Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Ο τοίχος είχε τη δική σου ιστορία


«Είσαι πολύ όμορφη, αλλά εγώ δεν κυκλοφορώ γκόμενες που δεν φορούν επώνυμα ρούχα!» Τον κοίταξε αποσβολωμένη. Τα 18 της χρόνια δεν τη βοηθούσαν να βρει τις κατάλληλες λέξεις για να απαντήσει. Κατέβασε το κεφάλι ντροπιασμένη και κοίταξε το απλό φθηνό μπλουζάκι της από τα Zara: οι γονείς της στην Αθήνα στερούνταν για να τη σπουδάσουν, με το όνειρο να τη δουν επιστήμονα…
Θύμωσε. Δεν είχε παρέες στη Θεσσαλονίκη, κι αυτός ο γοητευτικός επαρχιώτης φοιτητής που έμενε στο ρετιρέ της πολυκατοικίας της -ενώ εκείνη στον πρώτο- είχε φερθεί πολύ φιλικά όταν της έκλεψαν το πορτοφόλι στο λεωφορείο με αποτέλεσμα να βρεθεί χωρίς φράγκο! Και τώρα την έφτυνε έτσι; Με ποιο δικαίωμα; Δεν θυμόταν να είχε ποτέ ζητιανέψει τον έρωτά του! Στράφηκε απότομα και έφυγε τρέχοντας.
Έπεσε στο κρεβάτι με λυγμούς. Ένιωθε σκουπίδι! Το κινητό κουδούνισε χαρούμενα. Μήπως ήθελε να της ζητήσει συγγνώμη; «Έλα, ρε. Πάμε για καφέ στην Καμάρα και μετά σινεμά στην Πλατεία; Παίζει τον El Greco, κι έχω δωρεάν εισιτήριο!» Η φωνή της φίλης ακούστηκε σαν χάδι παρηγοριάς. Σηκώθηκε, σκούπισε τα μάτια, χτενίστηκε, φόρεσε το τζιν μπουφάν και βγήκε στο δρόμο. Μόλις έστριψε το στενό, το βλέμμα της έπεσε στον τοίχο απέναντι και διάβασε το μήνυμα: "'Αντε πάνε γαμίσου στο φινάλε, χαρά μου"!
Χαμογέλασε: «Αυτό έπρεπε να του πω κι εγώ», σκέφτηκε και έτρεξε να προλάβει το λεωφορείο….

12 σχόλια:

Disillusa είπε...

Πολύ ωραίο ποστ, Λωτοφάγε! Η φωτογραφία μου θύμισε τα φοιτητικά μου χρόνια στην Θεσσαλονίκη...(Ακόμα να γκρεμίσουν αυτές τις άθλιες πολυκατοικίες;;;)Σνιφ!

vasikos metoxos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
vasikos metoxos είπε...

"Να μην ακούω όμως εγώ στον πρώτο, λεβεντομαλάκα βλάχο" Θα συμπλήρωνα...

Βάσσια είπε...

Για τα "καινούργια ρούχα του Βασιλιά" έχετε ακούσει εε;;;

Έτσι ντύνονται και οι άλλοι από δίπλα παραδίνονται στην Γκωτιέ ιδεολογία και στην γκροτέσκο ομοιομορφία.

Να πάνε λοιπόν .. στο φινάλε.

Ανώνυμος είπε...

Λωτοφάγε έχω τη γνώμη πως ο τύπος δεν είχε πρόβλημα με τα επώνυμα ρούχα.
Αν το ψάξουμε λίγο,μάλλον το ίδιο θα έλεγε και σε κάποια που θα ήταν με επώνυμα ρούχα.
Προφανώς θα έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο ή δυσκολία στη στύση...
Έτσι κι αλλιώς το γραμμένο σύνθημα στον τοίχο του ανήκει.

Locus Publicus είπε...

Aγαπητέ Λωτοφάγε, κάνω σεφτέ στο blog σου. Ωραίο χιούμορ, γέλασα με τη ψυχή μου. Θα σε επισκέπτομαι συχνά.

Και ένα που είδα τελευταία στην Ελλάδα - μάλλον παλιό αλλά που να σβήνει ο φουκαράς ο ιδιοκτήτης: "Λευτερία στον Πάσαρη"

Μιλάμε για επίπεδο.

Λωτοφάγος είπε...

Disillusa, πολύ φοβάμαι΄ότι οι πολυκατοικίες αυτές θα εξαφανιστούν όταν το μπετόν συμπληρώσει το χρόνο ζωής του (νομίζω 60 ή 80 χρόνια!). Υπομονή, τι να πουν κι οι Θεσσαλονικείς;

Βασικέ Μέτοχε,Vassia και Syneas, σας ευχαριστώ. Η κυνική αυτή δήλωση είναι αληθινή, όπως και το σύνθημα. Εγώ ήμουν ο αφηγητής και... το σελοτέιπ!

locuspublicus, καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ. "Συλλέγω" συνθήματα και γκράφιτι με τη φωτογραφική μου, γιατί σχολιάζουν θαυμάσια την κοινωνία μας. Πώς σου φαίνεται αυτό:"Λάιφ στάιλ σε χάπια έχετε;"(από τη Θεσσαλονίκη πάλι). Έχω κι άλλα, θα τα δημοσιεύσω εν καιρώ.

Roadartist είπε...

Τέλειο!!! χα χα.. κάτι τέτοια όταν τα βλέπω στο δρόμο μου φτιάχνουν τη μέρα..

squarelogic είπε...

to σωστο μηνυμα στον τοιχο,με σαλινικιωτικο 'αρωμα"!
Στας Αθηνας,η προτροπή θα παρέμενε,αλλα αντι για "χαρά μου",το γελοιο ανθρωπάκι θα ακουγε τουλαχιστον τη λεξη με τα 3 "α",και με 1ο συνθετικό (πχ.παλιο-,κωλο-).
Περιμενουμε και τα αλλα φωτορεπορταζ...

Unknown είπε...

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΙΔΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΠΟΣΤ!!
ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ..
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΑΝΑΤΙΚΟ! ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ! ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ "ΚΟΥΣΟΥΡΙ" ΤΟΥ!
ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ (ΟΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ) ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΑΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!) ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΘΑ ΑΠΟΚΡΟΥΑΜΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΡΟΥΧΑ!!
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ! ΚΑΛΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ..

Λωτοφάγος είπε...

Ούτε κι εγώ το θεωρώ κουσούρι. Κανείς δεν μπορεί να κρίνει τις σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου, αρκεί βεβαίως αυτές να μην βλάπτουν τους άλλους. Αυτη η προσβλητική "χυλόπιτα", όμως, δείχνει έναν αδιανόητο, για τόσο νέο άνθρωπο, κομφορμισμό! Τα "επώνυμα" ρούχα είναι ένα ακόμα σύμπτωμα παρακμής που προπορεύτηκε της ακμής -η οποία δυστυχώς μας προσπέρασε! Καλώς ήρθες.

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass είπε...

Eprepe na tou zhthsei na ths parei kati tou goustou tou na foraei... Oxi polla-polla, kamia dekaria kommatia...