σε κάποιο φοιτητή μπούνε άσχημες ιδέες.

vasikos metoxos είπε...

Τον αγαπητό σου Ψωμιάδη πως και τον άφησες απέξω?

Ειδήσεις ανάμεσα στα γράμματα. Πολύ καλό.

Λωτοφάγος είπε...

Βασικέ Μέτοχε,τον αγαπητό Ψωμιάδη δεν τον βλέπω τώρα τελευταία. Ή βεγώ δεν βλέπω τις σωστές ειδήσεις ή αυτός κάνει απεργία διαμαρτυρίας!
Ανεβαίνω Θεσσαλονίκη για το φεστιβάλ. Θα είναι εκεί ή να μην ανέβω;

vasikos metoxos είπε...

Εγώ πάντως είμαι εκεί!!!

Unknown είπε...

Δυστυχώς από πολλά χρόνια, μάλλον ανέκαθεν,η επέτειος είχε μετατραπεί σε ευκαιρία χαβαλέ και ψηστηριού καθώς και σε εργαλείο πολιτικής εκμετάλλευσης..