Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ο λαός τιμά τους πολιτικούς, Πρόεδρε, και όχι εκείνοι τον λαό!

Οι λαϊκές αντιδράσεις έτρεψαν σε άτακτη φυγή πρωτοκλασάτους και δευτεροκλασάτους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας δείχνει να μην έχει αντιληφθεί την αλλαγή στη νοοτροπία του κόσμου! Τονίζει τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση, αλλά αποσιωπά, τόσο το "δάνειο" προς τον Ανδρέα για να χτίσει την ερωτική του φωλιά, όσο και τα νομοθετήματα που υπογράφει αδιαμαρτύρητα, βυθίζοντας τον λαό στην απόγνωση!
Στην Καλαμάτα αποδοκιμάστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος των Γιατρών χωρίς Σύνορα και ταξίδευε για χρόνια σε περιοχές με ανθρωπιστική κρίση. Και αναρωτιέμαι: πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που είδε τόση δυστυχία, να ψηφίζει μνημόνια και περικοπές κοινωνικών δαπανών;  
Όλως παραδόξως, όμως, στη γαλατική Στυλίδα, ο δήμαρχός της Απόστολος Γκλέτσος ανέβασε στην εξέδρα των επισήμων πέντε γέροντες που είχαν πολεμήσει το '40 για τη λευτεριά και ο ίδιος στάθηκε όρθιος στο οδόστρωμα, μαζί με την Κατερίνα Μπατζελή και τους λοιπούς επισήμους!
Όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε, απάντησε: «Δεν αισθάνομαι ότι έχω το ανάστημα να ανέβω μαζί τους στην εξέδρα. Αυτοί είναι ήρωες και πολέμησαν για την πατρίδα…Εμείς τι κάναμε γι΄αυτούς; Τους ψαλιδίζουμε κι΄άλλο την σύνταξη πείνας που παίρνουν. Ντροπή και αίσχος. Θα έπρεπε να μας δέρνουν με τις μαγκούρες… Αυτοί μας παρέδωσαν ελεύθερη και υπερήφανη Ελλάδα…Εμείς τι Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;». (http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2011/10/blog-post_1199.html)
Εύγε, κύριε Γκλέτσο! (δεν περίμενα πως θα το έλεγα κάποτε αυτό!)

14 σχόλια:

Μαζεστίξ είπε...

Ο Γκλέτσος, σε αντίθεση με τους περισσότερους αξιωματούχους, έχει αξιοπρέπεια και ανδρισμό με την πραγματική έννοια της λέξης.

squarelogic είπε...

Μπράβο ο Απόστολος...
Αν δεν είναι οδηγίες ανατέλλοντος επικοινωνιολογικού αστέρα και είναι δικά του,τότε πάει για ψηλά...

Μαζεστίξ είπε...

Με έχει εκπλήξει πολύ ευχάριστα ο Γκλέτσος.
Δεν το περίμενα -για να είμαι ειλικρινής- και αυτός διαψεύδει συνεχώς τις αρχικές μου επιφυλάξεις για αυτόν.
Νομίζω πως δεν είναι προιόν επικοινωνιολόγων.
Διότι δεν είναι καθόλου politically correct στις αντιδράσεις του.
Θα είχε κάνει κάπου τη γκάφα πιστεύω αν ήταν έτσι.
Μακάρι να συνεχίσει έτσι και -αν ναι- ας πάει όσο ψηλά μπορεί.

Rodia είπε...

Πολλά είδαν τα ματια μας αυτες τις μερες, άσε το τί ακούσαν τα αυτάκια μας!
Πρόσθεσε στο υλικό σου και αυτο που έγινε στη Σύρο: τα παιδιά τοοθετήθηκαν τιμητικά στην εξέδρα και ο κόσμος παρήλασε μπροστά στην ελπίδα μας... εδω

http://www.madata.gr/epikairotita/social/144575.html

Elva είπε...

Μπραβο στο Γκλετσο, πραγματικα τα λογια αυτα και οι πραξεις του τον τιμουν!
Αν ειχαμε εντιμα πολιτικα προσωπα σ αυτη τη χωρα....Θα μεινουμε με την απορια οπως φαινεται μια και οι τιμιοι και μετρημενοι ανθρωποι παραμενουν εξαιρεση!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

H αληθεια για τον Γκλέτσο είναι αυτή που περιγράφει ο Μαζεστίξ.

Ειδικά αυτό με την εξέδρα θεωρώ πως είναι από τα μοναδικά γεγονότα που εκπλήσσουν θετικά την ελληνική πολιτική σκήνη από τη Χούντα κ μετά!

Κ λαικισμός να είναι, είναι σωστός λαικισμός!

KOYKLITIS είπε...

Μετά το σπάσιμο της μπάρας στα διόδια, που έκανε ο Γκλέτσος, αυτή του η κίνηση στην παρέλαση μάλλον αναμενόμενη ήταν και μπράβο του για μια ακόμα φορά.
Πολλοί θα βρεθούν, ίσως, να τον κατηγορήσουν για λαϊκισμό, αλλά θα πρόκειται για κείνους που δεν τολμούν να σηκώσουν ποτέ κεφάλι και με τον τρόπο αυτό εξιλεώνονται-έτσι νομίζουν…
Και σε σένα ένα μπράβο λωτοφάγε που βρήκες και επεσήμανες το γεγονός.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μαζεστίξ, για χρόνια θεωρούσα τον Γκλέτσο έναν μπρουτάλ τύπο, ο οποίος έκανε κάτι περίεργες εκκεντρικότητες (κι αυτές... ακατέργαστες), όπως ο γάμος του με την κόρη του Λυκουρέζου (αν θυμάμαι καλά) και το διαζύγιο λίγες μέρες μετά, ή η υποψηφιότητά του για δήμαρχος Στυλίδας.
Το σπάσιμο της μπάρας στα διόδια -όπως επισημαίνει ο Κουκλίτης- έδειξε σθένος, αν και πίστεψα τότε ότι το έκανε για επικοινωνιακούς λόγους.

Λωτοφάγος είπε...

@ Εκείνο που με εκπλήσσει, Squarelogic, είναι η παρουσία της Μπατζελή, η οποία δείχνει πανευτυχής! Γενικώς, στη φωτογραφία υπάρχει χαρά και συναδέλφωση, εκτός από τον ίδιο τον Γκλέτσο, που δείχνει λίγο ανήσυχος. :))

Λωτοφάγος είπε...

@ Μπρρρ! Με ανατρίχιασες με το δεύτερο βιντεάκι, Έκτορα.

Ναι, πολύ καλό το άρθρο.
Και η φωτογραφία του μαθητή, που μουτζώνει τόσο απαξιωτικά την... στρατιωτική ηγεσία, είναι όλα τα λεφτά! Νομίζω πως πρόκειται για την πιο εκφραστική εικόνα της ελληνικής κοινωνίας.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ροδιά, σε ευχαριστώ πολύ για το βιντεάκι. Δεν το είχα υπόψη μου.
Μπράβο στους Συριανούς! Πολύ ευφάνταστη η αντίδρασή τους.
Ελπίζω στις επόμενες δημοτικές εκλογές να θυμούνται την προχθεσινή συμπεριφορά των τοπικών αρχόντων.

Λωτοφάγος είπε...

@ Θα δούμε πολλά αυτόν το χειμώνα, Έλβα.
Ίσως η Κρίση είναι ευκαιρία, μα για άλλους λόγους από εκείνους που εννοούν κάποιοι χλεχλέδες!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ο αυθεντικός λαϊκισμός είναι πασοκικός, Πειρατές.
Η λέξη χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον όλα αυτά τα χρόνια, για να ακυρώσει και να συκοφαντήσει οτιδήποτε κινούνταν σε άλλη τροχιά.
Καιρός να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία και όχι τις φαντασιώσεις μας.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ, Κουκλίτη. Ουδέν κρυπτόν υπό το διαδίκτυον! :))
Ρεπόρτερ και απλοί πολίτες διαδίδουν αστραπιαία ό,τι συμβαίνει, και αυτό είναι πολύ καλό. Καθείς με τα όπλα του.