Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Χριστούγεννα βαριά σαν Ιστορία!

Από τον πάντα εύστοχο Στάθη
Δεν ξέρεις από πού να φυλαχτείς αυτόν τον Δεκέμβρη! Οι κακές ειδήσεις σφυρίζουν στον αέρα και σε γαζώνουν σαν τη σφαίρα που εκτέλεσε τον Αλέξανδρο στα Εξάρχεια, σαν εκείνη που τραυμάτισε τον Γιώργο στο Περιστέρι, σαν τις αδέσποτες που έσπασαν το τζάμι του προαστιακού, ή σαν τις άλλες που χτύπησαν την κλούβα των ΜΑΤ στην Πανεπιστημιούπολη και έδωσαν το άλλοθι για την κατάλυση του ασύλου...

Οι ειδήσεις σε καίνε σαν το υγρό που έριξαν στο πρόσωπο της καθαρίστριας των ΗΣΑΠ από τη Βουλγαρία -για να μάθει να μην συνδικαλίζεται!

Σε παγώνουν σαν τη βομβιστική επίθεση στη Βομβάη που τίποτε καλό δεν προοιωνίζεται για την ανθρωπότητα.

Σε απελπίζουν, γιατί ό,τι κέρδισαν οι προηγούμενες γενιές γκρεμίστηκε, και οι νέες εργασιακές συνθήκες θα θυμίζουν την αγγλική βιομηχανική "επανάσταση" -είναι τραγικά αστείο που η μόνη επανάσταση αυτού του λαού ήταν και η πιο αυτοκαταστροφική! Το ψυχανεμίστηκαν οι έφηβοί μας και βγήκαν στους δρόμους...

Πέθανε κι ο Τάσσος, πιστός στις αρχές του! Σπανίζει σήμερα η συνέπεια...

Σώπασε η θαρραλέα φωνή του Χάρολντ Πίντερ! Καλό ταξίδι, Ποιητή, που δικαίωσες το όνομά σου, αντί να ομφαλοσκοπείς αυτάρεσκα όπως τόσοι άλλοι!

Μόνο ο ερχομός των ξενιτεμένων μου παιδιών απάλυνε λιγάκι τη θλίψη μου αυτόν τον Δεκέμβρη...

Υ.Γ. Όταν πια είχα αναρτήσει το κείμενό μου, έμαθα για τις βόμβες που συνέχισαν τη γενοκτονία στη μαρτυρική Γάζα! Αυτές που γεννούν τους καινούριους βομβιστές αυτοκτονίας. Αύριο θα τους πουν τρομοκράτες...

Μακάρι να είναι καλύτερος ο νέος χρόνος. Να είμαστε κι εμείς πιο φιλάνθρωποι. Λιγότερο καταναλωτές, πιο σκεπτικιστές και λιγότερο αναλώσιμοι. Χρόνια Πολλά και Ειρηνικά σε όλους σας!

10 σχόλια:

Spy είπε...

Θα κρατήσω την τελευταία σας φράση σαν την πιο ώριμη ευχή που άκουσα αυτές τις ημέρες:
Μακάρι να είμαστε λιγότερο αναλώσιμοι!

Καλή Χρονιά να έχετε φίλε μου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Να είναι για σένα και τους αγαπημένους σου δημιουργικό και όμορφο το 2009, φίλε μου!

marianaonice είπε...

Τα ίδια συναισθήματα νοιώθω και εγώ!
Αυτά τα χριστούγεννα μόνο θλίψη μου φέρνουν!
Αλλά παρ' όλα αυτά θα ευχηθώ
ένα καλύτερο νέο έτος, με λιγότερη αδικία, βία και γενικά παραφροσύνη!
Χρόνια Πολλά Λωτοφάγε!

Ναπoλέων είπε...

Ολοκληρωμένο είναι καλλίτερο:

Λιγότερο και αναλώνοντες και αναλώσιμοι.

Καλή χρονιά μας...

Κι αν όχι μπίτ καλή, έστω λίγο καλλίτερη απ' το 2008.

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων

Locus Publicus είπε...

Καλέ μου Λωτοφάγε, δεν συμφωνώ πάντα μαζί σου, αλλά εχεις μια αγνότητα που ζηλεύω, χαίρομαι και εκτιμώ. Τιμή μου να συνομιλώ μαζί σου. Για το νέο έτος, εύχομαι υγεία, αγάπη και πρόοδο. Και για την πατρίδα, ειρήνη.

locus

Λωτοφάγος είπε...

@ Μακάρι, Μαριάννα μου, αν και αυτή η κρίση -αληθινή ή παραφουσκωμένη- θα φέρει περισσότερη αδικία και πολέμους, φοβάμαι.
Ευτυχισμένο το 2009 και σε σένα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Σωστά, Ναπολέων. Ας πάρουμε ένα μάθημα κάτι από αυτή την υπόθεση. Ωστόσο, ως λαός, μάλλον ανεπίδεκτοι μαθήσεως είμαστε!
Υγεία και σοφία σε όλους μας!

Λωτοφάγος είπε...

@ Τιμή μου που σας γνώρισα όλους, Λόκους. Μακάρι να συνεχίσουμε να συνομιλούμε και το 2009. Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, κέρδος θα είναι!
Όσο για τις ευχές... "απ΄ το στόμα σου και στου Θεού τ' αφτί", όπως λέει κι η σοφή ρήση!

sergios είπε...

Τις προάλλες μου είπε κάποιος χρόνια πολλά (ακολούθησαν κι άλλοι αλλά αυτός ήταν ο πρώτος). Τον αγριοκοίταξα λίγο σαν να με ειρωνευόταν. Τελικά όχι, το εννοούσε ο άνθρωπος, αλλά τέτοιες μέρες οι ευχές ακούγονται σαν να είναι από άλλο σενάριο. Φίλε Λωτοφάγε για το 2009 εύχομαι μόνο αυτό: οι ευχές μας να ακούγονται πιο αληθινές. Χρόνια πολλά!

fractal είπε...

Χιλιάδες ευχές για σένα τους αγαπημένους σου και ολόκληρο τον κόσμο