Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ο ακτιβισμός του κώλου

Έχω αναφερθεί κι άλλες φορές σε αυτούς τους -επιεικώς- γελοίους τύπους, που καίνε τα Εξάρχεια ή στέλνουν κοριτσάκια να καταλάβουν για μέρες την Πρυτανεία και να κάνουν παρέα με φίλους του Παλαιοκώστα, προκαλώντας την επίθεση της αστυνομίας... για να αποδείξουν τι άραγε; Ότι ο Πανούσης δεν διέλυσε τα ΜΑΤ ή ότι εξυπηρετούν ακούσια ή εσκεμμένα τους υπηρέτες των τραπεζών;

Χθες, το σίριαλ είχε νέο επεισόδιο: καμιά δεκαριά κουκουλοφόροι προπηλάκισαν τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος δειπνούσε με τη σύζυγό του και μια φίλη τους στα Εξάρχεια.
  • Πρώτα-πρώτα, η τακτική "μαζευόμαστε πολλοί και την πέφτουμε σε έναν" είναι χρυσαυγίτικη και αηδιαστική! Τακτική δειλών τραμπούκων.
  • Δεύτερον, άβατα και απαγορευμένες περιοχές δεν πρέπει να υπάρχουν για κανέναν σε μια δημοκρατική χώρα. Κακώς είναι το Άγιον Όρος άβατο για τις γυναίκες.
  • Τρίτον, βρε γελοίοι, την πέσατε στον άνθρωπο που, αν μη τι άλλο, ενσαρκώνει τον πολιτικό πολιτισμό; Τον άνθρωπο που σατιρίζει τα οικονομικά ως "επιστήμη"; Τον άνθρωπο που δέχεται τα πυρά τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού δυο μήνες τώρα, για χάρη μας; 
  • Τέταρτον, ο Βαρουφάκης συνοδευόταν από δύο κυρίες και όχι από σωματοφύλακες (κάτι για το οποίο τον λοιδόρησε ο Κουμουτσάκος της ΝΔ). Τι ακριβώς επιδίωκαν οι υβριστές του; Να του πουν ότι οι πλούσιοι δεν χωρούν στα Εξάρχεια ή να εξαναγκάσουν και τη νέα κυβέρνηση στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας των προηγούμενων;
Ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι ήταν "θυμωμένα παιδιά 18-28 ετών". Καλοσύνη του. Είκοσι οκτώ ετών δεν είναι παιδιά. Έχουν ζήσει ήδη ως ενήλικες τα πέντε χρόνια της χρεοκοπίας μας. Πώς ακριβώς αντιδρούσαν; Σπάζοντας βιτρίνες για να προκαλέσουν την επίθεση των ΜΑΤ σε άοπλους διαδηλωτές;

Κρατώ για το τέλος τη φράση που λέγεται πως είπε όταν οι φιλεύσπλαχνοι νεαροί τον κατηγόρησαν ότι δεν έχει πεινάσει ποτέ του: "Είμαι ξένο σώμα στο σύστημα και αργά ή γρήγορα θα με πετάξουν".
Αυτός ο λαός ποτέ δεν κατάλαβε ποιος τον νοιαζόταν αληθινά, παρά μόνο μετά την απώλειά του. Από την εποχή του Αριστείδη, μέχρι τον Καποδίστρια, τον Παναγούλη, τον Τρίτση, τη Μελίνα.
Κι αν σήμερα μπορώ να ρίξω το φταίξιμο στην τριακονταετία του προσφιλούς μου ΠΑΣΟΚ, για τους προηγούμενους δεν έχω πρόχειρες δικαιολογίες.

Υ.Γ. "Προπηλακίζω" σημαίνει επιτίθεμαι λεκτικά. Δεν παίζω ξύλο, όπως νόμισαν κάποιοι.

3 σχόλια:

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Όταν έπρεπε να "προπηλακίσουν" τα λαμόγια που μας κατέστρεψαν, πού ήταν όλοι αυτοί οι τσουρόμαγκες;

Λωτοφάγος είπε...

@ Με τα λαμόγια, υποθέτω.
Καλή σου μέρα, Μαρία.

Mia Petra είπε...

Ακριβώς το ίδιο θέμα θίγω σήμερα κι εγώ (και όχι μόνο) Καλή σου μέρα και πάω να ακούσω τη Ζωή.