Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού

Δεν το περίμενα. Δεν το ήλπιζα ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου πως θα νικούσε την παντοκρατορία Σγουρού η Ρένα Δούρου. Στην ανάρτηση όπου εξηγούσα γιατί θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ ανέφερα το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Την ολέθρια λύση που είχε επιλέξει ο απερχόμενος περιφερειάρχης: την καύση χαρτιών και πλαστικών για την παραγωγή ρεύματος, το όριο των 400.000 τόνων το χρόνο και την εισαγωγή σκουπιδιών (!) σε περίπτωση που δεν έφταναν τα δικά μας!
Χθες βράδυ η Δούρου υποσχέθηκε πως θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα.
Το ιδανικό θα ήταν να είχε εκλεγεί κι ο Γαβριήλ Σακελαρίδης. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας, όμως. Ο "μικρός" έχει μέλλον.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρά τις απειλές των ορίτζιναλ και των χρυσάβγουλων, ο Άρης Βασιλόπουλος έκανε την έκπληξη. Ίσως επειδή η θέση του για το γήπεδο της ΑΕΚ υπήρξε πεντακάθαρη. Το ποδόσφαιρο, όμως, επηρέασε την εκλογή των Μώραλη-Μαρινάκη στον Πειραιά και Μπέου στον Βόλο και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό.
Στη Νέα Ιωνία, στο Χαλάνδρι, στην Καισαριανή, Βύρωνα, Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Αγία Παρασκευή, Ζωγράφου, Αιγάλεω και Πέραμα εξελέγησαν δήμαρχοι που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αριστερά κόμματα -πλην Λακεδαιμονίων ΚΚΕ, βεβαίως.
Στον δικό μου δήμο εκλέγονται λαμόγια.  

Τη χαρά μου αμαυρώνει η μη επανεκλογή του Κορτζίδη στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη για το φιλέτο του Ελληνικού.
Και φυσικά η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη. Από την -υποτίθεται- λάιτ Λεπέν έως το ουγγρικό Jobbit, παρόμοιο με τη δική μας Χ.Α. Άνοδο που τροφοδότησαν τα μνημόνια και οι τράπεζες-ζόμπι. Δυστυχώς φαίνεται πως ούτε στην υπόλοιπη Ευρώπη διδάσκονται Ιστορία.

Στα καθ' ημάς, το ΚΚΕ επαίρεται για την εκλογή δημάρχου στην Πάτρα, ξεχνώντας φυσικά να ευχαριστήσει τον Τσίπρα, που είχε καλέσει τους Συριζαίους να τον ψηφίσουν. Εξάλλου ο Κουτσούμπας "ανταπέδωσε" με εντολή για λευκό, όπου υπήρχε υποψήφιος στηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην περιφέρεια Αττικής, όμως, πάνω από το 55% δεν τον υπάκουσε και ψήφισε Δούρου (το Έθνος λέει 81%), ενώ το 10% Σγουρό. Επίσης, το ΚΚΕ έχασε περίπου 2 μονάδες, σε σύγκριση με τις αυτοδιοικητικές του 2010, κι αυτό οφείλεται στον απομονωτισμό του.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (μεταμφιεσμένο σε Ελιά) έχασαν 11 μονάδες από το ποσοστό του 2012. Βέβαια, αυτό δεν τους εμπόδισε να πανηγυρίζουν χθες βράδυ, ενώ ο Βενιζέλος -εκτός εαυτού πλέον- κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για... εκτροπή! Έχουν το θράσος να μιλάνε αυτοί που κουρέλιασαν το Σύνταγμα, που χώνουν ευνοϊκές τροπολογίες για το σινάφι τους στα πιο άσχετα νομοσχέδια, που έχουν εκ των προτέρων αμνηστεύσει τους συνεργάτες τους για ό,τι κάνουν στο μέλλον.

Από τον Jo Di. Ενώ ο Άβερελ γράφει: "Αν στις επόμενες εκλογές η Ελιά μετονομαστεί σε Κουτσουλιά, θα παίξει και για αυτοδυναμία."

Το Ποτάμι θα γίνει σύντομα ρυάκι, παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια των τηλεαστέρων, η Χ.Α. έχει ήδη ένα φασιστικό κομμάτι που τη στηρίζει όσα εγκλήματα και να κάνει, ενώ η ΔΗΜΑΡ εξαφανίστηκε πολιτικά, πληρώνοντας τις καιροσκοπικές επιλογές της.

"Πρώτη φορά Αριστερά", λοιπόν! Και ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει έξι ευρωβουλευτές: Γλέζο, Κούνεβα, Σακοράφα, Κατρούγκαλο, Χρυσόγονο και Παπαδημούλη. Στέλνει στο Ευρωκοινοβούλιο τους καλύτερους. Αγωνιστές και εξαιρετικούς επιστήμονες. Όχι... τον Ζαγοράκη και τη Μαρία Σπυράκη!

Κούνεβα και Γλέζος. Με το σχόλιο: " Ο άνδρας κατέβασε τη σβάστικα.Στη γυναίκα έριξαν βιτριόλι.Υπάρχει μία Ελλάδα που δε στέλνει TVπερσόνες στην ευρωβουλή"


Στη γειτονική μας Ιταλία, η πρωτοβουλία L' altra Europa con Tsipras (Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα),  αφού κατάφερε με την περιοδεία του δικού μας Αλέξη να συνενώσει την κατακερματισμένη Αριστερά, πέρασε το όριο του 4% και εξέλεξε τέσσερις ευρωβουλευτές, αφήνοντας άναυδους τους Ιταλούς.

Το εξώφυλλο του Il Manifesto, από τον Τάλω

 Το πιο κουφό έγινε στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπου δήμαρχος εξελέγη ένας Σύρος γιατρός, ο Ναμπίλ Μοράντ, που ζει δεκαετίες στην Ελλάδα με την ελληνίδα σύζυγό του και χαίρει εκτίμησης από τους συμπολίτες του. Στον Δήμο αυτόν ανήκει και η αμαρτωλή... Μανωλάδα!
Είναι μια ελπιδοφόρα αρχή, τόσο για τους μετανάστες, όσο και για τους έντιμους υποψηφίους.

10 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Πρώτη φορά σχολιάζω παρότι διαβάζω αρκετά συχνά το blog σου.

Έγινε μία σπουδαία αρχή την οποία αναλύεις πολύ σωστά στην ανάρτησή σου, αν συνυπολογίσουμε και τις αρκετές επιτυχίες που είχε η Αριστερά στους δήμους.
Συμφωνώ και στο ότι εκλέξαμε τους καλύτερους στην Ευρωβουλή (αν και άξιζε να είναι μέσα και ο Χουντής) και όχι... Καψή και Σπυράκη (εμετός!).
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα...

Καλό βράδυ.

Ναπoλέων είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ναπoλέων είπε...


Κοίτα να δείς, που νόμισα ότι ...μόνον εγώ είχα σκεφτεί την νέα ονομασία του «Κινήματος»...

Ότι σκεφτόμουν να ..."πατεντάρω" το:

ΠΑνελλήνια ΣΟσιαλιστικά Κελιά...

Και το διάβασα σε σένα, έστω ελαφρώς διαφορετικό...

Καταραμένος είν' ετούτος ο τόπος... Δεν μπορεί να προκόψει κανείς με τις ιδέες του...

Ναπoλέων είπε...

Πολύ πλάκα είχε που ο Σγουρός δήλωσε ότι έδωσε τον αγώνα ΜΟΝΟΣ του...

Και ΜΟΝΟΝ αυτό αρκεί για να δικαιωθείτε όσοι ...αττικοκάτοικοι τον στείλατε δεύτερο...

Διαχειριστής είπε...

Συμφωνώ με τον Παναγιώτη οτι είναι κρίμα που δε βγήκε ο Χουντής, αν και νομίζω είναι 7ος.

Διαχειριστής είπε...

Συμφωνώ με τον Παναγιώτη οτι είναι κρίμα που δε βγήκε ο Χουντής, αν και νομίζω είναι 7ος.

Διαχειριστής είπε...

Συμφωνώ με τον Παναγιώτη οτι είναι κρίμα που δε βγήκε ο Χουντής, αν και νομίζω είναι 7ος.

Λωτοφάγος είπε...

@ Και ο Χουντής, αλλά και ο Κρίτων Αρσένης, Παναγιώτη, κι ας τον στραβοκοιτάζουν μερικοί.
Μας χρειάζονται επιστήμονες οικολόγοι. Ο πλανήτης κινδυνεύει, κι εμείς εξαναγκαζόμαστε να αποστηθίζουμε όρους όπως PSI, Bail in και άλλες βλακείες που εφευρίσκουν για να καλύπτουν το έγκλημα.
Καλό σου βράδυ

Λωτοφάγος είπε...

@ Κι εγώ ονόμασα την Αλ Σαλέχ Αλ Σαχλέχ, Ναπολέων, και τώρα το λένε όλοι. Όμως καμαρώνω λιγάκι :))
Είναι εκπληκτικό πόσοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι έλαβαν μέρος στις εκλογές. Στον δήμο μου μονομαχούσαν δύο, αν και όλοι ξέραμε τι κουμάσια είναι.
Καλό βράδυ

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, έβδομος είναι Κερασιά. Κάποια στιγμή έπαιζε ο αριθμός επτά και όχι έξι. Δεν θυμάμαι βάσει ποιου κανονισμού. Τελικά δεν έκατσε η μπίλια.
Δεν πειράζει. Μια χαρά τα πήγαμε, δεδομένων των αυτογκόλ...
Καλό βράδυ.