Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Σουργ-Ελλάς

Δύο ειδησούλες, για να γιορτάσω τη 1.000ή μου ανάρτηση,:
  • Όπως έγραψε το Σάββατο ο Ηρόστρατος στην εφημερίδα Δρόμος, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος -αυτό το τέρας μορφώσεως που έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Τζορτζ Κλούνεϊ- αποφάσισε να μην εκταμιεύσει δέκα χιλιάρικα για τη συμμετοχή μας στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια!
Πάντως, αν συμμετείχαμε, έτσι θα ήταν το περίπτερο.
 Αν το καλοσκεφτείτε, όμως, θα ήταν πράγματι ανώφελη σπατάλη, δεδομένου ότι δεν έχει κανένα νόημα να ωθήσουμε τα παιδάκια στο διάβασμα. Αφενός η χώρα δεν ενδιαφέρεται για καλλιεργημένους πολίτες και αφετέρου, αν μάθουν να διαβάζουν, θα αμφισβητήσουν κιόλας -σε αντίθεση με τους γονείς τους. Εξάλλου, κάθε μέρα ξενιτεύονται περίπου 100 καλά καταρτισμένοι νέοι. Άρα, με ή χωρίς μόρφωση, το μέλλον τους θα είναι πάντα η ανεργία.
  • Το Πενταμελές Εφετείο μείωσε την ποινή του Άκη Τσοχατζόπουλου για την ανακριβή δήλωση του πόθεν έσχες, σε 5 χρόνια και έξι μήνες, αναγνωρίζοντας πρότερον έντιμον βίον! Τι ακριβώς εννοούν; Την παιδική του ηλικία; Πάντως, θα κατασχέσουν επιτέλους το περίφημο νεοκλασικό.
"Από εδώ θα έχεις απεριόριστη θέα μέχρι τον Κορυδαλλό"
 Η νέα ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ τη μέρα, συνεπώς με 240 χιλιαρικάκια καθάρισε. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες άποροι παραμένουν κρατούμενοι στα κολαστήρια επειδή δεν έχουν να εξαγοράσουν τις ποινές τους. Παρόλο που εναλλακτικές ποινές προβλέπονται από το νόμο.
Τι να πει, όμως, κανείς σε μια χώρα με πάνω από 1.000 ισοβίτες; Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, η Ολλανδία έχει μόλις 90. Είδαν κι αποείδαν οι δικαστές, και δίνουν διέξοδο στον Άκη, για να μην ασφυκτιούν άλλο οι φυλακές. Το ίδιο κάνουν και σε διάφορους άλλους που καταδικάζονται σε φυλάκιση "με αναστολή"!

Υ.Γ. Και, οπωσδήποτε, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Χιλή, κουνηθήκαμε κι εμείς γλυκά με 5,6 R.

4 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Δεν κατάλαβα,η εξαγοράσιμη ποινή για τον Άκη αφορά μόνο την ανακριβή δήλωση ή συνολικά και τα υπόλοιπα αδικήματα;
Σου εύχομαι να γιορτάσεις και το επόμενο χιλιοστό ποστ κι εγώ να σου ευχηθώ...και στη μεθεπόμενη 1000αδα!
Καλό ΣΚ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Ευχαριστώ πολύ, φίλε μου.
Μόνο την ανακριβή δήλωση μπορεί να εξαγοράσει.
Για τα υπόλοιπα αδικήματα δεν υπήρχε πρότερος έντιμος βίος.
Καλό σαββατοκύριακο.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ευχές για καλή συνέχεια στο blog σου, φίλε Λωτοφάγε.

Λωτοφάγος είπε...

@ Να είσαι καλά, Ιχνηλάτη μου. Καλές πεζοπορίες στα όμορφα βουνά σου.