Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

Κουβέντες του συρμού...


Στο τρένο (1): Η κυρία ρωτάει την εξίσου εύσωμη φίλη της: «Και πού θα πας τώρα;» «Στην Ερμού», απαντάει εκείνη και συνεχίζει με στόμφο: «Δεν βρίσκω, βρε παιδί μου, ένα καπέλο που να με εκπροσωπεί»!!

Στο τρένο (2): Ο έφηβος κοιτάζει θυμωμένος το κινητό του και λέει στον φίλο του: «Ένας μαλάκας, ρε μαλάκα, μου κάνει συνέχεια αναπάντητες με απόκρυψη!! Πόσο μαλάκας είναι, ρε μαλάκα;»

Στο τρένο (3): «Αποφάσισα να έχω καλή διάθεση από δω και στο εξής! Να κάνω μόνο θετικές σκέψεις», ανακοινώνει μία κοπέλα στη φίλη της.
«Μπα; Σε χτύπησε το αμερικάνικο σύνδρομο;», ρωτάει χαμογελώντας εκείνη.
«Καλύτερα το αμερικανικό παρά το ελληνικό!»
«Κοίτα, μεταξύ της ελληνικής μιζέριας και της αμερικανικής χαζοχαρούμενης στάσης υπάρχει τεράστια απόσταση», τονίζει εκείνη.
«Θα το φιλοσοφήσω», πεισμώνει η πρώτη.
«Οι φιλόσοφοι ήταν πάντα ευδιάθετοι;», ρωτάει η φίλη της και συνεχίζει: «Εξάλλου, ακόμα κι αν δεν βλέπεις ειδήσεις, με το που βγαίνεις από το σπίτι σού χαλάει η διάθεση με όσα γίνονται στο δρόμο».
«Εγώ θα το προσπαθήσω!», επιμένει η πρώτη και αλλάζει κουβέντα.

Στο τρένο (4): «Οι εξετάσεις μου έδειξαν 600 φεριτίνη!», ανακοινώνει ο μεσόκοπος κύριος στον φίλο του. «Ποιος είσαι, ρε Μήτσο; Ο Τάλως;», γελάει τρανταχτά εκείνος. «Είναι πολύ, ε;», αμφιβάλλει ο «σιδερένιος». «Τι πολύ; Τεράστιο! Καλά, το Ταμείο μας τά’χει παίξει!» «Α, όχι, δεν πήγα στο Ταμείο μας, γιατί φοβήθηκα μην μου βγάλουν μαλακίες. Πήγα σε μεγάλο διαγνωστικό κέντρο για πιο… σίγουρα»!!!

10 σχόλια:

Μετεωρίτης είπε...

καλησπέρααα!
(μακρόσυρτο, μουργελέ καλησπέρα καθώς έχω ψιλογλαρώσει από κάτι μπέιλις που ήπια) (γκρίζα διαφήμιση!!)
Χρησιμοπόιώ πολύ συχνά το μετρό και ακούω διάφορα κουλά, μην ξεχναμε βέβαια ότι όταν μιλάμε μ,ε δικούς μας ανθρώπους (και δεν ξέρουμε ότι δίπλα μας παραμονεύει ο blogger!!) λέμε απίστευτες μαλακίες!
Τώρα... τι να πω! Να σε εκπροσωπεί ένα καπέλο είναι κομματάκι δύσκολο, εκτός κι αν το καπέλο έχει γλώσσα, εγκέφαλο και τα λοιπά... Από μαργαριτάρια, άστα να πάνε. Πάλι καλά που η κυριούλα τόνισε σωστά το αμερικανικό και δεν το είπε αμερικάνικο-που είναι λανθασμένο.
Δεν έχεις ακούσει επίσης το "είσαι λάθος;"! Σιγά μην είμαι και βατραχοπέδιλο!! Με κατάλαβες...

Όσο για το προηγούμενο post, σου απάντησα και εδώ και στον μετεωρίτη και...

Τα λέμε πολύ σύντομα!
Σε συμπάθησα (άλλη μία παρεξηγημένη λέξη-που πιθανότατα δεν με ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ).
Τα λέω καλά;!

Μετεωρίτης είπε...

...και σε βάζω ΤΩΡΑ στα προτεινόμενα blogs μου!!

Λωτοφάγος είπε...

Συνήθως στο τρένο διαβάζω, αλλά καμιά φορά κρυφακούω κιόλας! Είναι πολύ ενδιαφέρον. Με ενοχλούν εκείνοι που βγάζουν τα σώψυχά τους στο κινητό εις επήκοον όλων (ή υπήκοων;) Χα!χα! δεν είχα προσέξει το "είσαι λάθος". Πριν από μερικούς μήνες, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 είπαν "Ο πρωθυπουργός θα ενσκήψει στο πρόβλημα..." Τους πήρα τηλέφωνο για να εξηγήσω ότι ο πρωθυπουργός (ασχέτως τι γνώμη έχω εγώ) "δεν είναι καταιγίδα για να ενσκήψει και ότι προφανώς ήθελαν να πούνε εγκύψει". Τι να σου πω; Εγώ δεν στέλνω γενικώς εκπροσώπους, πόσω μάλλον καπέλα -που δεν έχω κιόλας! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Μετεωρίτης είπε...

λωτοφάγε,
καλημέρα και σε ευχαριστώ και εγώ...
Και εμένα με εκνευρίζουν αφάνταστα αυτοί που (συνήθως) ουρλιάζουν στο κινητό!
Εγώ πάλι, προτιμώ να διαβάζω στο μετρό! Αν δεν υπήρχε κι αυτό, αναρωτιέμαι πότε θα διάβαζα... έτσι όπως τα έχει καταφέρει η ζωή-ή εμείς-και τρέχουμε-πιο γρήγορα ΚΑΙ από το μετρό!

Καλημέρα!

DAKIS είπε...

Ελεγκτής εισιτηρίων στα τρένα είσαι?

Βάσσια είπε...

Λωτοφάγε, πρέπει να εκπαιδεύεσαι αρκετά στο μετρό. :-)
Εγώ όταν κατεβαίνω Αθήνα, αραιά και που πια, το χρησιμοποιώ.
Θα αρχίσω να "κρυφακούω".
:-)

Ανώνυμος είπε...

Αφήνω ασχολίαστους του διαλόγους περιβόλια και στέκομαι στο σύνθημα που είναι γραμμένο στον τοίχο.
Τι ακριβώς είναι τα Β.Π. που έχουν έξοδα;
Ή μήπως δεν έχου έξοδα (τα Β.Π.)και ο ¨ποιητής¨ το είδε εκ των υστέρων και το μουτζούρωσε;
Λατρεύω κι εγώ τα συνθήματα στούς τοίχους και ένα που είδα πριν χρονια και μου έμεινε, είναι:ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.
Δυστυχώς τότε δεν υπήρχαν τα κινητά ώστε να το αποθανατίσω.

Λωτοφάγος είπε...

Μετεωρίτη και Vassia, διαβάζω πολύ στο μετρό, και ιδίως "δύσκολα" βιβλία, ακούγοντας μουσική. Καμιά φορά όμως,όταν βρίσκω θέση, οι φωνές των απέναντι καλύπτουν το γουώκμαν. Τότε, ή το δυναμώνω ή (αν αξίζει) κρυφακούω!

Dakis, όχι βέβαια. Χαρτοπόντικας είμαι! Όχι των τρένων ούτε καν του Δημοσίου!

Syneas, πού ζεις, παιδί μου; Τα Β.Π. είναι βόρεια προάστια! Τα γράφουν έτσι για να θυμίζουν VIP στην εκφορά. Ευτυχώς που πρόλαβα να φωτογραφίσω εγκαίρως το σύνθημα, διότι λίγες μέρες μετά το κατέστρεψαν! Ευφυέστατο το δικό σου, το σημείωσα. Ευχαριστώ

Univers είπε...

Λοιπόν, για το σύνδρομο της θετικότητας θα γράψω κάποια φορά και εγώ, γιατί μου την έχει δώσει.

"Κάνε θετικές σκέψεις", "να εκπέμπεις θετική ενέργεια" κοκ. Υπεραπλουστεύσεις μέχρις αποχαυνώσεως. Λες και όλη η ανθρώπινη ψυχολογία και συμπεριφορά μπορεί να περιγραφεί με ένα πρόσημο! Θλιβερό.

Από την άλλη μεριά, αντανακλά και μια διάθεση ατομικού ηδονισμού. Πρέπει οπωσδήποτε να βιώνεις 24 ώρες το 24ωρο καταστάσεις που "σε ανεβάζουν", "σε φτιάχνουν". Η δυστυχία, ή έστω η στενοχώρια ή ακόμη η νορμοθυμία δεν φτιάχτηκε για σένα.

Η θετική ενέργεια είναι αχώριστος σύντροφος του "θέλω να περνάω καλά". Το δήλωσε πρόσφατα και η κολοσσιαίου ταλέντου (και) ηθοποιός Μακρυπούλια: "Εγώ όπου δεν περνάω καλά φεύγω". Δεν ζορίζεται και πολύ δηλαδή. Στο καλό.

Λωτοφάγος είπε...

Ε, ναι, univers,πουλάει μαγκιά νέας κοπής. Πριν από μερικά χρόνια, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, γινόταν ένα ρεπορτάζ δρόμου, κατά το οποίο ρωτούσαν τους διαβάτες πώς ένιωθαν που τελείωσαν οι γιορτές. Μία κυρία, προφανώς μάνα και εργαζόμενη, απάντησε με πάθος: "επιτέλους πέρασαν οι μέρες της υποχρεωτικής ευτυχίας"! Ακριβώς το ίδιο είναι και οι θετικές σκέψεις και όλες αυτές οι μπούρδες. Να πάνε να τα πουν στους άνεργους ή στα νέα παιδιά που δουλεύουν ανασφάλιστα!